Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И шо треба тоа да значи?? Па Мерида безпари ни го зедоа. Ама, намерата не ми беше да се навредуваме.
позз

Па викам нема везе де и 100 евра се пари...

Oferta final por Özil: 14 millones

1281934520_extras_portada_0.jpg

• · El club blanco sube 5 millones su primera propuesta y confía en cerrar la contratación del internacional alemán entre el lunes y el martes· El Werder Bremen insiste en que no lo traspasará por menos de 20 millones

El diario MARCA adelanta que el Real Madrid tiene atado a Özil.
José Luis Calderón, enviado especial a Bremen, publica que el acuerdo con el jugador es total y tan sólo falta perfilar algunos extremos del traspaso con el Werder Bremen para que el internacional alemán se ponga a las órdenes de Mourinho.
La operación está tan cerca de concretarse que el Madrid espera hacer oficial el fichaje del jugador entre el lunes y el martes.
El Real Madrid, que ya realizó una primera oferta de 9 millones, no superará los 14 millones y seguirá estando lejos de los 18 que pide la entidad alemana.

Со повредава на Гарај, излеа ќе му се исполни желбата на Мур да го игра Рамос како стопер. :)

А очигледно, неможе да помине лето без исполнета желба на Валдано (Перез). Озил е мнооогу блиску до Мадрид. Според мене ова е непотребно засилување.

Точно дека Озил дава повеќе тактички опции од ВдВ. Може да игра и како крило, каде што ВдВ е ограничен (да не зборам за Гранеро). Значи според мене, единствен минус во споредба со ВдВ му е помалото искуство, кое пак го има повеќе од Каналес. А и не дека неможат двајцата (Озил и Каналес) да играат заедно, ако овој на пр. игра крило. Е сеа проблемот тука е што веќе имаме три крила. Доколку дојде Озил, сигурно е дека во случај на повреди на Игуаин и Бенз, како напаѓач ќе се прекомандува Роналдо.

Е сеа јас повеќе би сакал да земеме трет напаѓач, него вака... некој млад како Нејмар или Лукаку, или некој искусен а поефтин.

Пак за Озил, иако сметам дека е непотребно и дека е уште еден луксуз на Перез и Валдано, би бил за негово само доколку се продаде ВдВ (или Гранеро). Иначе стварно би имале пренатрупаност на тие позиции.

и јас се сложувам со тебе,би било убаво Озил да дојде во реал другата сезона кога ќе си отиде некој од вдв или гранеро...а можеби и кака!!

а за тебар не го продале 100 евра туку 100 000!

и јас се сложувам со тебе,би било убаво Озил да дојде во реал другата сезона кога ќе си отиде некој од вдв или гранеро...а можеби и кака!!

а за тебар не го продале 100 евра туку 100 000!
некој од средина ќе мора да се оди,а за тебар мислам дека и на марка пишуваше дека за 100 евра го продале

За утре составот : Casillas, Arbeloa, Albiol, Ramos, Drenthe, Diarra, Gago, Van der Vaart, Granero, Higain, Benzema ....

Конечно Игуаин и Бенз :)

Единствен проблем донекаде ке може да ви биде одбраната,средината и нападот со обезбедени и повеќе од солидно.

Ја стварно не знам што ќе ви е Озил,ќе седи на клупа осеќам..ама Реал ко Реал,сеа уште појше ќе го гледам заради турков.

Ја стварно не знам што ќе ви е Озил,ќе седи на клупа осеќам..ама Реал ко Реал,сеа уште појше ќе го гледам заради турков.

Има убава замислам Мурињо,купи плус 2 крила(Марија и Леон) кој може да си ги менуваат страните,позади шпицовите ке ги има Кака/Вдв/Озил,нема да има страв ко во Интер ако се повреди Снајдер дека ке нема плеј,го донесе и Кедира,и си ја обезбеди цела средина,за цела сезона.
Му фали уште еден универзалец во одбрана кој подобро ке игра лев/десен бек,и тоа е тоа.

Ептен сум против доаѓањето на Озил, ама ајде...ваљда знае Мурињо што прави.

- Касиљас -
- Рамос - Пепе - Карваљо - Марсело -
- Чаби - Кедира -
- Роналдо - Каналес - Озил -
- Игуаин -​

Вака би сакал да изгледа тимот што ќе игра сезонава, мада не ми се верува. Каналес и Озил се многу сличен профил на играчи, тешко дека ќе играат заедно. Сигурно Озил ќе влезе во средина, Леон десно а Роналдо лево. Па ако го додадеме за таа позиција (одма позади напаѓачите) и Кака и ВдВ, тешко му се пишува на Каналес :( Незнам стварно што мисли Мурињо...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom