Фан клуб - РК Металург

Нова Македонија е весник близок со Металург, и досега ако имаше некоја информација за Станиќ и Мојсо тие први ќе објавеа. Засега останува да чекаме, ама не верувам дека ќе си одат. За џабе не го носе Атман тие.

Нова Македонија е весник близок со Металург, и досега ако имаше некоја информација за Станиќ и Мојсо тие први ќе објавеа. Засега останува да чекаме, ама не верувам дека ќе си одат. За џабе не го носе Атман тие.

Другар готова е работат бе. Нова македноја ни за чистката не кажаа ништо, така да ни сега нема да кажат пред време.

Зависи какви договори си потпишал.

Во секој случај ако Металург му ги исплаќа платите на Станич и на Мојсовски они не би смееле да играат нигде.Е сега ако Металург според договорите може и да ги казнува на основа на плата за недоволна загаанжираност на терен и на тренинзи тогаш ни целите плати не би морале да им ги исплаќаат.

Најдобро би им било на Металург да пробаат ако можат да направат некаква трампа со некој тим за играчи + Станиќ и Мојсо од нивните плати да им исплатат некоја сума ,да кажеме 100-150К евра по играч за 2 години.

Ако Наумче си оди и покрај потпишаниот договор пред 2 месеци тоа ќе значи дека Металург го извлекле максимумот од таа ситуација и знаеле дека ќе си оди уште пред потпишувањето на договорот.
--- надополнето: 2 јули 2013 во 01:17 ---

За Станич и јас мислам дека е готова работата, единствено нешто шо не ми е логично во текстот се тие изјави за обесштетувањето и дека на престапот му било понудено да биди тренер( ако изјавата е вистинска тоа значи дека и Червар ќе си оди ?)

За Станич и јас мислам дека е готова работата, единствено нешто шо не ми е логично во текстот се тие изјави за обесштетувањето и дека на престапот му било понудено да биди тренер( ако изјавата е вистинска тоа значи дека и Червар ќе си оди ?)

Не треси зелени сеа и ти, како може Златко да биде тренер на првиот тим, може ќе му понудат место на тренереска позиција на младите категории, нели Металург има ракометна школа.
Нема логика Лино да си оди. Да си одеше Лино, некои од „заминатите“ ракометари и ќе останеа. Сето ова со раскинување на договорите се прај заради Лино и неговите планови.

Не треси зелени сеа и ти, како може Златко да биде тренер на првиот тим, може ќе му понудат место на тренереска позиција на младите категории, нели Металург има ракометна школа.
Нема логика Лино да си оди. Да си одеше Лино, некои од „заминатите“ ракометари и ќе останеа. Сето ова со раскинување на договорите се прај заради Лино и неговите планови.

Веќе не знам шо да мислам, скептичен сум за се. Мислев дека и Ракчевич нема да си оди па ме демантираја. После кога го сменив мислењето ме демантираја со Атман, па сега тоа мислење ми го демантира Станич. Во однос на ракометов, сакам што побрзо да дојди септември.
--- надополнето: 2 јули 2013 во 01:31 ---
Разделбата со Младен Ракчевиќ беше по иницијатива на Лино Червар кој реши да го помлади тимот и на неговата позиција беше донесен Никола Марковски, надежен пикер. Додека за изјавата на Дарко Станиќ и Металург е изненаден, дека изминативе недели гарантираше дека останува во Металург, наскоро ќе имаме повеќе информации за неговата иднина. Моментално за Наумче Мојсовски е шпекулација, невистина од еден интернет портал кој многу пати има пробано да го руши угледот на Металург.

Еве што одговориле на профилот на фејсбук на нечиј коментар.
Тука најмногу ме плаши делот ''МОМЕНТАЛНО за Наумче е шпекулација'' , што дава до знаење можеби во иднина и нема да биди само шпекулација.

Дај бе не тресете глупости. Металург губел со останувањто на Наумче, Наумче бил истрошен играч, немал мотивација.:pos::tapp:
Какви се глупости изнапишавте на минативе две страни секоја чест.

07/01/2013 - fan прашува: . "Daj ve molam,zosto mora da doznavame raznorazni informacii za Metalurg od drugi portali.Ekspresno objavivte vo slucajot so Atman,a sega za Stanik i Mojso ve nema da kazete nisto.Mislam ne e fer ova kon vasite fanovi koi redovno ve sledat." Одговор:
Што да објавиме ? Наумче е наш ракометар и тука нема никакви дилеми. Станиќ изјави желба да замине, но не е коректен во своите изјави. Наместо тоа што го кажа требаше само да признае дека има друга, финансиски подобра, понуда. Металург вложи многу во Станиќ и ако тој навистина сака да замине некој ќе мора да плати. Се до тогаш Станиќ е ракометар на Металург.
http://www.rkmetalurg.mk/prashanja-i-odgovori/

Нема апсолутно никаква смисла да го пуштат еден од најдобрите голмани во светот без да им платат добра оштета. Ако сака да игра во друг клуб за повеќе пари тогаш тој клуб нека му ја подмири оштетата ако несака тогаш он сам нека го направи тоа. Со тие пари после Металург може да донесе друг квалитетен играч или голман.

Најдобра вест во сето ова е што Престап ќе ги учи децата како да не прават престап, барем нема да игра повеќе :cuc:

За Мојсовски
"Може да одговорите колку има вистина во тоа дека Станич и Мојсовски заминуваат од клубот ?"
Одговор:
Мојсовски останува, со Станиќ се преговара.

За Вугринец
"Renato Vugrinec dali ke ostane vo metalurg"
Одговор:
Секако.

За Раде Стојановиќ
"DALI E VISTINA DEKA SE PREGOVARA SO RADE STOJANOVIC"
Одговор:
Не е.

За Ракчевиќ
"moze da ni ja pojasnite situacijata so rakcevic dali kje ostane vo klubot ili kje si odi ? "
Одговор:
Ракчевиќ дефинитивно заминува.

За Вардаровиот Буџет :)
"Иако не е во ваш домен, сепак, би сакал да слушнам едно ваше мислење, дали имате информации колку отприлика би бил буџетот на Вардар за претстојнава сезона (дали е поголем од оној на Металург???), имајќи во предвид какви се играчи донесоа и планираат да донесат? Колку би бил рокот на траење на еден ваков \"инстант Вардарови Медведи\"? и дали Металург е/ќе биде доволно силен за да му се спротивстави на ваквиот Вардар? Колкави се шансите да го видиме Металург на тронот одново догодина?"
Одговор:
Буџетот на Вардар ќе биде најмалку двојно поголем од оној на Металург, но ние сме се справувале со екипи кои имале и петпати поголем буџет од нашиот. Колку ќе трае проектот на Вардар ? Тоа го знаат само тие што го финансираат.

За откуп на Мојсо и Станиќ од страна на Вардар
"Дали навистина новиот спонзор на Вардар сака да ги откупи договорине на Мојсо и Станиќ и ако тоа е вистина дали е можно тоа?"
Одговор:
До клубот такво барање не е стигнато.

За Борко Ростовски и "лажните патриоти"
http://kurir.mk/sport/rakomet/11986...-patrioti-od-Metalurg-nekoi-placea-pred-mecot dali e ova vistina? ili Borko jade bubrezi?"
Одговор:
Второто.

"Odgovorete pod itno dali Velko i Aco dobile otkazi !?!?!"
Одговор:
Ви одговараме под итно - не.

http://www.rkmetalurg.mk/prashanja-i-odgovori/

Одговор:
Буџетот на Вардар ќе биде најмалку двојно поголем од оној на Металург, но ние сме се справувале со екипи кои имале и петпати поголем буџет од нашиот. Колку ќе трае проектот на Вардар ? Тоа го знаат само тие што го финансираат.

Ова е се супер за Вардар, пошто Вардар е клуб со историја и дозволено му е да има свој проект поткрепен со пари, а ако друга екипа се реши за скап проект онда тие се приватен проект, со играчи кои што играат за пари.
Како ќе се вика мецената на Вардар ? Тој русинот Сергеј ?
Значи ќе гледаме дуел Варгеј против Минчолург догодина. (пошто нели баш е кул кога на името на клубот ќе му го додадеш и името на сопстевеникот)!

Ова е се супер за Вардар, пошто Вардар е клуб со историја и дозволено му е да има свој проект поткрепен со пари, а ако друга екипа се реши за скап проект онда тие се приватен проект, со играчи кои што играат за пари.
Значи ќе гледаме дуел Варгеј против Минчолург догодина. (пошто нели баш е кул кога на името на клубот ќе му го додадеш и името на сопстевеникот)!

Прости им пријателе, не знаат што зборуваат....

Сава Медведи vs Минчолург :D
--- надополнето: 3 јули 2013 во 04:24 ---
Rakčević i Žujović u atinskom AEK-u

Datum:01.07.2013
rakcevic_metalurg.jpg

Crnogorsko-srpski dvojac, Mladen Rakčević i Petar Žujović, za dan-dva biće promovisani u nove igrače atinskog AEK-a. Grčki šampion u narednu sezonu ulazi daleko ambicioznije od većine grčkih klubova u prošlosti, a potvrda je i potpis crnogorskog reprezentativnog pivotmena, koji će Makedoniju posle osam godina zameniti najbližim komšilukom posle razlaza sa skopskim Metalurgom.

Bivši levi bek Partizana, Petar Žujović, posle šest meseci provedenih u Kataru, ponovo će pokušati da se domogne Lige šampiona, ovog puta, u žutom dresu…
http://www.balkan-handball.com/evropa/rakcevic-i-zujovic-u-atinskom-aek-u/

Овај Жујовиќ е класа играч,штета шо некоја екипа од Македонија не го прибра....:facepalm:

http://www.mkd.mk/sport/rakomet/moj...-i-mesi-a-sega-chervar-ne-me-saka-vo-metalurg

Што си играат ку*от и овие минчорлуг не ми е јасно.Кого прават будали нас или себеси?Фино лепо излезете си на прес и објаснете им ја ситуацијата на вашите симпатизери.Прави циркузанти сте епа ете зошто сите ви се смеат и ве нарекуваат вештачки клуб.

Што се мачите да пишувате и да провоцирате, кога знаете дека ќе бидете избришани.

Што се мачите да пишувате и да провоцирате, кога знаете дека ќе бидете избришани.
Не го тупи сега и ти, кога знаат да пишуваат дека некој е вештачки клуб остај ги нека објаснат како е Вардар вештачки клуб со доаѓањето на Самсоненко, баш ме интересираше како ракометниот Аристотел ќе објаснеше тука. Затоа е форумот, за да си го одбранат ставот. Провоцирање е да земеме да спамираме со глупости, но кога сериозно пишуваат нека одговараат сериозно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom