Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата bowl
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Епа ајде редно беше и тој да постигне погодок !!!!
Честитки за водството и Одсега .. за победата :smir:

Нека му се множат на Кака...и во моментов каков удар на роналдо ама нема гол..

Аут Кака Ин ВДВ :vozbud:

Фино од Роналдо што го остави Кака да шутира.

Рамос е ѕвер као централен. Уште Маикон да го имавме десно:pipi:

Ај честито нека ни е конечно и Кака даде гол :vozbud:

Рамос е ѕвер као централен. Уште Маикон да го имавме десно:pipi:

Сега баш тоа го размислував, и уште тогаш кога се зборуваше сакав да не дојде Албиол, да дојде Маикон, и Рамос да се префрли како централен, се гледа дека таа позиција повеќе му лежи.

Ај честито нека ни е победава, нека продолжат да ни се множат :kesa: има и неколку работи шо можи да се кажат сега.. Конечно ВДВ (иако не се изнаигра многу) влезе, Гаго се опорај :) и Лас нека не игра појќе десен бек :))) Сака да игра чоеко со топката да ја држи а вака на ова позиција треба да ја подава шо е можно почесто за другиве да организира напад, се обиде неколку пати да ја задржи топката ама му ја земаа :tv: И, за крај ме фасцинира ова акцијава во последните минути кога играа на прва со пети и со шо и уште не.. :) уште Раул да ја прифатеше како шо треба да беше гол сигурно ќе беше најдобриот сезонава :nesvest:. Честито и на Кики се запиша во историјата :vozbud: ПЕРФЕКТ!

Рамос и Албиол, одличен тандер...:vozbud:

Гаго вечерва им покажа на тие што го свиркаа дека треба малце да си ги затворат устите:wink:

Роналдо...:vozbud:

Лас по десна вечрва супер изигра...само паѓаа жолтите покрај него:baeh:

Се на се, добра утакмица, 2 гола, 3 бода...и далеку подобра игра од онаа против Ксерез...

Men of the match SERGIO RAMOSSS :vozbud:

Свака част за Рамос одигра перфектно еден не помина ЅВЕР..Според мене уште еднаш Ласс не би го клал десен бек на неговата позиција игра перфектно,а Гаго ко дете мало една финта ке му напрат и пагат и Игуаин малце се изгуби ама ова му беше еден лош ден..Другите одиграа солидно Гути последниве утакмици ги игра одлично..Честитки за победата и во Сабота одиме со една петарда :smir:

Честито победа да ни се множат. Мал коментар околу утакмицата:
Марсело изигра одлично, борбено со Роналдо се супер у тандем по лева страна.
ГАРАЈОВ (на коментаторот) се гледа дека е цар на таа позиција, би го сместил со Пепе доколку десно би имал некој класа играч. Гаго - стандард, доста грешки доста непотребни фаули, но пак борбен беше,иако се на се не ми се допаѓаше(мн подобри играчи имаме на таа позиција). Гранеро изгуби некоја топка, се гледа дека му треба искуството, но со тек на време и тоа ке се среди. Роналдо инзвонреден, Кака и он до некаде али се гледа дека мн. натпревари изиграа овој период и логички е тоа. Игуаин се изгуби, друго ништо. И да не забораам да го пофалам триаголникот што им го напраија Диара Роналдо и уште еден на 2-3 мин пред крај. Се на се одличен натпревар. Hala Madrid.

Ај честито победа, нека се множат и све остало :)... све беше ок, само Игуаин денеска тотално изгубен, два паса не сврза... нз што му беше:toe: све у свему одлична игра:):smir:

Требаше Бензема да започне од почеток, сигурно ќе имаше поголема мотивација затоа што постигна гол во минатото коло. За мене денеска најдобри Рамос, Гаго и Роналдо. Мислам дека МП им ги најде на сите соодветните позиции. За Ласс, тој може да прерасне во врвен десен бек, само да работи на тоа. Тој моментално е играч кој сака да ја има топката во своите нозе, а со малку работа тоа може да се среди, бидејќи има добри атрибути за на таа позиција, брз е, и борбен, слично ко што е Маикон во Интер.

Лас не е добар десен бек, да не се лажеме...За жал во моментот најдобар десен бек е Рамос, а игра многу подобро како централен. Освен ако Опаре не се покаже како многу добар во Кастиља, не би сакал да го менуваме десниот бек.

Кога ќе се врати Пепе, би сакал да ја видим оваа формација:

--- Касиљас ---
--- Лас --- Пепе --- Рамос --- Марсело ---
--- Мамаду --- Чаби ---
--- Роналдо --- Гути/Гранеро --- Кака ---
--- Бензема ---

Рамос е страшен како централен бек, буквално секој дуел го доби денеска а и беше многу сигурен при додавањата. Со Пепе би биле страва (не дека Албиол не игра супер). Лас десно нека си игра, не дека е којзнае колку добар, ама со оглед на тоа дека Арбелоа не ми прае многу ќејф, би сакал тој да биде десно со што би се отворило место за Мамаду во средина. Ме изненади Мамаду денеска, по една година пауза се врати како да не се случило ништо, ЅВЕР!!

Иначе честито победа, најслаб ми беше Игуаин некако, другите сите се за пофалба. Ме изненади Гаго, исто и ВдВ изигра супер.

Sakam da vi ja cestitam(i sam da si ja cestitam:D)denesnava pobeda..Eve nekoi ocenki za igracite spored mene, iako ne sum Goal hhhh
Iker Casillas7.5- Nemase mnogu rabota,no sepak imase 3 dobri istrcuvanje i nekolku dobri izleguvanja na nafrleni topki.
Sergi Ramos 8.5- Ednostavno superioren.Ne izgubi ni eden duel,bese na pravo mesto vo pravo vreme,no imase mali izleti napred,vo koi mozese da se napravi kontra od strana na Villiareal.
Raul Albiol 7.5- Kostantno dobro,iako na nekolku pati bese nesiguren vo izbivanjeto na topkite,i imase mali problemi so Nilmar.
Marcelo 8.5- Izigra edna od podobrite natprevari ovaa sezona,vo defanzivno dobar kako sekogas,a pak ofanzivno raspolozen kako nikogas dosega.Bese glaven vinovnik za penalot,taka da sekoja cest.
Lass 6-Ne mu bese pogodena pozicijata.Iako izigra dobro vo ofanziva,nappred upropasti nekolku kontri i mnogu driblase.Za malku ne dobi i crven karton,pa zatoa ovaa ocenka od mene.
Gago 9-Neverojatno dobro izigran natprevar od "vecniot talent".Go imase sekade,napred,nazad,vo nasiot sesnaesetnik,vo nivniot,prekinuvase akcii,sozdavase akcii,so eden zbor PERFECT
Guti 7.5- iako izigra soliden natprevar,si dozvoluvase i malku egzebicii,odnosno se poigruvase so protivnickite igraci,a ne retko ja gubese i topkata.Sepak vo potrebnite momenti znaese da ja zadrzi topkata,pa zatoa moze da se kaze deka izigra dobar mec
Granero 7.5 - isto kako i Guti.Ja gubese tpkata,pa ja vrakase,ja gubese pa ja vrakase,no sepak nivoto na igra bese zadovolitelno.,
Kaka 8 -Dobra igra na riki,ispolneta so dobri probivi,podavanja,iznuduvanje na fauli.Go postigna i dolgo ocekuvaniot prvenec vo La Liga.
Ronaldo 9.5
- Brzo,ekspresno,efikasno,zadovolitelno.........Go postigna priot gol,a imase uste 15 takvi probivi.Ne bese sebicen, i sozdavase sansi
Higuain 6-Mnogu,mnogu slaba igra na El pipita.Mozese da postigne gol,no ja upropasti dobro organiziranata akcija

Se nadevam deka mojata analiza i ocenka ke vi se dopadne.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom