Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Абе се супер шо пишите,ама џабе е ко нема ефект кај надлежните...
Сите се кријат како глувци..
Од докторо нема да добиеме одговор...
Од Цермат исто....
Техничкиот директор замина,ете и Србинот замина...од за нив познати причини...
За добар дел од прашањата се знај одговорот...и не треба да се мачат да ни одговарат,јасно е се...:facepalm:
А посебно е очигледен околу "спонзорскиот договор со Цермат"...
Се е превара тешка....
Кој спонзор,доминантен сопственик би дозволил ваква рашмонијада?
Само да влези чоек на стадион и ко ќе види дека нема никаде ниедна реклама,лепенка,било шо со логото на спонзорот се ќе му стани јасно...
Екипата е пред втора лига ни на прес излегват ништо....штама...
И Зоки одвај чека да испадниме за да се куртули...Виде и тој кај влезе и со кој си фати работа:kluc:...
А кога веќе прашваме прашања,ете прашајте го Ѓоко неколку прашања ко ќе го најдите....
Од управата се виде,џабе е сега,сега цело внимание треба да го насочиме ако можи нешто да се спаси за да не испадниме...
1.Зошто ги игра заедно во иста постава Бурхан,Бацката,Чешмеџиев..?
Потпрашање...Зошто Чешмеџиев играше лев бек?:uzi:
Тројцата се сличен профил на играчи,посебно Бацката и Чешмеџиев..
Шо ќар имаме од тројца играчи кои немаа удел во офанзивата...
А и во одбраната со толку дефанзивни средни да ни напрај толку шанси екипа ко Турново е срамота,резил....Нема шо да се дискутира...
2.Зошто во тимот нема место за Батецот,Мирчевски(барем овај досега играше,шо бидна вчера појма неам,да не е повреден или жолти)?
И така кубуриме со праење шанси,вака без овие двајца играме без никаков креативец,чоек шо ќе дај топка.шо ќе пробие,издрибла,напрај простор,едноставно такво нешто за нас е научна фантастика,за жал......
И како ќе дајме гол со ваква постава?
Од Љамче ќе чекаме?
3.До кај е со повредата Крстески...?Вчера беше на клупа(изгледа не е опоравен уште)....
Велковски можи е потенцијал,ама детето не е во никој случај за прва постава да игра,премногу несигурен е...
Плус никаква координација немат со близнакот....:yid:
За нападот нема шо да се прашва...:popce:
Од сите играчи шо ги иаме можи најубо ќе биди да се проба со Иве,барем наше дете е,од овие ако чекаме тешко нас...
Не знам стварно шо да речам,работата е дојдена нож до коска....
Ако не се попрат работите ни се еба матер....

Две години од на Двојче големите планој, ДЕСЕТ години кај шо е градски очув веќе. :sekcza:
Јас да сум ко него ќе ветам за наредните избори дека од Битола ќе тргни првата ракета за вселената, на златниот рид дека ќе се доселат сите холивудски ѕвезди сосе знакот, стадион не за 12, него за 120 илјади, сала за 50 илјади, за клубојте не милион евра... Него по 300 милиони за секој клуб и не само автобус него и авион и брод па ако треба и подморница...
Културата? Па то ќе биди урнебес... Битолско лето да трај цела година, Битолска година да се прекрсти. Сите живи и неживи (холограми) уметници да се тепат кој да дојди попрв и сите можни фестивали од светот кај нас да се преселат.
Инфраструктура? Пред секоја куќа кружен тек да има и со споменик и фонтана да биди то регулирано цакум пакум, патишта најмодерни шо постојат место боја со неонки да бидат обележани... Драгорот пловен секако тука поголемо пристаниште и од Солун да имаме. Во индистриската зона уште 50 фабрики ко Кромберг, така бабачко големи... И никој наш да не работи таму, ќе си увезиме Кинези, Африканци некои ѓаоли па тие нека рмбат и од даноко шо ќе го плаќат по 10 илјади евра да влегват во една фамилија минимум...
И фала богу... Двојче ко шо е ред едногласно да се изгласа за доживотен градоначалник, доктор на науки, глумец, најак, најсмешен... И од ко ќе умри (никогаш...) се шо е во градо негово име ќе носи и ќе се балсамира тука на корзото негде, па можи и во киното шо го прај посекако само то е така на ачик место... :kruna:

Можно е бе толку слаби да сме ?
За во саботата со Турново не бев Битола, во метрополата бев па ја гледав на тв и тоа шо го видов катастрофална игра освен таа Степановски шо ја мана со глава шо ја спаси од гол линија голманот друга асолна шанса за гол немавме, среќа шо не изгубивме и повеќе од 1:0 арно имаме јак голман !
Сега со Металург губиме пак и готово е се !
Се ми мириса на фузија со Царев Двор !
1. Вардар-Миравци
2. Пелистер-Царев Двор

Абе каква фузија нека не си прат филмој,ќе си играт втора лига и како мажи ќе се вратат прва.Тој филм не го гледат.
Инаку време е да му се манат клоците на Ѓоко доста му е.Колку и да го подржував не е на мајка му клубот чим ги бркаше тие играчите од есента требаше да дојси поквалитетни а не трупушки.На 6 утакмици 5 порази и едно нерешено време за палење патиките.

п.с. Еве Ѓуровски го избркаја селектор нека оди таму глата нека ја крши

3-1...

Љаме аут... Митиќ ин :bravobe:

Да се засили дефанзивата :sramezliv:

За 5 натпревари без победа се дава отказ на тренерот.Ако одиме според тие параметри можи би требало да се избрка.Ама ако се избрка прашањето е кој ќе дојди и шо ќе напрај?Така да сеедно дали ќе си оди или нема да си оди!Јас мислам дека ќе биди второто,оти ако си оди таков "стручњак" пропаѓа проектот силен Пелистер :drk:и работењето со млади таленти :angel: и примерот на Лудогорец (y).Се е каша попара,клубот го гледам како експериментална целина која одредна група на луѓе си поигрува со него за лични интереси,власт,поени....си имат чоек (поранешен во чкембарите) во општина кој да ги теши навивачите дека ќе има силен РК КК и ФК,така да се е залудно,најмалку треба да му се секираме кој ќе бил тренер кога ние ништо немаме!Тренерскаа позиција беше во добро време сервирана од експерименталната кујна на маестро ДОКТОР за масата на овчички да му се клања на лагите шо следеа,а и допрва следуваат.Од сите овие причини срамно е да се оди да се гледа клубот,да се навива по се она шо го прават.:facepalm:.Незнам до кај ќе се тера,само знам дека клубот ќе постои пак и ќе живурка за некои идни генрации пак да го користат за лажење и калапење пари и поени како некој денес истото шо го прај,а во спротивно пак ќе има кој да му дава аплауз ;).
П.С.кога веќе имаме испаднато неколку пати во 2 лига не е ништо сега да испадниме кога имаме најслаб клуб од постоењето,а шо се однесува за фузија не би се сложил најмногу заради нас љубителите на Пелистер!

Бале Наумовски, наше дете, стрелец за Металург. Иста возраст со Цилиридис ѓуптино и двата 93та родени.
Да ви ебам тие играчите испосрани шо ги дојсовте.
И не напоменав некни тој со жолтите копачки србино напред шо игра најслаб играч дека е. Колку шанси некни за продор имаше, малку посалам играч да беше ќе го отепаше Турново.
Во ваква посрана лига ние да испадниме мамицата ваша да ви ја изнаебам се најмило бел ден да не види

Браво Џокица !! :oleee:
Со стил ќе не испадниш во втора лига.
И први да бевме на табелата ќе не испаднеше до крај.
Алал вера ... Како не те дојсовме порано низ годините да ни ги скратиш маките.
Будали ние , со анонимуси досега се мачевме прва лига .

П.С.
И дај не се глупирајте со та фузијата . Такво нешто нема да се дозволи.
Нека се спремат сега за в година за враќање во прва лига , а во меѓувреме да расчистиме некој работи со овај криминалецот од Кичево .

10464118_368338883374678_5946879301009714172_n.jpg

Јас сум за Влатко Костов...
Само тој е тренер за ваква крш лига, со Ренова успеа да лапни титула и куп... Шо подобра препорака?
Тој е еден од најпотценетите тренери кај нас со оглед на то дека не го зеле ни Вардар ни Шкендија...
Јас сум сигурен ако имаме 14-5 играчи во ротација (сега немаме ни 11) со Костов на пролет друга песна ќе биди :sneaky:

Каков Жикица каков Ѓоре :гомце:

Ете го мојот... Нас не прегази во гости, пораз на гости кај Ренова (oвде ги опљачкаа убо ито), три нерешени игра со првите три екипи, итоа две во гости и денес ги лупна и Турново во гости.
Наредно нас не пречекват... Нови три бода, и после му гостуват на Металург и тука ако добијат тогаш спасени се.
Ја задржаа горе долу екипата од есента, зедоа тоа шо им требаше само, Влатко ги стегна во Дојран и еве ги резултатите.
Секоја чест за вакви клубови и луѓе кои работат а не продават магла.
Важно си имаме ние на клупа прекален стручњак, подготовки во најнов хотел, автобус pending, клубски простории неверојатни pending, втора лига се поблиску и поблиску... :kruna:

Ако му фалев на некој тука сум конечно :rolleyes:
Многу се израдував со цермат и Ѓоко и очекував многу попаметни потези но ова моментално ми изгледа на ебење во здрав мозок.Како прво бркањето на многу битолски деца посебно помладите.Второ - Бркањето на Чаки ( грев кој ке го плаќат сите како клуб) не како квалитетен играч туку како морален чин.Трето- немање на концепција на носење играчи туку да биле на проба.Па играч се носи како појачање веќе како докажан а не со проби.Четврто - Ѓоко плата 5000 евра а да не можи да им се даде на слободните Бујчевски ,Ристевски плата од 1500 евра.Пачата,Мирко и Стефан беа далеку од нас и ниту се надевав на нив.Драгаски и Китановски не беа контактирани а сигурно не земаат повеќе од 1500 евра каде што се.
Многу не логични потези но се надевам на носење 3-4 квалитетни проверени играчи во друг случај ке бидиме под просекот.
Поздрав
Горан !!! Сега Свати поетот шо сакаше да кажи?
:popce:[DOUBLEPOST=1428427757][/DOUBLEPOST]Ѓокица Нека си остани ск стварите по карго ке му ги пуштиме.секако испаднати сме и нека си земи неколку играчи шо си ги донесе .
И онака само да спомнам кроз муабет.
ЃОЛЕ КЕРКИТЕ И ЖЕНА ТИ ДА ТИ ГИ ДУПНИМЕ ОД ЕБАЊЕ

Последно уредено:
Горан !!! Сега Свати поетот шо сакаше да кажи?
Шо дека сфатив сега е касно, од шо сакав да биди работата бајрам со умот си праев дека има шанса умрена лига со тро ум ќе се спасиме арно ама овие со сув газ сакаат риби да фатат
Ај шо зедоа ефтини и просечни играчи не бараат помош ниту во ффм ниту пробуваат да купат натпревар мислат само со Ѓоко ќе се спасиме ама се виде чоекот е потрошен плус тераше инает не зеде шпиц сега нека си срка... Уствари ништо не ме чуди утре да си замини и пак само ние неколку будали да се нервираме како и секогаш!
Не знам поќе шо да трчам пукнав од нерви и кривица има во сите од двојче зоран ѓоко итн...
Само сега е прашањето како да бараме чаре и да се спасиме?
p.s.двојче све по најмило да ти ебам шо го испустивте градот и спортот!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom