Фан клуб - РК Металург

Одлично би било,таман додека не падне Станиќ ќе поминат уште добри 2-3 сезони доволно време за Ашанин да се искалеми покрај него и да го искористи својот потенцијал бидејќи има многу што да се научи од Дарко...и после тоа би биле снабдени на голманската позиција за наредните 10 години нормално ако се развива правилно како што се очекува! Диви можеби му е време да се пензионира од причина што го скинаа повредите во последно време,Митрески не е за големи клубови...

Ашанин ми е енигма.....кога и да прочитам за него во некој хрватски форум или медиум има по 20 и кусур одбрани.Знам во Хрватска кога бранеше на позајмица во Вараждин имаше утакмици со по 20-30 одбрани.
Сега знам за неколку утакмици во Шпанија со по 15-20.....ама кога го гледав на спортклуб неколку пати беше комедија,живи смешки.Е сега дали му се погодува секоја 10та партија нешто посебно да брани или ја сум го фатил на лош ден тоа не знам.

Башка што Загреб го пушти да си оди така лесно исто ми е сомнително.Си го задржаа Ивиќ,а него го пуштија туку така.
Како и да е....тек треба да го видиме.

Ne znaci nisto_Od Metalurg negiraat bilo kakvi pregovori so nego.

Ок, сега после твојов одговор разгледав малку па јасно ми е за кој се работи. Прво помислив на Стојкович од Киелце, па после кога видов на гугл нешто ми изгледаше како стар па нешто пелистер ова она , па помислив дека е некоја бивша легенда на пелистер, па затоа прашав. Не знам за каков играч се работи, па немам коментар околу тоа дали е добро да го земат или не.

Вие сакате да се расправате, јас на фан клуб рк Вардар про пишав само еднаш и тоа тогаш кога имав пофални зборови за навивањето на комитите. Овде вие јајцата цитрони ни ги напрајвте, ако не сакате да се расправате со вакви како мене тогаш зошто пишувате тука ?

Вие сакате да се расправате, јас на фан клуб рк Вардар про пишав само еднаш и тоа тогаш кога имав пофални зборови за навивањето на комитите. Овде вие јајцата цитрони ни ги напрајвте, ако не сакате да се расправате со вакви како мене тогаш зошто пишувате тука ?

Чисто информативно, колку време следиш ракомет?

Чисто информативно, колку време следиш ракомет?

2 години( односно уште нема полни две откако активно следам), пред тоа чат пат кога играла Македонија.

2 години( односно уште нема полни две откако активно следам), пред тоа чат пат кога играла Македонија.
Е такa.
Неам нишо против фанови на Металург, ама ти си типичен, репрезентативен примерок на сите навијачи на Металург :)

Какви пацери се па досадиве од Миравци. Остајте го човекот на раат и не ми се прајте експерти за ракомет. До пред почетоков на сезонава вие ни правилата на играва не ги знаевте.
Од кога годинава падна одлука меѓу групата да се вратите во кале и да почнете да ги пратите ракометариве сите одедаш станавте ракометни познаници, доктори за ракомет, а се кладам 90% од вас што урлате на трибини си немате везе од основните правила во ракометот(па ни фудбалот). Али ајде, да си ја терате шемата, да бидете видени со "комити" престиж носи тоа низ Скопје меѓу таквите на трибини што цел живот им поминува со помислата "ај да најдеме ш*****и денес низ парк и да ги тепаме"
И што е проблемот што дечкото почнал да гледа ракомет пред 2 години? Како што реков, 90% од вас почнаа сезонава да гледаат, али ај, тие се за Вардар па нема везе што вчера првпат видоа како изгледа ракометна топка.

Ај сеа вратете "минчолург" #xexe

Е такa.
Неам нишо против фанови на Металург, ама ти си типичен, репрезентативен примерок на сите навијачи на Металург :)

И јас немам никаков проблем да признам дека гледам ракомет помалку од 2 години. Лани седев во зградата до салата во автокоманда, па кога слушаш секој ден дека внатре нешто се случува, сакаш да влезиш и да видиш. Така беше и со мене, влегов, видов, ми стана интересно и почнав да следам поактивно. А за тоа дали сум јас репрезентативен пример или не, не можам да кажам, јас можам само да ти ја кажам мојата приказна.
--- надополнето: 30 јуни 2013 во 21:46 ---
И само уште едно вака подпрашање, што е подобро, да почниш да гледаш ракомет заради играта на еден клуб, или да навиваш зошто дедо ти ти оставил во аманет ?

Неам намера да развивам дискусија понатаму по однос на ова, терајте си слободно.
Само де малце подистражете за ракометот у Македонија низ годините, нема да тропате небулози и глупости па да ви се смеат. Бар сега е лесно, сите по дома имаме интернет.

И само уште едно вака подпрашање, што е подобро, да почниш да гледаш ракомет заради играта на еден клуб, или да навиваш зошто дедо ти ти оставил во аманет ?

Па ајде веќе кога прашуваш. За разлика од тебе, што си почнал да навиваш за Металург бидејќи најверојатно си студирал во Скопје, па од досада, си излегол пред зграда, си тепал време и си станал верен фан на тимот. Ок, си станал јас немам ништо против, убаво е тоа, никогаш не е касно (и покрај тоа што се убедуваше со мене кој имал повеќе утакмици изгледано...ок, не е битно) но што заклучивме? Ти си станал фан на Металург од досада бе пријателе, никаква емоција за тимот, никаква традиција, чисто онака од досада, да си тепаш време.Јас нормално дека ќе навивам за клубот кој што навивал татко ми, дедо ми, во тоа време сите навивале за ФК Вардар, татко ми ме носел на утакмици уште пред да дојде време да ме носи на училиште, како мал не сум испуштал домашна утакмица со татко ми, сум го засакал тимот, свесен сум бил каква историја и традиција има клубот, свесен сум бил дека Вардар е синоним за оваа држава, колку сакате негирајте го тоа, за некој од странство познато ќе му биде името на Вардар, како клуб од државава, сигурно не Турнво, Дрита или Напредок Кичево...И кога јас од мал сум го прател Вардар, за кого да навивам за Ренова,Куманово,Осогово?

Па ти види што е подобро, дали да навиваш од љубов или од досада.
Какви пацери се па досадиве од Миравци. Остајте го човекот на раат и не ми се прајте експерти за ракомет. До пред почетоков на сезонава вие ни правилата на играва не ги знаевте.
Од кога годинава падна одлука меѓу групата да се вратите во кале и да почнете да ги пратите ракометариве сите одедаш станавте ракометни познаници, доктори за ракомет, а се кладам 90% од вас што урлате на трибини си немате везе од основните правила во ракометот(па ни фудбалот). Али ајде, да си ја терате шемата, да бидете видени со "комити" престиж носи тоа низ Скопје меѓу таквите на трибини што цел живот им поминува со помислата "ај да најдеме ш*****и денес низ парк и да ги тепаме"
И што е проблемот што дечкото почнал да гледа ракомет пред 2 години? Како што реков, 90% од вас почнаа сезонава да гледаат, али ај, тие се за Вардар па нема везе што вчера првпат видоа како изгледа ракометна топка.

Ај сеа вратете "минчолург" #xexe

Пријателов твој не го прати ракометот не ги знае македонските играчи, ама барем има некое познавање од ракометот, ти пријателе немаш ни толку во ракометот, а да не зборам колкави ти се познавањата од навивачкиот свет, пошто се јави како критичар на Комитите кои урлале, вакви муабети не се еднакви ни на оние маалските пред зграда што ги правиш.

Па ајде веќе кога прашуваш. За разлика од тебе, што си почнал да навиваш за Металург бидејќи најверојатно си студирал во Скопје, па од досада, си излегол пред зграда, си тепал време и си станал верен фан на тимот. Ок, си станал јас немам ништо против, убаво е тоа, никогаш не е касно (и покрај тоа што се убедуваше со мене кој имал повеќе утакмици изгледано...ок, не е битно) но што заклучивме? Ти си станал фан на Металург од досада бе пријателе, никаква емоција за тимот, никаква традиција, чисто онака од досада, да си тепаш време.Јас нормално дека ќе навивам за клубот кој што навивал татко ми, дедо ми, во тоа време сите навивале за ФК Вардар, татко ми ме носел на утакмици уште пред да дојде време да ме носи на училиште, како мал не сум испуштал домашна утакмица со татко ми, сум го засакал тимот, свесен сум бил каква историја и традиција има клубот, свесен сум бил дека Вардар е синоним за оваа држава, колку сакате негирајте го тоа, за некој од странство познато ќе му биде името на Вардар, како клуб од државава, сигурно не Турнво, Дрита или Напредок Кичево...И кога јас од мал сум го прател Вардар, за кого да навивам за Ренова,Куманово,Осогово?.

И што треба да значи ова?Ако татко му не прател ракомет,неможе он да биде навивач.Ок ми е тоа како ти си станал фан на Вардар,но неможам да сватам што сте вие подобри од навивачите на Напредок или Дрита,па постојано ги омаловажувате сите други кои не навиваат за Вардар?

Мајко мила какви ликови постојат овде :facepalm:

Аман веќе со овие бесмислени расправии. Традицијата на оние екипи кои ја имаат треба и мора да се цени, да. Но од друга страна воопшто не е битно зошто и кога некој почнал да следи ракомет и да навива за одредена екипа. Дали е тоа бидејќи татко му навивал, оти му било досадно, оти наставничката по физичко му рекла така или оти се заљубил во некој ракометар е сосема сеедно. Трагично е што наместо да се поттикнувате да има што е можно повеќе луѓе кои сакаат и пратат ракомет вие се пцуете без потреба.

П.С. Бидејќи сите се прават паметни, еве јас ќе бидам "најглуп" и ќе ти одговорам во кратки црти: Раде Стојановиќ е лев бек поранешен македонски репрезентативец за кој долги години се кршеа копја зошто не е повикуван во репрезентацијата. Во секој случај, зошто Металург би бил заинтересиран за него, не ми е јасно...

И што треба да значи ова?Ако татко му не прател ракомет,неможе он да биде навивач.Ок ми е тоа како ти си станал фан на Вардар,но неможам да сватам што сте вие подобри од навивачите на Напредок или Дрита,па постојано ги омаловажувате сите други кои не навиваат за Вардар?

Не мешај баби и жаби. Он ме праша што е подобро, јас си го кажав моето мислење, подобро е да ти се вгради љубовта кон клубот од мали нозе, него да почнеш од досада да навиваш за некој клуб, зошто студираш во Скопје, па нема што да правиш. Каде ги омаловажувам навивачите на другите клубови? Јас реков дека Вардар е синоним за државата во смисла на спортот и дека е традиција, па затоа нормално е тоа што и татко ми и дедо ми навивале за Вардар, немам ништо против другите навивачи, секој си има своја причина, најголем дел од оние навивачи на помалите клубови се дека тоа е нивен маалски клуб и јас потполно ги разбирам, али да засакаш некој клуб друже од досада...немој да ме јебеш бре...Немам намера по 100 пати да објаснувам еден пост.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom