Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Па како шо разбрав јас, нема пари за прва лига.
Овај од Корзо газдата, само покрива трошоци за опрема на школата и првиот тим како и то шо првиот тим има оброк во ресторанот негов а со парите од општина, ако не се лажам некојси 150К, се покриваат останатите трошоци од типот на плати за играчи и трошоците за гостувањата.
Сума-сумарум, иако нема некој изразит фаворит за прва лига на запад, ние до последно коло пак ќе калкулираме.
Самиот факт шо му замина Ристе Марковски и Ристе Илијовски покажва какви му се амбициите за наредна сезона.
Ова со Штерјовски е само партиска смена и ништо повеќе.
Прва лига за нас е луксуз... Нема ние шо да бараме таму со ваков никаков буџет. И да стегнат заби да влезиме, в година експресно ќе испадниме.
Подобро нека се тера вака, барем школата е згрижена и дечињата колку толку имат подобри услови за тренинг. Се понатаму е смешно да се дискутира.
Се дури не се обезбеди некоја сума од околу 1 милион евра за клубот, не ни треба да помислуваме на прва лига.
Скроз сме таму кај шо треба да бидиме... Втора лига е иделно место за клуб уништен финансиски и без никаква навивачка поддршка.
Официјално е тоа дека си заминале Ристе Маркоски и Илијовски? Немам сретнато таква информација по медиумите.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Бааги играчи ќе си заминат, му најавија намалување на платите, ќе има кратење на буџетот.

Па реално скоро се останато им се младинци, од поискусни само Б. Љамчевски, Ганчев, Главевски и Трајковски.

Ништо чудно да си заминат и тие останати, барем според најавите.

стрпете се ќе дојди флорентино перез ќе направи Пелистер Галактикос, само трпение.............

Мирослав Јовановски нов играч, за почеток како прв трансфер супер играч е, ќе видиме шо ќе донесат понатаму, очајно ни фали напаѓач, со 3-4 засилувања имаме шанси за влез, само колку се заинтересирани од управата и со буџет како ќе стојме.
И пресвртница го остаја Дарко Крстевски за тренер (y) според мене паметен избор, добро си ја врши работата, џабе ќе беше избрзан потегот со Зоче, не дека и тој е лош, ама заслужва Даре да продолжи да ја води екипата. Смена има само на спортски директор каде таму е сега Коруновски.

Мирослав Јовановски нов играч, за почеток како прв трансфер супер играч е, ќе видиме шо ќе донесат понатаму, очајно ни фали напаѓач, со 3-4 засилувања имаме шанси за влез, само колку се заинтересирани од управата и со буџет како ќе стојме.
И пресвртница го остаја Дарко Крстевски за тренер (y) според мене паметен избор, добро си ја врши работата, џабе ќе беше избрзан потегот со Зоче, не дека и тој е лош, ама заслужва Даре да продолжи да ја води екипата. Смена има само на спортски директор каде таму е сега Коруновски.
Vi trgna so igracive od Ratae! Inaku Ratae e tetovsko od tamu e i Toshevski

Who the fuck is Мирослав Мики Јовановски ? :confused:
Го пуштат Рики а носат вакви анонимци од Тетово... :нинџ:
Има ли пилот во авионот ? Дали некој има сенс за спорт воопшто во овој посран град или се е фрлено на пустошење ?
Зошто не мачат сите со вакви смешни потези. Дајте бе луѓе почнете да работите или нека оди во три лепе и клуб и спорт...
Доста не мачат сите со години уназад.:pov:

Има ли пилот во авионот ? Дали некој има сенс за спорт воопшто во овој посран град или се е фрлено на пустошење ?
Зошто не мачат сите со вакви смешни потези. Дајте бе луѓе почнете да работите или нека оди во три лепе и клуб и спорт...
Доста не мачат сите со години уназад.:pov:
loso e sto ve napusti riste markoski, miki jovanoski sepak e dobro zasiluvanje za vtoroligas.

Се согласувам дека е штета и голем минус Рики што си замина, ама Мики Јовановски е офанзивен везен, не можеш да го гледаш него како замена за Ристе. Јовановски е практично замена за Петар Љамчевски, кој искрено и не придонесе многу последните 6 месеца (бар се очекуваше повеќе од него). И каков анонимец, играше подолг период прва лига јес да последниве две години во втора настапува и искрено не знам во што форма е моментално веќе, али генерално ОК играч беше додека играше во прва и би требало да биде засилување, бар пошто и Петар не беше нешто посебно мислам дека заменава во секој случај не е ништо трагична.

Во Пелистер, има тројца засилувања, Борче Маневски од Балкани-Косови, Мирко Симјано од Неготино и Мики Јовановски од Лабуништа, а заминаа Ристе Марковски-иселенички во САД, Ристе Илиовски, Јовче Трајковски и Петар Љамчевски
Се очекуваат уште еден два наши играчи а Бојан Илиевски потпиша двегодишен договор па со господ напред тоа ќе биди за влез во прва лига

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Ако не донесат уште 2-3 играчи со прволигашко искуство, како овај Маневски, прва лига можи да ја гледат догодина само на спортклуб или аренаспорт. Во никој случај не на тумбе кафе, со овој ростер и ваков никаков буџет.

Ако не донесат уште 2-3 играчи со прволигашко искуство, како овај Маневски, прва лига можи да ја гледат догодина само на спортклуб или аренаспорт. Во никој случај не на тумбе кафе, со овој ростер и ваков никаков буџет.
Се сложувам дека треба квантитет и квалитет но да бидеме реални кој играчи да се донесат во втора лига патем слободни се Моментално следниве (домашни) играчи од ПМФЛ се уште без клуб:

DF: Kosta Manev, Amir Bilali, Vladimir Dimitrovski, Filip Ristovski, Bashkim Velija, Fisnik Zuka
MF: Ergin Abdul
FW: Samir Fazli, Aco Stojkov, Viktor Angelov, Dejan Blazhevski, Boban Georgiev

Втора работа како шо е сега лигата не би требало да има проблеми во запад ако сакаме може да влезиме оти гледајќи ги другите сите се отепани и немаа амбиции и пари сега за сега да влезат во прва лига па прашањето е колку сакаат и дали имаат пари да влезат во прва лига оти нели во втора и така не можат да се вратат вложените средства
Сега за сега имаме прв тим ама немаме резерви па ќе мора да земат уште некој играч а тоа најубаво ќе се види после тест натпреварите каде и што фали штета шо рики заминал сад а другиот во косово ама то е останува да се надеваме дека нема да се појачаат некоја од албанските екипи оти вака ќе биди тешко

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Од тие што ги пиша, Коста Манев, Башким Велија, Фисник Зука и Бобан Георгиев не се веќе слободни. Али се согласувам со коментарот, нема баш опции кои се реалистични кои играчи да ги донесете. Од тие едино Филип Ристовски.

Можи да се искешира добро и да се донеаи Баме Илијовски, пред да го земи Брегалница.
Батецот моми да го вратат пример... Последно играше во босанска лига и мислам дека е слободен играч.
Алтипармаковски е исто слободен и после повредата Пелистер ќе му дојди како довра шанса за рекуперација.
Ме мрзи да барам на нет, сигурно ќе најдам уште 5-6 вакви залутани играчи шо со добра понуда можат да се излажат да истуркат една сезона во Битола.
Само кеш имај, и без играчи ќе влезип прва лига.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom