Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
oti be brat samo vaka "crni" misli vi se vrtat celo vreme samo pisite ke begal kamcev ke begale igracite prvo kamcev sam si napraj soblekuvalni ne e ulav da daj pari i da si zamini plus igracite se site so dogovor i da si begat treba nekoj da plati osteta za niv dajte malce pozitiva od porano so sme ebavani so pravo se misli deka samo edna sezona e i tolku ama ete ovaj pat mozi ke bidi podrugo ajde malce pozitivno za pelister se raboti ;) pozz

Лош термин е, од 17:30 се игра, требаше во 20:00h да си ја наместат ноќна утакмица каде каде ќе беше подобро !
Инаку Струмица е подобра опција за разлика од Штип, има давајгазовци во Штип за љонгите ќе бидат :D

Штета за Мециновиќ, дојде како големо засилување ама во многу лоша форма.
Овој Мециновиќ со тој од Ренова од пред некоја година е разлика како ден и ноќ, то е то ко ќе замини некој да игра во некоја вукојебина надвор за пари и после се врати овде во нула форма. Се си мислев дека ќе биди топ играч назад заедно со Ковачев и би биле доста солиден тандем ама ништо од тоа...
Добро е шо Бојовиќ игра солидно во пролетниот дел, влезен е тој во форма и не е лош, за разлика од почетокот ко дојде каде беше шупак. Исто назад за ротација го имаме и Мишко кој е солиден играч !

П.С. Повредата на Фернандо не е сериозна, каде некој очекуваја и да го пропушти остатокот од сезоната. Пропушта 10тина дена само, односно нема да игра со Работнички и Ренова, после тоа пак е во комбинација, така да за со Шкендија треба да го имаме во тимот шо е добар знак (y)(y)(y)

Oficijalno e deka natprevarot ke se igra vo Strumica, stadionot sum siguren deka ke bile poln od pricina sto Strumica e takov grad koj sto go saka sportot i normalno Pelister ke ja ima poddrskata.
Samo se nadevam nema da bide naredeno da Skendija bide Kup pobednik poznavajki gi momentalnite sopstvenici na FK Pelister i muabetite koi sto kruzat...
Ja imate poddrskata i od mene isto taka, pozdrav od Strumica :)

Од одлични 45 минути, ја посравме во последните секунди. Работнички не знај кај тера, а ние одамна немаме играно вака добро прво полувреме. Елмас како од шала си помина, а неколку играчи спиеја буквално.

Се на се, има надеж да се добијат трите бода денес, ама требаше да се задржи водството барем на полувреме.

Сами си одлучваме во наредните 2 кола.
Ако земиме 6 бода ќе се зацврстиме на 4то место и ако ни одат во прилог останатите резултати ќе има простор до крај да се нападни и 3то место. Ако не ја тепаме Ренова следно коло во Битола, тогаш не ни заслужваме да бидиме пред нив ова сезона.

Добар натпревар денес, да имавме малце среќа лесно и до 3те бода ќе стигневме, ама и вака не е лошо. Пишав и преддходно дека ќе биди добро ако се вратиме непоразени од Скопје, е сеа убо ќе беше и Ренова да ќикснеше денес ама јбг тое...

Нека се стегнат сеа и да се врзат две победи.

Заслуживме победа, ама второто после пречката на Баже како да се задоволија со нерешено, имавме шанси и преку Силва бомбата покрај голот и ударот со глава на Иве, исто и Работнички имаше пречка второто од 20 и нешто метри од слободен...
Работнички 1 удар на гол и гол, тој Елмас два пати магариња ги прај, тогаш во Охрид со евроголот, еве и сега си ги прошета сите како сакаше...
Овај Баже не заслужва да игра овде, нека го отпуштат да му ебам племето, се замислува ѕвезда, зема 4000 евра плата, а само 3-4 гола даде до сега од кој 2 му се од ПЕНАЛ. Не ги оправдува шо ги зема парите, ми глуми играч од светска класа, лобова голман со лоб топка од 20 метри високо кај ќе погоди гол.
За 4000 евра нека ме плаќаат и мене и јас ќе погодам 2 пенали и после ќе си го ладам напред, мрш таму, ајде гитла, за тие пари шо ги зема се носат 2-3 бразилци напаѓачи има да ораат напред караоките.

Баже е права примадона.
Дебело се излажаја со него овие нашите. Зема ненормална сума за наши услови а ништо поќе не покажа од Бујче кој зема 8 пати помала плата од него.
После се лутиме ко ќе се жалат битолчаните од третманот на Пелистер кон нив а понекогаш се во право. Ете чист пример ти е моменталната ситуација во Пелистер.
Баже зема 4-5К месечно и си го лади на терен, нити трча онака си оди лабаво кур прчи и никој не реагира или да критикува а по Бујче и Чаки во есенскиот дел урлавме а луѓето максимумот го даваја на терен, шо да прат толку му е капацитетот. Ама ко ќе донесиш вака некој преплатен играч ќе сватиш дека се во право нашите.

Во право е Пеце... Со тие пари шо ги зема Баже се носи бразилец шо ќе ќини мрежи секој меч.
Се надевам дека во финалето барем ќе си ја оправда улогата и ќе го покажи квалитетот.

Ко сме веќе кај Баже незнам дали забележавте ко го вадеше Петров од игра ко влезе Иве се бунеше нешто Баже креваше раце се фаќаше за гла ама незнам зошто беше таквата реакција а ако е заради измената да сум јас на место на Шенсои и да видам дека играч ми се буни за некој мој потег или кој играч да игра или не па нема да го намириса поќе теренот ама можи грешам можи внатре за некој потег на друг играч се има бунето или се има расправано за нешто со соиграчите од ТВ неможи се да се види.

Ајде, крај краева денес ќе речам океј е бод, иако јас лично не сум задоволен, според то на терен требаше да ги земиме трите бода. Како и да е, како шо кажа Игнориран погоре, мораме 6 бода од наредните две утакмици, па ако сакат и на гла нека се наместат.

nema sansa ljockite da da ni zemat dve po red .. ke gi kastrirame ovde i renova i skupi .. vardar tesko pagja a kamoli ovie izlazhanite.. inace za denesnio natprevar mozese so 2-3 komada da gi poserime ovie ama toe nemame sportska srekja a i nekoi individui se tuka kolku za da si gi zemat parite i da izbegat sea juli .. ama jbg takva ni bila sudbinata...pak ke napomenam SILVA igracisteeeeeeeee eeej kakva tehnika ima deteto kakov dribling ti se cini messi dojde mora da go igra celo vreme

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom