Фан клуб - РК Металург

Голем удар е ова за тимот,ама од друга страна и мило ми е. Станиќ последниве 2 сезони беше постојана тензија,ствараше непотребен притисок врз клубот со сите негови желби и плачки,како мало дете беше.Се надевам дека барем Вугринец и Атман ќе останат оваа сезона,потребни се за тимот со нивниот квалитет и искуство,па од следната со Господ напред. А вие што се ситите дека е ова распад на тимот нека ви е со лесно.Сите тимови во било кој спорт имаат подеми и падови.
Nikoj ne se siti za Metalurg.
Naprotiv,silen Metalurg e neophoden za idninata na domasniot rakomet,zosto Metalurg gi ima najpererspektivnute igraci koi vo idni a treba da se udarni igli vo repkata.
No podovro e koga veke ja podmladuvaat ekipata da gi pustat Taleski,Neloski,Pesevski,Kosteski,drugiot Manaskov itn.
Vreme e da se iscelicat.
Inace sekoja izjava deka se vlozuva vo mladite paga vo voda,celiot 10 godisen
trud bese da se sozdadat mladi igraci,a ne nivnata munutaza da ja lapaat Lipovina i kompanija.
Ili pak Vanco uste da se trkala.
Vreme e za promeni,seloj klub mora da go pomini ovaj proces.
Mora da se napravi odluka.
Dali ke se forsiraat stranci ili poveke nasi igraci?
Strancite se sega tuka,utre ne se,pri prvata pogolema kriza i ke ja letnat.
Na nasite igraci treba da se posveti vnimanie.
Barem tie ke igraat so srce za klubot.

И официјално еден од најдобрите светски голмани си замина :(. Без него ќе биде многу тешко да се направи добар резултат на било кое поле. Без Атман и Ренато пак некако можеше да се турка али без Станиќ....неможам ни да замислам како ќе изгледа тимот.

Зборав со еден чоек од Велес кој е близок познаник со Минчо ми рече дека последна плата ракометарите добиле за месец 5ти ! (сега колку е ова точно можи поќе знаат скопјани, ама јас добив ваква информација) Значи од Мај месец па наваму пари не зеле и за тоа следел овај бродолом на клубот !
Како шо тргна работата на излезна врата се Атман и Вугринец, па на крај и Минчо ќе го напушти клубот и Металург ќе си се врати во нормала каде што припаѓал порано не е никаква провокација ова од мене, баш навистина штета за толку кратно време што екипата ќе се распадни, немам ништо против Металург, напротив се гордеев со успесите шо ги имаше во ЛШ, а во дуелите со Вардар од секогаш сум ги фаворизирал Металург али то е јбг, колку пари толку музика....:cenzura:

Штета, жално.
Нит сум за Вардар, нит за Металург и од помодарство пратам клубски ракомет изминативе 3 сезони да кажам али ова е голем удар за домашниот ракомет, ако вака се распадне толку јак клуб.
Искрено се надевам дека ќе најдат појак спонзор кој ќе може финансиски да им парира на Вардарци зошто се гледа дека Минчо си ја повлече опашката и му призна пораз на Самс после само една година...

Не знам зошто мислите дека некој го избркал Станиќ од Металург. Човекот уште лани реши да си иде и пекаше да го пуштат во Вардар и кога не му успеа тоа, се знаеше дека нема да го продолжи договорот. Викате испаднал Металург нефер према него поради закаснетите плати. Да, човекот беше еден од најзаслужните за успесите на клубот, ама колку има од помогнато на клубот, клубот му има дупло вратено. Прво, на Гепинген му се плати огромна сума и поради него се одкажаа од Жарко Марковиќ, второ, беше најплатен спортист во Македонија, трето, што никаде на друго место нема да го добие, имаше потполна слобода, бираше на кои утакмици ќе брани, а на кои ќе одмара, сам одлучуваше кога ќе тренира и колку (еден ден тренираше, пет одмараше), без притоа никој да му префрли за тоа и клубот ризикуваше проблеми со другите играчи, и четврто и најважно, што и сам го има многу пати истакнато, дека во Металург многу напредна поради Брестовац.
Во право е кога е лут поради неисплатените долгови од страна на клубот и негово право е да си оди ако сака, сите треба да му се благодарни за одличните партии, ама после она лани со Вардар, па и сеа ако отиде таму, се што направил и статусот на легенда што го стекна, ќе му пропадне, барем кај оние кои нешто им значи клубот. Ќе стане како што е Мојсо за навивачите на Вардар.

И официјално еден од најдобрите светски голмани си замина :(. Без него ќе биде многу тешко да се направи добар резултат на било кое поле. Без Атман и Ренато пак некако можеше да се турка али без Станиќ....неможам ни да замислам како ќе изгледа тимот.
Циндриќ-Борозан-Липовина?

Циндриќ-Борозан-Липовина?
Тоа е постава за напад не ми вади идеи од контекст, кажав дека може без Атман, малку потешко без Ренато али никад не сум спомнал и замислил Металург без Станиќ. Неможам да разберам што е тоа што толку ве радува што голем ривал и тим со кој Вардар во меѓусебни дуели може многу да напредува и одржува форма на високо ниво преку цела сезона се распаѓа? Да победиш ривал на терен со спортска игра е успех а ова ситење во ваква ситуација е патетика и малодушност. Радување на туѓа несреќа е очигледно спорт број 1 во македонија.

Рано е за радување, далеку е Металург од распаѓање :icon_mrgr:

Големо чудо ако отишол Станиќ, имаат уште двајца солидни голмани, може не се светска класа, ама ние ако толку години игравме без класа голман, можат и они. Митревски е вечен талент, имал мечеви кај што бил одличен, а и Коциќ е на тоа ниво. Нешто како Милиќ, некогаш ќе им тргне, некогаш топка нема да фатат. Спаѓаат во категоријата во која спаѓаат скоро 90% од голманите на екипите од ЛШ односно добри голмани кои може некогаш да имаат и одличен ден.

Сите други играчи се тука, не гледам никакво распаѓање. Плус како што викаш ти, младите ќе го водат нападот, а они не одат никаде :icon_mrgr:

:D:D

xaz2wl.jpg

34ifx4o.jpg

http://www.rkmetalurg.mk/filip-mirk...-strpete-se-ushte-malku-i-sѐ-kje-bide-vo-red/
Да му веруваме на Жути. :)
Сеуште не ми се верува дека повеќе нема да го гледаме Дарко помеѓу стативите, утре мора да го остават максимумот и да одиграат повеќе од своите можности, сеуште верувам дека повторно ќе се радуваме со влез помеѓу првите 16..

До тоа дереџе ли сте паднале бе, да размислувате дали ќе ја поминете групата? :LOL:
Ако ги тргнеме Кил и ПСЖ на страна, треба да завршите пред две од Загреб,Ла Риоха и Брест Мешков, екипи кои не значат којзнае што во Европскиот ракомет.
И без Станиќ, Металург дома сто посто ќе има 3 победи во 3-те меча против овие екипи и сигурно ќе тепате бар едни од нив или ќе ви се поклопат коцките преку гол-разлика да одите понатаму :icon_mrgr:
Загреб изненади со Кил, ама не се до толку јаки и ништо чудно да ги добиете и на нивни терен.

До тоа дереџе ли сте паднале бе, да размислувате дали ќе ја поминете групата? :LOL:
Ако ги тргнеме Кил и ПСЖ на страна, треба да завршите пред две од Загреб,Ла Риоха и Брест Мешков, екипи кои не значат којзнае што во Европскиот ракомет.
И без Станиќ, Металург дома сто посто ќе има 3 победи во 3-те меча против овие екипи и сигурно ќе тепате бар едни од нив или ќе ви се поклопат коцките преку гол-разлика да одите понатаму :icon_mrgr:
Загреб изненади со Кил, ама не се до толку јаки и ништо чудно да ги добиете и на нивни терен.
Металург е во очајна ситуација, негативна атмносфера во тимот, без Станиќ, закован на дното.. ако успееме да ја пројдеме групната фаза ќе бидам задоволен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom