Фан клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата Бокица
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Karanka (21.12.10 - press): Одлучивме јас да излезам на прес конференција, и ништо повеќе. Веќе еднаш кажав дека за мене е чест да седнам овде и да го претставувам Real Madrid. Сакаме единство, сите да бидеме на истиот брод, така и е, и сакаме добра улога против Levante. На крајот на краиштата, без разлика кој ќе излезе на прес конференција, луѓето само сакаат во мај да одат на Cibeles.
Mourinho нема лични проблеми со ниеден член од клубот. Како и на секое место, има работи во кои сите се согласуваме и такви за кои имаме различни мислења. Mournho е добар, со желба за работа. Ќе ја завршиме годината на 2 бодови од Barcelona и сакаме да ја завршиме и со добар резултат во Copa del Rey. Mouriho сега има повеќе желба за работа од никогаш.
Никој не се чувствува удобно во тензични ситуации, но на твој стадион некои провокации не ти се допаѓаат. И такви ситуации понекогаш има, но тоа се случува на многу „клупи“. Silvino помина најлошо. Најважно е дека го решија проблемот меѓу нив. Никој од надвор нема да ја дестабилизира нашата екипа.
Ќе видиме како ќе реагира Cristiano. Без разлика на се ќе имаме добра почетна 11ка, која ќе излезе со намера да обезбеди добар резултат.
Ramos не тренираше некое време и пред натпреварот против Sevilla. Решивме да го форсираме за тој натпревар поради многуте отсуства, но сега нема тоа да го направиме.
Xabi е клучно делче од нашата сложувака, и не само во Real Madrid, исто така и во репрезентација, исто така беше и во Liverpool.... спектакуларен играч и личност.

Извор
Kolku fanovi ima Real Madrid vo Makedonija?

Кога е доделувањето на златна топка знае некој ?

Каранка:-
Имаме голема желба и се надеваме дека ќе го освоиме купот.Ќе излеземе со конкурентен состав(јаки 11 играчи).-
Алонсо е најважен за тимот .Тој се враќа утре.
-Со Рамос ризикувавме против Севиља но сега ќе добие одмор за да не добие болки.
-Кристијано има ангина и ќе видиме како ќе напредува неговата здравствена состојба до утре.
-Денеска јас зборувам бидејќи Жозе зборуваше минатите денови.Не е битно кој ќе излези на прес.Сите сме во ист брод.Ние сме Реал Мадрид

Perez (21.12.10 – ‘Protagonistas’): Ние сме клуб кој не зборува за судиите, с што имаше да се каже веќе го кажа Valdano, кој е нашиот портпарол и човек кој најдобро го претставува клубот. Сега мислиме само на иднината.
Тоа што се случи треба да го сметаме како нешто случајно и нема потреба повеќе да се анализира и да му се придава важност. Ние сме солидна и цврста институција, со големо име и малите инциденти не смеат да го нарушат имиџот на клубот.
За мене, за клубот и за сите madridistas Casillas е пример, играч кој се формираше во нашата школа, кој го носи чувството за Real Madrid во срце и душа. Тој ги претставува вредностите кои го направија Real Madrid голем клуб. Заслужува се што освои и се што ќе освои. Casillas поседува нешто посебно. Јас ги сакам сите играчи, но Casillas е посебен. Кога го гледаш во очи ја гледаш историјата на Real Madrid. Toj е најдобриот голман во историјата на Real Madrid и на Шпанија. Треба за тоа да го наградат, доделувајќи му Златна топка.
Долго време работиме на реновацијата на Bernabéu. Тоа го објавив и на Генералното собрание, на почетокот на мојот втор мандат. Сакаме да направиме од Bernabéu една од најважните објекти во Мадрид. Работиме со општината на тоа и се оди добро.
Веќе сум експерт кога гледам натпревари, помалку страдам. Знаевме како да победиме на последниот натпревар и покрај се, таквите натпревари даваат титули.
Ние сме млада екипа, талентирана, гладна за титули и со најдобриот тренер. Се надеваме дека ќе освоиме титула на пролет.
Kaká наскоро ќе почне да игра, имаше доста повреди, но сега е добар. Беше најдобар играч и сигурно повторно ќе ни овозможи добар фудбал.

Рамос добро помина , жалбата за Карваљо одбиена

closgomez.png

Дисциплинскиот комитет денеска објави дека ја одбил жалбата на Реал за Карваљо и тој ке биде суспендиран на еден натпревар.

Жолтиот картон кој Карваљо го доби против........ Повеке!!!

Извор:РеалМадрид-МК

^Црвен картон за ништо...тоа беше воздушен дуел Негредо скокна повисоко а Карваљо несакајќи го удри во главата.

Мене некако ми е сомнително и ми беше уште дента коа се играше натпреварот ова дека беше намерно од Карваљо. Разгледајте го моментот од 0:38 и ќе видите колку беше добро наместен Негредо во пад на топката, а колку беше одалечен и залетан Карваљо иако сам има уведино дека нема да ја стигне, сепак можно е од нервоза да го удрил намерно, ама ова е само моја предпоставка, по некоја си проценка(да спомнеше некој друг, секако дека ќе го бранев играчот на мојот омилен клуб ама пошто е меѓу нас ќе го кажам тоа што го мислам).

--- надополнето ---

Дома играме,а реваншот незнам кога е.

22.12.2010 | Copa Del Rey
Голмани: Casillas, Adan, Pacheco.
Одбрана: Pepe, Albiol, Marcelo, Carvalho, Garay, Mateos.
Средина: Xabi Alonso, Lass, Diarra, Granero, Ozil, Di Maria, Pedro Leon, Juanfran.
Напад: Cristiano Ronaldo, Benzema, Morata.
*Арбелоа одржува еден натпревар суспензија.
*Рамос е изоставен по желба на Мурињо

Нема десен бек сеа:icon_lol:

Баш сакав барем меѓу повиканите да е овој пат Сарабија...али ништо. Очекувам барем 20тина минути да добие шанса Мората, па за другиве ке видиме.

1292929005_extras_portadilla_1.jpg

Флор го седнал до него Мур

--- надополнето ---

164078_169374299766764_104811186223076_313010_2499111_n.jpg

Пазете го детево.

g2212.jpg

ПОВЕЌЕ ХАОС

Perez: "Валдано е потпарол кој најдобро ја преставува сликата на клубот"
Mou: Суспендиран 'Разочаран' кажа на прес и предупредување дека победува Реал
Casillas: "Играчите идат да бидат со Мурињо, кој е капитен и кој работи на костурот на тимот"
'El Buitre': "Мурињо е пријатен и љубезен и професионалец кој може фантастично да ни помогне во иднината"

Стартен состав посред МАРКА:
Casillas
Lass - Pepe - Albiol - Marcelo
Xabi - Granero
Leon - Ronaldo - Di Maria
Benzema​

"Tengo un contrato de cuatro anos con el Real Madrid, y voy a seguir aqui por mucho tiempo. En el Madrid hay muchas cosas por hacer, y no solo trabajo de campo",

- Имам четиригодишен договор со Реал Мадрид, и ќе останам тука долго време. Треба да направам уште многу работи во Мадрид, не е само работата на терен. - Мурињо.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom