Фан клуб - РК Металург

Oвие Трембле сега за сега се докажаа дека се никаков тим.Не би се сложил дека Металург играше добро.Да играше добро до сега ќе имавме 7-8 разлика.Во второ да се надеваме на подобро

Разочаран сум стварно толку се спремаа толк узасилувања ама трембле се покажаа како јак колктив и иако губеја по 5 разлика се вратија и имаат поволен резултат. Не знма каде е причината за поразот но редно е еднаш и наша екипа вака да изигра и на гости а за тоа се надевам дека металург има квалитет.

Металург е посилен тим од Трембле.Денеска Металург изигра катастрофално.Причините се јасни.
Недостаток на доволно натпревари.
Неуигран тим со многу нови лица.
Червар беше во Австрија немаше доволно време да го среди тимот
Вероватно и други околности кои денеска се покопија

Сепак во Франција има шанси.За оваа недела да се отстранат недостатоците.
Трембле е цврста екипа но не технички поткована со исклучок на Бинго.Освен еднаш тој тунижанецот шо скокна друг скок шут не видов.Многу лабава во одбарана беше таа лева страна.Премногу лесно се влегуваше од таму.Таа страна треба да се затвори подобро

Металург одигра без срце би рекол слично на Вардар. Оваа разлика е малку но никогаш не се знае.

Металург ќе победат и во Франција...

Па не е баш така лесно да се каже ќе победат и во Франција.
Се е можно и се е отворено. Некогаш е подобро разликата да биде помала за да се остане присебен за реванш отколку да во ситуација кога би победиле со 6-7 голови разлика и на тој начин поголеми се шансите дека ќе ја загубат главата и во случај да се работи за далеку послаб противник.

Исто играше Металург и лани, дома ќе победеше два-три разлика, и во гости ќе извадеше уште подобар резултат. Кога го победија тимот на Париз дома со шест разлика, мислам дека исто толку изгубија и таму. Лошо е тоа што на Червар и не му оди баш со французи, ама мислам дека ќе ја среди тактиката и ќе го задржи на Бинго... Засилувањата не ме импресионираа којзнае колку, освен Левов, сепак како ќе игра Металург доста зависи од Наумче Мојсоски и Филип Миркуловски.

Тотално не сум задоволен од играта првенстено во одбрана,иако неоспорен беше и нивниот квалитет.Знаеме дека Металург игра добро на гости,можеби ии подобро отколку дома,но оваа предност од 26-24 ништо не ни ветува.Со играта што ја покажа Трембле ќе влезат како фаворити во реваншот,а тие 3-4 зицери што ги промашија нашиве по мое ќе го коштаат многу и во целокупниот учинок.

Дали утре е ждрепката за женските? за Challenge cup?

Јас прашав, јас ќе си одговорам...:)
денес беше ждрепката, на металург следен противник ќе им биде Фрам од Исланд...Повеќе среќа мислам дека не можевме да имаме...100% ќе ги поминеме...

Дали утре е ждрепката за женските? за Challenge cup?

Јас прашав, јас ќе си одговорам...:)
денес беше ждрепката, на металург следен противник ќе им биде Фрам од Исланд...Повеќе среќа мислам дека не можевме да имаме...100% ќе ги поминеме...

После играта у саботата и некои петолигаши од Замбија да ни дадат нема да речам дека 100% ги минеме. Ќе си прокоцкаа златна шанса во саботата тза да поминат натаму така да ништо не е сигурно. Противникот е лесен и со организирана игра би требало да ги поминеме.

Сигрен сум дека ке победиме и таму, плус по изјавата на Червар дека и тама ќе одат на победа, не се сомневам дека ке направиме некој кикс, верувам во Червар и се надевам на убедлива победа таму !!

Утре ќе даваа негде на телевизија??Ако не даваа ставајте стримови :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom