Фан Клуб: Победа - Прилеп

• Креатор на темата Креатор на темата sonne
  • Време на започнување Време на започнување
Жално е што ќе згасне еден од великаните на МАкедонскиот фудбал. Во поранешната втора југословенска лига Победа беше мошне реномиран фудбалски тим и после Вардар во очите на тогашна Југославија беше втор македонски клуб по јачина. Жално е сето ова што и го направија на Победа. Што треба сега македонската јавност да има направи на Забрчанец, оној бандитот Харалампие???
Ја жртвувааа Победа а со тоа и македонскиот фудбал и реноме за неколку десетици илјади проколнати евра. Кога онаа будала Ѕинго на сличен начин ја згасна Победа Валандово (иако тогаш немаше препорака од УЕФА) истата таа Валандовска Победа не се крена повторно од мртвите. Не верувам дека и Победа ќе успее да воскресне после 8 години, единствено доколку 11 Октомври не се жртвува после 8 години да се фузира со Победа и станат еден тим а дотогаш да функционира како Победа во позадина.

Едно знам само МОРА ДА СИ ОДАТ ГРОБАРИТЕ НА МАКЕДОНСКИОТ ФУДБАЛ!!!!
Мора да дојдат Панчев и останатите македонски легенди на чело на ФФМ ако сакаме прогрес, се додека бандити од типот на Ѕинго, Ламбе и најлошиот меѓу нив Харалампие ја водат ФФМ ќе одиме надоле. Сега треба да излезе и ВАрдар и уште некој тим и да биде нерегуларно првенсатвото и да се бутне ХАралампие макар и на сила!!!

Поздрав до сите искрени љубители на фудбалот особено до оние на ПОБЕДА

officially the macedonian footbal is dead:nesum:

значи со ова се става точка на нашиот фудбал, добро бре како е можно јуве кој ист така местеше да има поблага казна од победа за 1 наместен натпревар.
секоја чест за ффм и на хари
за неговите матни зделки победа го извлече подебелиот крај

officially the macedonian footbal is dead:nesum:

значи со ова се става точка на нашиот фудбал, добро бре како е можно јуве кој ист така местеше да има поблага казна од победа за 1 наместен натпревар.
секоја чест за ффм и на хари
за неговите матни зделки победа го извлече подебелиот крај

Јуве беше казнет заради местење во сопствената лига и зато аказната ја изрекува италијанската федерација. Победа е казнета од УЕФА заради местење меѓународен натпревар, а тоа е различно. Е сега друг е проблемот што можеби тоа е драконска казна и веројатно ќе послужи з апример на останатите повисокорангирани клубови и лиги низ Европа

Сосема праведна одлука која е за доброто за македонскиот фудбал. Цел Прилеп знаеше дека се наместени натпреварите и сега се чудите зашто таква одлука. Не се чудите и се гледаме за едно 8 години се надевам со извлечена поука

Сосема праведна одлука која е за доброто за македонскиот фудбал. Цел Прилеп знаеше дека се наместени натпреварите и сега се чудите зашто таква одлука. Не се чудите и се гледаме за едно 8 години се надевам со извлечена поука
Само лања тука да се јадело, има натпревари кои што ги мести мафијата половина Европа знае па затоа ги блокираат кладилниците. И каква поука може да се извлече од тоа? УЕФА е немоќна да се справи па затоа еве сега пример даваат на која екипа, на Јувентус таква казна да му дадеа имаше глави да летаат затоа што се знае кои се скриени газди на Јувентус.

Ќе дојде денот кога ќе се распадне УЕФА како организација не затоа што луѓето колнат овде како жени, туку затоа што се во прашање огромни црни бизниси со големи суми на пари незамисливи за нас, е тој ден во блиска иднина ќе биде денот кога ќе славам јас.

Ај дојди прилеп и удајсе во рекава наша пошто само тоа јадиш што тече низ неа...

Казна да, ги казнија нема европа не се ни први ни последни што немаа право на настап во европски натпреварувања, ова што ги тргнаа и од македонија е сосема неправилно бидеќи за да го избркаат Ацуле од работа применија начин да му го укинат работното место односно клубот каде работи.

Дури има кладилници ќе биде вака, некој ќе прави големи пари а вистинските навивачите ќе си страдаат.

Жално е што ќе згасне еден од великаните на МАкедонскиот фудбал. Во поранешната втора југословенска лига Победа беше мошне реномиран фудбалски тим и после Вардар во очите на тогашна Југославија беше втор македонски клуб по јачина. Жално е сето ова што и го направија на Победа. Што треба сега македонската јавност да има направи на Забрчанец, оној бандитот Харалампие???
Ја жртвувааа Победа а со тоа и македонскиот фудбал и реноме за неколку десетици илјади проколнати евра. Кога онаа будала Ѕинго на сличен начин ја згасна Победа Валандово (иако тогаш немаше препорака од УЕФА) истата таа Валандовска Победа не се крена повторно од мртвите. Не верувам дека и Победа ќе успее да воскресне после 8 години, единствено доколку 11 Октомври не се жртвува после 8 години да се фузира со Победа и станат еден тим а дотогаш да функционира како Победа во позадина.

Едно знам само МОРА ДА СИ ОДАТ ГРОБАРИТЕ НА МАКЕДОНСКИОТ ФУДБАЛ!!!!
Мора да дојдат Панчев и останатите македонски легенди на чело на ФФМ ако сакаме прогрес, се додека бандити од типот на Ѕинго, Ламбе и најлошиот меѓу нив Харалампие ја водат ФФМ ќе одиме надоле. Сега треба да излезе и ВАрдар и уште некој тим и да биде нерегуларно првенсатвото и да се бутне ХАралампие макар и на сила!!!

Поздрав до сите искрени љубители на фудбалот особено до оние на ПОБЕДА

Milo mi e sto gledam deka na forumot imame luge koi sto NEmislat deka fudbalot vo Makedonija zapocna po osamostojuvanjeto na Makedonija i po formiranjevo na navivackive grupi pod denesnive iminja!Vo slucajov koga zboruvame za Pobeda zboruvame za eden klub koj dolgo, dolgo opstojuval(1941-2010) i pretstavuval gordost na eden grad pa i posiroko,klub koj otsekogas bil SE do vcera vtor Makedonski fudbalski brend! Klub koj imal simpatizeri od skoro site kraevi na nasata zemja, klub koj rusel rekordi vo posetenost ne samo vo Makedonija, ne samo vo Jugoslavija tuku i posiroko, ottuka i epitetot najfudbalski grad. Pobeda e klub so koj ne vrzuvaat spomeni, avanturi i t. n..I pokraj golemite vinovnici od prilepskite redovi, unistuvacite(spiunite) na ova golemo nesto za Prilep, treba da bidat seksualno zloupotrebeni od Prilepcani so po nekolku stapa napikani v gaz i zapaleni vo stotuku izgorenata carsi dzamija vo centarot na Prilep!Steta sto vo momentov Makedonskata pa i Prilepskata javnost ne e zapalena za nivnite timovi kako nekogas, inaku toa i navistina ce se slucese!

Стварно бе, треба ли и Пјуник да сноси последици од сево ова.Како е можно само едната страна да биде казнета

e sega toj milenko e za na besilka srede carsija da se obesi taja gadna svijna cel zivot air da ne vidi za va so mu go napravi na najfudbalskiot grad vo makedonija a vtor vi bifsa Juogoslavija posle split

e sega toj milenko e za na besilka srede carsija da se obesi taja gadna svijna cel zivot air da ne vidi za va so mu go napravi na najfudbalskiot grad vo makedonija a vtor vi bifsa Juogoslavija posle split

Бравос бре сега миленко ти крив тоа што ацуле и неговиот зет хари ја наместија утакмицата и зедоја еден куп пари во клдилниците во азија дури така мислиш нема арно да имаш како можи бре да си толку не свесен барај ја кривицата првен кај вас а потоа кај дугите и bwe миленко е само сведок на сведокот други сведоци потврдија за местенката со пјуник џиџи тренерот и уште еден друг беше не се сеќавам кој ама и нее важно сега

Сепак жалное оваа одлука и казна што ја дочека нафудбалскиот град во Македонија но сепак треба да ја побарате и кривицата и кај вас мислам на навивачите и гледачите кој не презедовте нешто да ги избркате ацуле и копманија кога знаевте и за предтходно местени утакмици пример за со перуџа кога ви делеја макарони шпагети за да му ја дај победа потоа кога на местени утакмици зедовте шампионска титула на 3-4 кола до крајот бевте 3 а на крајот со местење ви дадоја шапионска титула и дури сег авидовте дека се се враќа се се плаќа можеби некогаш покасно или порано но скоро секогаш следува казна и да не заборавиме на транспарентите прилеп е престолнина на ффм
:salut:

Бравос бре сега миленко ти крив тоа што ацуле и неговиот зет хари ја наместија утакмицата и зедоја еден куп пари во клдилниците во азија дури така мислиш нема арно да имаш како можи бре да си толку не свесен барај ја кривицата првен кај вас а потоа кај дугите и bwe миленко е само сведок на сведокот други сведоци потврдија за местенката со пјуник џиџи тренерот и уште еден друг беше не се сеќавам кој ама и нее важно сега

Миленко светец е, случајно се нашол таму кај што се бричи кадија да му држи кандило.
Сведок на сведокот дека комшиката орално го задоволувала....
Знаеш како се вика тоа?
Рекла казала и од правен аспект нема никаква важност тоа.

Миленко светец е, случајно се нашол таму кај што се бричи кадија да му држи кандило.
Сведок на сведокот дека комшиката орално го задоволувала....
Знаеш како се вика тоа?
Рекла казала и од правен аспект нема никаква важност тоа.

Миленко воопшто не ви е крив за оваа ситуација......
Не ми е јасно и после се како тоа ги кривите оние луге кои се најмалку заслужни за тоа!

Немам многу да пишувам: Штета, штета за историјата, за градот, за ФФМ, за македонија:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom