Фан клуб - РК Металург

Уште да знаат “медиумиве“ да известуваат како што треба и да кажат дека после Вардар, Пецаковски 1 година не играше ракомет

И да кажат дека неговиот талент никогаш не бил спорен и дека кариерата му зафати поинакви патишта заради многуте повреди...

А за ова немам коментар...

"Шансите повторно да игра во ракометната лига на шамиони се навистина големи"

Со многу засилен Вардар не знам стварно како го сфатија ова ама ајде...

Во секој случај, убаво е тоа за Пецаковски, ќе добие повторно шанса во јака екипа и мислам дека ја заслужува. А супер би било и навистина и Металург да прави уште појак тим. Што повеќе јаки тимови тоа подобро...

Види Наумче како "не игра одбрана" http://www.laola1.tv/en/int/handbal...macedonia-portugal/video/490-2882-122416.html Наумче го одмараат инаку игра супер у одбрана!
Како бе не си ја забележал нестабилноста на Марковиќ во клучни моменти на натпреварите :eek:, добро што си отиде, никад да не се врати, Вугринец за него е како Лазаров за Левов! Ако го чекаш ти Марковиќ со локумче и кафе јас и двајцата ќе ве чекам со снајпер после утакмица :D

Маркович немаше врска од сврзување на додавања и немаше воопшто креативност али имаше убитачен шут. Кога на десен бек би имале креативец како Вугринец и шутер како Маркович другите ќе нема потреба ни да играат:) Секако дека има од него каде каде подобри играчи ама за наши стандарди Маркович беше совршен. Колку и да не го сакаш, лани играта се сведуваше на неговите удари од 9 метри.

Зошто Ракчевич го бркат од екипа не ми е јасно!? Ионака треба двајца пивоти, Димовски е отепан веќе ионака наскоро ќе се пензионира... А толку силен пивот тешко ќе најдат, па очигледно не им треба ако играат ЕХФ куп..

И да кажат дека неговиот талент никогаш не бил спорен и дека кариерата му зафати поинакви патишта заради многуте повреди...

А за ова немам коментар...

"Шансите повторно да игра во ракометната лига на шамиони се навистина големи"

Со многу засилен Вардар не знам стварно како го сфатија ова ама ајде...

Во секој случај, убаво е тоа за Пецаковски, ќе добие повторно шанса во јака екипа и мислам дека ја заслужува. А супер би било и навистина и Металург да прави уште појак тим. Што повеќе јаки тимови тоа подобро...

Не е проблемот Металург. Луѓето внатре се проблем. Сега они го претставуваат како најдобриот лев бек нели „избркан“ од Вардар кој 1 година не играше и 1 година играше за Струмица и Металург е спасителот на мак ракометот и они прават прав потег и го зимаат Пецаковски. Да а да каже некој дека Пецаковски веќе беше дел од Металург и запознаени се со неговите квалитети ? Да кажеше дека, они да биле толку убедени дека Вардар прави грешка уште прехлани еве во најдобар случај лани ќе ја искористеа ситуацијата?

Мене ми е мерак што Пецаковски се враќа на голема врата и дај боже да го искористи целиот потенцијал што го има, меѓутоа немора во секоја манџа да се додава Вардар како лош зачин. Дури и оној Левче рекол „Да беше Вардар втор немаше да му дадат вајлд карта.“ Искрајно после ова нејќам да ја добијат.

Зошто Ракчевич го бркат од екипа не ми е јасно!? Ионака треба двајца пивоти, Димовски е отепан веќе ионака наскоро ќе се пензионира... А толку силен пивот тешко ќе најдат, па очигледно не им треба ако играат ЕХФ куп..

Затоа што очигледно е дека прават ребаланс на буџетот. Прават селекција она што може да им послужи за понатака му продолжуваат договори. Да некои од овие што им продолжија договор ќе добијат шут карта ама тоа е поради што Лино ја мења филозофијата на хокеарски измени. Никола Марковски ќе биде далеку по корисен од Ракчевиќ поради неговата висина и опцијата да може да игра и во одбрана и во напад.

Никој свесно нема да ја дава истата пара во сезона кога си дел од ЛШ и во сезона кога ќе жубуркаш во ЕХФ куп (не го смалувам неговото значење, туку алудирам на атрактивноста и средствата што се добиваат од овој куп), кој Лино ќе го искористи за тест на новата стратегија со некои нови анонимус деца што според договорот на Лино би требало по 2 години да носат резултати. Минчо е бизнисмен и за очекување беше потегов со рестрикциите а како џокер у покер му дојде согласноста од Лино да прават проект што ќе даде резултати на релативно подолг рок за разлика од стратегијата до сега што се применуваше да се купува се само за да се ослаби конкурентот.

Лино го бива да направи играчи колку ќе се заангажира да го направи ова како што треба тука во Македонија ќе видиме понатака.

Не знам околу повредите за тоа си има стручни лица па нека проценат колку ќе можи Пецакоски да игра. Јас сум го гледал само еднаш, на годинашното финале од купот и од тоа шо го видов тогаш можам слободно да кажам дека би било многу добро да игра во Металург :)

Пецаковски има голем потенцијал стварно е штета што ги влече тие повреди :(
--- надополнето: 19 јуни 2013 во 16:07 ---
„Супер“ е Наумче, ама за крило. Таму секој може да игра одбрана.
Може Наумче да изигра добро у одбрана и не само на крило. Види го мечот против португалија и на која позиција игра, слушни го коментаторот. Незнам колку се сеќаваш и колку си го гледал порано како играл во дефанзива, нешто слично на Темелков и Миркуловски, знае да изигра многу интелигентно.

Може Наумче да изигра добро у одбрана и не само на крило. Види го мечот против португалија и на која позиција игра, слушни го коментаторот. Незнам колку се сеќаваш и колку си го гледал порано како играл во дефанзива, нешто слично на Темелков и Миркуловски, знае да изигра многу интелигентно.

Мечот го гледав во живо, па можда ми избегало нешто... не дека не знае да игра одбрана, ама далеку е од квалитетна. Може по потреба 4-5 минути, ама цел меч не. Како ќе игра после во напад?

Мечот го гледав во живо, па можда ми избегало нешто... не дека не знае да игра одбрана, ама далеку е од квалитетна. Може по потреба 4-5 минути, ама цел меч не. Како ќе игра после во напад?

Епа тоа е проблемот што ќе дојде до замор ќе изгуби концентрација затоа и го чуваат за напад инаку по потреба може да игра и напред и назад сосем солидно по 10-15 минути секое полувреме.

Еве ги и првите официјални жртви:

http://dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=F256C08AC8B8364D8E2907E3E86CE6D8

Додер и Козлина според мене и онака имаше смисла да си заминат, Ракчевиќ е големо изненадување. Мене само не ми е јасно искрено како тоа се отпуштаат играчи кои имаат валидни договори. Има клаузули за прекинување на договорите во тоа што го потпишале? Искрено не можам да замислам дека ќе ги плаќаат без да играат следниве години. А по некоја логика, ако ги избркаш а имаш валиден договор, треба да го плаќаш...

Еве ги и првите официјални жртви:

http://dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=F256C08AC8B8364D8E2907E3E86CE6D8

Додер и Козлина според мене и онака имаше смисла да си заминат, Ракчевиќ е големо изненадување. Мене само не ми е јасно искрено како тоа се отпуштаат играчи кои имаат валидни договори. Има клаузули за прекинување на договорите во тоа што го потпишале? Искрено не можам да замислам дека ќе ги плаќаат без да играат следниве години. А по некоја логика, ако ги избркаш а имаш валиден договор, треба да го плаќаш...

:pos: не бе какво плаќање,чист раскин на договор фала за се што направи/не направи за клубот чао пријатно. Не им се ко во фудбал договорите да треба да им платиш нешто за да раскинат договор.
Тоа и што се очекуваше додер,козлина,ракчевиќ освен последниов за таа дебела плата што ја земаа не се покажаа.
Сега се очекува Македонскиот дел од шундот во тимот да летне,Златко,Митко,Левов,зошто да не и Мандиќ.

Мило ми е што Пецаковски го зеле,во финалето од купот изигра солидно против Металург.

:pos: не бе какво плаќање,чист раскин на договор фала за се што направи/не направи за клубот чао пријатно. Не им се ко во фудбал договорите да треба да им платиш нешто за да раскинат договор.
Тоа и што се очекуваше додер,козлина,ракчевиќ освен последниов за таа дебела плата што ја земаа не се покажаа.
Сега се очекува Македонскиот дел од шундот во тимот да летне,Златко,Митко,Левов,зошто да не и Мандиќ.

Мило ми е што Пецаковски го зеле,во финалето од купот изигра солидно против Металург.

Никогаш нема да лета Златко, зашто братчето ќе плаче. Лигуши

Мала информација:

Годината кога Пецакот заедно со Бранче беа дел од Вардар, Пирати имаа транс на Кале со зборовите:
"Ангеловски,Алушевски,Пецаковски-Сите гомна водат во Вардар".....
:свиркам:

Мала информација:

Годината кога Пецакот заедно со Бранче беа дел од Вардар, Пирати имаа транс на Кале со зборовите:
"Ангеловски,Алушевски,Пецаковски-Сите гомна водат во Вардар".....
:свиркам:

Се врти тркалото.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom