Фан Клуб: РК Макс Струмица

• Креатор на темата Креатор на темата Xfire
  • Време на започнување Време на започнување
Па што, некој да не очекуваше по ваков дочек што им приредија на нашите во Данска да се случи нешто друго... Плус тоа во неколку наврати беа толерирани долги напади на Данците, во два или три напади со подигната рака на судиите имаа плус уште триесетина секунди напад за нив без да и е одземена топката плус фаулот врз Везенковски на 28,35 од видеото не беше санкциониран ни со жолт картон, а по недосудениот прекршок на Кукоски по контрата на Сојановиќ тренерот на Данците си се прошета во теренот, а беше санкциониран само со жолт картон и нормално е 5-10% судиите да се наклонети кон домаќинот

Toa i prashav, shto se sluchilo tamu okolu dochekot na rakometarite. No i ne e bitno, valjda neshto se sluchilo. I trebalo klubot da reagira soodvetno, a ne da gi tepame bukvalno na teren. Ima dve situacii vo koi se gleda deka se obiduvaat da doglumat, ama ima i dva chisti boksa u faca od ovoj 44 ili 11 ne mozham da vidam dobro na videoto, koi bez razmisluvanje se crveni kartoni, ako ne i suspenzija.

Дома / Вести / Скандалозен пречек за Зомимак М: Помија за струмичани во Данска (ФОТО)
Скандалозен пречек за Зомимак М: Помија за струмичани во Данска (ФОТО)

• Автор: ekipa
  • Објавено: ноември 23, 2013 13:45

zomimak-trening-615x400.jpg

Ракометарите на Зомимак М за нешто повеќе од еден час ги очекува првиот натпревар од 3.коло во Купот на ЕХФ против Архус во Данска.

Струмичани и тоа како се подготвени за пресметката со Архус, но дефинитивно се вчудовидени и од начинот на кој нашата екипа е пречекана во Данска. Два дена играчите на Зомимак М се оставени буквално на разно-разни начини преку раководството на клубот да се снаоѓаат за соодветна исхрана пред значајниот натпревар, со оглед на тоа што од страна на домаќините, како што ни пренесуваат, добиваат само „помија“ која е понижувачки да се конзумира…

„Не знаеме дали се е смислено од организаторите но сето ова на кое наидовме тука е под секое човечко достоинство. Досега не сме наишле на нешто вакво, посебно не при западноевропските гостувања. Два дена буквално без храна, иако организаторите нормално ја преземаат целокупната одговорност околу тоа при гостувањата. И, за жал, не е само исхраната проблем, но и целокупниот третман околу организацијата на тренинзите, пречките кои се поставуваат за нормален тренинг, итн… Сепак, ова може само да ни донесе дополнителен мотив за квалитетно издание“ – се дел од коментарите ракометарите на Зомимак М за ЕКИПА.

Храната која ракометарите на Зомимак М ја добиваат во хотелот во Данска…

Натпреварот меѓу Архус и Зомимак М во рамките на 3. коло од Купот на ЕХФ стартува од 15 часот.

http://ekipa.mk/skandalozen-prechek-za-zomimak-m-pomija-za-strumichani-vo-danska-foto/

Toa i prashav, shto se sluchilo tamu okolu dochekot na rakometarite. No i ne e bitno, valjda neshto se sluchilo. I trebalo klubot da reagira soodvetno, a ne da gi tepame bukvalno na teren. Ima dve situacii vo koi se gleda deka se obiduvaat da doglumat, ama ima i dva chisti boksa u faca od ovoj 44 ili 11 ne mozham da vidam dobro na videoto, koi bez razmisluvanje se crveni kartoni, ako ne i suspenzija.

Раде крвнички им влезе два три пати, оној со бр.4 па уште побетер. :нинџ:

Инаку, за ждрепката, според мене СИТЕ екипи освен Монпеље и швабите се победливи дома. А оние од четврт шешир, освен Словаците се победливи и на гости.

Али ај нека се извлече групата па ќе прогнозираме.

Кукоски е тој што го треска два пати со боксови данецот. Мада според мене и си преувеличуваат данциве. Па над нас колку неправди вакви судсики се правени па никому ништо, работата било кучињата лаат караванот си врви така и сега кој ги ебе нека плачат колку сакаат.

Hahah svashta. Ali dobro, kako ne primile taka sme im vratile, nema tuka shto.Trebalo da se regira navreme so pisma, a ne sega po mediumi da se vrti samo nivnata prikazna. I na Metlaurg mislam deka pred dve godini ili lani koga igrashe vo norveshka kvlaifikacii mu se sluchi neshto slichno , no pratija nasekade izvestuvanja i toa beshe preneseno, iako ne znam dali imalo kazna za domakjinot.

Kako i da e ova ne go opravduva krvnichkovo tepanje na teren, iako od druga strana toa ne e (direktna) vina na domakjinot. Si ima sudii...

Еднаш во 10 години ќе игра нивна екипа во услови какви што нашите играат цело време и одма на плачење.А северњациве се најбезобразни од сите.Шпанците барем не глумат мајка тереза како они што глумат.

Сега кога ќе играат Вардар и Металург со Германски екипи или Колдинг ќе ја видите нивната чесност

Овие ја претерале со маргаринче , мармалатче и медче :icon_lol:

Инаку она што беше на сликата за помијата , воопшто не изгледа помија , да не сакале кременадли ? :D

Шала настрана , секогаш вака се однесувале кон нас .

Не знам за храната, али какви удари имаше, судиите свесно не судеа, не постои судија што нема да ги види оние фаули. Може имале добри облози на натпреваров.

Леле кога ќе прочитам вакви коментари ми иде вашето мало патриотско што го имате во себе да ви го земам и да ве потурчам (така иде зборот).. Што ги жалите бе, мамето нивно северњачко има крв да плукаат за години наназад што играме против нив и против судии, сега еднаш ќе бидат судиите на наша страна и одма се какало, не требало така не требало онака, не требало со мармалад и млеко да ги храните ... Па боље со тоа него со онаа помијана што ни селски кучиња нема да ја јадат.. Ебаве навивачите ... Нека цркнат пичките дански и малце ќотеќ им беше, требаше со крвишта да си идат накај дома ...

Море нека плачат,ич да не ви е гајле,мамето нивно лицемерско....
Така им треба,требаше со полошо да поминат,не требаше ни тоа маргаринче да им го оставите на маса....клети скандинавци по,по.....

За тоа што се случувало на теренот си има судии и нема што да се жалат од клубот данците, иста е приказната како и милионте пати ние кога сме биле оштетени. Зомимак си искористи дозволување на погруба игра од судиите. Секој попаметен тим тоа би го направил.

А за пречекот... Искрено јас не сум многу за непотребно враќање на "мило за драго". Можеше да им се направи колку толку достоен пречек. Не мора да се паѓа на нивно ниво. Нека им се покаже култура. Не ги знам деталите од тој пречек во Данска, ама барем според јадењето на сликата, не значи дека намерно сакале да ги навредат. Во северна европа се јадат најнормално јадења од таков тип. Можеби било местенка, ама не мора да значи. Едноставно различна кујна...

А инаку се согласувам дека дел од фаулите на видеото беа стварно груби и заслужуваа 2 минути.

арно им направивте, секоја чест. пи..а им мајчина нивна опната скандинавска, научени само на попуст. браво! ви посакувам лесна група и влез во наредна фаза
поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom