Фан клуб - РК Металург

Наколче феноменот.:pos::pos:Потребно е само да го погодат голот играчиве на Нексе.

Стерјов ѕверот. До сега 2 нерешени и 1 реми против Нексе :pos::pos:

Исцрпеноста е најверојатно најголемиот проблем на ракометарите на МЗТ...простете, Металург!
:masa:

Kakov sut ima ovaj Talevski.:aplauz:
Ako go delkaat kako treba ke izlezi nesto.
Samo dvizenjata mu se grubi,epten.
I odbrana da go podnauci treba stariot,epten nesmasno deluva.
Vo sekoj slucaj uste otsega e podobar od Filipce.
P.S.
Madzovski:shook:
Se gleda uhraneto dete.:X3:
Pa uste bek go pustile:zver:,dvizenjata mu se :pos:
Decko odi si na piker kako zamena na Zarko.;)
Slusaj go cico.

Abe edna perspektivna ekipa sto ja imaa... sto da ti kazam. Ne pominaa grupa so Brest Zagreb i La Rioha.
Па перспективна екипа не мора да значи дека во моментот ќе има резултати... а ако беше се во ред, веројатно без проблем ќе минеа група, ама ај, за твој мерак нека не била перспективна.

10968438_963466697016512_6652976060300085083_n.jpg

Го гледав само првото полувреме од натпреварот и беше доста изедначено.. Нексе лани ни откорна бод на домашен терен а располагавме со подобар состав и клубот беше на повисоко ниво, сега со ваков раштиман состав конечно ги плеснавме :D
Ренато како татко беше спрема децава шо изиграа денеска :D
Очекувано Ренато беше најдобар со 8 гола, вистински лидер е на оваа екипа со 40 години, Миркуловски одличен, ме радува што и Талески ја доби потребната минутажа со оглед на настаните во клубот и се покажа одлично во нападот, ќе биде од овој играч само треба да го научат подобро да игра одбрана, да не биде како Киро да го учиме на 34 години :D
Нелоски постигна 1 гол, и со него треба доста работа, ова момче има одлични предиспозиции да биде екстра бек шутер, има маестрален шут, се надевам покрај настаните во клубот и тој да ја добива потребната минутажа за да сметаме на него за 2-3 години.
Мисовски ја одигра најдобрата партија во дресот на Металург :pos:, добро ќе биде да го имаме во таква форма.
Николче е катастрофа невидена.. треба да се најде солиден голман, нека најдат некој Кубанец, Бразилец барем да има некогаш свој ден..
Пешевски е исти тип на играч како Димовски, добро ќе биде да го задржиме Никола Маркоски, одлично играше на светското а и во ваква форма добро ќе биде покриена позицијата пикер во Металург.
Мојсо слободно нека ги пакува куферите во Катар или ОАЕ, редно е да се фрли Талески во оган.. многу покоросиен е во нападот од Мојсо, ако го донесат и Раде Стојановиќ нема да биде лоша левата бековска позиција, Раде не е толку проблематичен така да нема да се лути доколку го извади Лино кога нема да му биде денот. :D
Што да кажам друго.. солидно изиграа младите, требаше Лино по рано да ги фрли во оган за да не се трошеа пари на странци, можда немаше такви настани да претрпе клубот.. можда оваа победа во лигата е безначајна но е добредојдена бидејќи овие играчи ќе имаат некаква самодоверба понатаму, а и лекција дека треба да продолжи да се работи со овој клуб..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom