Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата bowl
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Додека беше Руд и така и така...ама сега катастрофа :) Роналдо знае добро да одигра со глава, ама не е играч кој седи во 16м и да чека таква топка. Единствено од прекин ако се случи нешто.

Не сме тапа за центаршутеви, неаме такви напаѓачи кои ќе стојат во шестнаесетник, и ќе чекаат центаршутеви.

Последен гол после нафрлена топка, Гарај против Валенсија. :)

Гарај:pipi:

Тоа многу фали дефинитивно.
Прво фалат добри „центаршутери“, иако Рамос во првите сезони во Реал супер го вршеше тоа, исто и Гути знаше да центирира добро. Да не ги набројувам сега и другите кои веќе не се дел од тимот.
Второ немаме некој главуч во напад, иако Бензема има конституција за тоа но слабо игра.
А кога и ќе ги поврзеш овие две работи всушност само тоа и фали во тимот, лево крило/бек и напаѓач.

Ништо од поништувањето на картонот на Роналдо. Роналдо е казнет со 600 евра, а клубот со 180 евра. Реал Мадрид ќе се жали до комисицијата за спортска дисциплина, одлуката ќе биде донесена утре. А Роналдо ќе патува во Ла Коруња.

http://www.as.com/futbol/articulo/apelacion-perdona-cristiano/dasftb/20100128dasdasftb_51/Tes

А ова со заминувањето на Гаго. После некое време ќе жалиме за него како што жалевме по Камбијасо, Макелеле.. Само касно ќе биде тогаш..

Значи ке игра против Депортиво па после ке ја отслужи казната или грешка разбрав? И аман бе го утепале човекот 600 евра казна,од кај да им ги најде...за тие пари овде во македонија 2 цигари ке испушеше ама јбг...:) :D

Значи ке игра против Депортиво па после ке ја отслужи казната или грешка разбрав? И аман бе го утепале човекот 600 евра казна,од кај да им ги најде...за тие пари овде во македонија 2 цигари ке испушеше ама јбг...:) :D

Познато е дека нема да игра.

Реал денеска поднесе жалба до Шпанската фудбалска федерација, но таа беше одбиена. Поднесена е нова жалба до комисијата за спортска дисциплина, и таа одлука ќе биде донесена утре. Роналдо ќе патува во Ла Коруња, и доколку комисијата ја тргне казната, тој ќе игра. Доколку не ја тргне, ќе гледа од трибини. :)

Ништо од поништувањето на картонот на Роналдо. Роналдо е казнет со 600 евра, а клубот со 180 евра. Реал Мадрид ќе се жали до комисицијата за спортска дисциплина, одлуката ќе биде донесена утре. А Роналдо ќе патува во Ла Коруња.

http://www.as.com/futbol/articulo/apelacion-perdona-cristiano/dasftb/20100128dasdasftb_51/Tes

А ова со заминувањето на Гаго. После некое време ќе жалиме за него како што жалевме по Камбијасо, Макелеле.. Само касно ќе биде тогаш..
Аман бе тој Роналдо не уништи 180 евра казна тоа ти е една просечна македонска плата бе дај да собереме пари да помогнеме на клубот да ја плати... не е на арно работава:uvo:

Аман бе тој Роналдо не уништи 180 евра казна тоа ти е една просечна македонска плата бе дај да собереме пари да помогнеме на клубот да ја плати... не е на арно работава:uvo:

Да отвориме телефонска линија, па нека донираат луѓево. :pos:

Еве од мене за почеток:
10_euros_V_G_anv.jpg

:pos2::pos2:

Познато е дека нема да игра.

Реал денеска поднесе жалба до Шпанската фудбалска федерација, но таа беше одбиена. Поднесена е нова жалба до комисијата за спортска дисциплина, и таа одлука ќе биде донесена утре. Роналдо ќе патува во Ла Коруња, и доколку комисијата ја тргне казната, тој ќе игра. Доколку не ја тргне, ќе гледа од трибини. :)

А може и ќе ја тргнат казната, не викам не хах:tapp:...нема да игра зашо нема сигурно да му ја тргнат:toe: и овие треба да глеаат да се снајдат и без него и да се сконцентрираат на играта, се работи за живот или смрт, мора да тепаат иначе ќе ги скичмам сите по ред хаха:)...се работи за живот или смрт:P:pipi:

Deportivo je prethodnog vikenda bez većih problema stigao do trijumfa nad Bilbaom pred svojim navijačima rezultatom 3-1. Real je pred svojim navijačima savladao Malagu sa 2-0, ali rezultat je mogao biti i znatno lošiji po Madriđane, imajući u vidu činjenicu da su gosti propustili da realizuju nekoliko kolosalnih prilika za gol.

Deportivo ima odličan skor sa Realom na Riazoru

La Korunja je doala gas nakon dosadnog prvog poluvremena meča sa Bilbaom i u drugom delu igra postigla je čak četiri pogotka, od kojih je jedan smestila u sopstvenu mrežu. Ipak ova pobeda imala je visoku cenu, pa je tko strelac prvog pogotka Luis Felipe zaradio prelom noge i posvoj prilici propustiće nastavak šampionata. Deportivo je sredinom nedelje gostovao u Sevilji u okviru revanš susreta Kupa Kralje, gde je ostvario minimalnu pobedu koja nije bila dovoljna za plasman u polufinale, jer je pred svojim navijačima poražen sa 3-0. Ono što svakako može da raduje navijače domaćeg tima, jeste činjenica da na Deportivo na Riazoru igra tradicionalno dobro protiv Madriđana i da je jedna od retkih klubova koji ima pozitivan bilans sa Realom. U prvom susretu u Madridu Depor je pokazao koliko može da bude neugodan po odbranu kraljevskog kluba, tako da i na ovom susretu očekujemo popriličnu ofanzicnu igru La Korunje i savetujemo da iskoristite ponudu kladionice Sporting Bet sa kvotom 3.00 da će domaći tim postići više od jednog gola.

La Korunja je ove sezone pred svojim navijačima jedino meč sa Valensijom završila najnepopularnijim rezultatom, dok je na svim ostalim susretima uspevala da postigne pogodak. Deportivo na do sada šesnaest odigranih susreta sa Madriđanima pred svojim navijačima nema nijedan poraz, a većina ovih mečeva završavana je pobedom domaćeg tima. Imajući u vidu da Real u poslednje vreme ne pruža partije na nivo kakve se od njega očekuju, smatramo da će tradicija ovog vikenda biti nastavljena i predlažemo da iskoristite odličnu kvotu 1.83 koju nudi Stan James da Deportivo neće izgubiti.

Ronaldu dva pogotka i dva meča suspenzije

Real se prethodnog vikenda poprilično namučio da stigne do bodova na meču sa Malagom pred svojim navijačima. Naime gosti su najpre propustili nekoliko idealnih prilika da stignu do vođstva, a onda je Real iz reklo bi se jedine prave akcije do tada preko Ronalda uspeo da stigne do prednosti. Portugalac je nedugo zatim još jednom demonstrirao svoj razorni udarac, da bi kasnije po nekom nepisanom pravilu napravio nameran faul, zbog kojeg je poslat u svlačionicu. Disciplinska komisija kaznila je Ronalda sa dva meča suspenzije, tako da će Madriđani na ovom i sledećem susretu biti poprilični hendikepirani. Real pored toga što bez Ronalda muči veliku muku u realizaciji, takođe vrlo retko postiže golove na Riazoru i zbog toga smatramo da bi ste trebali da pokušate sa kvotom 1.70 koju nudi Sporting Bet da gosti neće postići više od jednog gola.

Izostanak Pepe-a iz poslednje linije odbrane u mnogome je doprineo da Madriđani zabeleže prvi poraz u novoj godini, a čak treći u šampionatu. Prethodne sezone na Riazoru, Real je pretrpeo minimalan poraz i to upravo autogolom Pepe-a, ali izostanak Portugalca se itekako mogao primetiti na prethodnom meču sa Malagom, koja je bez ikakvih problema stizala do Casilas-ovog gola. Imajući u vidu da Real zbog prevelikog zaostatka za Barsom na ovom susretu mora da igra nešto ofanzivnije, smatramo d je to odličan preduslov da se ovaj susret otvori u ranoj fazi, zbog čega i preporučujemo kvotu 1.83 koju nudi Sporting Bet da će obe ekipe postići pogodak.

Predlog za klađenje

Depor važi za jednog od najnezgodnijih domaćina u ligi, dok takođe ima besprekoran učinak sa Realom pred domaćim navijačima. Madriđani će biti znatno oslebljeni neigranjem Portugalaca, Ronalda i Pepea, zbog čega ne sumnjamo da neće imati nimalo lak posao i smatramo da bi tradicija u korist domaćeg tima mogla biti nastavljena i nakon ovog susreta.

Tip: Uplata 4 na pobeda Deportiva

:toe:

Уште кога го прочитав ова, престанав да го читам останатиот дел.

Real je pred svojim navijačima savladao Malagu sa 2-0, ali rezultat je mogao biti i znatno lošiji po Madriđane, imajući u vidu činjenicu da su gosti propustili da realizuju nekoliko kolosalnih prilika za gol.

Кој колосални прилики за гол бе богати ? :pos:

29xer9d.jpg

Deportivo je prethodnog vikenda bez većih problema stigao do trijumfa nad Bilbaom pred svojim navijačima rezultatom 3-1. Real je pred svojim navijačima savladao Malagu sa 2-0, ali rezultat je mogao biti i znatno lošiji po Madriđane, imajući u vidu činjenicu da su gosti propustili da realizuju nekoliko kolosalnih prilika za gol.

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: Кој дебил го пишувал ова бе?? Што бе без поголеми проблеми, во прво полувреме требаше да губиме 100-0 :) Само благодарение на среќата тогаш тепаше депортиво. Инаку, го поштувам нивниот тип :pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom