Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
^ не се караме ебаве, нема да е интересно ако немаме спротиставени мислења. :) Плус се загреваме за карање со ката(р)лонија... :sneaky:

п.с.

Marcelo decided to celebrate Karim Benzema’s goal by imitating him.
2012-01-10-gol-03a.gif

Not sure if he is crazy or crazy :pos:

2012-01-10-mou-06a.gif

wtf !?

2012-01-10-mou-18a.gif

:pos: :pos:

Абе не заебавајте се враќаше у одбрана против Малага. Плус на секој противнички корнер е у 16, и заедно со Рамос и Пепе се едни од оние кои ја исфрлаат при нафрлување. Плус од каде да знаеме какви тактички замисли има Мур, ако он сака да се враќа тогаш ќе се враќа ако му каже да стои напред ќе стои.

Не ја гледам ефективноста во тоа да се враќа назад. Кога си го видел ти он да одземе топка? Не е работата само да се врати, колку да се рече ете дека трча напред назад. Кога е у дефанзива ми се чини дека поише пречи отколку што помага.

Абе не викам да одземе топка ко тоа што Лассана го прави, него да врши притисок, ко Ангеле. Ја би сакал да видам како би изгледало тоа кога двете крила би вршеле притисок врз екипи на кои тешко им се зема топката.

поарно тоа, него вака нели...

2012-01-10-cris-23a.gif

али такво нешто нема да видиме, така да џабе дрвиме за враќањето. Освен ако не се попизди па не демантира... :D

Па добро, ги разбирам јас некои размазенi навивачи да го исвиркуваат..

Мислам, хеј ако не постигнал гол и не го одржал просекот, јес дека таков играч пред тоа не сме имале али скромно би било од него да се бара нешто помалку.

И пак пробуваше, се обидуваше, клизаше, правеше нешто кога топката веќе не сакаше да влезе во голот. (смешно е како и на крајот влезе) Навистина криминално што не го славеше петтиот гол во 90та минута против факинг Гранада, секако дека со истите луѓе ќе го смени дресот одма после 5 минути, но подобро да го славеше.. Али не важат истите правила за сите.

И пак кој го заболи што Озил одигра прилично лошо, али ако даде еден пас со пета одма публиката е во фаза на екстаза, слично важи и за некои други играчи..

Ни кон Игуаин навивачите не се нешто подобри, ако гледаме реално во поглед головите и нивната важност и она што го направил со тимот, Игуаин не направил ништо помалку од еден Роналдо Да Лима..

Малку заминав од темата, мада не ги сваќам муабетите од последните неколку страни, да се обезвреди учинокот на Роналдо само заради еден гест ?

И што е со тој мадридски дух ?

Дали Зидан со еден волеј или Роналдо со една добра партија го добија тој статус ? Не, туку сите тоа го добија со добри игри, како што е сегашниот Роналдо.

Луѓе мои никој додека навиваме за Реал нема да постигне 40 гола за една сезона.. Освен можеби Роналдо, до крајот на неговата ера во Мадрид.. Али не, малку се тие гола, безначајни се.

Тоа едноставно е најдобра сезона за еден играч во белиот дрес во неговата кариера, а можеби и во историјата на Реал Мадрид. Не е до него што не ни оди против Барселона. Роналдо не игра сам па да има некоја задача "да ја сруши Барселона", тој може сам да игра против Алмерија, Осасуна, дури и против Севиља и Валенсија, али против можеби најдобриот тим на сите времиња, сепак не може, веќе ја сруши еднаш, во купот, али многумина тоа го забораваат.

Потценување е тоа што секој ден се споредува со Меси, не сакам и јас сега да ги споредувам, али факт е дека Меси е роден во вистинско време, игра во вистинскиот систем, и не се исти условите и за двајцата. Па Меси не ни треба да гледа кога трча, знае дека топката ќе дојде до него.

За крај, Роналдо е единствениот човек во светот кој во овој момент би помогнал да ја совладаме Барселона.

112 гола, 115 натпревари... Смешно е после 2 потпросечни натпревари да не очекуваме да им пукне еден хет-трик на Мајорка..

Druga e rabotata so Ronaldo.
I tie sto go podrzuvate 100% mora da prizaete edna rabota.
Covekot e opasno ispolen samiot so sebe. Ste cule za bolesta "Narcisizam"? E bas od toa boleduva Cristiano.

Jas navivav za Real Madrid vekje 20 godini. Da dojde nekoj mocko sto misli deka e pogolem od klubot? Toa e navredlivo za mene, a bi trebalo da bide i za sekoj VEREN navivac na Real Madrid. Za "fair weather" navivacite nema tuka mesto.

Znaci nema da navlezam vo toa sto toj kako igrac ne e kadaren(psihicki) za golemi natrperavri. Ajde da vidam demant? Za Real? Za Manchester? Za Portugalija?

No ajde, nejse, daj Boze da me dematira uste ovoj mesec, a i veruvak deka toa ke se sluci. Samo nema da go smeni nego kako licnost, i moeto mislenje za nego kako "pogolem od klubot" ikona.

Ние мали екипи и со Дренте,Гаго и Фобер во тимот победувавме не па со Роналдо. Ете 1/4 финале од Купот пред нас е Барса ...нема веќе мали екипи. Тука мора да проработи тимот не само Роналдо. Роналдо е само дел од тој мозаик што треба да биде перфектно склопен за да победиме Барса.

Ни треба сигурен стоперски двоец кој своите киксови ќе ги донесе на минимално ниво а играта во дефанзива ќе ја усоврши до перфекција.

Ни треба стабилен Алонсо кој ќе има подршка на тој дел од теренот од уште 2ца најмалку еден играч од средниот ред за да не изгледа како теле против Иниеста,Чави и Бускец. Тука како негови партнери можеме да ги очекуваме Пепе и Коентрао. Или пак само Коентрао се зависи со каква поставеност ќе излезе Мур. Мене најлогична ми е Пепе - Алонсо - Коентрао. Со тројцава добиваме на дефанзивност многу. Плус јас ќе бидам и задоволен и со резултат од 0-0 или пак 1-0 со гол од пенал. Не ми е битна атрактивноста и свирежите на Бернабе.

Ако игра Лас десен бек не се сомневам дека по таа страна ќе имаме сигурност. Но тука е моментот на изненадување може да искочи со Алтинтоп како десен бек а Лас во средниот ред како партнер на Чаби.

На левата бековска позиција имаме најдобар бек кога станува збор за сите утакмици освен против Барселона. Кога игра против Барса не е тој тој Марсело...некако е премногу нервозен и склон кон грешки. Често знае да се заборави на противничката половина и да остави огромен простор за Леси и компанија.

Марика пред Озил во секое време. Иако во Бенфика играше лево крило во Реал еволуираше можеби во најдоброто десно крило. Од него очекувам најголем пресинг врз играчите на Барса и сега како немаат лев бек телето Адриано ќе се губи како коза во култиватор.

Бензема пред Игуаин. Бензема оваа сезона ни е убедливо најдобриот поеднинец без разлика што убавиот има повеќе голови од него. Тука тој ќе добие шанса на класикото и ќе имаме пораздвижен напад.

Убавиот. :icon_lol: :facepalm: Се си кажавте.

Еј еј, значи не мешајте работи. Роналдо дека дава секоја утакмица 100 или више % - не дава. Добива критики бидејки тој е еден од ретко добрите и може многу, многу повеке доколку се потсреди. Ја го разбирам неговиот труд, но некогаш самиот се победува на натпревари од својата огромна желба да направи сам нешто. Роналдо јаде највеке критики бидејки од него највеке се очекува, нели он беше тој што го носеше тимот на грб(сам -.-). Сите добиваат критики, а Виде го подржувам за некој работи. И јас многу пати на утакмица знам да исерам против Роналдо(зашто знам дека може многу подобро да се снајде во ситуацијата, но фолира) али тука се воздржувам. Дека секоја утакмица е препотен и неможе да стигне до соблекувална бидејки дава 200% од свите можности, не го зборете тоа се лажете самите себе. Но, ете таа заштедена енергија некогаш значела, во завршни моменти од натпревар да се даде спринт кога ретко кој може.

Кога заслужува критики, јас сум прв да го искритикувам, некогаш се воздржувам, ама во себе "здивувам" поради некој негови глупости.

112 гола, 115 натпревари... Смешно е после 2 потпросечни натпревари да не очекуваме да им пукне еден хет-трик на Мајорка..

и после 6 зицери да промаши со катар... :icon_lol:

Абе сите здивуваат кога нешто не оди како што треба, тоа е убавината на фудбалот. Али коа веќе си зел да коментираш, подобро е тоа да го направиш со ладна глава, а не одма после утакмица да караш мајки шајки.

Само некој член пиша комплекс од Меси....не ми е јасно каков комплекс? Роналдо кога газеше во Англија и Европа Меси даваше гол со рака против Еспањол и клоцаше реклами,нудеше пари на играчите на Мајорка да му откинат некој бод на Реал.

Уште пред Меси Роналдо беше прогласен за најдобар светски играч, уште пред Меси ја има освоено златната копачка. Пред Меси ги има освоено сите можни клупски титули. Не гледам причина да има комплекс....

Тоа му е до егото. Сака во континуитет да биде најдобар. Да останеше во Манчестер можеби Меси ќе имаше 1 златна топка...но го смени тимот. Дојде во еден транзициски период кога Реал никогаш и не бил во понезавидна ситуација. Кога цела претходна сезона повредени главни играчи, губи од Барса на домашен терен 2-6 без прецедник.... и пак во таа сезона ни беше најдобар играч. Не зависи се од него... јес да ни е најјак играч но фудбалот е тимска игра. Не е крив тој што има трапчо ко Албиол во тимот да му игра одбрана....во Манчестер ги имаше Видиќ и Ферди кои му ја неутрализираа Барса и со голот на Сколс Роналдо се најде во финалето.

И тука за да постигне да биде пак најдобар му треба помош од сооиграчите. Не дај му ја топката на Роналдо и надевај се дека ќе пројде 4-5 души и ќе даде гол.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom