Фан клуб - РК Металург

Oн е клошар да, ама оти да не се радува на победата, можеби најголема во нивната историја..

Да да, сосема нормално е емоционално да прославиш победа, но овој денеска (а и у претходни случаеви) се понашаше многу сељачки.

Metalurg šokirao Šamberi!

Datum:30.09.2012 | Autor:zika.bogdanovic
Najveće iznenađenje prvog kola EHF Lige šampiona, napravio je skopski Metalurg pobedom u Francuskoj nad Šamberijem 33:30 (15:13). Verovatno najveću pobedu u istoriji kluba, igrači makedonskog šampiona ostvarili su sjajnom igrom, predvođeni Manaskovim i Mojsovskim, strelcima sedam golova, koliko je postigao i Edin Bašić u dresu francuskog šampiona. Makedonci su vodili 31;25, tako da se može zaključiti i da su Francuzi dobro prošli na otvaranju EHF lige šampiona…

http://www.balkan-handball.com/evropa/metalurg-sokirao-samberi/

Честитки до металурзите. Оној металург од вчера е најсилниот металург кој досега сум го гледал. Брза, комбинаторна и што е најважно разновидна игра. Се чини времето кога се чекаше мојсо со силувани шутеви да решава натпревари е далечно минато. Манасков одличен а асистенциите на Ренато имаат очи :). Со ваква игра, во БТ можат да паднат сите противници од групата.
Фацата на Червар по завршувањето на натпреварот = бесценето :rolleyes:

Не го гледав во живо мечот, само дефинитивно за разлика од лани Металург има поширока клупа, со опоравувањето на Ракчевиќ и на хрватот, додатно Додер и Вугринец, сега ќе биде далеку полесно во ЛШ бидејќи ќе имаат многу комбинации се виде тоа на вчерашниот дуел, дека Лино ги стави сите во игра и тоа даде резултат. Лани беше многу потешко, иако Марковиќ реално заедно со Мојсо отскокнуваа со квалитет, сега мислам дека со повеќе играчи има и те како шанси со Киелце да се бори Металург за прво место во група.
И да сега се екипа за респект и можеби најдобриот колектив на Балканот оваа година и пред Загреб.

После снимката од Цибона - МЗТ, на МРТ каналот ќе оди снимка и мечот на Металург против Шамбери, за тие шо не глеале еве им шанса.

Денес во 18 утакмица од регионална лига против Нексе за загревање пред сабота и мечот со Горење. Веројатно ќе има пренос на МТВ.:confused:

Иначе некаде на нетов прочитав дека Вугринец имал 16 асистенции на мечот со Шамбери.:cuc: Не знам колку е точно ама сепак одлично изигра со оглед на тоа што имаше само два тренинга со екипата.:)

Не го гледав во живо мечот, само дефинитивно за разлика од лани Металург има поширока клупа, со опоравувањето на Ракчевиќ и на хрватот, додатно Додер и Вугринец, сега ќе биде далеку полесно во ЛШ бидејќи ќе имаат многу комбинации се виде тоа на вчерашниот дуел, дека Лино ги стави сите во игра и тоа даде резултат. Лани беше многу потешко, иако Марковиќ реално заедно со Мојсо отскокнуваа со квалитет, сега мислам дека со повеќе играчи има и те како шанси со Киелце да се бори Металург за прво место во група.
И да сега се екипа за респект и можеби најдобриот колектив на Балканот оваа година и пред Загреб.
Извини не сум у тек со трансфериве многу многу,дали тој додер е тој што играше за шведска.Ако е тој тогаш ќе биде супер.

Извини не сум у тек со трансфериве многу многу,дали тој додер е тој што играше за шведска.Ако е тој тогаш ќе биде супер.
Не, Тихомир Додер е овој што лани играше за Вардар.

Па добро без Миркуловски, Мојсовски и Димовски, се плаќа цената за ЛШ, само што оваа година имаат далеку поширока и поквалитетна клупа со Батиновиќ и Раќчевиќ кои беа лани повредени, и додатно Додер и одличниот Вугринец. Ќе газат натака.

Мислам дека Металург оваа сезона ќе ја жртвува СЕХА...
И во изјавите на Червар,за главните приоритети на клубот за оваа сезона,СЕХА ја нема никаде...
Ги спомува домашното првнество,ЛШ,купот а СЕХА ја нема никаде во агендата..
Така да не очекувајте Металург да гази и во СЕХА...
Можеби по малку и за инает,за сите случувања и сите :гомце: шо и се случија на лигата..
До некаде ги разбирам луѓето од Металург,и јас да бев надлежен исто би постапил...

Мислам дека Металург оваа сезона ќе ја жртвува СЕХА...
И во изјавите на Червар,за главните приоритети на клубот за оваа сезона,СЕХА ја нема никаде...
Ги спомува домашното првнество,ЛШ,купот а СЕХА ја нема никаде во агендата..
Така да не очекувајте Металург да гази и во СЕХА...
Можеби по малку и за инает,за сите случувања и сите :гомце: шо и се случија на лигата..
До некаде ги разбирам луѓето од Металург,и јас да бев надлежен исто би постапил...
Зошто така? баш сеха лигата е потрбна на македонските клубови,се играат добри натпревари ..

Зошто така? баш сеха лигата е потрбна на македонските клубови,се играат добри натпревари .
Зошто?
Како зошто, па не ли виде прошла сезона какви се не глупости се издешаваја, несериозност и непрофесионалност што од клубови, што од федерација. Откажувања, непочитување на термини се само дел од пропустите од прошла сезона.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom