Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Реален и негативен се дијаметрално спротивни работи.
Јас споделвам мое мислење а то не значи дека сум во право или сум некој стручњак.
То е намената на форумот, секој да има пристап во дискусијата на темата.
Ако треба да се збора во суперлатив само за Пелистер и покрај сите недостатоци, тогаш си прајме лоша слика и нереални очекувања.
Јас ја поздравив играта и честитки за прикажаното ама има многу да се работи. Сепак ова е само турнир контролен... Во плејоф треба да се гостува во Скопје, треба да се победи и во ЈС и во Автокоманда.
Дотогаш треба да се работи и да се корегират некои позиции со нови имиња.

Жал ми е шо ви сметат моите коментари, ама то не значи дека вие поќе од мене го сакте Пелистер.
Ако не ми значи клубот нема да дебатирам тука, можам само да читам и без логин.

Поздрав и уживајте во прославата. Не евреме да се препираме сега.
Ако некој смета дека моите коментсри се непригладни со темата, модераторите нека ги избришт моите постови и тука и во темата з афк.

Реален и негативен се дијаметрално спротивни работи.
Јас споделвам мое мислење а то не значи дека сум во право или сум некој стручњак.
То е намената на форумот, секој да има пристап во дискусијата на темата.
Ако треба да се збора во суперлатив само за Пелистер и покрај сите недостатоци, тогаш си прајме лоша слика и нереални очекувања.
Јас ја поздравив играта и честитки за прикажаното ама има многу да се работи. Сепак ова е само турнир контролен... Во плејоф треба да се гостува во Скопје, треба да се победи и во ЈС и во Автокоманда.
Дотогаш треба да се работи и да се корегират некои позиции со нови имиња.

Жал ми е шо ви сметат моите коментари, ама то не значи дека вие поќе од мене го сакте Пелистер.
Ако не ми значи клубот нема да дебатирам тука, можам само да читам и без логин.

Поздрав и уживајте во прославата. Не евреме да се препираме сега.
Ако некој смета дека моите коментсри се непригладни со темата, модераторите нека ги избришт моите постови и тука и во темата з афк.
И јас немам намера да се препирам само еве ти укажувам, заврти некоја страна наназад и види што имаш пишувано во темата за засилувањата и ред други работи. Потоа сам одлучи дали си бил РЕАЛЕН или НЕГАТИВЕН.
Поздрав

Realno golman jak ako se zemi 99% vo maj v godina Pelister ke e sampion vo Makedonija!
p.s. Cestitki za trofejot neka se mnozat x100000 :oleee::ајнапиво::ајнапиво::ајнапиво:

SAMO PELISTER, SAMO BITOLA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cestitki za turnirot vo Struga ako po utroto se pozmava denot mu se gleda krajot na vestackite a se vraka vo mormala i istorijata ke teci rekata pak kaj so tecese!
Samo Pelister!
Samo Bitola!
P. S. Si davam pijacka kaj sakate [emoji3515]

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Изненадувачки одлично издание на Пелистер. Заслужено е освоена титулата во Струга.

Неколку работи би коментирал...

1. Хокеарските замени на Бабиќ!!! Долго време пратам ракомет, ама вакво нешто не сум видел. На секои 2-3 акции по пола состав го менуваше. Се растури од ротирање. Не само што играа сите 16 играчи туку и се имаше впечаток дека играат постојано. Го излуде Аљушот, не знаеше кутриот за кого да спрема тактика.

2. Екипата делува одлично уиграна како за ваква рана фаза на сезоната. Особено е чудно со оглед дека има многу нови играчи. Пред турнирот малку бев скептичен дали квалитативно е направен чекор напред оваа сезона, но ја потценив хемијата и тимската игра. Остроушко и Јотиќ можеби не се квалитативно различни играчи од Периќ и Мандалиниќ, но се соло играчи кои играат надвор од тимскиот концепт. Сега екипата многу повеќе личи на ЕКИПА и далеку повеќе ми се допаѓа пристапот во играта, акциите кои се развиваат.

3. За Периќ потајно бев оптимист, отсекогаш ми се допаѓал како играч, никогаш не сфатив зошто е во втор план и во репрезентацијата а често и по клубовите кај што играл. Да, не игра одбрана, но офанзивно е прав плејмејкер дечкото. Турнирот потврдува дека тој ќе биде лидер на екипата. Мандалиниќ, добро е што офанзивно е во форма. Во одбрана, ќе видиме дали воопшто ќе игра, го штедат долго време веќе тренерите заради повредите. Впрочем тука е и потенцијалниот проблем на екипата, што двата главни бека се исклучиво офанзивни играчи. Па и Стјепановиќ на десен реално. Тука доаѓа до израз една од работите што најмногу ми се допаѓа кога гледаш како е скоцкан составот. Маџовски и Радовиќ се злато за екипата, како крила кои добро играат одбрана на 2 и 5. Тие се тие што овозможуваат офанзивни играчи во еден правец да имаат таква минутажа и слобода во играта.

4. Кушан! Ауу каква партија. Секоја често за дечкото кој го изнафали на форумот, се извинувам, не се сеќавам кој беше, да не скролам наназад ќе се јавиш сам :). Ни приближно не очекував дека има толку висок капацитет. Ја уништи вчера одбранбената линија на Вардар. Голови, пенали, се. А плус и добро изигра во одбрана. Реално MVP на мечот без разлика што веројатно заради црвениот картон му ја дадоа наградата на Мандалиниќ. Ако вака игра цела сезона, богами тешко ќе му биде на Пелистер да го здржи, идното лето, пола Европа ќе го бара. Нема екипа која не сака ваква грамада пикер кој игра одлично во два правци. Само вака да продолжи, да не го урочам :)

5. Танкоски е таман антитежа на Периќ, спротивен тип на играч, ќе биде многу битен дел од екипата, се виде и вчера. По потреба може и заедно, да играат. Велковски се чини во моментот е прва опција. Вчера одигра колку толку коректно, но ќе покаже времето, тука е потенцијалната слаба страна. Стјепановиќ во моментот не е ни сенка од тоа што беше лани пред повредата. Ќе видиме дали ќе го оправат во следните месеци. Мараш очигледно е дека има сериозен потенцијал. Ама има и доста работа со него, таман е за млад талент за ротација кој за неколку сезони може да израсне во нешто.

6. А за голман, Чаневски вчера одличен ќе видиме како ќе ја истераат есента. Животна шанса му е ова мислам.

Се на се одличен старт. Но не смеат да се задоволат со ова. Има уште многу искушенија сезонава. Во СЕХА и особено Европската лига, ќе имаат многу сериозни натпревари ќе видиме до каде можат да стигнат.

П.С. Стерјев има интервју за balkan handball...

Kako sto rece Videvski, "Nema lepak na topkata za vardarovite rakometari, vecerva vo Struga" :pos:
Odlicna analiza na @Xsago nema sto da se dodadi...
Za Stoilov neznam sto se sluci, no toj e edinstven "vardarec" koj ima kaj mene kredit da praj gluposti a da ne mu se lutam...
Me interesira sto mu peeja tolku :pos:
Ke ima derbi utakmici za koi ke slusni Evropa :aplauz:

Kako sto rece Videvski, "Nema lepak na topkata za vardarovite rakometari, vecerva vo Struga" :pos:
Odlicna analiza na @Xsago nema sto da se dodadi...
Za Stoilov neznam sto se sluci, no toj e edinstven "vardarec" koj ima kaj mene kredit da praj gluposti a da ne mu se lutam...
Me interesira sto mu peeja tolku :pos:
Ke ima derbi utakmici za koi ke slusni Evropa :aplauz:
Еве пишаја кај нив на фанот дека толку му е IQ .
По она вчера дефинитивно се тука негде со Борко во менталниот склоп.
И на крај кој ги ебе двата

Уште на загревање, на поединечни дофрлања тушлото врати со провокации. Е после се живо женско дома... а да, ко го вадеше стомакот ечеше во позадина свињо дебела. Рака на срце, и на боро му се повика, не се ни сврти да возврати, дури и на крај не отпоздрави. А да ги прашаме, најверните, зошто не дојдоја? Прилика каква шо немала одамна, неутрален терен, финале, гостување во приватна режија без полиција ради забраната за публика... шо поќе им требаше да се појават? Охрид, на 10км имавте 100 деца со реквизити, имаше и инфо, непотврдено дека од таму имало екипа шо иделе. Од 18ч бевме струга, ни за 3то место навивачи, ни па од најверните ни трага ни глас. Ебаве навивачите, навивачки беше задолжително да се појавите...

Мене ми се напрај многу кеф со Столе само за сите битолчани шо споделваја за титулите на Вардар,и појак секс треба да му удри. Па вчера пишат напред Пелистер, мамето да му го ебам на сите, нека си навиваат за 1961 сега. Треба најдвање сите тие и чврги мавање ко ќе влегват в сала.

Уште на загревање, на поединечни дофрлања тушлото врати со провокации. Е после се живо женско дома... а да, ко го вадеше стомакот ечеше во позадина свињо дебела. Рака на срце, и на боро му се повика, не се ни сврти да возврати, дури и на крај не отпоздрави. А да ги прашаме, најверните, зошто не дојдоја? Прилика каква шо немала одамна, неутрален терен, финале, гостување во приватна режија без полиција ради забраната за публика... шо поќе им требаше да се појават? Охрид, на 10км имавте 100 деца со реквизити, имаше и инфо, непотврдено дека од таму имало екипа шо иделе. Од 18ч бевме струга, ни за 3то место навивачи, ни па од најверните ни трага ни глас. Ебаве навивачите, навивачки беше задолжително да се појавите...
Борко поголем професионалец од Столе , ауууу
Ова не го очекував ...

Не му замервајте на Столе него IQ то му е еднакво на бројот од патиките. Како сега да ја свати колкај му се силите на овај 1961 па пробваше изнервираноста да ја прикаже со ношалантна насмевка како демек не е важно турнир е ова, па почна да враќа со глупости кон чкембарите како демек се заебава се смеј а душата му гореше.

gi razbiram potpolno ima zaginato coeko za nivniot klub i bash taka posakuvam da nemame nikogas nekoj da velicame a toj da e takva bagra. bukvalno romantiziranje na obicno seljaciste mu se praj od nivna strana

A ti neso kao mangup si so 1961? Bar toa e godina na formiranje a vie sto ste? Rabotnik Eurofarm 1 ili 2? Do dusa mnogu ubavo znaete ama toa e
Да еурофарм работник е клубот. 12-тата титула работник ја освој. Можите да позелените од мака, ние си знајме кој клуб е ова, ете и другите знаат, а вие продолжете лажете си се ладете си се.... допрва ќе ви жежи
Автоматски споено мислење:

Со душа чекам, само Господ да не куртули од короната и да продолжиме да живееме нормално, да се отворат салите и стадионите. Уште сега можам да ги замислам комитките, кој не не смеетаат за ривал, на првото дерби во јане како се 500,600...оти нели тие на секој натпревар во мак првенсрво се толку, па и сега тоа ќе е нормално, уште сега ги замислувам како кукаат за во младост дека нема да им е одобрен влез или па дека 150 карти само им се одобрени, а тие бараат 300 оти за нив гостовање на ракомет е нормална работа, поготово домашен шампионат. Смешкииии

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom