Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
од дамна не сум гледал утакмица каде еден тим има / нема толку среќа.
Чудо едно е тоа што се дешава[DOUBLEPOST=1431199766][/DOUBLEPOST]од дамна не сум гледал утакмица каде еден тим има / нема толку среќа.
Чудо едно е тоа што се дешава

Ем изгубени бодови, ем потрошени и повредени играчи, ем изгубена лигата. Yesterday was not a good day.

На крај, Валенсија ја реши лигата..
Најпрво несреќниот пораз дома во 93та од барса,
прекинот на 22те победи на Реал,
немањето среќа со барса во гости кога промашија пенал и 10 шанси,
и чудната среќа синоќа со Реал.

Озбилно не паметам таков натпревар, со 3 стативи до 40 мин, промашен пенал, а дадени 2 голови без шанса во првото полувреме :)

И капак на се,повредата на Крос.

Миксот на слаба реализација во тесни натпревари, повреди во клучните периоди како последица, слабо ротирање како причина, повеќе кикснати дерби натпревари отколку добиени доведе до губење на титулата сезонава, која делуваше толку дофатлива и easy пред неколку месеци пред да не збичат повредите. Нејсе, во среда ќе биди потребно максимална реализација на 100%тните шанси, вадење на енергија од петните жили и играње со срце за дресот и да се оправда беџот на светски првак кој го носат играчите. Сеуште имам верба во тимов дека може да се искупи за сезоната, најпрво со Јуве, поразот од 2:1 не е толку страшен, потребна ни е било која победа освен 3:2; 4:3; итн, а тоа е и те како doable. Во финале од 90 минути се случиле и поголеми чуда од победа врз моментално страшната Барса против која не се сомневам дека ќе влезиме страшно мотивирани и знаеме на тој меч дека формата често пати се покажала како ирелевантна.

Сите тесни утакмици на кои заслуживме победа\нерешено ги загубивме, капак на све беа честите повреди. Од другата страна мал милион бодови беа добиени со влечење и мизерна игра.
Според мене сезонава ја решија нашата управа и тенџерето Алонсо. Да имавме таква пристојна замена за Лука многу лесно ќе ја добиевме лигата.
За вчерашниот меч презадоволен сум со играта и залагањето. Десет шута на гол и 3 пати погодена рамка против најцврстата одбрана во лигата. Ама тоа е кога не сака, се надевам дека денешните промашувања ќе се вратат на добро во среда

Среда е испитот!

Она што ни се случи вчера беше жално. Толку многу шанси и сепак без победа. Како дежа ву на ланската утакмица, каде повторно Валенсија најверојатно ни ја зема можната титула. Со истиот резултат.

Екипата се трудеше,но ете не доволно. Разочаран сум тотално од Роналдо, кој едноставно мораше да даде гол од пеналот. Џабе му се оние голови кога водиме 7:0, кога во најкритичните моменти и големи утакмици потфрла. Знам дека ќе ме нападните, но што е така, така е. Сношти да го погодеше пеналот и тимот да заминеше на пауза со 1:2, победата ќе беше наша. Истото го стори и против Баерн во 1/2 финале кога игравме на пенали. Се чудам како некој не го посоветува дека еднаш, само еднаш мора да ја смени страната на шутирање! Цел живот на таа една иста страна, АМАН! И бабами знај кај ќе шутира.

Друго, за Бејл мислам дека Среда е последната шанса. Ќе се покажи дали е Мадрид материјал, или пак ќе ја заврши кариерата тука, и така е со една нога надвор од Бернабеу.

Од фановите ќе има свирежи доколку отпадниме, Карло ќе е избркан 100%, според видеото кое го ставив погоре, Касиљас е незадоволен, а исто такво видео имаме видено и за Роналдо, кој исто така доби свирежи. Едноставно ќе се случи она што ќе се случеше лани доколку Рамос не го дадеше 93:48. Истото, 1 година подоцна. Или пак ќе се радуваме како никогаш досега на шанса за освојување на 11тата!

Среда е ИСПИТОТ кој МОРА да го положиме, и да покажеме кој е кој !

HALA MADRID Y NADA MAS !!

Последно уредено:
Во првото класико шутираше на другата страна, а и тогаш губевме. Како тогаш не потфрли на голема утакмица? Нема врска кај ќе шутира, лошо беше изведен пеналот. 90% бев сигурен дека ќе го утне кога го видов дека тргна па застана, а тоа највише ме иритира. Сличен пенал утна 2008ма ЛШ финалето против Челзи. Али сеедно, секако мислам дека Барса ќе го здробеше и Атлетико, оваа сезона немаат никакви проблеми со нив.

Касиљас човече рацете варени шпагети, 2шута на гол 2 гола... и глава назачки му го закачија. Со неговата форма и никаквата одбрана тешко против Јуве.

Долго ќе се памти ланската сезона, таква одбрана веќе не се повторува како одбраната против Баерм што ја изиграа. Ваљда со Данило ќе делуваме појако позади и време е Рамос и Варан тандемот да се форсира да се уиграат.

Со што тим ќе излезете во среда? Рамос се враќа во одбрана, или пак ќе изиграва Пирло на средината на теренот...? :icon_mrgr:

Икер
Карвахал - Пепе - Рамос - Марсело
Хамес- Крос - Иско
Бејл - Бенз(чика) -ЦР

4-1 конечен. :P

:ban:
hi-res-047140ecbea7d747417cf8fbe01c17e7_crop_north.jpg

Ако игра со Пепе назад губиме. Ако игра со Варан и Рамос тепаме.

Бејл не тренирал денеска, изгледа се повредил. Крос не го издржал целиот тренинг.
Тешко нас ако Тони не биде спремен. Пиши пропало.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom