Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Имаше и Капело брзи играчи:toe:
Робињо,Рејес(кој им ја донесе титулата)Касано,Игуаин кој тогаш играше како крило:salut:

Добро кажа Манга, со овие играчи едноставно неможе да се игра дефанзивно. Перез не се меша у ништо, само кажа што сакаат фановите а исто и управата, убава игра. Мурињо знае како заврши Капело, сигурно нема да ризикува да му се случи истото и на него.

А што подразбираат тие под убава игра? Пимплање на топката додека не се самоубијат противниците или пак правење акции како на екстрим(цик-цак додавање)? За мене лани што ја игравме играта беше убава....за време на Шустер беше убава....игравме офанзивно против секој противник освен на неколку утакмици на Камп Ноу. За тие две сезони дадовме 190 голови? Што сакаат повеќе од тоа?

А што подразбираат тие под убава игра? Пимплање на топката додека не се самоубијат противниците или пак правење акции како на екстрим(цик-цак додавање)? За мене лани што ја игравме играта беше убава....за време на Шустер беше убава....игравме офанзивно против секој противник освен на неколку утакмици на Камп Ноу. За тие две сезони дадовме 190 голови? Што сакаат повеќе од тоа?

Титула :smir:

Со тоа “убава игра“ не се подразбира подобра игра од минативе сезони, туку алудираат на играта што ја играше Интер додека беше Мурињо тренер. Ама знаеме дека Италија и Шпанија не е исто и дека тимот што го има Реал е сосема различен од оној на Интер, така да...не се ни сомневам дека Реал ќе си игра офанзивно како и секогаш.

Имаше, али јас ли сум крив што не ги користеше тие ? Главно првата постава му беше составена од Емерсон, Диара, Робињо, Бекам, Раул и Ван Нистелрој. Мурињо кажа дека сака две брзи крила, сака офанзивни бекови, а штом тоа го значи ќе игра офанзивно. И нема теорија со играчите што ги набројав во претходниот пост да игра дефанзивно. Нормално дека во големите натпревари нема да игра офанзивно ко со Малага, али пак, нема да биде толку дефанзивно како што очекувате. И во Интер беше така, со помалите тимови си играше офанзивно, а во големите натпревари смислуваше некоја дефанзивна тактика, и на крајот таа се покажа како успешна тактика.

Дур беше Капело играта беше срање. Цела сезона беше срање и јас сам незнам како дојдовме до титулата мада ми е мило што дојдовме :)

Али квалитетот на играчите сега и тогаш е многу различен, со овој тим нема шанси да играш како тогаш. Само се надевам ќе има повеќе трчање и огранизирана одбрана, не очекувам Роналдо да брка али Игуаин и Кака очекувам.

пс

Ич не ми се прај ќејфот со Коларов и Ди Мариа шо ќе идат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom