Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
БУЈЧЕВСКИ ПАРАФИРАШЕ ЗА МЕТАЛУРГ

E по вакви како овај да плукате а не по Пачата и Стефан шо имаја дупло поголема понуда од другата страна .
Ваквите ликој како овај погоре треба да се избришат засекогаш .
За неколку стотини евра плус замина во Металург .:misticen:

Нека му е со среќа во новиот клуб и дајбоже никогаш успех да нема со истиот.:icon_mrgr:

Поубо на Бујче да му ги даеја тие неколку стотки,отколку да носат индијанци од сеоски фудбал....
Тој кослајот бил еден од Србите,каде бе со она парталчето?..:pistoldz:

Плус златни деца од младинците ги бркат,ми носат некој од Косел,Мосел,некој во Франфурт шо бил роден,Мифтари,Куртиши како и да се викаше тој шо требаше да дојди од Металург...
Не оди на арно работата...
Вака ако се продолжи не Ѓоко,ако сака Сер Алекс Фергусон да дојди нема да оди на арно работата..
Ај ќе се воздржам од коментари,до крајот на преодниот рок...да видиме шо ќе "досработат"..

Последно уредено:
Пак да не ме разбери некој погрешно, "бомбите" ќе биделе до понеделник, најкасно до среда ... Кој како имиња не ми кажаа ... Ајде да видиме шо ќе се деси ... Иначе ФФМ ќе му помагала многу на Пелистер, Вардар и Шкендија ... Нема потреба од помош јас велам, само да не ни судат судите против нас (y)

http://tip.com.mk/petreski-sledno-zasiluvane-na-pelister/

еден не знајме од овие шо ги донесоја... жими онај Билали на клипојте се гледа како многу добар перспективен.. другото се појма немаме кој се..

Добар е Билали за да се уфрли од клупа,работник,доста трча,малце му е падната формата пошо во Металург не добиваше баш минутажа али прелани имаше добра сезона во Словенија,Цеље ли беше тимот кај што играше знам постигна 5-6 гола...

Добар е Билали за да се уфрли од клупа,работник,доста трча,малце му е падната формата пошо во Металург не добиваше баш минутажа али прелани имаше добра сезона во Словенија,Цеље ли беше тимот кај што играше знам постигна 5-6 гола...

Мене искрено тој најмногу ме бендиса на видеата и онај станојевич како се презива таму то крилото... лебдат в терен, мислам дека тие двата ке се погодат...

Последно уредено:
Или ние не знајме шо прајме а другите знат и ни го пуштат ѓубрето да го прибериме,или другите не знат шо прат и си пуштат "таленти" тукутака,а ние знајме да препознајме потенцијал,:kafence:па ќе ги заебиме и ќе се покажат:zloo:,трето нема...
Па можи за некоја година ќе напрајме екипа(ако не испадниме дотогаш):D

Мене искрено тој најмногу ме бендиса на видеата и онај станојевич како се презива таму то крилото... лебдат в терен, мислам дека тие двата ке се погодат...
а овој Благојче Марковски играл за Пелистер што играч е за втора лига?

Ако му фалев на некој тука сум конечно :rolleyes:
Многу се израдував со цермат и Ѓоко и очекував многу попаметни потези но ова моментално ми изгледа на ебење во здрав мозок.Како прво бркањето на многу битолски деца посебно помладите.Второ - Бркањето на Чаки ( грев кој ке го плаќат сите како клуб) не како квалитетен играч туку како морален чин.Трето- немање на концепција на носење играчи туку да биле на проба.Па играч се носи како појачање веќе како докажан а не со проби.Четврто - Ѓоко плата 5000 евра а да не можи да им се даде на слободните Бујчевски ,Ристевски плата од 1500 евра.Пачата,Мирко и Стефан беа далеку од нас и ниту се надевав на нив.Драгаски и Китановски не беа контактирани а сигурно не земаат повеќе од 1500 евра каде што се.
Многу не логични потези но се надевам на носење 3-4 квалитетни проверени играчи во друг случај ке бидиме под просекот.
Поздрав

Не знам оти ама цело ова плукање уште поќе ми дава надеж дека ќе не биде ;)
Реално не зедовме ниту едно салам име ама од друга страна ко ќе видиш сите пет души до сега се деца ши значи има надеж плус за пари сите знаме дека не се скапи до 300 евра ако земаат максимум 400 евра шо и така не лошо ако се знај дека над иљадарче бра бошко динчев а мислам дека и врапчето беше солен
Втора работа сите пратиме 1МФЛ и знаме дека лани металург со доцнење на плати до шест месеци и со голобради деца плус крстев стигнаа до европа а претходно турново само со блажевски стигна исто европа, работнички исто лани со борче а есенскиот дел со онај шо замина сараево стигнаа до европа итн...
Шо значи за кај нас многу малку треба да се погодат две засилувања кои до права ги очекувам и со мотивирани деца да ја спасиме сезоната
Крај краева и вака без шпиц сум убеден дека опстанокот ние е загарантиран оти кај нас(во МКД) не е се во играчите и играта на терен има многу други работи...
Муабетот ми е да не бидеме хејтери пред време прво да видиме шо ќе изиграат на пријателските да ги видиме новите играчи дали и колку вредат да не прајме инкери пред рака прво да видиме шо ќе направат и преодниот рок е до втори Фебруари мислам
За нашите играчи шо ги пуштија и мене ми е криво за некој оти живејам ама и реално да си кажеме освен маглата и то велевски кои можеа да ги задржат за Пелистер Б-тим и резерви на другите му помина времето фала му што беа тука кога бевме и втора лига ама од друга страна да кажиме дека пола ако не и повеќето седеа тука оти никој не ги бараше инаку еден немаше да остани шо значи толку чинеа ако беа арни ќе избегаа како томе и драгарот
За чаки е греота шо така се повреди ама колку шо знам се му платија за операцијата како и на демиќ, нејсе на чаки оваа полусезона му беше дадена последна шанса да се докаже и врати во форма исто како на врапчето благојче итн... Штета за владица ама и тој никогаш не даде 100% односно тоа шо сите го очекуваме од него плус сите знаат дека е играч на монголот и се ми се чини дека само заради тоа го пуштија иако требаше да го задржат
Значи сега во моментот ни фалат шпиц голман и еден во средината!
Најголема надеж имам во минчето буки и батецот назад стандард се прилепчанецот и близнакот а тука останаа и мичо фиката јове...

Се сложвам за Чаки дека беше некоректно спрема детето шо повреден го пуштија , безразлика на неговите играчки квалитети. Можеа да го остат до крај на сезона , па на лето да му ги дат документите да си го бара чарето а не вака неопоравен на сред сезона. Ако ништо друго за Б тимот можеше да пополнува место и полека да закрепнува таму.
Али тое сега , нема враќање...
Околу трансфер политиката , сварно е малце збунувачки ова со овие младите ама па од друга страна ако гледаме , зедоја млади и многу евтини играчи . Сите овие заедно не коштат колку еден бразилец од 4та лига . Е дали ќе се покажат то ќе кажи времето , ама сигурен сум дека не се земени на невидено , туку беа следени подолг период Ѓоко па сеа само се договорени.
Две деца да се погодат од тие шо ги донесоја , полна капа е ...
Плус ко ќе видиш дека најдоброто од нашите деца го задржаја и плус со јаки договори ги врзаја.
Минчето , Јоки , Мустафов , Батецот , Љамче се сите битолчани и многу талентирани деца е сеа можи беше грешка шо не го задржаја Владица , ама дечкото се замислува дека е звезда а реално не поседува такви квалитети за да поставува услови. Ко ќе ги надоврзиш овие новите млади деца шо ги донесоја и не е така лошо .
Го пуштија Ступич и Ганчев шо според мене е нормален потег . Едно се скапи играчи а не покажаја никаков квалитет на терен .
Близнакот и Крстевски се добар тандем и добро е шо нив ги задржаја. (y)
Еве ова новото Талевски ќе биди исто опција за на штоперската позиција.
Слаби сме во нападот и таму треба да се донеси квалитет . Се надевам во наредните 5-6 трансфери ќе има некое позвучно име во нападот.
И останва уште бековската линија да се покрие. Тука мислам дека чкрипиме ептен.
Не е толку лошо , само треба да имаме верба.
Сигурно не е Ѓоко ненормален да дозволи да му носат некој дечиња колку да пополни ростер и да се избламира пред цела фудбалска јавност.
Проблемот е шо сме гладни за успех и неаме трпение и сакаме преку ноќ упсех .
Е за така треба многу пари и пак е прашање дали ќе склопиш екипа.
Со вакви лимитирани буџети , едноставно мора да чекаш период за да склопи екипата и да почни да функционира како шо треба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom