Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Ако ви текнуе ја рогна у аут пред да излезе, а после на клупа се жалеше на мускулот на левата нога.

Ништо не му е бе, нема повреда.
Ако добро го пратите Реал, ќе знаете дека не е прв пут сезонава да го извади Рамос а да го стае Варан. Ова е може петти или шести пут сезонава, посебно кога Рамос има жолт картон. А и со тоа Варан си добива на минутажа, за да не му текне да сака да си замине па да изгубимо таков штопер.

Иначе еве више 15 години како навивам за Реал, ваков моќен тим до сега сме немале. Да, имало периоди кога Реал делуеше премногу моќно, ама овој моментален тим е доведен до совршенство. Капа доле за играчите, ама посебно за Карло.

Real Madrid’s Jese Credits Carlo Ancelotti For His Injury Comeback

Real Madrid forward Jese Rodriguez has praised his manager Carlo Ancelotti for the key role he played in his comeback from a long-term knee injury, FourFourTwo reports.

The 21-year-old suffered a torn meniscus and anterior cruciate ligament in the second leg of the club’s UEFA Champions League last-16 tie in March earlier this year.

However, he completed his comeback from injury this month and even scored in the 5-0 Copa Del Rey win against Cornella.

Now the youngster has hailed his manager for his help on the road to recovery.

"He [Ancelotti] went through the same injury [as a player] and has helped me a lot with his experience and words," said Jese.

"The best advice he gave me? Three months ago, when I was on the comeback trail, he told me, 'You're 21, so you mustn't rush things. You have to listen to your body and your mind and keep calm, because you've got many years of football ahead of you'.

"Everyone knows he's a great coach, but I'd highlight his human qualities: he knows how to handle groups, which is the toughest part of the job, particularly at Real Madrid, where there are so many great players and egos.

"He instils a real sense of peace and calm. When he gets angry, though, you'd better take cover. He knows how to motivate us and to choose his moments. You can really tell that he used to be a player."

The injury meant that the Spaniard missed out on Real’s record 10th Champions League title win at the end of last season, as well as missing most of this season’s record-breaking start.

However, despite having to watch from the side-lines, Jese believes that the injury has only improved him as a player.
"I had a very tough time, but I think that things in life happen for a reason. Maybe I had the injury because I needed to learn and become a more mature footballer," he added.

"I know that I've come back stronger. You learn from everything, even from these experiences. I've learned to be more professional in every respect.

"I take better care of myself now in terms of my diet, the attention I pay to [conditioning] my muscles and my fitness. I intend to keep applying everything I've learned until I retire from the game."

Значи играме со Сан Лоренцо во финалето..
2-1 тепаа после продужетци

За изминатава година, играч на Аргентина е Анхел ди Марија, играч на годината на Барселона е Маскерано, играч на годината во Примера е Кристијано Роналдо , а номиниран за златната топка е Лионел Меси.
:aplauz:

Сега читам, почнаја пак кретениве со натписи против Роналдо за рабоната. Демек на тој начин им се исмевал и ги потценуел противниците.
Ја не знам како издржуе Роналдо на олкав притисок без јавно да се испука некој ден. Ја да сум на негово место, после добивањето на Златната топка би излегол на пресконференција и би им поручал на свите да ми го испуша. Мамич стил! Да ми олесни на душата па после слободно нека пишуаа што сакаа.

Сега читам, почнаја пак кретениве со натписи против Роналдо за рабоната. Демек на тој начин им се исмевал и ги потценуел противниците.
Ја не знам како издржуе Роналдо на олкав притисок без јавно да се испука некој ден. Ја да сум на негово место, после добивањето на Златната топка би излегол на пресконференција и би им поручал на свите да ми го испуша. Мамич стил! Да ми олесни на душата па после слободно нека пишуаа што сакаа.

Он играше 3 години во држааа во која сакаа да го обесат.

Така да, ова за него е обичен pussy smoke ...

Да го направеше Леси тоа вакви ќе беа натписите....

Magical Messi with godlike rabona...
Genius Messi tries magical rabona kick...
God among men tries rabona kick...
Allien Messi....
Son of God...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom