Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
i ovie ko fudbalo od utakmica vo utakmica se polosho i polosho, sho prokletie e ova bel den ne vidovme

Ciflik go okupiraja,zivot ziveat sekoj den,za smetka na to,shlakani se kaj ke stignat.
Golem broj na hrvati i srbi so indirektno/direktno se involvirani vo rakometot vikat deka Babic e najgolemata prevara od trener,jas neznam so da mislam..
Овај помизерен е од штерјо :pos:Тешка превара од тренер. Дајте ново дете!

Abe zemete nekoj slovenec za trener, malku da vidime moderen rakomet, ovaj kako vo 95 da e. Sporo, bez vrska sekoj gol so sila. Izgledaat kako usporena snimka. Gudme, Trimo site bre kaj ni se pogodija so igrat brz napad i brz rakomet ili mozi nie sme usporena snimka izgleda.

Највероватно Бабиќ ги има првите симптоми на новиот вирус Ковид 19, температура има чоекот или шо ? 55 минута, губиме 5 разлика (ејјј ПЕТ разлика), на тајм аут вика - Ајде има време одиме на победа ? :facepalm: :nesumjas::несвест: Бабиќу ракомет се игра до 60та минута мајсторе, не до 75та....
Прво, искрено, разочаран сум од Бабиќ, прво тој дојде во екипата, како најзвучно име, па после тој си ги составуваше играчите...
Не е ниту за мотивација да дај работата ниту ништо, на тајм аут и Мандалиниќ се уфрла дава совети, слаба доверба во Бабиќ, уште еден пораз на стаклени нозе му е тренерското место, нека му ја мислат Цилевци....
Неможиме да победиме со факинг ТРИМО ТРЕБЊЕ, Требње бе ! :несвест:
А после сакаме да играме со појаки противници и победи да чекаме, а губиме од најслабите во групата....
Браво за Урош Зорман, секоја чест, ете и тие немаат утакмици, втора утакмица му беше оваа, па се гледа како изиграја мајсторски, супер акции, дури и со играч помалце успеваа гол да постигнат, за противникот само СЕКОЈА ЧЕСТ :aplauz:
За голманот Томиќ кај нив, голманиште, ниту ние го напрајме голман ниту ништо како шо стално знајме да вадиме изговори, очигледно е дека се работи за солиден голман, паметен, добро затворање од крилните позиции, широко отворање со раце, го искина Кушан, од 6 метри му фати едно добри 4-5 зицери. До 18та минута 10 одбрани, на крај имаше едно 16/17 сигурно, играч на натпреварот дефинитивно.
За ова зборав, дека на балканот барем има голмани со лопата да риниш, 9 години бранел во Србија (ЦЗ, Партизан), сега трета сезона му е во Словенија...
Голмани има еден тон, само треба да имаш сенс да го погодиш вистинскиот, во Европа со оваа двојка тешко....
Мандалиниќ арам да му е на парите шо ги зема, мора да му се намали платата малку, ептен кренат е во облаци, да осети, кафани тераат секој ден, купи ден помини.....
Кога во екипата најдобар ти е Велковски, мочај се.....

Нека се доигра сезоната, тргнат е возо секако....
За следната сезона мора ремонт, бркање: Ојлески, Марковски, Џукиќ никако ефект од овие. Носење 2 нови голмани, лево крило обавезно, бек ап опција Маџовски, десно крило исто за ротација со Радовиќ (за сега е топ црногорецот), ротација кај Мандалиниќ на лев, средните се добри, и на десен бек мора повеќе да се форсира Мараш, Стјепановиќ е во никаква форма, не игра ни 30% од тоа шо беше.

i ovie ko fudbalo od utakmica vo utakmica se polosho i polosho, sho prokletie e ova bel den ne vidovme
Решението е исто бркање тренерот и носење играчи пред се голман како и малку да сњ искараат играчите да играат со срце а не само за пари
Сепак рука6сум рает оти договорот е долгорочен и ако не оди сега газдите ќе си најдат чаре дали за месец два имам тепение и сигурен сум дека со платформата и тие финасии шо ги имаат дека ќе бидиме добри и сигурно подобри од порано само смета тро инаетот со дресот шо го играа рој како на металург и шо донесоа скопјани во управа тренери а ние ги учевме како се игра ракомет тоа ми е забелешка ама пак ќе речам газдата ќе си реши негови се парите ако не го болат нека ги фрла за џабе а за нешто повеќе и друго ко ќе има публика и навивачи до сега бабич ќе беше избркан да беше се нормално да немаше корона а вака лоши резултати да беа ама има надеж и верувам дека ќе биди подбро мора вакво решение да се најди и во фудбалот па да бидиме тро од тро рает
P. S. Чудно на моменти мислев дека со пет разлика ќе ги тепаме после паѓаат губиме исто некни дома водиме на крај курац чудно нешто се случува со ракометарите нњла бараат решение со пеијателски приклучување во првенството колку толку да има натпревари ако не се игра сеха лигата

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Многу слаба партија, реално не очекував појќе.
Можи и малку не залажа та дбра игра со Гудме, па се кренавме во облаци.
Против екипи шо знат да играт одбрана се изгубивме.
Прочитана игра, или Стипе шутира од кај стигни или се бара пикер.
Против Гудме беше полабава зоната на противникот, па се изнадававме голој.
Ко ќе се види дека на Гудме голманот е 50 години не ме чуди, а уште појќе ме чуди шо на крај тој не реши.
За утакмицата вчера.
Тримо, просечна екипа, и тие доста грешеа, ама ги користеа максимално сите наши грешки, нон стоп знаеа шо сакаат.
Со малку подобра игра можевме да ги тепаме, и со толку грешки пак бевме тука +1,+2 за нив.
Значи и тие беа слаби, ама изиграа паметно, школовано, не брзаа.
Си чекаа мирно дури да се развлечи зоната, а знаеа дека ќе пукни негде и ќе се отвори простор.
Не отепаја, до 20 минута 6-5 за нас, па за 40 минути примаме 23 гола, премногу реално.
Не знам шо е со Кукоски, изгледа вирусот е, ама неговото отсуство е големо.
Кушан го трошат одбрана- напад, не можи да оди на крај.
И пак тој ефект шо го дава е над просек, ко ќе се види дека од неговата замена нема никакво фајде.
Голманите, шо да кажам, веќе кажано е.
Со 5 одбрани цела утакмица на двата голмани нема да го тепаш Тинекс Пролет дома во Битола, не пак во ЕХФ Куп.
Нападот ме загрижва мене, не ми е јасно како е можно толку грешки да се напрат, несфатливо.
Толку зицери да се промашат, Маџоски не личи појќе на онај играч шо го памтам.
Радовиќ бескорисен, Џукиќ, кој беше овај?
Десните бекој посебна приказна, да ја изиграш ти цела утакмица со Велковски, кој има улога на квотербек во екипата.
Се натпреваруват со Периќ кој појќе пати ќе ја пушти до пикер топката.
Не можи ти со два додавачи да пробиваш зона, во иста постава.
Не ми е јасно кај беше Мараш вчера? Кога гледаш дека голманот те кини со зицери, дека не оди проигрување во зоната.
Фати се шо требаше да се фати, плус еден куп зицери, 17 одбрани, еве ја разликата, нашите голмани 5 одбрани, то се 12 напади појќе за Тримо.
Стипе од утакмица во утакмица се послаб, ама не е само тој крив, за него треба игра, пикер да му прај блок, десниот бек да му дава топки во дијагонала, укрстувања со среден бек, ротирање, овде нема ништо, Периќ укопан на средина, дрибла, се тепа, фрла топки кај стигни, укопани сите в место.
Сите знат дека Велковски нема да се крени да шутни, па се затвора Стипе, се дуплира Кушан и то е.
Ако пукни негде дупка на крило ќе биди со мал агол, а ниту Маџоски, ниту Радовиќ се такви играчи да погодат од било каде.
Не е ни чудо шо не искина голманот вчера, добро се спремил кај шутираат нашите.
То е, успех ќе биди секоја победа дома, против било кој.
А, за нешто појќе ќе треба далеку посериозна подготовка.
Не можи во Европа, Сеха. па и во домашна лига со одење на ризик,без голман, без дополнителни опции на бековска линија.
АКО ПРОЏЕ ПРОЏЕ- е не пројде, сеа шо прајме?
За екипа со буџет од над 1 милион евра, во вакво време невреме, овај ростер, и овие игри се под секое ниво.
Мора нешто да се смени, дури има време, да се спаси сезоната.

Babic ako bese trener nemase vo Makedonija da idi.. kaj so bil dosea go. izbrkale.. cirkuzant, DA SE DOJSI POPOVIC KD METALURG SO BESE PRED 2 GOD KAJ NAS, KLASA E i uste dva beka ekstra za da se spasi sezonata.. za golman da ne zboram..

za mene ima eden najuspesen presedatel na rk Pelister i eden najdobar direktor na narodniot teatar Bitola... Blagoja Stefanovski Bage
I sega ima pari klubot, i sega se isti glumcite vo teatarot ama ne e to to...
toj sho se razbira malce od dvete raboti go znaj to, ama se pomalce takvi.
Pocivaj co mir!

Шо е жално? Спонзорот/сопственикот шо дава милиони сака да извади песна шо ќе го одбележи нивното време. 5 банки не вадите од џебот ама муцките полни гомна јадење. Од вакви душегрижници и памет шо солат ете Битола и спорто во Битола на шо тереџе е. Чоеко песна напрај шо вервам дека со најдобра намера е, овде ликој шо се скриени позади форумот на неслушнато лајна јадат. Немам коментар која злоба е во вас, после години години стигнавме на некое професионално ниво, името амблемот ни е веќе низ европски натпреварувања, песна изваде и жално било. Од Багето (бог да го прости) до спиро песни вадеја. И? Неблагодарници

баш дека газдата си игра со името шо го купил и со нашите чувства за клубот од бебе шо навивам не можам да се помирам од кај потекнуват тие луѓе и шо сакат да постигнат, дека имат копиљски намери и си играт менаџерчиња да не поштоват ништо од минатото бел ден нема да видат све ќе изгубат во последнс минута и само ќе ни се смејат и ќе не дупат скопјсни а ние ќе си останиме поделени само зато шо некој богат го заболе

Последно уредено од модератор:
Moe pravo si e i so sakam ke kazvam ;) a sekoj eden znaj koj e vistinski RK PELISTER i so treba da se stiti i brani ama to e sekoj ima um ama koj da go koristi e muabetot.

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom