Фан клуб - РК Металург

Ренато изкина! Само судииве на крај ептен лошо, но што е тука е, победа од 6 гола не е малку.

Ренато изкина! Само судииве на крај ептен лошо, но што е тука е, победа од 6 гола не е малку.
Не да ги искини Вугринец,мамата им ја расплаче.Ќе биде добро и за репрезентација да игра :D

986624_691542060908450_1908059402_n.jpg

Steta sto Atman i Cindric ne mu dadoja podrska na Vugi, kolku sto razbrav ne bile dovolno oporaveni, inace ke imase kompletno gazenje... Ali i vaka e dobro,samo smirenost i dobra fizicka spremnost za revansot i ne im begat cetvrt finale.

Последно уредено:
Нема врска, ЛШ правило е дека пред почетокот на состав тој состав шо ќе се направи во тимот и тој што ќе се објави јавно тој до крајот, а не да додаваш играчи. А во СЕХА е друг стандард. Позз[DOUBLEPOST=1395591081][/DOUBLEPOST]БРАВО МЕТАЛУРГ! Штета што не сум Скопје да одам да гледам!! 7-2 за сега.

На страната на Металург го имаа напишано тоа образложение па логично ми е да е точно, ама како и да е не е тоа толку битно колку што е битно дека не игра..Поздрав :)

Георгиевски: Имам оток, но се ќе биде ОК
  • Автор: Стеван Цаневски
    '

• Објавено: март 23, 2014 21:17
    dzomba-povreden-615x400.jpg

Навивачите на Металург можат да здивнат откако се покажа дека повредата на Гоце Георгиевски не е од посериозен карактер. Крилото на македонскиот состав настрада по еден груб старт на Рокас во самиот финиш од мечот, кога на вчудовиденост на сите присутни во „Борис Трајковски“ арбитрите досудија пробивање, наместо пенал и црвен картон за гостинскиот ракометар. Бесот на фановите наскоро се претвори во страв откако Георгиевски на рацете на соиграчите се упати кон соблекувалната, но за среќа повредата не е премногу сериозна.

„Претрпев удар во пределот над коленото, каде сега имам оток. Сепак, добро во целата ситуација е што можам да го виткам коленото, што е добар знак. Во текот на утрешниот ден ќе бидат извршени деталните прегледи, но првичните прогнози се дека повредата не е сериозна. Би требало се да биде ОК и да можам да настапам на реваншот во Данска“ – изјави Гоце Георгиевски за ЕКИПА.

Македонскиот репрезентативец признава дека ни самиот не очекувал Металург да стигне до така убедлива победа против силниот ривал од Данска.

Да бидам искрен, очекувавме победа, но не ни помислувавме дека би можеле да славиме со шест гола разлика. Задоволството е големо, но свесни сме дека не смееме да се опуштиме бидејќи Колдинг ќе стори се за да ја надополни оваа негатива на реваншот во Данска“ – истакна Георгиевски.
http://ekipa.mk/georgievski-imam-otok-no-se-k-e-bide-ok/[DOUBLEPOST=1395609302][/DOUBLEPOST]
На страната на Металург го имаа напишано тоа образложение па логично ми е да е точно, ама како и да е не е тоа толку битно колку што е битно дека не игра..Поздрав :)

Борозан нема право да игра во ЛШ,затоа што има настапувано оваа година (2014) во Челиџ куп со Краловац.И Циндриќ играше во Карловац но премина во Металург одма по нова година.

Последно уредено:
Одлична утакмица одигравме.. но овие 6 предност не ни ветуваат сигурен пласман понатаму што значи треба и таму да одиграме на ниво и без оваа фантастична публика.
Вугринец и Станиќ беа најзаслужни за оваа победа... кој ѕвер е Вугринец.. 13 голови човече, буквално го отпиша на "најдобриот голман на сите времиња" Хвидт, ја одигра најдобрата утакмица во дресот на Металург, жалосно ќе биде доколку не биде најдобар стрелец во ЛШ.
Мора да ја пофалам одбраната, Јоновски е неприкосновен.. како само лавовски ги задржуваше на противниците.. Одигра за 10ка во одбраната денеска.
Никола Маркоски прилично ме изненади, постигна добар гол а и во одбраната играше добро и борбено.. повеќе од супер го заменуваше Димовски.
Не распалија денеска Атман и Циндриќ.. постигнаа по 1 гол, се надевам во реваншот дека ќе одиграат многу подобро.
Миркуловски е доста важна алка за овој тим, многу добро ја разбира играта и секогаш игра над своите можности и го остава срцето на терен, како само им се дереше на Пецаковски и на Ојлески при грешките што ги направија.
Ова пробивање што го досудија судиите од Георгиевски е крајно нехумано, па какви луѓе постојат во EHF.. како може да торелираат вакви одлуки, ова е срам за ракометот.
Инаку добро е што Гоце ќе игра во реваншот, со престапот ќе бевме хендикеп на десната крилна позиција.
http://www.rkmetalurg.mk/goce-georgievski-prviot-pregled-kazhuva-deka-so-mene-e-se-vo-red/
Многу сум задоволен од играта денеска, очекувам пласман во четврт финале..

Металург одигра добро во глобала и одлично во одбрана.
Неможеме да бидеме 100% задоволни, бидејќи нападот беше 75% оставен на Вугринец да го решава. Разбирам дека Атман и Циндрич не се 100% тип топ, ама за наредната во Данска ќе
МОРА да се разгледаат други опции во нападот. Вугринец ќе биде гарант затворен многу поубаво
одколку вчера. 6 гола не се ништо за стигање ако оставиме повторно се на Вугринец.
А што беше фрката на крај тоа? Прво му дадоа на Манасков 2 минути за лажирање при постигнување на голот? Она на Георгиевска последната секунда , му го судеа пробивање?
Гледав на ehf каналот без кометар па не разбрав.

Металург одигра добро во глобала и одлично во одбрана.
Неможеме да бидеме 100% задоволни, бидејќи нападот беше 75% оставен на Вугринец да го решава. Разбирам дека Атман и Циндрич не се 100% тип топ, ама за наредната во Данска ќе
МОРА да се разгледаат други опции во нападот. Вугринец ќе биде гарант затворен многу поубаво
одколку вчера. 6 гола не се ништо за стигање ако оставиме повторно се на Вугринец.
А што беше фрката на крај тоа? Прво му дадоа на Манасков 2 минути за лажирање при постигнување на голот? Она на Георгиевска последната секунда , му го судеа пробивање?
Гледав на ehf каналот без кометар па не разбрав.
Највеќе за Георгиевска ми е мене :giggle: Иначе Георгиевски во последните секунди отиде во контра и тој Рохас крилото му направи фаул што е по сите прописи за црвен картон али овој судијата судеше фаул у напад :facepalm:

Највеќе за Георгиевска ми е мене :giggle: Иначе Георгиевски во последните секунди отиде во контра и тој Рохас крилото му направи фаул што е по сите прописи за црвен картон али овој судијата судеше фаул у напад :facepalm:

Значи така било. Јас ја видов ситуацијата, само не забележав што се пресуди.
А тоа пред тоа со Манасков кога Металург остана со 4 во поле? За што беше тоа?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom