Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
g1807.jpg

:raz:
No way,just forget about that,find another.

tabliczkam.jpg

Еве што има на таблата на Мурињо за тренинг која ја носи во раце за време на тренингот
Аууу. Што открив, овој мора да е extreme1.
Колку е само едноставно. Истово прикажано, само позадината овде е зелена и фалат неколку играчи.
untitl1277853472.jpg

glupi be glupi... kako moze vakva taktika da funkcionira so maikon lev bek... lele be lele a mi se praat mene fudbaleri.. a za lev bek samo konsisao rastur praese na svetskovo.. za desen lam ili ramos, ili ako dojde maikon pa ramos u srede i taka... inace mora eden napdagac da se zeme koj zaminaa guti i raul. ja mislam mora forlan da se zeme. star e ama so prava taktika ako ne trca mnogu samo da ceka topki, da ne preteram ama da igra uste 4,5 godini...

Значи треба да го земиме Консисао(Коентрао) за лев бек и Форлан кој не трча многу......абе пред да постираш,прочитај што си напишал....

tabliczkam.jpg

Еве што има на таблата на Мурињо за тренинг која ја носи во раце за време на тренингот
Немој да мислите дека кој знае што е ова.Тоа ти е поделба на квадранти,сигурно знаете што се тие од математика.Служи за распределба на играчите во зависност од резултатот во текот на натпреварот.Дали да се шири или да се згуснува играта во средината.Или поедноставно кажано секој да си ја знае својата позиција и до каде смее да се движи.

Приоритети на мурињо се централните дефанзифци (стопери): Видич,Тиаго Силва,Бруно Алвес,Давид Луис.

http://www.marca.com/2010/07/18/futbol/equipos/real_madrid/1279437831.html

ја незнам оти сака стопери.... ги има пепе,албиол,гарај,рамос(по потреба) шо усте сака :toe:

Па ваљда нема некој избор за десен бек, така да ке го игра Рамос десно и уште еден добар централен

Мурињо некој ќе донесе за во одбрана, барем 1 играч зошто оваа моментално не му се свиѓа...:toe:

Новиот тренер на Реал Мадрид, Жозе Мурињо побарал помош од Кениски врач за успех во тешката работа на Сантијаго Бернабеу Мурињо, кој помина со своето семејство три недели на одмор во Кенија, во последните денови од престојот се сретнал со врачови во обид да побара помош за успех во неговата работа во Реал Мадрид. Средбата, која се чувала во голема тајност, се одржала во местото Укунда на јужниот брег.
“Се сретнавме преку посредници на тајна локација бидејќи тој не сакаше медиумите да знаат премногу за ова.” – рече Мзе Мактуб, познат волшебник, кој соработува со многу политичари.
“Тој беше донесен до местото со туристичко комбе и беше придружуван од неговата сопруга.”
“Тој побара да му помогнеме да има успех во новата работа. Секако дека сите што превземаат нова задача, дури и политичарите, секогаш бараат надворешна помош.”
“Мурињо рече дека превземал тешка работа во Реал Мадрид и сакал да ја заработи почитта од луѓето за кои ќе работи.”
Во меѓувреме, стратегот повторно разговараше со медиумите од Португалија откако во петокот го одржа првиот тренинг како нов стратег на Реал Мадрид.
’Специјалниот’ откри дека ќе се обиде да креира посебен систем на игра кој ќе му овозможи на Кристијано Роналдо да го даде најдоброто.
“За мене предизвик е да се креира соодветен систем каде што Роналдо ќе се чувствува како риба во вода.” – рече Мурињо.
“Тимот мора да биде изграден на начин кој ќе му овозможи на најважните играчи да се чувствуваат комфорно и да го даваат најдоброто.”
“Играч како Кристијано Роналдо не може да игра во тактички систем во кој не му се допаѓа.”
“Во Реал Мадрид ми кажаа дека тој прв доаѓа на тренинзите и последен си оди од нив, никој не работи посилно од него и никој не се грижи повеќе од него.”
“Не се сомневам дека тој ќе биде одличен професионалец, кој сака само да победува и да биде најдобар.”

Приоритети на мурињо се централните дефанзифци (стопери): Видич,Тиаго Силва,Бруно Алвес,Давид Луис.

http://www.marca.com/2010/07/18/futbol/equipos/real_madrid/1279437831.html

ја незнам оти сака стопери.... ги има пепе,албиол,гарај,рамос(по потреба) шо усте сака :toe:

Еден од овие двајца да донесе не ни треба никој друг.:toe:

Ја сум за Тиаго Силва, го чекам со раширени раце :) ЅВЕР!

Еве што рече Специјалниот за КР9:
Со Cristiano ќе биде многу лесно да се работи. За мене најтешката задача со Cristiano ќе биде да најдам модел во кој он ќе се чувствува како риба во вода. Точно е дека една екипа не смее да се конструира врз база на само еден играч, колку и да е тој важен играч. Но една екипа мора да се конструира на начина ...на кој неговите најважни фудбалери, оние кои се издвојуваат над другите, да се чувствуваат комотни за да можат да бидат најдобри. Cristiano не може да биде дел од еден тактички модел кој не му се допаѓа. Cristiano мора да биде дел од моделот кој ќе му овозможи да биде најдобар, затоа што е апсолутно фантастичен играч и професионалец над се. Сите во клубот ми кажаа дека е првиот кој доаѓа и последниот кој си оди од Valdebeas, дека никој не работи повеќе од него, дека нема свој социјален живот додека траат натпреварувањата. Тоа што го прави додека е на одмор мене не ме интересира, друго ќе биде кога ќе дојде овде и ќе биде под мое водство, но убеден сум дека ќе се однесува професионално и дека ќе се бори за да биде најдобар, на тој начин нашата врска ќе биде многу лесна.

-секоја чест Мур ти посакувам најдобра сезона во кариерата.

--- надополнето ---

И еве ги новите копачки на Роналдо,се надевам дека нема да биде како лани кога откако ги облече тој сите почнаа да го копираат.

35104_133210573383137_104811186223076_149470_6904955_n.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom