Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
хахах церемонијава е драпај си курот.

поарно на Балотели да му ја дадоа наградата или на некој друг ашлак. Оваа година Роналдо ако не заслужи тогаш незнам која. Ебате Фифа ебате

Коментаторот на Еуроспорт сврши кога го прогласија хобитот.
Тоа е,УЕФА и ФИФА секогаш се држат до принципите,за 2011 Роналдо очекувано не беше најдобар затоа што постигна 40 гола и беше прв стрелец во Примера со освоен Куп на кралот во Шпанија,тогаш освои Меси затоа што имаше титули со Барселона нели за фудбалот како колективна игра.
Сепак Роналдо е една фантастична личност,личност што само може да ве инспирира со својата напорна работа и успех без разлика на се.

Iker Casillas: "Smatram da su u konkurenciji bila tri najbolja moguća igrača i na kraju nagradu je dobio Messi. Naravno, sve čestitke, ali šteta je, jer smo svi željeli da Cristiano osvoji Zlatnu Loptu po drugi put."

tumblr_mg9yxpGVBW1rb6ybjo2_250.gif

Геј :pos:

COPA DEL REY=BALON D` OR

by Zoran Angjelovski-Kaljo on Tuesday, January 8, 2013 at 12:44am ·

Сакав во 2010 година да напишам нешто во врска со оваа тема, ама тогаш се премислив, но сега решив јавно да го искажам своето мислење во врска со доделување на Златната Топка за Најдобар играч на светот. Ова го пишувам сега бидејќи сакав да почекам да се остварат сите прогнози дека оваа година ќе ја освои Лионел Меси, што на крајот и се оствари.

Искрени Честитки до Лионел Меси за освоената четврта по ред Златна Топка со што влезе во историја, никој досега ја нема освоено оваа награда четири пати по ред. Дечкото навистина е неверојатен играч за чии игри многумина остануваа вчашени и се одушевени. Дечкото поседува неверојатен талент, заслужува да биде најдобар на светот, но оваа година има едно Големо НО?

Како прво дали оваа награда се доделува за НАЈДОБАР ИГРАЧ НА СВЕТОТ или за нешто друго, како на пример најдобат стрелец (за ова си има посебна награда Златна Копачка), која исто така ја освои Леонел Меси, и тоа заслужено и тоа никој баш никој НЕМОЖЕ да го оспори бидејќи дечкото постигна неверојатни 50 голови во една сезона и влезе во историјата и само тој може да си го собори овој рекорд. Но, тоа не значи дека и и најдобар играч, според мене НАЈДОБАР ИГРАЧ НА СВЕТОТ е оној кој му ПОМОГНЕ на својот тим да освои ТИТУЛИ, и сега доаѓаме до ГЛАВНОТО ПРАШАЊЕ: ШТО ОСВОИ ЛИОНЕЛ МЕСИ ОВАА СЕЗОНА? Тој освои само ЕДНА титула и тоа Кралскиот Куп на Шпанија (најслабата титула по важност) и сега навистина ли заслужува да биде Најдобар играч на светот оваа сезона, што постигна со Аргенитина. Дечкото според мене во никој случај НЕ ЈА ЗАСЛУЖУВА НАГРАДА ОВАА СЕЗОНА.

Оваа сезона Лионел Меси е НАЈДОБАР ИГРАЧ НА СВЕТОТ само заради една одлично спроведена МЕДИУМСКА КАМПАЊА која започна некаде кон средината на Октомври, пред тоа од него беа подобри и Кристијано Роналдо, а посебно Андрес Иниеста кој во Август ја освои нградата за НАЈДОБАР ИГРАЧ НА УЕФА, но тогаш почна една добро изработена кампања која одлично се водеше дека Меси е најдобар, дека е нездржлив, дека немаподобар од него, а на ова одлично се надоврза и МЕДИУМСКИОТ СПИН од некои новинари кои го извадија рекордот на Милер од 86 голови на годишно ниво, иако никој не води таква официјална статистика, а тоа го потврди и самата ФИФА, но ова многу добро се спроведе и само за тоа се пишуваше, а секако и Меси помогна со своите голови и соборувањето на „РЕКОРДОТ„ и постигнувајќи неверојатни 91 гол, но сепак фудбалот не се игра за рекорди туку се игра за ТИТУЛИ. Ова, според мене имаше големо влиание Меси да победи во изборот, бидејќи во ова брзо и динамично време на медиумска окупираност како Телевизиска, така и интернетот, влијае во одлука при гласањето, посебно бидејќи гласаат сите капитени и селектори на членките на ФИФА и замислте капитените и селекторите на Brunei Darussalam, Laos, Mauritius, Papua New Guinea, Syria (во која војна се води) колку имаат познавење и разбирање за фудбалот и секако се информираат од ТВ и интернет, бидејќи никогаш не се биле ни близу да играат против, а камоли заедно со Меси, Роналдо или Иниеста освен на ФИФА 13 ИЛИ ПЕС 13. Замислете во минатото да имало вакви медиумски кампањи дали ќе имало победници голмани, одбрамбени или играчи од среден ред. Уште еден податок Герт Милер кога наводно го направил рекордот од 86 гола, не бил прогласен за најдобар играч, туку бил Франц Бекенбауер, Заради таа медиумска кампања и борбата меѓу РЕАЛ МАДРИД И БАРСЕЛОНА, РОНАЛДО И МЕСИ, според мене и најдобрите 11 не се НАЈДОБРИ,можело е други да се изберат, а не само од овие тимови, а поради тоа за овој избор се зборува многу одамна, се зборува како за никој друг избор порано.

Сега веднаш сите ќе речат дека ова пишувам затоа што навивам за РЕАЛ МАДРИД И ШПАНИЈА и сакам наградата да ја освојат КРИСТИАНО РОНАЛДО ИЛИ АНДРЕАС ИНИЕСТА, но навистина не е точно. Иако, двајца беа подобри од него и Кристиано Роналдо со освоеното Првенство, Супер купот на Шпанија и полуфинале на Европското Првенство со Португалија и најдобар стрелец, а посебно Андрес Иниеста со освоената титула исто како и Меси, но со Освоеното Европско Првенство со Шпанија и проглесен за најдобар играч на исто (ЗАСЛУЖЕНО) и Најдобар играч во изборот на УЕФА (ЗАСЛУЖЕНО)

Според мене и критериумите што би требало да владеа за освојување на оваа награда освоените ТИТУЛИ треба еден друг играч (кој игра за еден помал клуб од овие тројца можеби и затоа не ја освои) да ја освои оваа награда тоа е РАДАМЕЛ ФАЛКАО. Фалкао оваа сезона ОСВОИ две многу значајни титули и тоа Европска Лига и Супер Куп на Европа, две титули во Европските натпреварувања и тоа не ги ОСВОИЛ „седејќи на клупа“ или играјќи некоја епизодна улога, туку Дечкото во Едното финале даде 2 ЕВРО голови, а во другото хет-трик и дирекно влијаеше на ОСВОЈУВАЊЕТО титулите. Зарем тој не заслужуваше да биде барем во ТРОЈЦАТА најдобри, не е прв пат ова да се случи и 2010 година му го направија на Весли Шнајдер (освои ПЕТ титули со Интер и не се најде ни во тројцата најдобри), а замислете случајно или не и тогаш Лионел Меси беше НАЈДОБАР, во конкуренција на Иниеста и Чави (кои беа СВЕТСКИ ШАМПИОНИ со Шпанија) се разбира со освоен само Кралски Куп на Шпанија. Фалкао е неверојатен голгетер кој дава многу голови и е многу корисен играч. Но со Фалкао има еден проблем човекот не игра во Реал Мадрид или Барселона каде има цела медиумска машинерија, туку игра во Атлетико Мадрид.

Треба по итно да се менува бидејќи овој избор ќе ја изгуби смислата и веродостојноста.

П. С. Во прилог ви ги давам и гласовите да видите како сите капитени и селектори на членките на ФИФА ГЛАСАЛЕ

http://www.fifa.com/mm/document/bal.../98/07/84/fboawardmenplayer2012-bycountry.pdf

Повикани за со Селта:

Goalkeepers: Casillas, Adán y Jesús.
Defenders: Varane, Ramos, Carvalho, Arbeloa, Albiol y Nacho.
Midfielders: Khedira, Kaká, Özil, Alonso, Essien, Modric, Callejón y Di María.
Forwards: Ronaldo, Benzema e Higuaín.

Во неделата, Икер само што влезе, направи едно погрешно додавање до противнички играч и тоа во 16ник. Моето прашање гласи: Каква ќе беше вашата реакција доколку играчот успееше да постигне гол?
Благодарам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom