Фан клуб - РК Металург

Metalurg pred minco... dekor vo ligata, Vardar pred Samsonenko imal istorija kolku sto ti knigi nemas procitano u zivot.

Што му објаснуваш.. од пред 3 години глеа ракомет. Сигурно мисли дека Вардар Ватростална е фирма за превоз на патници :)

Metalurg pred minco... dekor vo ligata, Vardar pred Samsonenko imal istorija kolku sto ti knigi nemas procitano u zivot.

Aj prvo razberete koi se vestacki timovi pa duvajte k.r Real ako go kupi Bale vestacki e?

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2

Декор ? Очигледно не ја знаеш доволно ракометната историја во Македонија, Металург е првиот тим кој настапуваше во македонскиот ракометен куп заедно со Куманово, во тоа време не постоеше Вардар. Доминираа Јафа Промет, па Пелистер. Е потоа дојде Вардар со доаѓањето на Михајло М. Кој почна да фрла по пола милион од сезона и стана конкурент на Пелистер. Претходно Вардар беше декор во македонскиот ракомет. Те молам раскажи ми за таа историја што ја има Вардар во македонскиот ракомет ?

Реал Мадрид купува играчи како Бејл 100 години наназад.

Што му објаснуваш.. од пред 3 години глеа ракомет. Сигурно мисли дека Вардар Ватростална е фирма за превоз на патници :)

Гледам ракомет од моите 3 години(барем бројката ја погоди) :), и можам многу да ти објаснам и многу генерации на Металург знам. За разлика од тебе кој почнал да гледа ракомет од кога Вардар освоил СЕХА лига. Да бидиме реални претходно никој не припаруваше во Кале, дека не беше интересен нормално немаше 4 милиона тим.

Еве и тебе ќе те замолам да ми раскажеш за историјата на Вардар, врати не 20 годинини наназад и кажи ни нешто повеќе, или еве раскажи ни кој играчи излегле од Вардар односно од младинскиот погон ?
Раскажи ми каква улога имале Вардар во југословенската лига или во поново време на почетоците на македонскиот ракомет.
--- надополнето: 15 август 2013 во 10:41 ---
Не ви здокурчија ли муабетиве бе веќе... :eek:

Очигледно не :)

Некој не разбира дека ако нема силен Металург, нема да постои силен Вардар и обратно ако нема силен Металург ќе нема силен Вардар.
Затоа некој работи треба да им се објаснат на луѓе што гледаат ракомет само на дерби средби и Македонија кога ќе помине групи на ЕП или СП.

Aj prvo razberete koi se vestacki timovi pa duvajte k.r Real ako go kupi Bale vestacki e?

7 мо место во лига на шампиони има вклучено во таа голема историја ?

Гледам ракомет од моите 3 години(барем бројката ја погоди) :), и можам многу да ти објаснам и многу генерации на Металург знам. За разлика од тебе кој почнал да гледа ракомет од кога Вардар освоил СЕХА лига. Да бидиме реални претходно никој не припаруваше во Кале, дека не беше интересен нормално немаше 4 милиона тим.

Еве и тебе ќе те замолам да ми раскажеш за историјата на Вардар, врати не 20 годинини наназад и кажи ни нешто повеќе, или еве раскажи ни кој играчи излегле од Вардар односно од младинскиот погон ?
Раскажи ми каква улога имале Вардар во југословенската лига или во поново време на почетоците на македонскиот ракомет.

Па гледам малце од поодамна другар, трицифрен број на уткамици па и повеќе, и сум ја видел скоро цела македонска постава на металург во дресот на Вардар. ;)

Во однос на играчите... на прсти се бројат македонски репрезентативци што не играле во Вардар во последниве 17 години... од Пепи Манасков, Савески, Алуш, Раде, Ванчо, Мајнов па се до Наумче и Стоилов... сите другар, доаѓале созревале играле за Вардар. Металург во никој случај неможе да се спореди со тоа што е Вардар како во играчи коишто играле така и во трофеи.
Ја не го спорам фактот за тоа што значи Пелистер за македонскиот ракомет и нивната школа, па и Борец и Ресен, али неможам да премолчам до вчера локален тим од старата вардарова населба Автокоманда да продава јајца за бубрези.
Зашто инаку не ми реплицираш на постот за школата, за од кај се превземени играчите и се тоа? :)

На крај провокаторски и по мене безвезно е убедувањето за ова. Ја сакам квалитет а доколку тој квалитет не се наоѓа во Македонија ќе се најде од друго место.. ова е клупски ракомет.

Школите се прават за профит не од патриотизам... за да извадиш спортски или финански добивки. Или ќе ти донесе резултати или пари добрата школа.

А за тоа Скопје за кого навива нема потреба да разговараме. Повеќе среќа може ќе имате во Велес.(y)

7 мо место во лига на шампиони има вклучено во таа голема историја ?

Далеку од тоа дека 7-то место е најуспешна работа на Металург. Повеќе од 13 години Металург гради младинска школа за денес да прерасне во Ракометна академија од преку 500 дечиња кој утре треба да бидат носители на македонскиот ракомет. Тоа е најголемиот успех на Металург.

Зошто гледам сега во мода е на фан клуб Вардар да се пренесуваат муабети од фан клуб Металург, па читам таму вика не знам од кај пишуваат од Автокоманда или од Велес, па да им кажам верувајте не има од секој град и село во државава, тоа е македонскиот Металург. Само јас имам нешто нив да ги прашам не знам кој ги пишува нивните постови, тие,татковците нивни или дедовците ?( можам да замислам некој вика, тато, тато дај кажи ми во 80 тите кој беа играчи да им напишам овде, леле сине оди дедо ти прашај го не гледав баш тогаш женска си фатив)

А ти гледам ја познаваш многу историјата на двата клуба. Па 70-ти, 80-ти години клубовите биле на исто ниво дури Металург и е пред Вардар на повеќето табели од лига што сум ги видел.

Далеку од тоа дека 7-то место е најуспешна работа на Металург. Повеќе од 13 години Металург гради младинска школа за денес да прерасне во Ракометна академија од преку 500 дечиња кој утре треба да бидат носители на македонскиот ракомет. Тоа е најголемиот успех на Металург.

Мора да им објасниш на нивно ниво, со малце попрости примери, кој ќе те сфати ако објаснуваш академии ова она, иначе јас го знам тоа.

Па гледам малце од поодамна другар, трицифрен број на уткамици па и повеќе, и сум ја видел скоро цела македонска постава на металург во дресот на Вардар. ;)

Во однос на играчите... на прсти се бројат македонски репрезентативци што не играле во Вардар во последниве 17 години... од Пепи Манасков, Савески, Алуш, Раде, Ванчо, Мајнов па се до Наумче и Стоилов... сите другар, доаѓале созревале играле за Вардар. Металург во никој случај неможе да се спореди со тоа што е Вардар како во играчи коишто играле така и во трофеи.
Ја не го спорам фактот за тоа што значи Пелистер за македонскиот ракомет и нивната школа, па и Борец и Ресен, али неможам да премолчам до вчера локален тим од старата вардарова населба Автокоманда да продава јајца за бубрези.
Зашто инаку не ми реплицираш на постот за школата, за од кај се превземени играчите и се тоа? :)

На крај провокаторски и по мене безвезно е убедувањето за ова. Ја сакам квалитет а доколку тој квалитет не се наоѓа во Македонија ќе се најде од друго место.. ова е клупски ракомет.

Школите се прават за профит не од патриотизам... за да извадиш спортски или финански добивки. Или ќе ти донесе резултати или пари добрата школа.
А за тоа Скопје за кого навива нема потреба да разговараме. Повеќе среќа може ќе имате во Велес.(y)

Освен Ванчо Димовски (кој првите чекори ги започнал во Металург а продолжил во Работнички), сите други играчи биле зрели веќе и со пари донесени, Манасков, Наумче Мојсовски, Алушевски, Мајнов па и Стоилов. Никогаш не сум го оспорувал фактот дека Металург бил мал клуб од мала населба, но постепено зреел со годините, никогаш не згаснал иако имале милион проблеми. Тоа можеме да го видиме дека истите луѓе се таму од 1971 година (Ристо Чокрев и Крсто Петрушевски).
Го неам видено тој пост за школата и превземање на играчи ама од прилика знам на што алудираш.
Освен на Наумче Мојсовски кој реално му беше понудено поголема сума од Вардар и прифати да игра за Металург, останатите играчи се донесени на кој им завршил договорот или пак биле избркани од Вардар, како на пример легендата на мак. ракомет Стефче Алушовски(кој беше избркан од Савевски) и Велко Марковски.
Не држи вода тоа дека во Вардар настапувале сите мак репрезентативци и затоа бил „институција“. Пред 5 години главниот костур на мак репрезентација го имаше Металург. Во тоа време Металург ги превземаше македонците дека беа слободни, за разлика од Вардар кој пазареше во странство.
Последните 3 играчи кој влегле во репрезентацијата и сега моментално се носители на истата се од Металург:
Стојанче Стоилов
Гоце Георгиевски и
Дејан Манасков.

Додека за школите ти имаш друго мислење, јас друго и неможеме за тоа да се убедуваме дека е профит дека реално не ги знаеме како стојат трошоците за организирање на младински школи. Јас мислам дека таму нема профит поради тоа што кај нас сеуште ракометот се смета дека е „социјален“ спорт, односно никој не би платил 1500 денари месечно за детето да му игра ракомет, за разлика од кошарката.
--- надополнето: 15 август 2013 во 11:43 ---
А ти гледам ја познаваш многу историјата на двата клуба. Па 70-ти, 80-ти години клубовите биле на исто ниво дури Металург и е пред Вардар на повеќето табели од лига што сум ги видел.

Тие години и Вардар и Металург се натпреварувале во втората Југословенска лига без никакви позначајни резултати. Вардар успеал само една година да влезе во првата Ј. лига и беше експресно вратен назад наредната сезона. За разлика од Пелистер кој редовно настапувал и со позначајни резултати. Така да не гледам дека некој од тимовите пишувал историја тие години, ни на овие простори ни во Европа.

Затоа некој работи треба да им се објаснат на луѓе што гледаат ракомет само на дерби средби и Македонија кога ќе помине групи на ЕП или СП.

Значи на 93% од фановите на Металург? Мислам дај, секој што прати повеќе ракомет може да ги согледа работите и без да му се објаснува. Али ај терајте со преписките...

Турниров не го пратам... Имаат многу за уигрување до 28. кога ќе играат за ЛШ а посебно до почеток на СЕХА...

Наместо да се расправате што било како било, јас би се посветил на што е. А тоа што е во моментов е два солидни клуба во европски рамки и на финансиско и на играчко, па дури и на организациско ниво. Дај боже вака долго време да остани ситуацијата а зошто да не и да се подобрува.

Наместо да се расправате што било како било, јас би се посветил на што е. А тоа што е во моментов е два солидни клуба во европски рамки и на финансиско и на играчко, па дури и на организациско ниво. Дај боже вака долго време да остани ситуацијата а зошто да не и да се подобрува.

Јас би рекол дај боже Струмица да се појача повеќе, а да се врати стариот Пелистер :) Во тој случај нема да биде потребна СЕХА лига, ние ќе имаме поквалитетна лига и поефтина :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom