Metalurg pred minco... dekor vo ligata, Vardar pred Samsonenko imal istorija kolku sto ti knigi nemas procitano u zivot.
Што му објаснуваш.. од пред 3 години глеа ракомет. Сигурно мисли дека Вардар Ватростална е фирма за превоз на патници

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Metalurg pred minco... dekor vo ligata, Vardar pred Samsonenko imal istorija kolku sto ti knigi nemas procitano u zivot.
Aj prvo razberete koi se vestacki timovi pa duvajte k.r Real ako go kupi Bale vestacki e?
Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2
Што му објаснуваш.. од пред 3 години глеа ракомет. Сигурно мисли дека Вардар Ватростална е фирма за превоз на патници![]()
Не ви здокурчија ли муабетиве бе веќе...![]()
Aj prvo razberete koi se vestacki timovi pa duvajte k.r Real ako go kupi Bale vestacki e?
Гледам ракомет од моите 3 години(барем бројката ја погоди), и можам многу да ти објаснам и многу генерации на Металург знам. За разлика од тебе кој почнал да гледа ракомет од кога Вардар освоил СЕХА лига. Да бидиме реални претходно никој не припаруваше во Кале, дека не беше интересен нормално немаше 4 милиона тим.
Еве и тебе ќе те замолам да ми раскажеш за историјата на Вардар, врати не 20 годинини наназад и кажи ни нешто повеќе, или еве раскажи ни кој играчи излегле од Вардар односно од младинскиот погон ?
Раскажи ми каква улога имале Вардар во југословенската лига или во поново време на почетоците на македонскиот ракомет.
7 мо место во лига на шампиони има вклучено во таа голема историја ?
Далеку од тоа дека 7-то место е најуспешна работа на Металург. Повеќе од 13 години Металург гради младинска школа за денес да прерасне во Ракометна академија од преку 500 дечиња кој утре треба да бидат носители на македонскиот ракомет. Тоа е најголемиот успех на Металург.
Па гледам малце од поодамна другар, трицифрен број на уткамици па и повеќе, и сум ја видел скоро цела македонска постава на металург во дресот на Вардар.![]()
Во однос на играчите... на прсти се бројат македонски репрезентативци што не играле во Вардар во последниве 17 години... од Пепи Манасков, Савески, Алуш, Раде, Ванчо, Мајнов па се до Наумче и Стоилов... сите другар, доаѓале созревале играле за Вардар. Металург во никој случај неможе да се спореди со тоа што е Вардар како во играчи коишто играле така и во трофеи.
Ја не го спорам фактот за тоа што значи Пелистер за македонскиот ракомет и нивната школа, па и Борец и Ресен, али неможам да премолчам до вчера локален тим од старата вардарова населба Автокоманда да продава јајца за бубрези.
Зашто инаку не ми реплицираш на постот за школата, за од кај се превземени играчите и се тоа?![]()
На крај провокаторски и по мене безвезно е убедувањето за ова. Ја сакам квалитет а доколку тој квалитет не се наоѓа во Македонија ќе се најде од друго место.. ова е клупски ракомет.
Школите се прават за профит не од патриотизам... за да извадиш спортски или финански добивки. Или ќе ти донесе резултати или пари добрата школа.
А за тоа Скопје за кого навива нема потреба да разговараме. Повеќе среќа може ќе имате во Велес.![]()
А ти гледам ја познаваш многу историјата на двата клуба. Па 70-ти, 80-ти години клубовите биле на исто ниво дури Металург и е пред Вардар на повеќето табели од лига што сум ги видел.
Затоа некој работи треба да им се објаснат на луѓе што гледаат ракомет само на дерби средби и Македонија кога ќе помине групи на ЕП или СП.
Наместо да се расправате што било како било, јас би се посветил на што е. А тоа што е во моментов е два солидни клуба во европски рамки и на финансиско и на играчко, па дури и на организациско ниво. Дај боже вака долго време да остани ситуацијата а зошто да не и да се подобрува.