Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Читам дека Карло го одбрал Касиљас за прв голман. Ако е вистина, најверојатно Лопез ќе замине.

Жал ми е за Диего, не ваѓаше од го“на дур беше Икер повреден. Одлично бранеше. Ама и премногу ќе биде ако изгубимо уште една легенда после Раул. Ако више мора да се бира, ипак нека биде Лопез тој што ќе замине.

Јас уште не можам да сватам дека купуваме голман ,имајќи ги Икер и Диего...

А погодтово ако си оди Диего..што подобро се бара од него и јас не знам..човекот имаше 2-3 кикса у цела сезона,што за голман е ПРЕМАЛКУ ,а не вадеше од тешки срања...

И не сум за Икер да си оди...требаше да останат 2цата...

Кој филм е со новиот голман не знам....

А погодтово ако си оди Диего..што подобро се бара од него и јас не знам..човекот имаше 2-3 кикса у цела сезона,што за голман е ПРЕМАЛКУ ,а не вадеше од тешки срања...

И не сум за Икер да си оди...требаше да останат 2цата...

Кој филм е со новиот голман не знам....

Не купуваат дресови од Диего

Се освен барање на некој од 2та голмани кој ги имаме да си заминат е во ред носење овој, ако веќе некој од нив сака.

Ако го бркаат некој насила да се мочам на управата јас, џабе и Децима и курци палци.

Тоа е проблемот, двајца квалитетни голмани.
Карло не сака да си прави пак експерименти едниот во лига а другиот во ЛШ и куп да брани. Голман мора да си биде стандарен секаде едино при повреда да се смени а не на секој натпревар. За да се избегне таа ситуација едниот ќе си оди а ќе дојде исто така квалитетен и помлад голман кој може да седи на клупа.

Фактички кој голман и да дојде, доаѓа за да биде резерва.

Тоа е проблемот, двајца квалитетни голмани.
Карло не сака да си прави пак експерименти едниот во лига а другиот во ЛШ и куп да брани. Голман мора да си биде стандарен секаде едино при повреда да се смени а не на секој натпревар. За да се избегне таа ситуација едниот ќе си оди а ќе дојде исто така квалитетен и помлад голман кој може да седи на клупа.
епа и Навас е добар голман..
Значи Икер ќе седи на клупа?
Не купуваат дресови од Диего
Oд Навас да не ќе купуваат? :D

Ја мислим дека ова е за мир у куќа. И Диего и Касиљас заслужуваат да бранат, а со поделена минутажа како и ланската сезона не знам колку би биле и двајцата задоволни.
Е сега ако стварно Икер е прв избор на Карло, тогаш логично е Лопез да го продадат. Голман кој заслужува да брани, а голман кој “не може и не смее“ вечно да го држи Касиљас закован на клупа.
Од друга страна, ќе го донесат Навас. Голман кој се уште ништо нема направено за Реал, па така и притисокот од навивачите ќе биде помал за евентуално седнување на Икер на клупа. Навас ќе добива шанса во Куп и како што кажав, мир у куќа.

Да не заборавиме дека и Диего и Икер веќе се во години, па и до негде логично е да се “подмлади“ еден од двете опции за голман, а во исто време тоа подмладување да биде и квалитетно.
Како и да е, Кејлор е одлична опција. Има барем уште 10 години за бранење, веруем дека он ќе биде наследникот на Икер за три до четири години, ако не и побрзо.

Ама па и да не заборавиме, голманите не се пензионираат баш во исти години како играчите, така да незнам колку се во години..

TlLxY77.png

Диего заминува.. тоа е тоа. Со среќа нека му е прав мадридиста ама во погрешно време, сепак избрани доволно.

Можно е Раул да се врати во клубот како спортски директор, на местото на Мигел Пардеза.[DOUBLEPOST=1406889532][/DOUBLEPOST]
thumb

Џејмс, Бензема и Варан од денеска почнале да тренираат во Мадрид.

Последно уредено:
У колку играме со Манчестер ?

Ама па и да не заборавиме, голманите не се пензионираат баш во исти години како играчите, така да незнам колку се во години..

TlLxY77.png

Диего заминува.. тоа е тоа. Со среќа нека му е прав мадридиста ама во погрешно време, сепак избрани доволно.
Па не се пензионираат на 35, ама до 37 и толку. После 37 само екстра класа голмани можат да се држат на ниво.
А и сигурно Реал нема да си дозволи за неколку години двајцата голмани да му бидат 35+ години. Затоа викам, имаме моментално одлични голмани ама купувањето на Кејлор го гледам исклучиво за мало подмладување на еден од голманите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom