Фан клуб - РК Металург

Цела Струга ни ја зеде Металург, сите деца ги зедоа во Скопје
Иначе детево имало договор со друга ракометна школа ама овие им го украле и не платиле оштета па најверојатно ќе јадат тужба, ама кај што има сила нема правдина...

до некаде и поарно е да се развива правилно кога ќе видиш, Струга има голем број таленти и знаат каде бараат..исто од Велес земаа доста и они и Вардар.

Не знам што имате против тоа да земаат млади деца (таленти) во нивната школа, сигурно не би сакале тие деца така да пропаднат, на пример не верувам дека Струга или било кој клуб би пружил услови како што моментално има Металург, или Вардар, без разлика.
Подобро за ракометот кај нас е ова.

Не знам што имате против тоа да земаат млади деца (таленти) во нивната школа, сигурно не би сакале тие деца така да пропаднат, на пример не верувам дека Струга или било кој клуб би пружил услови како што моментално има Металург, или Вардар, без разлика.
Подобро за ракометот кај нас е ова.
Немаме против да ги земаат, и јасно е дека подобро ќе се развијат во Металург
Но работата што ќар има Струга како расадник на талентиве???
Ги тренираш од 6-7 години до 15-16, му ги даваш основите на ракометот и се вложува голем труд во нив
бидејќи најбитните работи се учат додека се мали, а се потоа се финеси и тактики...
И така Струга ги развива децава и тамам да заиграат за прва екипа доаѓа Металург и ги зема за без пари...
Епа не може тоа така да оди, Металург да си прави пари на нив а Струга да кисни во втора лига (иако еве влеговме во Супер лига) и да се мислат како да ги платат судиите, како да се обезбеди комбе и дали ќе има пари да им се даде по еден ручек на ракометарите на гостовање или да си носат пари од дома...
Штета што не се вложува кај нас и сите пари се во Скопје ама тоа е...
Исто така и Костески ни го земаа Металург без пари...
Прва полусезона Струга беше без пораз и дечкото даваше по 10 гола на натпревар, и си го земаа Металург и едвај обезбедивме бараж, а кога беше тој тука ги победивме на Радовиш 15 разлика на домашен терен...
Не дека го бранам Вардар ама пред 3-4 сезони кога имавме јака генерација младинци(Ојлески, Маркоски, Кукоски, Блажевски, Ангеловски) за сите играчи Вардар си плати одредена сума на пари и со тие пари РК Струга живуркаше 2 сезони...
Поздрав ;)

ДЕЈАН МАНАСКОВ, ТРИ И ПОЛ МЕСЕЦИ ПО ПОВРЕДАТА

Македонскиот виор и најперспективно лево крило во Европа веќе еден месец тренира, за две недели ќе почне и со лесно трчање, а од 25 јули планира да се приклучи кон тимот на Металург за подготовките за наредната сезона. Манасков секојдневно работи на зајакнување на мускулатурата.
- Одлично се чувствувам. Веќе еден месец работам во фитнес-сала со мал напор. Постепено ги зајакнувам мускулите и лигаментите, а за две недели ќе почнам и со лесно трчање, најави Дејан Манасков, или Македонскиот виор, како што го нарекуваат ракометните коментатори.
manaskov4.jpg
Најперспективното лево крило во Европа полека но сигурно работи на враќање на својата стара форма. Членот на Металург пред три и пол месеци, во натпревар од групната фаза во Лигата на шампионите (ЛШ), доби повреда на десното колено и поради скинатите лигаменти предвреме ги заврши настапите сезонава, со што значително беа заслабнати редовите на Металург и на македонската репрезентација.

- Најтешко ми беше кога ми кажаа дека сезоната за мене е завршена и дека ќе треба да одам на операција. Тоа носеше и долгата пауза од теренот, што ми претставуваше голем проблем во тој момент, бидејќи ден без тренинг е празен и досаден ден за мене. Сета тага и болка што ги имав од повредата исчезнаа за миг, кога моите соиграчи го победија Динамо и се пласираа во четврт-финалето на ЛШ. Тогаш можев да полетам од среќа – изјави Манасков.
Денес, повредата на Манасков е веќе минато. Тој секојдневно работи на зајакнување на мускулатурата за да може што побрзо да се врати во тимот.
- Од 25 јули планирам да се приклучам кон тимот пред наредната сезона. Лекарските контроли кажуваат дека одлично заздравувам и дека не би требало да има пречки при тренинзите и оптоварувањето, но сепак, времето ќе покаже како и колку треба да тренирам – вели Манасков.

Ајде мајсторе да газиш следна сезона !

Ова ќе биде чисто да се обидат па што биде нека биде.
Многу јаки тимови со многу поголеми буџети се во конкуренција така да следна година домашната титула е најважна и експресно враќање на тимот кај што му е место во Л.Ш.

Ова ќе биде чисто да се обидат па што биде нека биде.
Многу јаки тимови со многу поголеми буџети се во конкуренција така да следна година домашната титула е најважна и експресно враќање на тимот кај што му е место во Л.Ш.
Јас сум за НЕ за барање на wild карта. Имаме учество во ЕХФ купот со далеку послаби екипи од Металург и тоа е шанса за малдите ракометари да добијат шанса да се воиграат со првиот тим.

Според мене Металург, Пик Сегед, Монпеље и Фуксе ќе играат за вајлд карта.

o_O
A Хамбург кај ти е, тие си имаат загарантирано место на турниров, а на него се само 4 екипи

го заборави Хамбург... И кој може Металург да тепа од овие?

Па Хамбург не доибја директно емсто за у лш или за овдека за да разигруваат за вајлд карта добија автоматски место?
Мада на Металруг ништо не им мења секако ќе бидат аутсајдери ак обобијат мест ода играат за вајлд карта.

Хамбург директно ќе играат мислам.

Иначе се сложувам,ЕХФ му треба оваа сезона на Металург,како тим. Ем да се исчисти ѓубрето од тим,ем младите да соберат искуство. Зошто да не и некоја завршница,ако се посветат ко што треба.

Хамбург директно ќе играат мислам.

Иначе се сложувам,ЕХФ му треба оваа сезона на Металург,како тим. Ем да се исчисти ѓубрето од тим,ем младите да соберат искуство. Зошто да не и некоја завршница,ако се посветат ко што треба.
Нели го читате текстот? Вика дека Хамбург ќе игра со вајлд карта, па според тоа останатите клубови конкурираат за уште три вајлд карти.

Хамбург ќе игра во таа група сигурно. Тие 8 тима кои се таму набројани се борат за останатите 3 места. Според мене, Кристијанштад и Скјерн немаат шанси, а и Шафхаузен не верувам со оглед дека имаат финансиски проблеми ако не грешам. Исто и Фуксе не верувам со оглед дека веќе има еден германски тим во групата и колку што знам има некое непишано правило, според кое само еден тим по држава може да добие вајлд карта.

Од друга страна Монпелје мислам дека е сигурен пто значи дека за 2те останати места ќе се бира помеѓу Металург, Пик Сегед и Висла. Металург е во принцип подобра екипа од овие две, ама македонскиот ракомет има послаб рејтинг од унгарскиот и полскиот.

Се на се јас би му дал некои 60-70% шанса да добие вајлд карта Металург но тоа не верувам дека нешто особено ќе смени со оглед дека многу е мала веројатноста дека некој ќе го победи Хамбург.

А за ЕХФ, не се сеќирајте тоа не му бега на Металург. ЛШ би била само гратис ако по некое чудо се протнат.

Незнам на кој начин ги бираат али по остварениот пласман минатава сезона Металург би требало да биде сигурен учесник на турниров.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom