Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Since Cristiano Ronaldo left for Juventus in 2018, Real Madrid have pocketed €584 million in transfer fees

Ајакс ли е, Реал ли е..

Воопшто не ми се свиѓа воа шо го играме против Еспањол..
Автоматски споено мислење:

Лоша утакмица, судијата донесе една грешна проценка во наша корист, т.е судеше фаул врз Себаљос а беше чисто одземена топка, али и онака тогаш резултатот беше 2-1, како и да е, очобол за мене па едно 45 минути.
Вини без потреба дрибла само со двајца пред него, Бензема добро затворен, и тоа е тоа, играта за нигде, башка и Крос утна доста долги пасови ваа утакмица. Се беше некако без желба, без жар у играта.

Последно уредено:

Лоша утакмица, судијата донесе една грешна проценка во наша корист, т.е судеше фаул врз Себаљос а беше чисто одземена топка, али и онака тогаш резултатот беше 2-1, како и да е, очобол за мене па едно 45 минути.
Вини без потреба дрибла само со двајца пред него, Бензема добро затворен, и тоа е тоа, играта за нигде, башка и Крос утна доста долги пасови ваа утакмица. Се беше некако без желба, без жар у играта.

Чисто одземена топка? За црвениот картон мислиш? Се надевам не.

Покрај лошава утакмица сепак успеавме да дадеме 3 гола и да освоиме 3 бода.
Бензема беше многу добро чуван и пак успеа да им угура 2 гола, тоа кажува на кое ниво игра човеков.
3/3 со тоа што тепавме на три натпревари во гости, не смее и тоа да се заборави дека три гостувања по ред имавме и трите ги победивме.
Чуамени е одличен, многу е добро кога нов играч брзо ќе се уклопи со екипата и дава впечаток како да бил со години во Реал.
Со Камавинга имаат потенцијал да направат одлична хемија и да бидат столбови во средината.

Второ полувреме влегоа лошо, ама на крајот победа си е победа.
Рудигер и Милитао добри во одбрана.
Чуамени брзо и одлично се вклопи во екипата.
Бензема нема шо да се коментира, ЛЕГЕНДА

Не е до толку лоша играта колку што некако делуваме ко без заби во напад, јес да се пропуштија и зицери, а и Бетис стварно добро се бранат. Бензема ко да го нема утакмициве, ко да нема никаков придонес делува. Винга и Чуамени буквално ја владеат средината.

На Родриго да му се даде повеќе време, ќе во најлош случај исто добар како Вини, за разлика од Вини, ми има оставено впечаток дека повеќе а чита играта Родриго и го користе мозокот повеќе од Вини.

Валверде се подобар на неговата нова позиција - крилен напаѓач.

Имаме играчиште што комотно игра бек, средина, крило, па и дефанзивен среден ако е зорт. Луксузи.

Вини го игра можеби најлошиот натпревар сезонава но баш поради ова тој треба да игра секогаш кога бркаме резултат. Со еден потег знае да направи разлика.

Споменик за Џуни Калафат, скаутот кој ги пронајде Винисиус, Родриго и Валверде.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom