Фан клуб - РК Металург

За Минчо Јорданов си слушнал?:)
Да бе...:)И татко ми преги го прашав и тој ми кажа имал таква фабрика , онаква фабрика...Викам аман бе тато каква е таа фабрика , погледни у фудбалот што направи , какви играчи зеде у ФК Металург и колку месечно плаќа тој , а пак за ракомет да не зборуваме.ГО сака КИРЕ ЛАЗАРОВ,потпиша со Наумче Мојсовски , пред потпис е со Лино Червар , толку е моќен тој ?

Да бе...:)И татко ми преги го прашав и тој ми кажа имал таква фабрика , онаква фабрика...Викам аман бе тато каква е таа фабрика , погледни у фудбалот што направи , какви играчи зеде у ФК Металург и колку месечно плаќа тој , а пак за ракомет да не зборуваме.ГО сака КИРЕ ЛАЗАРОВ,потпиша со Наумче Мојсовски , пред потпис е со Лино Червар , толку е моќен тој ?
Никојпат неможеш да дознаеш од кај тие толку пари. Човекот ако има 1 фабрика ке неможе кравите дома да си наране камоли да рани цела екипа, со големи трансфери и милонски суми за К.Лазаров. Така да само знаат неговите најблиски како и што неможе некој обичен човек да ти каже едноставно си се чудиме. А и нема што да е чудно човекот има голем бизнис и тоа му се ислпаќа, не е малко да играш во ЛШ, и КПК, мислиш од таму не се зима пари, се зима и тоа МНОГУ.

За Минчо Јорданов што се 300.000 евра да го плаќа Лазаров пример којзнае колку фабрики има што не се знаат а и Макстил незнае колку прави месечно/годишно така да може да направиме еден асален тим за да биде конкурентен во ЛШ, ако продолжат со купувањето на играчи вака.

За Минчо Јорданов што се 300.000 евра да го плаќа Лазаров пример којзнае колку фабрики има што не се знаат а и Макстил незнае колку прави месечно/годишно така да може да направиме еден асален тим за да биде конкурентен во ЛШ, ако продолжат со купувањето на играчи вака.
Толку беше почетната понуда за Лазаров, арно ама сега новата беше 1,5 милион (еден ипол милион). Ама ништо од Кире не дојде останува у Загреб, јас мислам дека на стари години ке дојде Лазаров тука во Македонија кога ке дојде време за при крај на сезоната.

Инаку Металург од времето е бил и ќе биде богат клуб, земаа мислам повеке засилувања ке видиме што ке биди оваа година во КПК. Да се надеваме на најдоброто.

Толку беше почетната понуда за Лазаров, арно ама сега новата беше 1,5 милион (еден ипол милион). Ама ништо од Кире не дојде останува у Загреб, јас мислам дека на стари години ке дојде Лазаров тука во Македонија кога ке дојде време за при крај на сезоната.

Инаку Металург од времето е бил и ќе биде богат клуб, земаа мислам повеке засилувања ке видиме што ке биди оваа година во КПК. Да се надеваме на најдоброто.

Епа Лазаров значи направил голема грешка според мене ќе видиме времето ќе покаже, нема ништо подобро да потпишеше за 1.5 милион плус тука со фамилијата во Македонија ем ќе имаше напредок во македонскиот ракомет со самото доаѓање на Лазаров.

Епа Лазаров значи направил голема грешка според мене ќе видиме времето ќе покаже, нема ништо подобро да потпишеше за 1.5 милион плус тука со фамилијата во Македонија ем ќе имаше напредок во македонскиот ракомет со самото доаѓање на Лазаров.
И јас бех за да дојде, ама мислам оти тама зима повеке не во платата туку, повеке има потенцијал да игра и повеке има соиграчи кои може да игра, а во Металург има пак играјаче ама по некој пат треба пак да се моламе на него, и плус тава што излева прв стрелец тама нетизнам шо, зима повеке пари е саа незнам негова е одлуката, јас мислам уште таа сезона да га изиграа тама и ак не бива ништо од Загреб да си дојде дома (Металург) ем може да освооме нешто у КПК и може да постигнеме нешто повеке у ЛШ.

Договорот гласи вака:
300.000 по сезона = 1.5 милион евра за 5години(тука си се збунил ти). Лазаров немора сега да го прифати, може било кога во наредните 2години да каже „Одам во Металург“ т.е значи понудата му важи во наредните 2години.

Имате слава...Имате пари...Немате СРЦЕ... П-и-ч-к-и СТЕ ПРАВИ!!:nerv::nerv::nerv::nerv:

Скопјаните го заебаја спорто во битола.. СТОП ЗА МОДЕРЕН СПОРТ!!!!!!!!!!!
Од ваквите како тебе нема успех во Македонскиот спорт. Кај нема(ло) добар спорт во Македонија, еден ке вложи повеке од останатите, со цел да го афирмира спортот(добро и да испере некоја пара, ама сите во светот прават така:)), и одма сите портив него. Ебаве затуцаните ебаве.
Не е битно каков е спонзорот, битно вложува, битно ке гледаме клуб наш во Европа, и дај боже да донесе успех некој.

Колку за потсетување: Кил е обвинуван, и речиси е докажано дека местел натпревари во Лигата на шампионите, сопствениците му се најголеми криминалци, ама пак ако направи европски успех цела Германија слави.

eve kolku za info za minco so se prasvase kolku pari imal vo vcerasen dnevnik pisese deka pred ekonomskata kriza imal okolu 30 miljoni a seaga nesto poveke od 15 miljoni a ova e oficijalna suma site znajme deka ima mn poke a sea so pisese so firmi drzi go pisese ova:20tina% od Makstil,fakom,RZ Kpor,Zelezarski institut i nekolku dr kompanii od metalurgijata posle imal 1\4 od akcite vo GP Beton,del od Remedika,del od zem. kombinat Vardar-Gradsko(5.592ha so lozje,oranzerii,ovostarnici) i nad 3000 grla ofci i pasista mozi off topic ama spored mene ova e interesna informacija:smir:

Има некоја нова информација за Червар? Гледам по спортскиве страни ништо ново, но се надевам дека ќе седне на клупата еден од најголемите светски искусни стручњаци но како и да е и засилувањата ќе бидат важни.

Освојувачот на Купот на Македонија, Металург, новата сезона во Европа во Купот на победниците во куповите ќе ја почне во Молдавија и тоа од третото коло. Противник е екипата Олимпус, а првиот натпревар се игра во Молдавија на 14 или на 15 ноември додека реваншниот натпревар е една недела подоцна. Металург во следната сезона влегува со големи амбиции, а клупските планови се пласман најмалку во четвртфиналето. За таа цел се ангажирани неколку одлични ракометари, во прв ред Наумче Мојсоски од Вардар про, а потписот со тренерот Лино Червар, селекторот на Хрватска, е само прашање на часови.

Инаку Металург од времето е бил и ќе биде богат клуб,земаа мислам повеке засилувања ке видиме што ке биди оваа година во КПК. Да се надеваме на најдоброто.

Од кое време бил бе другар Металург БОГАТ клуб?:pos2:
Мислиш од пред 4 години,од кога Макстил се реши сериозно да инвестира во клубот.
Кое време пред тоа?
Секоја чест за Минчо-вакви луѓе треба да има шо повеќе во нашиот спорт,од маалски клуб го направи Металург тим за респект!!!
Секоја чест за потезите кои ги презема-во време во кое речиси сите ракометни клубови ги кратат своите буџети-тој прави тим кој можеби би можел сериозно да размилува дури и за за завшницата на КПК!!!

По се изгледа дека дефинитивно Червар ќе биде тренер на Металург, денеска е предивдено да има негова презентација во Александар Палас.
Имам кажано и претходно ова е одлично за нашиот машки ракомет, се надевам дека ќе им донесе некој позначајни резултати на Металург со кои сите ние ќе се гордееме.

Истата вест сакав да ја пишам, тоа уште пред две недели беше јасно како и да е честито, сега Металург и Македонија има светски стратег и воедно најплатено спортско лице во Македонија.

Дефинитивно одличен потег на Металург кој не само што ќе го подигне квалитетот на тимот, туку и на целата лига. Да се донесе еден од најтрофејните и секако најдобрите тренери во модерниот ракомет не е мала работа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom