Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата bowl
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Видич би бил одлично засилување, ама со неговото доаѓање еден од Албиол или Пепе ќе треба да седи на клупа, а мислам дека ни на едниот ни на другиот нема да им биде прифатлива таа опција.

Видич би бил одлично засилување, ама со неговото доаѓање еден од Албиол или Пепе ќе треба да седи на клупа, а мислам дека ни на едниот ни на другиот нема да им биде прифатлива таа опција.

На Албиол нема да му биде прифатливо? Играч кој до вчера играше во екипа која редовно завршуваше од 6-то до 10-то место? Нема да кажем дека е невозможно да се донесе Видиќ (сите знаеме зошто), ама мислам дека ова е само шпекулација. Ќе видиме, ама со Пепе би биле убиствен тандем :)

На Албиол нема да му биде прифатливо? Играч кој до вчера играше во екипа која редовно завршуваше од 6-то до 10-то место? Нема да кажем дека е невозможно да се донесе Видиќ (сите знаеме зошто), ама мислам дека ова е само шпекулација. Ќе видиме, ама со Пепе би биле убиствен тандем :)

Нормално дека ако тренерот го седне на клупа - ќе седи. Ама нема да биде задоволен оти игра за репрезентацијата, а со самото (не)играње како резерва во клубот тој статус лесно се губи.

Колку чинеше Албиол да се донесе на Бернабе ?

18 милиони.

Јас мислам дека на лето треба да се донесе еден квалитетен лев бек, кој ќе биде добар и во одбрана и во напад. Пред некое време викав дека не ни се потребни напаѓачки ориентирани бекови, но еве како што одминува времето, сватив дека ни се многу потребни, затоа што нема кој да упати асален центаршут. Арбелоа е одличен во одбрана, но во напад е премногу слаб.

Пепе и Албиол/Гарај за мене се одличен тандем, ма да одбрана составена од Пепе и Видич на централните бековиски позиции ми делува многу моќно. :icon_lol:

Видич е ѕверчина, ама некако Албиол добро се држи за сега и не можам туку така да го отпишам. А шо сте во право, во право сте, Пепе + Видич = Massacre :):):):)

Марка вели дека ако Сити плати 18 милиони евра за Гаго, тој ќе биде продаден, и на негово место ќе биде донесен бразицеот Хернанес од Сао Паоло, за кого веќе се заинтересирани некои европски клубови.

http://translate.google.com/transla...uipos/real_madrid/1264690934.html&sl=es&tl=en

Преку кур ми е со терминиве, и оваа со Депортиво, и наредната со Еспањол ги играме од 22 часот. Да не може човек на раат да си испаѓа. :nerv:

Преку кур ми е со терминиве, и оваа со Депортиво, и наредната со Еспањол ги играме од 22 часот. Да не може човек на раат да си испаѓа. :nerv:

Токму така ама се глупави термините.

Цел трансфер период ниеден дефанзивец не купивме, ќе го јадеме после првиот црвен картон или повреда.

18 милиони.

Арбелоа е одличен во одбрана, но во напад е премногу слаб.

Пепе и Албиол/Гарај за мене се одличен тандем, ма да одбрана составена од Пепе и Видич на централните бековиски позиции ми делува многу моќно. :icon_lol:

Точно ова за Арбелоа, добар е во одбрана ама пребавен е и нема добар центаршут.

А искрено нејќам Видич да дојде. Сакам Гарај да добива повеќе шанса, и кога ќе се врати Пепе, голем потенцијал има во него. Да се случи исто како и со Игуаин, после една сезона да биде првокласен дефанзивец.

И за лев бек не знам зошто не почнаа офанзива на Коларов... иако се шпекулираше дека Интер е најблиску можеше да проба и Перез да фрли некоја пара таму. Немаше скапо да го чини.:toe:

Ја не памтам коа последен пат сме дале гол од центаршут и некој од нашите напаѓачи со глава да постигнел гол, да уклучам малце мозок нормално ке ми текне али мислам дека во постуигнување на такви голови сме едни од најнеефикасните екипи во Ла Лига. Дали се лоши центаршутевите, или нашите напаѓачи у главите се ко шишарки, незнам, но факт е дека мора да се среди и тоа. Ако примаме гол, многу често е од нафрлувања, ако даваме никогаш не е од тамо, така да коа ке го слушнам зборот "Нафрлува" од коментаторот, ми се кења.

Не сме тапа за центаршутеви, неаме такви напаѓачи кои ќе стојат во шестнаесетник, и ќе чекаат центаршутеви.

Последен гол после нафрлена топка, Гарај против Валенсија. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom