Фан клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата Бокица
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
МАРСЕЛО-Сакам да се пензионирам тука :)
1j9bfo.jpg

Q:Ова интервју е поромантично за разлика од другите?Луѓето можеби да можеби не разбираат дека ти си душата на забавата пред,по и за време на тренингот.Дали си среќен таков каков што си?
A:Да.Како дете научив дека треба да бидете среќни без разлика на тешкотиите,и за среќа јас секогаш сум среќен.Се обидувам да го пренесам ова на соиграчите во соблекувалната и на терен.Такво однесување е доста поволно.

Q:2006 е битен момент за товјот живот,моментот кога дојде во Реал Мадрид.Се се случи неочекувано.Како дозна дека клубот сака да поптишеш за него?
A:Играв за Бразлискиот национален тим и имав зад себе погодоци.Многу тима беа заинтересирани за мене.

Q:Како кои?
A:CSKA Moscow, Sevilla и Juventus.

Q:И секако Реал Мадрид..?
A:Зборував со мојот агент и тој ме праша каде сакам да играм.Секако,јас одговорив Реал Мадрид но мојот тогашен клуб Fluminense веќе беше потпишал договор со Севиља.Не без обавестен за ова и за малку ќе завршев во Севиља.Но,не го потпишав договорот.Сакав да дојдам во Реал Мадрид.Имав само 18 години кога тоа се случи,и тоа беше прекрасно чувство.
На која чичност прво се јави по потпишувањето на договорот?
Тоа беше мојата сопруга Clarise.

Q:Што ти значи да бидеш Мадридиста?
A:Кога зборувате со некое дете во Бразил и кога го прашувате каде сака да игра,тоа секогаш вели Реал Мадрид.Јас истото тоа го сакав.Реал Мадрид е многу важен клуб,не само како фудбалски клуб туку и како фондација која помага онаму каде што треба.

Q:Ти си дете на Реал Мадрид.Тука искуси многу.Што ти овозможи тимот на тебе?
A:Времето си го стори своето.Не играв многу кога имав 18 години.Одев на тренинзи но не и на утакмици.Исто така научив многу во соблекувалната и на теренот бидејќи покрај себе ги има најдобрите играчи....

Q:Како ја гледаш твојата иднина во Реал Мадрид,дали сакаш тука да се пензионираш?
A:Секако.Откако јас и мојата фамилија сме тука,сите со нас се однеусваат одлично.Не само во клубот,онака генерално,Мадрид е убав град.Сакам да освојам многу титули тука а ако успеа тука да се пензионирам тоа ќе биде голема чест.Но сеуште има многу нешта да се завршат...

Q:Ти си еден од омилените играчи на Перез..Тој вели дека ти ќе бидеш најдобриот лев бек во светот...
A:Благодарен сум за тоа,но јас сеуште ќе продолжам да се борам за таа позиција и ќе се обидам тоа да се исполни,но не само за овој клуб,туку воопшто во светот.Сеуште имам уште многу да учам за мојата позиција.Мислам дека е нормално за играч да сака да учи нови нешта..

Q:Двајца од твоите најдобри пријатели се во истиот тим со тебе(КР и Пепе).Што мислиш,зошто тие често се критикувани жестоко и какви се тие навистина?
A:Многу луѓе зборуваат за нив,а не ги ни знаат.Тие ги гледаат само на тренинзи и на утакмици и им судат врз база на тоа.Тие не ги гледааат нивните дневни навики.Пепе и КР ми се како браќа.,тие се секогаш насмеани и сакаме многу да се шегуваме.

Q:Што можеш да ни кажеш за водачите на тимот,Касиљас и Рамос...
A:Некогаш реков дека Касиљас исто така ми е како брат.Тој не е строг вооптшо.Тој е тука за да ни помогне и секогаш е добро распложен.Тој е идол на Реал Мадрид.Рамос е млад со многу искуство и тој носи многу во тимот.Секогаш кажува зборови кои не потикнуваат.

Q:Во соблекувалнаа владее одлична атмосфера.....Таа е доста интегрирана
A:Тоа е точно.Не постои некој со кого јас не зборувам.Секој сака да помогне на терен.Ако имаме аргументи за време на играта,тоа завршува со крајот на играта,па така сите сме во добри односи.

Q:Сега дојде моментот на вистината.Следува најважниот дел од сезната..
A:Работевме многу да бидеме во ваква позиција.Мислам дека нештата ни одат добро.Мора да работиме уште подобро сега бидејќи доаѓа тежок месец,но ние сме самоуверени и се чувствуваме добро.Сакаме да победиме и мора да победиме.

Q:И Мурињо е полн со пофалби за тебе.Тој вели дека ти си пример кој треба да се следи поради твојата професионалност,макотрпна работа,подобрување.Тој спомена дека ти ја подобруваш товјата слабост во одбрана и полека стануваш одличен напаѓач.Дали е важно за тебе сето тоа што Мурињо го кажува?
A:Да,тој е најдобриот во светот и кога таков човек зборува такви нешта за тебе,очигледно е дека тоа ти е важно.Откако дојдов тука имав желба да помагам.Мурињо ми помогна да ја подобрам мојата агресија и исто така тактични доста ми помогна.

Q:Знаеш и само дека Бернабеу е тежок стадион,бидејќи ти порасна тука.Но во последните утакмици слушнав дека фановите го извикуваа твоето име.Тоа мора да те баправило горд?
A:Секако дека да.Неверојатно чувство....

Q:Изигра одлично против Лион и Тотенхем...Тоа се големи денови за тебе и за тимот..
A:Да,тимот е супер.Мислам дека ако тимот игра добро како целина,тоа помага секој играч да се покаже индувидуално.Тоа е доста важно за еден играч.

Q:Ми кажа дека атмосферата на Бернабеу била прекрасна онојпат со Тотенхем.Фановите го бодреа тимот и го извикуваа неговото име,а тоа се прокоментира и во соблекувалнаѕа...
A:Дури и пред утакмицата тоа започна и можевме да ја почувствуваме нивната енергија додека се загревавме.Сета таа гужва влезе со нас на мечот и стана дванасетиот играч,што е доста битно за вакви утакмици.

Q:Многу играчи од прва постава со тренерот побараа од навувачите да биде нивниот дванаесети играч.Кога Сантијаго Бернабеу ги охрабрува играчите,станува едниствен стадион кој може да креира таков притисок...
A:Го искусивме тоа во послендите 2 меча од ЛШ.Многу е битно кога фановите го извикуваат нашето име,бидејќи сета нивна енергија станува наша а нивната поддршка е многу битна за да победиме.

Q:Што мислиш за оваа ЛШ?Само уште три меча за да се освои титулата?
A:Ќе го земеме секој меч на време.Оваа година е посебна,бидејќи не сме стигнале до оваа етпа со години па сега сме во добра позиција за да одиме натака.Но,мора да се држиме заедно и да останеме самоуверени.Ќе биде тешко,но знам-можеме да победиме...

Q:Можеш ли да се видиш себеси како прославуваш на Cibeles на крајот од сезоната?
A:Тешко е да се каже,но се надевам дека ќе може и тоа да се случи.....

Q:Знам дека не сакаш да те споредуваат со Роберто Карлос бидејќи според тебе тој е најдобар во историјата...Ќе ти кажам дека ги имаш истите човечки квалитети како него,бидејќи тој е одличен а ти пред себе имаш доста време да покажеш уште многу и да станеш голем како него.Ти благодарам што присуствуваше тука......
A:Ти благодарам...

g0904.jpg

Сега кога има двајца здрави напаѓачи не ми се верува да стартува и со двајцата.

п.с наскоро очекувајте официјално, www.realmadrid.com.mk :)

Нека стартуе со Игуаин, Аде нека го чува за со тотенхем. хах :)

Нека стартуе со Игуаин, Аде нека го чува за со тотенхем. хах :)

Па најдобро решение би било тоа... :) имаше изјава од Адебајор дека сакал и на вајт харт лејн да постигне погодок. :)

Нешто околу официјалниот состав?... уште 1 саат дека почнуваме, не заборавајте. :)

Тотенхем води 3:2 на полувреме. Изгледа се откажале од ЛШ :pos:

Тотенхем води 3:2 на полувреме. Изгледа се откажале од ЛШ :pos:

Kрауч се разгороботи... :pos:

--- надополнето ---

Уште сеа би им дал вице-капитенска лента нему и на Марсело... :cuc:

официјална 11кa.... Casillas; Ramos, Garay, Albiol, Pepe, Arbeloa; Lass, Granero; Kaká, Di María, Higuaín..... :vozbud:

Нападов ни е јак : Кака,Ди Марија и Игуаин,очекувам победа !
HALA MADRID !

Кога веќе се е решено во Примера, овие натпревари треба да послужат за испробување на нови тактики, и давање шанса на оние кои не играле многу до сега. Јас сум презадоволен со составот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom