Фан клуб - РК Металург

Добра партија,посебно во нападот брилијантно Вугринец и Козлина ја разбиваа зоната,крилата стандард повеќе од одлично,фантастично второ полувреме за Ракчевиќ... Во одбрана бевме премногу резервирани и опуштени,далеку од нивото на кои сме навикнати да ги гледаме...
Голманите успани посебно во првиот дел, во второто се разбуди колку толку Станиќ:P Сумирано, и без Мојсовски и без одбраната на кои сме навикнати Металург прејак за Загреб...

Ролингот и голот на Вугринец:drk:

Следно шоу во Кале на 11ти ако не се лажам нема пред тоа мечеви во СЕХА бар така стои во соопштението од Металург. Јак залет досега најјак, многу тешко Металург ќе биде натаму поразен евентуално од Киелце на нивни терен по мечот на 18. што е во Борис Трајковски.

Pretpostavuvav deka se drva Zagreb, ali ne deka se olkavi drva, pusti Goluzha mu ideshe u zemja da propadne.
Do sega ova beshe najbolja utakmica shto ja izigrale Metalurg sezonava, Manaskov definitivno izrasnuva vo klasa igrach. A ona gomnono Zlatko mu go usra cepelinot na Vugrinec koj kje beshe shlag na tortata za odlichnata igra na Vugrinec. Ama neli, on morashe da naprai prestap.
Patem daj kazhete im na Pirati neka si go zgolemat repertoarot na pesni, se znae koga se pee "Izlezi momche"

Само да се серело за навивањето ... И против Санкт Петерзбург и сега серевте ама и тогаш и денеска беше јако навивањето, изгледа не си бил во сала за да ја почувствуваш атмосферата и на 2та натпревари ...

Само да се серело за навивањето ... И против Санкт Петерзбург и сега серевте ама и тогаш и денеска беше јако навивањето, изгледа не си бил во сала за да ја почувствуваш атмосферата и на 2та натпревари ...
Ti si gi pomeshal brzinite nesho izglea.

Очекувано.....Загреб е скроз нова екипа со 12 играчи под 22 години.Што сакате од дечки кои до вчера играле јуниорска или хрватска лига,а прва пат заедно изиграле пред некој месец.
Оваа сезона Загреб е стварно слаб најслаб од кога постои клубот.Место искусните сега да ја носат играта и да влечат тие се тие најлошите на теренот и што продаваат најмногу топки......останатите се стварно премлади.

Е сега тоа што ми се свиѓа кај нив е што најдобри стрелци им беа 22,21 и 20 годишни домашни играчи,а во Металург 32 и 37 годишни странци.На голот кај едните 33 годишен странец,кај другите 20 годишник.....
Или на пример последните 2 гола на Михиќ каде што Станиќ не знаеше ни како да реагира..... ( Коњаникот Сабја ,само 1 шут одбрани Станиќ од крило и тоа на најлошиот играч на најлошиот до сега Загреб)...Михиќ е 17 годишник.
Тоа е тоа што ме нервира и кај Металург и кај Вардар.Абер нема од млади играчи.....Загреб и НЕХЕ нема да направат ништо сезониве,али цели екипи имаа со играчи до 21-22 години.

Е сега тоа што ми се свиѓа кај нив е што најдобри стрелци им беа 22,21 и 20 годишни домашни играчи,а во Металург 32 и 37 годишни странци.На голот кај едните 33 годишен странец,кај другите 20 годишник.....
Или на пример последните 2 гола на Михиќ каде што Станиќ не знаеше ни како да реагира..... (Сајбер,само 1 шут одбрани Станиќ од крило и тоа на најлошиот играч на најлошиот до сега Загреб)...Михиќ е 17 годишник.
Тоа е тоа што ме нервира и кај Металург и кај Вардар.Абер нема од млади играчи.....Загреб и НЕХЕ нема да направат ништо сезониве,али цели екипи имаа со играчи до 21-22 години.

Добро треба да им се даде уште година две на нашиве според мене, за да зголеми дополнително интересот за тренирање па да вадат таленти. Сега ги критикувам само заради лажното преставување дека се извор на таленти а играат со пензионери и едните и другите и имаат по едвај 2-3 млади домашни играчи.

Инаку, Загреб е стварно катастрофа, но тоа е сосема небитно, битно е што Металург го искористи тоа, „кризата“ кај Загреб и победи. Таквите шанси големите екипи мораат да ги користат. Исто, ете им доказ дека можат да играат и во Сеха, а не да се бунат само за распоредот.

Едноставно Металург има доволно широк ростер на играчи за да може да гризе до крај и во Сеха, се надевам дека ќе извадат максимум и во ЛШ.

Добро треба да им се даде уште година две на нашиве според мене, за да зголеми дополнително интересот за тренирање па да вадат таленти. Сега ги критикувам само заради лажното преставување дека се извор на таленти а играат со пензионери и едните и другите и имаат по едвај 2-3 млади домашни играчи.

Инаку, Загреб е стварно катастрофа, но тоа е сосема небитно, битно е што Металург го искористи тоа, „кризата“ кај Загреб и победи. Таквите шанси големите екипи мораат да ги користат. Исто, ете им доказ дека можат да играат и во Сеха, а не да се бунат само за распоредот.

Едноставно Металург има доволно широк ростер на играчи за да може да гризе до крај и во Сеха, се надевам дека ќе извадат максимум и во ЛШ.
Единствено нешто според кое оваа победа заслужува било какво внимание е името на противникот.Ништо друго.......Загреб е послаб и од Вардар и од Татран оваа година....од Металург да не збориме.
Секоја чест на Металург,Лино направи машина се гледа неговиот потпис во целата екипа.Победава не е ништо посебно,скроз очекувано.Знаев дека Загреб како со Барса ќе даде отпор едно полувреме и после тоа кога ќе им се излезе малце поагресивно и подлабоко дека ќе се распаднат.

Иначе уште еднаш да спомнам стварно е многу јака екипа овој Металург.Напредокот дури и од лани е очигледен....за претходните години не мора ни да се коментира.Едноставно и на европско ниво се стванро јаки.

Тие година-две ќе бидат малку подолги.На нас до 97 годиште ни се изгубени генерациите....
Единствено Маџовски 94 годиште и тој Неловски мислам дека беше што го спомнуваат се потенцијали.
Заедно со Манасков,Столе и браќата Маркоски и Борко треба да ни се столбот на екипата за 3-5 години. Тоа е преслабо,посебно ради тоа што тие првите двајца не се ни знае што ќе испадне од нив затоа што се многу млади.
Вардар и Металург заедно имаат само двајца млади ракометари во составите.

Тие година-две ќе бидат малку подолги.На нас до 97 годиште ни се изгубени генерациите....
Единствено Маџовски 94 годиште и тој Неловски мислам дека беше што го спомнуваат се потенцијали.
Заедно со Манасков,Столе и браќата Маркоски и Борко треба да ни се столбот на екипата за 3-5 години. Тоа е преслабо,посебно ради тоа што тие првите двајца не се ни знае што ќе испадне од нив затоа што се многу млади.
Вардар и Металург заедно имаат само двајца млади ракометари во составите.
Многу пати Лино потенцираше дека имал сјајна генерација во вториот тим,играчи над 2 метра....шо се иднината на клубот...
Шо знам.не би се сложил толку,посебно по она шо го видов од Металург Јуниор на дуелот со Битола пред некој ден...:cautious:
Беа прегазени од речиси нивни врсници....иако Битола има неколку поискусни играчи во составот..кои иако имаат искуство немаат квалитет.....
Пред тоа и од Пелистер..
Се покажаа во Куманово каде загубија минимално....
Сепак за толку фален тим,и потенцијал шо е во најава не би требало да имаат такви порази...иако поразите не се репер за квалитет. на одредени играчи..
Ќе видиме има време за некои деца да пркнат,ама треба да имаат јаки утакмици...
Можеби треба некое дете да биди уфрлено во прв тим и да игра СЕХА утакмици,да се челичат..
Во нашата лига тешко се создаваат играчи....посебно не во втора екипа која игра само рекреативно.....
Ако дремат во втор тим без да добијат шанса тешко дека ќе бидни нешто од нив...
Треба Металург да учи од Хрватите,сите големи играчи на Загреб беа фрлани во оган уште на 17,18 години....Дувњак,Хорват...и останата компанија...
На 25 години не се прај играч...
П.С.
Околу мечот денес...
Загреб не е толку слаб за разликата со која изгуби...ова не е реален одраз на силите,во никој случај....
Видоа дека немаат шанси и едноставно не се форсираа во второ полувреме,евидентно беше...
Во ЛШ е сосема друг тим од овој денешниот....

Едноставно предобри се и уживам да ги гледам, за утакмицата со Киелце ќе одам ќе чекам пред тобако еден ден пред да ги пуштат картите :). Годинава од лани се неколку пати подобри во напад мислам заради Вугринец и Ракчевич. Вугринец какви проигрувања до крила прај не е возможно она( барем денеска). Лани фалеше играта по крила и затоа се мачеа низ средина само да ја туркат на сила. За Манасков, Станич и.т.н веќе е се кажано. За утакмицата со Киелце да можи овај Мусу или како се вика шо има 2 воловски сили да се повреди .........:) . За навивањето Пиратите си се супер, е сега треба да се измисли барем да се скандира нешто Металург....( мислам за обичнава публика). А и како сите да ги боли грлото на трибини на секој 20 ти еден е активен, иначе да грмнат сите наеднаш барем Дарко Станич салата ќе падни:). Излези момче треба еднаш да се изведи колку да се знај кој е кој и кај се игра утакмицата. Иначе ако веќе некој во клубот се замара за навивањето не е лош предлог на пример трибината зад гол да се напрај со карти за оние шо се поактивни и шо знат по некоја песна па ко ќе се здружат заедно и нивното навивање ќе биди полесно, инаку вака меѓу 100 души околу тебе шо ќутат ти да пејш само еден металург или зига зага не бива, така да и ти се претвораш во пасивен.

Дечки кога треба да ги пуштат картите во продажба за со Киелце знае некој?

Не знам зошто али Металург-Загреб ми мириса на Х за кладилница.
А викаш на нерешено ти мириса. :D
Оваа и со хедикеп не ја фаќаш. :icon_lol:
Металург водеше +11 да не се опуштија можеше и над 15 разлика да биде али балканска работа :)
Ја играше?
Инаку да се знае:
РЕНАТО >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>марковиќ

SEHA: Zagrepčani lak zalogaj za Metalurg – Červar i dalje daje lekcije

U derbiju SEHA lige, nije bilo neizvesnosti. Skopska “Autokomanda” je videla još jednu ubedljivu pobedu Metalurga, ovoga puta nad C.O Zagrebom 33:26 (16:13). Ekipi Line Červara, očigledno večeras nije smetao izostanak povređenog Naumčeta Mojsovskog, koji utvrđuje stepen povrede na pregledima u Sloveniji. Na sreću domaćin navijača, makedonski šampion je imao više heroja u pobedi nad rivalom, sa kojim će voditi ljute borbe za sam vrh regionalnog takmičenja.
Otpor Zagrepčana, definitivno je slomljen u periodu od 35. do 40. minuta, kada je Metalurg serijom 6:0 (19:15 – 25:15) rešio posao na ovom meču. Sve do kraja, bila je to egzekucija lepa za oko, u kojoj su prednjačili Manaskov (7), pa Slovenci, Vugrinec i Kozlina (6). Imao je domaći tim i +11 (29:18), a tek na kraju, hrvatski šampion je uspeo da smanji prednost i ode put svlačionice sa pristojnim minusom.
Ekipa Line Červara, nastavila je da suvereno deli lekcije u bitnim mečevima, a čini se, najslađe, bivšim učenicima, tek kao dokaz da nije svo gradivo savladano…
METALURG – ZAGREB 33:26 (16:13)

Sala:”Avtokomanda” Skopje. Gledalaca: 1200 Sudije: Ivan Pavićević i Ražnjatović
Metalurg: Stanić 9 odb, Mitrevski 2 odb, Rakčevič 4/7, Dimovski -, Vugrinec 6/10, Georgievski 3/6, Kozlina 6/9, Manaskov 7/9, Mirkulovski 4/5, Z. Mojsoski 0/1, Doder -, Stoilov -, Batinović 2/2 (2/2), Jonovski -, Aluševski -, Markoski 1/1
Zagreb: Kelentrić -, Ivić 9 odb., Skoko 1/1, Marić 5/7, Mihić 2/2, Stepančić 8/11, Matulić 1/2, Matić -, Špiler 0/2, Batinović -, Horvat 4/5 (1/1), J. Valčić -, T. Valčić -, Sršen -, Mandalini} 5/13http://www.balkan-handball.com/balk...ogaj-za-metalurg-cervar-i-dalje-daje-lekcije/

Аууу каква игра на Металург БРАВО !!!:cuc:
Сепак во СЕХА лига не играат со сите сили, друго ќе биди да се сретнат пример во Лига на Шампиони, ама играта ме бендиса многу...
Ролингот на Вугринец :drk: 3 играчи исфрли од игра :D СТАР ВОЛК !!!
По заминувањето на Марковиќ мислев дека Металург многу ќе загуби на таа позиција, ама се најде вистинска замена, Ренато дојде во пододминати години (38) и реков нема да биде идеална замена но се покажа спротивното....
Манасков прераснува во голем играч и ќе биде вистински лидер на тимот !!!
Исто и Георгиевски, Металург ќе има 2 одлични крила !!!

Кај Загреб најдобро изиграја Степанчиќ и Хорват, другите слабо...
Грешка на Голужа беше тоа што почна го почна мечот со вториот голман, после тоа ко го кладе Ивич одма одбрани 3-4 топки во низа, одличен голман е Ивич а има само 20 години, на Манасков 2 напади му одбрани 1 на 1 исто и на Георгиевски, на крај сигурно имаше околу 13 одбрани !!!

Кај Загреб најдобро изиграја Степанчиќ и Хорват, другите слабо...
Грешка на Голужа беше тоа што почна го почна мечот со вториот голман, после тоа ко го кладе Ивич одма одбрани 3-4 топки во низа, одличен голман е Ивич а има само 20 години, на Манасков 2 напади му одбрани 1 на 1 исто и на Георгиевски, на крај сигурно имаше околу 13 одбрани !!!
Почна со него,но првите 4 гола ги прими од 4 шута.Го стави Келентриќ,па кога овој испадна уште потруп го врати Ивиќ.
Собра некаде 7-9 одбрани (така пишува секаде),јас му памтам 7.Додуше не можеше ни ништо повеќе да направи затоа што одбраната беше толку лоша,се чисти шутеви имаа.
Дечкото е д некст биг тинг на голот после Ландин.Во ЛШ редовно има по 14-15 одбрани,секоја недела по една негова одбрана е во најдобрите на колото.....
Со Барса сам го држеше Загреб во игра.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom