Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Да го дадеш Роналдо за Нејмар, треба да си стварно луд! :)

Ако навистина го продадат Роналдо за 130м, за тие пари може да го купат и Нејмар и Фалкао ... Сосема разумно, според мене, наместо задржување на играч кој не е среќен во Реал(доколку се точни гласините).

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
Да го дадеш Роналдо за Нејмар, треба да си стварно луд! :)

Кој го рече тоа, кај го прочита ?
Јас го направив тој филм, но не напишав Роналдо за Нејмар. Напишав Роналдо за 145М и со дел од тие пари да се земе Нејмар ... значи пак, филм :D

Најдобро Роналдо да го продадат 135м и да си играме во напад Каљехон - Озил - Ди Мариа :D

Kasiljas e vo Barcelona
"Тој бил во друштво со својата девојка, Сара Карбонеро, и бил сликан со мобилен од случаен минувач, додека чекал такси. Тие прво отишле во катедралата во Барселона, и на Каналетес, каде пиеле вода, а потоа се разделиле. Сара отишла на шопинг на Пасео де Грасиа, додека Икер повторно со такси отишол во музејот на ФК Барселона.

Тој потоа се сретнал и со својот стар пријател, Андони Зубизарета, кој е спортски директор на Барса и легендарен голман на Барса и Шпанија.
„Јас, како и Каталонците, имам право да одлучам за својата иднина. Мака ми е од тој вашиот мал Аргентинец кој стално ми постигнува голови.“, наводно се нашалил Икер во разговорот со Зуби.

И потоа, на Ел Прат, таксистот кој го возел Касиљас назад до аеродромот, се осмелил и го прашал: „Икер, се селиш во Барселона?“, на што Касиљас одговорил: „За сега ништо.“

Kasiljas e vo Barcelona
"Тој бил во друштво со својата девојка, Сара Карбонеро, и бил сликан со мобилен од случаен минувач, додека чекал такси. Тие прво отишле во катедралата во Барселона, и на Каналетес, каде пиеле вода, а потоа се разделиле. Сара отишла на шопинг на Пасео де Грасиа, додека Икер повторно со такси отишол во музејот на ФК Барселона.

Тој потоа се сретнал и со својот стар пријател, Андони Зубизарета, кој е спортски директор на Барса и легендарен голман на Барса и Шпанија.
„Јас, како и Каталонците, имам право да одлучам за својата иднина. Мака ми е од тој вашиот мал Аргентинец кој стално ми постигнува голови.“, наводно се нашалил Икер во разговорот со Зуби.

И потоа, на Ел Прат, таксистот кој го возел Касиљас назад до аеродромот, се осмелил и го прашал: „Икер, се селиш во Барселона?“, на што Касиљас одговорил: „За сега ништо.“
Ти на Филе потпарол да не си му? :icon_lol:

Многу ми е интересен дебелио ... ги научил местата таму и раскажува:

Сега седам на тоа и тоа место....пијам таа и таа пијачка...катарлонците ја пиеле додека размислувале да го градат Камп ноу на таа и таа локација но го изградиле на таа оти таа е историски значајна за нивните колачи кои се прават од брашно кое се добива во млинот на Пујол.

Се шетам јас пред гимназијата и оп кога пред мене Озил, му вика царе што наваму да не идеш во Брегалница и он ми вика "абе многу пари ми даваат ама ја не играм за пари, тука сум во посета на Турското школо планирам нероденото дете да го запишам тука пошто најдобри услови за учење имаат во цела Европа, а до тогаш ништо не се знае"
Му потпишав еден дрес од нашиот најдобар маалски голгетер Змија да не си оди со празни раце во Мадрид.

Ако некој ве праша нешто за Кеплер Лаверана Лима Фереира, дали тоа би ви значелно нешто? Најверојатно не. Но, ако ви откриеме дека всушност се работи за човек за кого соиграчите тврдат дека е неверојатно љубезен и пријатен надвор од теренот, иако кога е на теренот делува многу поинако. Се работи за човек кој со години ги полни медиумите за неговите не(намерни) стартови и инциденти, но пред се затоа што е фантастичен фудбалер. Се работи за Пепе.
Пепе во Реал Мадрид пристигна од Порто во 2007. година и многу брзо стана столб на одбраната на мадридскиот тим. Неодамна доби награда од престижниот португалски медиум „Record“, за спортска личност на годината во Португалија, а во таа прилика соговорник беше неговиот менаџер, Жорж Мендеш.
Мендеш откри неколку работи за трансферот на Пепе, кои до сега не беа познати за јавноста.

Имаше ризик трансферот да не се реализира, затоа што одговорните личности од Порто и Реал ги прекинаа договорите токму кога јас бев во авионот, на пат да завршам добра работа околу неговиот трансфер во Јувентус. Сепак, додека слетав во Милано, веќе успеав да ги убедам преговорите да продолжат, а кога требаше да тргнам за Торино, работите веќе беа договорени“
, изјави Мендеш.

Потоа кажа и една анегдота од радиото додека биле во Мадрид.
„Шетавме во Мадрид и зедовме такси, додека се возевме на радиото се слушна: „Кој е тој Пепе што ќе го чини Реал Мадрид 30 милиони евра. И какво е тоа име за фудбалер, Пепе?!. Се погледнавме и јас му реков: „Не грижи се, наскоро ќе им покажеш кој си ти навистина.“ И тоа момче, Пепе, сега е најдобар стопер на светот“. заврши Мендеш.

483378_524746197555610_1892100948_n.jpg

Касиљас во Лондон, ќе се селел во Вест Хем поради цела ситуација со Мурињо
Meanwhile in Barcelona http://www.sportski.mk/statija/13785
Не е Филе туку шпански весник е .
Е уште ова да се случи и незнам после кај че му ој душата на мурињо

ја имав видено и претходно оваа вест само не е вредна ни да се спомне, каква глупост човече :вонзем:

Филе. Тој е FAIL на Кајгана освен за навивачите на Барселона, за сите други !!!
Без него Кајгана за мене би бил најтранспарентниот форум и најобјективната страна за преглед на иформации или тепање на време .... Без разлика дека сум фан на Реал Мадрид, ама филе ... за мене нај идиот кој се има појавено на тв/нет ( Јанко му е далеку од конкуренција ) Не заслужува било какво внимание, покрај тоа што застапува една страна и тие "неговите" се чудам како го поднесуваат.
Филе најFAIL на Кајгана и воопшто на Македонскиот етер ... ( ако суштеството навистина вредеше, сигурно неговата емисија ќе ја продаваше на телевизија а не на форум )

Чим за Дебуши се натегаа не гледам причина ова да не се оствари. Плус лично го гледаше.

Е уште ова да се случи и незнам после кај че му ој душата на мурињо

И ако ова се деси (it is know дека нема но...) Kaсиљас да замине у Барса, Мурињо ќе биде крив? :eek:

lol...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom