Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Единствена добра работа во целата оваа заебана сутуација е шо Победа се бетер од нас,па изгледа ќе куртулиме од директно испаѓање.
Нормално,ако собериме макар една нормална постава да извајме на терен.(под нормална мислам дома да не губиме и во гости по можност некој бод да се боцни).
Треба Мане да биди добро решение.
Доста се глупираја со Срки,Мрки.

Јас мислам и Мане е знак прашалник дали ќе се врати овде, ама ај да видиме. Спорт не ми се баш „најрелевантни“ :D

Јас мислам и Мане е знак прашалник дали ќе се врати овде, ама ај да видиме. Спорт не ми се баш „најрелевантни“ :D
Тогаш сите надежи ќе бидат кон Спасе.:icon_mrgr:
"Битолскиот Сем Алардајс".:cool:
Или Јуп Хејнкенс:ROFLMAO:

Тогаш сите надежи ќе бидат кон Спасе.:icon_mrgr:
"Битолскиот Сем Алардајс".:cool:
Или Јуп Хејнкенс:ROFLMAO:
Спасе „има плуќа“ само за битолски Дејвид Мојс или Рој Хоџсон :pos:

демек овие ако се вратат од победа Пелистер нешто појак ќе биди, убо си кажа погоре нема кај да одат демек од многу љубов се враќат, освен егри никој друг не вреди од победа, посебно тој цветановски нема врска од играч некој шо чини. Скопје можи да не еби нас, победа дирек да испадни, грчевита борба ќе биди до крај ништо нема да се знај

http://www.gol.mk/fudbal/iliev-si-zamina-od-pelister

Ме интересира дали има барем 2-3 играчи шо се моментално под договор во Пелистер ?
Вака како шо стојат работите моментално си заминаја 15 играчи, незнам дали воопшто клубот ќе најди играчи барем една постава да собери за да можи да ја доигра сезоната.

Плачи ФК Пелистер за стечај моментално. Се освен стечај ќе биди само полоша опција за клубот како шо се одвиват работите.

Ако не се лажам сите шо заминаа беа под договор односно за повеќе од половината сум сигурен дека имаа договор до крајот на сезоната и повеќе но проблемот е со неисплатените плати па по автоматизам имаат право на раскин на договорот за да не се оди на судој дисциплински преку ффм но и тоа не е решение оти кога тогаш ќе мора да се наплатат тие борчој па ќе мора општината да плати а претходно да ги тужи досегашните газди за тие неисплатени пари према играчите шо значи годинава гола борба за опстанок верувам дека ќе склопат тим и ќе ги вратат играчите наши од Победа па да ја поминиме сезоната не знам со мане до кај се но ако се договорат чинам ќе куртули ме па после се од почеток со правење на школата итн...
Најважно е што и да биде да се реши што побрзо оти требаат играчи припреми и консолидација на редовите а и тужба за претходните газди почнувајќи од цермат З. Ристевски па до овие зик Пелагонија пелистерка и стопанска банка односно Камчев и Панделески

Серија засилувања: ќе се засилувале со Менде Степановски ЛОЛ

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Серија засилувања: ќе се засилувале со Менде Степановски ЛОЛ

бате шо разбираш ти од фудбал, посебно шо разбираш од македонски фудбал

Мечо не смееше да го испуштат воопшто од тимот, барем како ротација или замена можеше да игра , школа за халфови е само што го фаќаат годинчињата

бате шо разбираш ти од фудбал, посебно шо разбираш од македонски фудбал

Мечо не смееше да го испуштат воопшто од тимот, барем како ротација или замена можеше да игра , школа за халфови е само што го фаќаат годинчињата
Најде кого да прашаш што разбирам од мк фудбал.
Се согласувам дека не требаше да го отпуштат, ама ако мислиш дека он ќе ве спасува ондак доволно кажува колку ти имаш абер од фудбал.

За да се докопат некако барем до бараж, да не испадниме дирек ќе треба да се напрај многу паметна селекција на играчи сразмерно со малиот буџет од општина со кој ќе располага клубот.
Реално, то ќе биди успех ако успејме да ги избегниме тие две места шо испаѓат директно од лигата.

Според мене, како прво и основно треба под итно нов тренер. Ако успеат Мане да го вратат ќе завршат огромна работа.
Исто ако успеат да ги вратат од Победа битолчаните или барем дел од нив ќе биди супер.
Недановски, Мустафов, Ристевски и Борче Маневски, тој Цветановски не му треба.
Исто и на Бујче во Силекс му завршва договорот и се збора дека Борец сака да го земи. Тука Пелистер треба да реагира и да го врати Бујче назад во Битола.
Менде со Драгарски за стоперската линија, Фиката и Љамче бекој.
Плус 4-5 децца од младинци под ИТНО да се префрлат во првиот тим и прајш битолска екипа со 11 играчи сите битолчани на терен.

Голем плус е шо моментално и Победа се тантела и можиме многу лесно да се најдиме пред нив на табелата.
Едни припреми во Охрид скромно и да се доигра ова срамна сезона за клубот.
Дали клубот ќе куртули од испад од лигата е голем знак прашалник.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom