Фан клуб: Рафаел Надал

• Креатор на темата Креатор на темата bobi2008
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде мајсторе, вечер одиме на победа ништо друго.
Надал игра вечер во 20:25 со Французинот Gasquet. Еве ги и коефициентите.

Nadal R. 1.07 - 5.50 Gasquet R.

Одличен меч.6-2 6-2 6-3 полека се враќа во топ форма.Очекувам титула на УС опен

Одлична игра,полека се подобро се враќа на старите патеки.

Му следуваат двајца добри противници но сепак се лесни Кифер и потоа највероватно Алмагро тоа значи дека ќе ги мине тие двајца лесно само да игра како вчера.Се гледа дека има работено секоја топка ја стасуваше беше многу брз и добро враќаше.

Падна и Монфилс 6:7;6:3;6:1;6:3 , следен е Дел Потро , VAMOSSSS ! ! !

Следен е Гонзалез, а после кој ке победи меѓу дуелот Дел Потро и Чилич. Не се знае.

Mногу си брз , таман да изменам , си реплицирал :pos2: Сепак ќе биде тешко со Гонзалес :)

Q. What did you think when the man came out of the stands and came up to you?
RAFAEL NADAL: No, for me it wasn’t the problem. The guy was really nice (laughter.)
Q. Did he say anything?
RAFAEL NADAL: Yes. He was a great fan. He said, I love you, and he kiss me. (laughter.)

Q. Was he speaking Spanish?
RAFAEL NADAL: No, in English, but I understand that. (laughter.)

Некој фан после мечот со Монфис. Одма го притвориле Американците. :pos2:

Before security could react, the fan hugged the unsuspecting, shirtless Nadal before being dragged away. Initially surprised, Nadal had a broad smile on his face during the brief encounter. When security personnel began to lead the man into custody, Nadal initially tried to stop them saying "it's OK" as the man was blowing kisses and making "you're No. 1" motions with his hands.
:pos: :pos: :pos:

Одличен меч.6-2 6-2 6-3 полека се враќа во топ форма.Очекувам титула на УС опен

TEШКО !! Надал не успеа да го освои УС лани, кога беше во врвна форма, така да годинава да освои е мноооогу тешко, особено откако го пропушти Вимблдон и доживеа катастрофа на Ролан Гарос ..

Надал ја издвојува петтата победа во шестиот меѓусебен двобој со Монфилс. Французинот единствената победа ја забележа оваа година, на почетокот од сезоната, на турнирот во четвртфиналето на АТП Доха. Надал со оваа победа осигура враќање на втората позиција на АТП табелата следната недела, каде ке го прескокне Енди Мареј, кој минатата година играше во финалето на овој турнир, а на овогодинешното издание исгуби во осминафиналето, што секако ке го чинат многу изгубени поени.

Исто така Надал изјави дека е среќан поради ова што го достигна. Кога играл со Алмагро се пожалил до докторот за двете колена што му беа повредени. Ама тоа со Монфис не се случи.
Еве дел од неговата изјава:
Се пласирав по трет пат во кариерата во четвртфиналето на УС Опен, поради што сум многу, многу среќен. На овој турнир настојувам само да уживам во тенисот по враќањето. Ова е голем резутлат за мене, поголем од она што го очекував.“- изјави Надал.

И рекол дека колената му се во одлична форма и дека тоа му дава многу самодоверба. А Монфис рекол дека Надал игра на ниво како пред повредата.

Браво за Надал се враќа во посакуваната форма, само така да продолжи.

Изјава на Надал:
Јас играм во четвртфинале со многу тежок противник, како Гонзалез, и јас не размислував повеќе од тоа. Тој одигра неверојатен меч против Цонга. Многу добар денис, неверојатен форхенд, па го познавам многу добро. Тој ме знае многу добро. Морам да одиграм агресивн. Ако тој добие контрола на точката во својот форхенд, тоа речиси невозможно да се победи. Затоа морам да играм внатре агресивно и мислам дека нема да му се осека добро на секој шут. - Рафаел Надал

Ова беше дел од изјавата може би не е 100% добро преведано али мислам дека се знае што сака да каже.

Kraj na us open del potro pobednik.Ne mi se veruva kako mozese nadal da izigra taka loso protiv del potro izgleda ovoj najde nacin kako da go pobeduva nadal ama mislam deka i nadal imase nekoi problemi.Federer sramota se izbruka coekot ama toa e toa.Samo nadal da prodolzi da napreduva vaka.PO 2 ipol meseci ne igranje poolufinale na grand slam ne e malce.

Конечно финале на Надал по 5 месеци, ама сеуште далеку од формата што ја имаше.
Со кратки удари, лошо сервирање, особено вториот сервис и доста грешки, прашање е дали ќе стигнеше до финале ако не се откажеа двајца противници заради повреда.
Впечаток е дека треба многу подобрување во речиси сите сегменти од играта.

Денеска имаше и добра игра во вториот дел од првиот сет, но сепак недоволно беше за да направи повеќе. Давиденко беше во најдобра форма неделава и заслужено победи.

Од утре ATP листата би требало да изгледа вака (на крајот на денешниот меч излезе, би требало да е точна иако ми е сомнителна):

1 Federer, Roger (SUI) 9855
2 Nadal, Rafael (ESP) 8845
3 Djokovic, Novak (SRB) 6410
4 Murray, Andy (GBR) 6040
5 Del Potro, Juan Martin (ARG) 5815
6 Roddick, Andy (USA) 4330
7 Davydenko, Nikolay (RUS) 3450
8 Verdasco, Fernando (ESP) 3030
9 Soderling, Robin (SWE) 2820
10 Gonzalez, Fernando (CHI) 2780

.
.
.

Има повредено многу играчи, прашањe e кои ќе се вратат на следниот поголем турнир.

По играта на Давиденко вчера,знаев дека Надал тешко ќе се спротистави,но тоа е.Секако треба многу да се подобри,ако сака во најскоро време пак да биде број 1.

А за табелата,не верувам дека е така.Мареј сега има 8300,утре 6000.Нелогично. :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom