Шо барам јас на прославата на Ултрас,не сум јас од Ултрас...
И шо ако ги отвори картите Ѓоко пред сите?
Сега најде да ги отвора?Од ко си еба мајката се...ко виде дека нема надеж од екипата...
Кај беше да се побуни пред да почнат утакмиците..или тогаш накезен беше,се сликаше,праеше интервјуа,ветуваше силен Пелистер,проект на долги патеки,бла,бла....
Ко сите шо имат два грама фудбалска култура видоја шо партали ќе играт во Пелистер однапред знаеја шо ќе се случи овие ќутеа ја смирваја топката,да сме почекале....
Шо да чекаме?За опстанок се бориме ние си прајме експерименти....
Шо да чекаме?
Се сликаше со Газето,пиеше коктели со Зоки,најавуваше дека ќе сме го следеле примерот на Лудогорец,се пуфкаше дека ќе сме оделе на припреми во Турција,во хотел со 5 звезди,не сум сигурен ама ако не се лажам негде имаше изјавено дека тој одговара за екипата и верува во децата...
Кај беше да се побуни ако не беше така?
Ете тренер со толкаво реноме,со искуство и тежина и кутриот не најде храброст да речи
ШО ПРАЈТЕ БЕ ЛУЃЕ МАТУФИ СТЕ?
Наивен тој,за грев....
Па уште и од љубов седел во Пелистер..
Кај беше сите овие години да му помогни на Пелистер?20 и кусуро години?Или од ко го избркаја од сегде ко партал дојде тука?
Не бе Декси,дете младо,седи тој тука оти(треба)да лапа 4,5 илјади евра за месец+стан шо му ветија(е сега можи почна да брчи против управата оти се збора дека му каснеле со платите и го дупат со познатат изрека
утре плата ќе има,почекај да префрли овај,да дај тој итн)....
И сега сите барат амнестија,не сме ние криви,тие се криви,типична Македонска работа....
А ОТИ НЕ КАЖВА ЏОКИЦА ЗОШТО НЕ ЗНАЈ ДА ГИ РАСПОРЕДИ ИГРАЧИТЕ НА ВИСТИНСКИ ПОЗИЦИИ?
Зошто вчера играше со Чешмеџиев на лев бек?
Зошто не игра Батецо,Фиката?
Зошто не дупат сите селски екипи во лигата и губиме од сите?Па во ваква лига да не можиш да се наметниш значи не те бива,нема друго...не млади биле,ако сака и по 15 години нека се,во ваква лига ако не можиш да покажиш дека те бива за фудбал нигде не можиш...
Никој не е крив бе,јас сум крив ете,не е Ѓоко крив..
Оти не кажа кој му ја прај тактиката?(ако воопшто ја има)....
Оти дошол на прославата и ај ќе му опростиме..И шо ако дошол?
И во ракомето никој не е крив,со сите шо праев муабет сите се вадат дека се чисти,и вината ја префрлаја кај другите,ете и во фудбало иста приказна...
Ко ќе има пари сите се тука,кажват вака треба така треба,ко ќе почни екипата да паѓа со резултати,и сите бегат од одговорност....
Ако е толку маж,и отворен за соработка нека излези на прес и нека кажи
ЛУЃЕ ВАКА И ВАКА Е РАБОТАТА,ПРЕЗЕМАМ ОДГОВОРНОСТ,ИАКО НЕ СУМ КРИВ,НЕКА ГИ КАЖИ СО ИМЕ И ПРЕЗИМЕ СИТЕ ШО НОСЕА ИГРАЧИ...
Вака зад грб џабе е......
Исто ко со Пискачо маубетите и неговите најави за прес конференции за виновниците во РК Пелистер...
Зборање на празно и префрлање на вината кај другите...
Јасно е како бел ден дека не чини работата,и знајме сите како стојат работите....знајме кој стој зад клубот и какви сплетки се прат...
Само криво ми е за Мане и за старите играчи шо така ги исфрлија ко партали...
Криво ми е шо сите каравме врневме по Мане и играчите а сега ги бараме назад....
И морам да ти признам тебе за то,дека ти можи единствениот кој го бранеше Мане и на крај испадна во право...

Барем личевме со нив на екипа,каква таква...сега на ништо не личиме,на рекреативна дружина...
Какви такви за овие беа играчишта....