Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Пепе не смее да игра со Борусија.
Есиен мора да игра.
то е то

Начо добар денеска, се виде денес колку фалеше Ангеле против Дортмунд. Како и да е победа со пола сменет состав и нови 3 бода.

Есиен многу задоволи сезонава кога играше како десен бек, ако не се купи за следна сезона десен бек или централен бек (при што Рамос би играл десно, што искрено подобар е Рамос како централен, зашто како десен бек се заборава многу напред и остава простор) може да му се продолжи позајмицата на Есиен за уште една сезона или па да се откупи. Само ми е страв да не е онаков тип на играч, што игра добро само под водство на Мурињо.

Иначе против Дортмунд освен со одбрана Коентрао-Рамос-Варан-Есиен нека не ни излагаат да ја играат утакмицата. Зашто колку што треба нападот да се повампири за да дадат 3 гола, дупло повеќе треба да се повампири одбраната за да не примат гол! :)

^ Пепе беше капитен.

Иначе да не заборавиме да го спомениме јубилејот на најголемиот играч и нормално мадридиста кој играл во Реал Мадрид, Раул Гонзалез денес го одигра 1000 официјален фудбалски натпревар. :cuc:

Znaci kolku ni nedostasuva Marcelo po levata strana ednostavno nezamenliv e ali toa e... so se odnasa so Atletiko 1-2 pobeda uste eden motiv protiv swabite

Jas real madrid go sledam uste od 2003 godina i cekam go custvoto koga mojot tim ke bide u finale od LS prvo bese prokletstvoto u 1/8 finaleto koga nemozevme da pomineme 7-8 godini... dojde Murinjo i go prekina toa i samo zatoa sum mu mnogo blagodaren i zadovolen oti madristite sonuvaa 1/4 finale a sega gledam site plukat po murinjo a toa ne e fer... neznam dali ovaa godina ke se najdeme vo finaleto ali znam deka ovaj real da go sporedeme pred 3-4 godini e drug real i znae da igra fudbal isto taka nesakam da navleguvam so prikaznata so Barcelona koga ne punea i doma i gosti i vo kup i sekade... Pozdrav i ja cekam mojata zelba da go gledam Real u Finale pa dali ke pobedi ne mi e bitno pozzzzzz Murinjo!!!!! Ozil!!!!!! Casillas na gol!

За со Дортмунд.

Лопез​
Есиен - Варан - Рамос - Коентрао​
Кедира - Алонсо​
Озил - Модриќ - Ди​
Роналдо​
Онака да испаднеме со стил. Ако веќе Роналдо не врши пресинг по таа страна каде што Ројс ебе матер боље нека дреме напред па ако добие некоја топка да протрчка.​
Но неверувам дека ќе се деси ова... ќе игра некое од телињата. Игуаин и така немаше употребливи топки на првата утакмица барем асистенција направи од укажаните шанси.​
Телензема по вечерашнава утакмица неверувам дека ќе е стартер.​
Ме плаши падот на формата кај Кедира и Варан. Се колнев во Варан дека ќе ебе матер... ама и тој несигурен падна во сивилото на целата одбраната.​
Маму му ебем Реал Мадрид се нека искочат нека го извалкаат дресот да не испаднат вака срамно. Ебате позерите!​

gresna ti e formacijata Ozil i Modric nemozat zaedno da igrat po moja logika ovaka e najdobro:

Casillas​
Essien - Varane/Albiol - Ramos - Coentrao​
Kedira - Alonso​
Di Maria - Ozil - Ronaldo​
Benzema​

Не бев у можност да пишем, па ќе се навратим на мечот со Дортмунд.
Борусија не ни покажа дека се класа над нас, не ни покажа дека се во подобра форма...играчите на Борусија им покажаа на ова манекениве во бело како се игра СО СРЦЕ за тимот, а не како пичка. Еден не видов да се бори на тој натпревар, не ни видов да се замара некој...реков, не се ништо појќе од нас, само покажаа како се гине на терен за боите на клубот.
И сега знаем дека некој ќе ми улета со муабет као “а кога тепаат добри се“...со овие играчи што ги има Реал и со парите кои ги земаат, со 30% од нивните можности ќе ги тепаат сите тимови во Шпанија. Единствено со Барса годинава видов борба, желба за игра...со Борусија се покажа сосем спротивното. Искрено, еве више 10 години немаме бел ден видено во ЛШ, ама оваа година сум најразочаран. Претходниве години толку ни беше силата, ама овој денешен Реал, со ваков тим...СРАМОТА е да изгуби 4-1 од Борусија, а притоа да не направи НИТУ ЕДНА сериозна шанса за гол. Голот падна по грешка на Хамелс, да не беше таа грешка немаше голот да го помирисаме. И затоа ми паѓа најтешко, зошто овој Реал има сила да иде до крај, ама ако секој од нив се бори на терен и го остае срцето на терен.

Фала им на сите од овој денешен тим што ни донесоа титула во Примера лани и за сите радости кои ни ги овозможија последниве 2 години, ама толку сум разочаран после она во средата...стварно незнам што да кажем друго.

Абе не ми снимајте реклами бе ќе ве испоубијам. Излезете во вторник изгинете на терен, ебете им мајката, душата извадете им ја. Покажете им кој е Реал. Покажете сила, моќ и ЖЕЛБА. Излезете и покажете дека не за џабе го носите дресов. Ако не, ајт.

Иначе уште да кажам дека и онака цела партија ќе е ризична и без ризик нема шанси да се добие. Кога веќе ќе се ризикува се и сешто, нека изненади Мур со Икер у прв састав у задњи момент пред утакмица нека го пушти. Вака цел морал на тимот ќе се крене и ќе настане делириум. Па ако испаднеме, јебига. За 10 години ќе зееме сигурно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom