Фан клуб: РК Ѓорче Петров

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
И за Романката Нели Ардеан, имаше некои понуди.... ТУКА

Играше за Књаз Милош, сега незнам каде е?
Aко некој има информација... нека пише...

Исто и Дину? Таа сите се сеќаваме на времето кога ја зедовме титулата.... Сега каде е?

Дину беше во Подравка во Хрватска мислам,би требало да е уште таму ама и за тоа не сум баш сигурен

Aко е така овој тим на Кометал би можел да стане реалност....

Малку проблем би било да дојде Наскименто...

Голман: Луменица Дину
krimdinu05170hb4.jpg

Лево Крило: Нели Ардеан (Романија) / Валентина Радулович
romaniaardean01190zg8.jpg
vradulovicsc4.jpg

Лев Бек: Наукович / Аморим (помалата)
mnaukovichvn4.jpg
eamorimco3.jpg

Централен бек: Озел
yozelak4.jpg

Десен Бек: Будимир / Локи
budimir11eo1.jpg
aoholangase9.jpg

Десно Крило: Александра де Наскименто (Бразил)
1725100x134mc3.jpg

Пивот: За пивот може да биде и Младеновска, но не треба да играме со класичен пивот. Значи брзи уфрлања од крилатакон средина...
nmladenovskawy9.jpg

Абе да гледаат да дојдат повекето од нив to e to

Нишевиќ и "кометалки" пред договор
Стратегот од Србија, Драган Нишевиќ, најверојатно, ќе биде новиот тренер на Кометал Ѓ. Петров, а доколку не се случи нешто непредвидено официјализирањето ќе се случи за една недела кога тој треба да дојде повторно во Скопје и да се финализираат преговорите.

Шампионот на Македонија во женска конкуренција, Кометал Ѓ. Петров, за една недела, најверојатно, ќе добие нов тренер и оваа позиција би требало да ја преземе стратегот од Србија, Драган Нишевиќ, кој по неколку години одново ќе се врати како тренер во земјава.

По неуспешните разговори со Александар Панов, одлуката падна на Нишевиќ, којшто во минатите два дена беше во Скопје на разговори со раководството на екипата.
E1461CF4906ECE4A86DAC2321B6AEB7D.JPG
"Начелно имаме позитивни информации. Горе-долу сме близу со условите така што разговорот мина во одлична атмосфера. Во моментов ништо не е официјализирано и очекуваме с$ да биде познато за 5-6 дена. За тогаш е договорено Нишевиќ да дојде одново во Скопје и тогаш да ги средиме сите формалности", информираше претседателот на екипата на Кометал Ѓ. Петров, Иван Бојков.

Според овие информации, Кометал Ѓ. Петров и Драган Нишевиќ се наоѓаат пред договор. Како што се движат работите тоа ќе се случи до следниот петок со што Нишевиќ веднаш би требало да го преземе тимот и да продолжи со работа. Покрај тоа тој ќе се најде и на позицијата селектор во репрезентацијата на Македонија и заедно со Ангел Велков, најверојатно, ќе ја предводи селекцијата на двобојот против Белорусија во рамки на баражот од квалификациите за Светското првенство во Франција.

Инаку, работата во Македонија за Нишевиќ не е непозната. Тој и претходно беше во нашата земја и се наоѓаше на тренерската позиција на неколку тимови. Со Вардар и Пелистер постигнуваше одлични резултати, а во 1999 година беше во стручниот штаб на машката сениорска селекција на Светското првенство во Египет.

Играчкиот кадар по именувањето на тренер

Со потпишувањето на договорот со новиот тренер на Кометал Ѓ. Петров ќе биде познато и каков ќе биде играчкиот кадар за следната сезона. Драган Нишевиќ ќе учествува исто така со своите мислења во засилувањето на тимот, па засега нема ништо. Дури по една недела ќе се знае кои ќе бидат новите имиња меѓу "кометалки" коишто ќе ги бранат боите на оваа екипа следната сезона.

Makedonski sport

Машкиот ракомет не го пратам,па немам информации што постигнал со Вардар и Пелистер?Кои се тие одлични резултати?

awe ne se nadevajte mnogu na tie nastimento i taa romankata...kaj nas ne ostanuvaat rakometarki od takvi predeli...kaj nas samo rusinki idat...i taka balkansko...ne znam nekako izgleda ne im prilega nasiot menatlitet...a za najdobra rakometarka na svet...nekoja norvezanka ke bide ili rusinkata-mnogu ja cestat...a ozel bi bilo super ona da bide...daj boze

Радуловиќ ја бараат повторно во Хипо,нашиве не се договорени со буџетот,турчинката(пикер) и Борисенко не се повеќе во Кометал,Озел уште не е вратена(земзела ќотек:vozbud: )...

Не се знае ни кој ќе земат,ни кој ќе остане,аман више нека се договорот:ban?:

leandra напиша:
Машкиот ракомет не го пратам,па немам информации што постигнал со Вардар и Пелистер?Кои се тие одлични резултати?

вардар има играно 2 пати во полуфинале на куп на победници на купови,а пелистер има финале на челинџ куп и едно или 2 полуфиналиња на кпк :helou:

rowling напиша:
awe ne se nadevajte mnogu na tie nastimento i taa romankata...kaj nas ne ostanuvaat rakometarki od takvi predeli...kaj nas samo rusinki idat...i taka balkansko...ne znam nekako izgleda ne im prilega nasiot menatlitet...a za najdobra rakometarka na svet...nekoja norvezanka ke bide ili rusinkata-mnogu ja cestat...a ozel bi bilo super ona da bide...daj boze

зашто бе да не дојдат еве веќе имаме 2 бразилки во тим :) ја гласав за кире лазаров и јелиз озел за најдобар играч па ќе видиме што ќе биде :)

DoolroX напиша:
вардар има играно 2 пати во полуфинале на куп на победници на купови,а пелистер има финале на челинџ куп и едно или 2 полуфиналиња на кпк :helou:

Со овој трењер?
Иначе Кометал беше првак во лигата на шампионите,финале во лигата на шампионите,15 шампион во домашно првенство...Знам дека и кпк е добро натпреварување,но не е најдобро зарем не?!А за челинџ куп не ни сакам да помислам дека треба да го освојуваме со Кометал:smir: Муабетот ми е зошто не земаа трењер од рангот на Шлагелсе (како се викаше бе..),бидејќи сезоните ги кикснавме благодарение на трењерот(голема улога).
И конечно сакам да видам пикер од рангот на Бодниева на млади години:helou: и друга "музичка" желба ми е голман и Озел да се врати:nesum:

leandra напиша:
Со овој трењер?
Иначе Кометал беше првак во лигата на шампионите,финале во лигата на шампионите,15 шампион во домашно првенство...Знам дека и кпк е добро натпреварување,но не е најдобро зарем не?!А за челинџ куп не ни сакам да помислам дека треба да го освојуваме со Кометал:smir: Муабетот ми е зошто не земаа трењер од рангот на Шлагелсе (како се викаше бе..),бидејќи сезоните ги кикснавме благодарение на трењерот(голема улога).
И конечно сакам да видам пикер од рангот на Бодниева на млади години:helou: и друга "музичка" желба ми е голман и Озел да се врати:nesum:

видов дека праша па затоа одговорив за вардар и пелистер :) а за бодниева сакав и ја тоа да го пишам, да имаме таков пикер ќе биде екстраааа :) ваљда мислиш на ања андерсен или не..? проблемот кога се бираат тренери и играчи е во скржавоста на кометал да плати повеќе пари за некој тренер и затоа се зимаат оние евтините (русија,украина...) или оние што се од екс-ју :)

Кометал се заинтересирал за првиот голман на Белорусија,Сафонова,преговорите продолжуваат...

Димитар напиша:
Aко е така овој тим на Кометал би можел да стане реалност....

Малку проблем би било да дојде Наскименто...
aleksandra de naskimento doaca vo skopje od kade e ovaa informacija podkrepija so nesto dokaz!!ili samo pusta zelba!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom