Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
И шо дека дојде ???
Па се да му ебам јас него , на сите телевизии излезе заедно со двојче , најавуваше европски клуб , проекти буџети стадиони...
Шо не излезе уште одма по првиот пораз и да кажи како е реално ситуацијата .
Шо ми јади кур сега...
Море крив е тој , нека не ја префрла топката.
Сам барал млади играчи , не прифаќал постари од 22 години во екипата.
Сите знат за провизиите шо ги зеде за децата од Скопје и тие србите.
По 1000 евра од играч в џеб си клал калапот и сеа од ко виде дека напрај катастрофална грешка , не бил тој крив .
Сите се криви и тој и двојче и зоки...
Нека си оди , џенем нека фати. Знајме сите дека ќе испадниме , јасно ни е ...
Та со него , та без него.
Него проблемот е кога повторно некогаш ќе заиграме прва лига пак.
Нека се гонат сите упм , еден од нив да нема во клубот.
Посекако крајот на двојче му е дојден . Да се надеваме дека идните шо ќе го заменат ќе имат барем малце сенс за спорт и ќе почнат да вложват во клубојте.
Та со овај арамијата се виде колку е сатот уште пред 5 години.
Двојче го заеба Зоки, Зоки го заеба Ѓоко ... на крај Ѓоко е крив ... ама ДВОЈЧЕ ... сите работи се од него - СИТЕ !!!

Двојче го заеба Зоки, Зоки го заеба Ѓоко ... на крај Ѓоко е крив ... ама ДВОЈЧЕ ... сите работи се од него - СИТЕ !!!
Нема тука Декси шо да се кажи, убо ти рече, оти ѓоко не кажа јасно претходно шо е работата туку сега се пичкари за да избегни линч.
Сите се ѓубриња, за ова шо му го напраја на клубо бел ден да не видат ни еден.
Посебно во то владе гомното и во партијата шо ќотек лежи...немерен.

Прав си ама мора некој да го прими писмото е сега кој ќе биди времето ќе покажи...
Дека ова вака не смее да остани е факт а другото се детали, сепак каменот доаѓа од блиску!
Одиме до крај!!!
Не за друго оти нема што да загубиме Фк.Пелистер Рк Пелистер и Кк Пелистер се на работ на пропаста а стадионот и салата се уништени шо значи само протест односно марш за спорот е спасот друго ништо!
Сега е моментот да добиеме и ние како град и клуб нешто доста е ќутиме за ситен интерес на поединци, кога веќе се фативме на орото ќе играме до последно за Пелистер и Битола!
Да живее Независна Битола

Прав си ама мора некој да го прими писмото е сега кој ќе биди времето ќе покажи...
Дека ова вака не смее да остани е факт а другото се детали, сепак каменот доаѓа од блиску!
Одиме до крај!!!
Не за друго оти нема што да загубиме Фк.Пелистер Рк Пелистер и Кк Пелистер се на работ на пропаста а стадионот и салата се уништени шо значи само протест односно марш за спорот е спасот друго ништо!
Сега е моментот да добиеме и ние како град и клуб нешто доста е ќутиме за ситен интерес на поединци, кога веќе се фативме на орото ќе играме до последно за Пелистер и Битола!
Да живее Независна Битола

Не можи бе некој овде да го брани Ѓоко...
Па шо сака нека кажи и со кој шо сака нека излегва... Факт е дека зема плата колку цела екипа заедно, а еве пет утакмици кај шо немаме повеќе од две додавања поврзано. Кој му ги донесе играчите? Тој србинот најавуваше некои бразилци, колумбијци... па се спомнуваа и срби некои од неговата агенција. И ако не се лажам тој си замина оти Ѓоко тука му кажа кој е кој, а играчите идеа на препорака на Ќириќ. Плус, од средина на декември се заедно, врвни подготовки имаа шо немаше ниедна екипа освен тогаш во Шпанија ко се одеше. И 1 бод итоа поклон од Пачата на 5 утакмици е жива мизерија. Поизвесно е дека Тетекс ќе не стигни отколку ние да го стигниме Турново.
Седел Ѓоко уште од почит... Почит ќе беше ден после трансфер рокот да излези да ги викни новинарите и да речи ова не се играчи шо јас ги барав, со овие не сум паметен како ќе изборам опстанок управата се ѓубриња вакви такви и да си замини.
А не трпение бара, па имало квалитет, требало време...
А и Зоки е будала. Шо мајка го тераше со Двојче да се фаќа на оро не знам. И тој можи да излези и да речи лажевме со брачед ми ќељајцата, го немате видено никој договорот оти се потпишавме на бафтана на некој лист празен. И после Двојче нека му ја мозга како ќе излажи овој пат. Вака дури се ќути сите си ја имаат кривицата и тука нема никаква дилема.

Можеше да дојдиш на прославата на Ултрас Битола, беше и Ѓоко и ги отвори картите ПРЕД СИТЕ !
Цитирам: ,,Ајде, да излезиме на прес и нека речат дека јас не барав играчи или дека тие не ми носеја. Во последните два месеци само 2 пати се имам видено со Зоки"
Тој шо беше денес во бутката кај фстакот му стана јасно, кој и како е крив, кој како и зошто ги земаше играчите ! Самиот голман Захов (на Х. Турново) како и многу други му се понудиле на Ѓоко уште со самото негово доаѓање во Пелистер, арно ама управата му давала 500 евра, а во Турново сега зема 1,500 ! Каков буџет од 520.000 евра, околу 100,000 евра е буџетот ... И да, тој останва заради навивачите и почита према клубот, иначе можи уште утре да си оди, а ако беше за нешто крив немаше да дојди на прославата, ќе се пикнеше во некоја дупка или отставка ќе си даеше, ама дојде и кажа шо е и како е ! :)
Шо барам јас на прославата на Ултрас,не сум јас од Ултрас...
И шо ако ги отвори картите Ѓоко пред сите?
Сега најде да ги отвора?Од ко си еба мајката се...ко виде дека нема надеж од екипата...
Кај беше да се побуни пред да почнат утакмиците..или тогаш накезен беше,се сликаше,праеше интервјуа,ветуваше силен Пелистер,проект на долги патеки,бла,бла....
Ко сите шо имат два грама фудбалска култура видоја шо партали ќе играт во Пелистер однапред знаеја шо ќе се случи овие ќутеа ја смирваја топката,да сме почекале....
Шо да чекаме?За опстанок се бориме ние си прајме експерименти....
Шо да чекаме?
Се сликаше со Газето,пиеше коктели со Зоки,најавуваше дека ќе сме го следеле примерот на Лудогорец,се пуфкаше дека ќе сме оделе на припреми во Турција,во хотел со 5 звезди,не сум сигурен ама ако не се лажам негде имаше изјавено дека тој одговара за екипата и верува во децата...
Кај беше да се побуни ако не беше така?
Ете тренер со толкаво реноме,со искуство и тежина и кутриот не најде храброст да речи ШО ПРАЈТЕ БЕ ЛУЃЕ МАТУФИ СТЕ?:angel:Наивен тој,за грев....
Па уште и од љубов седел во Пелистер..:vozbud:
Кај беше сите овие години да му помогни на Пелистер?20 и кусуро години?Или од ко го избркаја од сегде ко партал дојде тука?

Не бе Декси,дете младо,седи тој тука оти(треба)да лапа 4,5 илјади евра за месец+стан шо му ветија(е сега можи почна да брчи против управата оти се збора дека му каснеле со платите и го дупат со познатат изрека утре плата ќе има,почекај да префрли овај,да дај тој итн)....
И сега сите барат амнестија,не сме ние криви,тие се криви,типична Македонска работа....
А ОТИ НЕ КАЖВА ЏОКИЦА ЗОШТО НЕ ЗНАЈ ДА ГИ РАСПОРЕДИ ИГРАЧИТЕ НА ВИСТИНСКИ ПОЗИЦИИ?
Зошто вчера играше со Чешмеџиев на лев бек?:bravobe:
Зошто не игра Батецо,Фиката?

Зошто не дупат сите селски екипи во лигата и губиме од сите?Па во ваква лига да не можиш да се наметниш значи не те бива,нема друго...не млади биле,ако сака и по 15 години нека се,во ваква лига ако не можиш да покажиш дека те бива за фудбал нигде не можиш...
Никој не е крив бе,јас сум крив ете,не е Ѓоко крив..
Оти не кажа кој му ја прај тактиката?(ако воопшто ја има)....
Оти дошол на прославата и ај ќе му опростиме..И шо ако дошол?
И во ракомето никој не е крив,со сите шо праев муабет сите се вадат дека се чисти,и вината ја префрлаја кај другите,ете и во фудбало иста приказна...
Ко ќе има пари сите се тука,кажват вака треба така треба,ко ќе почни екипата да паѓа со резултати,и сите бегат од одговорност....
Ако е толку маж,и отворен за соработка нека излези на прес и нека кажи ЛУЃЕ ВАКА И ВАКА Е РАБОТАТА,ПРЕЗЕМАМ ОДГОВОРНОСТ,ИАКО НЕ СУМ КРИВ,НЕКА ГИ КАЖИ СО ИМЕ И ПРЕЗИМЕ СИТЕ ШО НОСЕА ИГРАЧИ...
Вака зад грб џабе е......
Исто ко со Пискачо маубетите и неговите најави за прес конференции за виновниците во РК Пелистер...
Зборање на празно и префрлање на вината кај другите...
Јасно е како бел ден дека не чини работата,и знајме сите како стојат работите....знајме кој стој зад клубот и какви сплетки се прат...
Само криво ми е за Мане и за старите играчи шо така ги исфрлија ко партали...
Криво ми е шо сите каравме врневме по Мане и играчите а сега ги бараме назад....
И морам да ти признам тебе за то,дека ти можи единствениот кој го бранеше Мане и на крај испадна во право...:bravobe:
Барем личевме со нив на екипа,каква таква...сега на ништо не личиме,на рекреативна дружина...
Какви такви за овие беа играчишта....

Шо барам јас на прославата на Ултрас,не сум јас од Ултрас...
И шо ако ги отвори картите Ѓоко пред сите?
Сега најде да ги отвора?Од ко си еба мајката се...ко виде дека нема надеж од екипата...
Кај беше да се побуни пред да почнат утакмиците..или тогаш накезен беше,се сликаше,праеше интервјуа,ветуваше силен Пелистер,проект на долги патеки,бла,бла....
Ко сите шо имат два грама фудбалска култура видоја шо партали ќе играт во Пелистер однапред знаеја шо ќе се случи овие ќутеа ја смирваја топката,да сме почекале....
Шо да чекаме?За опстанок се бориме ние си прајме експерименти....
Шо да чекаме?
Се сликаше со Газето,пиеше коктели со Зоки,најавуваше дека ќе сме го следеле примерот на Лудогорец,се пуфкаше дека ќе сме оделе на припреми во Турција,во хотел со 5 звезди,не сум сигурен ама ако не се лажам негде имаше изјавено дека тој одговара за екипата и верува во децата...
Кај беше да се побуни ако не беше така?
Ете тренер со толкаво реноме,со искуство и тежина и кутриот не најде храброст да речи ШО ПРАЈТЕ БЕ ЛУЃЕ МАТУФИ СТЕ?:angel:Наивен тој,за грев....
Па уште и од љубов седел во Пелистер..:vozbud:
Кај беше сите овие години да му помогни на Пелистер?20 и кусуро години?Или од ко го избркаја од сегде ко партал дојде тука?

Не бе Декси,дете младо,седи тој тука оти(треба)да лапа 4,5 илјади евра за месец+стан шо му ветија(е сега можи почна да брчи против управата оти се збора дека му каснеле со платите и го дупат со познатат изрека утре плата ќе има,почекај да префрли овај,да дај тој итн)....
И сега сите барат амнестија,не сме ние криви,тие се криви,типична Македонска работа....
А ОТИ НЕ КАЖВА ЏОКИЦА ЗОШТО НЕ ЗНАЈ ДА ГИ РАСПОРЕДИ ИГРАЧИТЕ НА ВИСТИНСКИ ПОЗИЦИИ?

Зошто не дупат сите селски екипи во лигата и губиме од сите?Па во ваква лига да не можиш да се наметниш значи не те бива,нема друго...не млади биле,ако сака и по 15 години нека се,во ваква лига ако не можиш да покажиш дека те бива за фудбал нигде не можиш...
Никој не е крив бе,јас сум крив ете,не е Ѓоко крив..
Оти не кажа кој му ја прај тактиката?(ако воопшто ја има)....
Оти дошол на прославата и ај ќе му опростиме..И шо ако дошол?
И во ракомето никој не е крив,со сите шо праев муабет сите се вадат дека се чисти,и вината ја префрлаја кај другите,ете и во фудбало иста приказна...
Ко ќе има пари сите се тука,кажват вака треба така треба,ко ќе почни екипата да паѓа со резултати,и сите бегат од одговорност....
Ако е толку маж,и отворен за соработка нека излези на прес и нека кажи ЛУЃЕ ВАКА И ВАКА Е РАБОТАТА,ПРЕЗЕМАМ ОДГОВОРНОСТ,ИАКО НЕ СУМ КРИВ,НЕКА ГИ КАЖИ СО ИМЕ И ПРЕЗИМЕ СИТЕ ШО НОСЕА ИГРАЧИ...
Вака зад грб џабе е......
Исто ко со Пискачо маубетите и неговите најави за прес конференции за виновниците во РК Пелистер...
Зборање на празно и префрлање на вината кај другите...
Јасно е како бел ден дека не чини работата,и знајме сите како стојат работите....знајме кој стој зад клубот и какви сплетки се прат...
Само криво ми е за Мане и за старите играчи шо така ги исфрлија ко партали...
Криво ми е шо сите каравме врневме по Мане и играчите а сега ги бараме назад....
И морам да ти признам тебе за то,дека ти можи единствениот кој го бранеше Мане и на крај испадна во право...:bravobe:
Барем личевме со нив на екипа,каква таква...сега на ништо не личиме,на рекреативна дружина...
Какви такви за овие беа играчишта....

Vo pravo si bate....toj sam si gi birase igracite...oti ne rece cekajte be luge jas so ovie igraci ne mozam da rabotam...uste pred da pocni sezonata...tuku jadese lajna vakov pelister onakov pelister.....ludogorec ke go naprajme ne znam so.....more mars upm neka fati.....gi izbrkaja decata nasi donesoja anonimusi so od doma ne gi znat deka fudbal igrat...ko gi donesoja bitola od doma misleja deka vo crombert ke rabotat..na krajo ne bil goko kriv ne znam koj bil.....goko ja praese selekcijata za 99%od igracite so se tuka...

Декси оти овие работи не ги пишиш на страната на фб да читат луѓето да знат шо се случва? Доста само за пофалби ја работите.Имаме кај да читаме пофалби...тука се битолски весник и мишевски.

Општината денар нема даено за клубот,а од парите на Цермат наменети за ФК Пелистер ни половина од дадените не легнуватво клубот туку кај локални дпмне - овци

Е ова и мене ме интересира...
Батецо е најквалитетен играч шо го имаме во средината, на клупа.
Фиката каков-таков е дупло подобар од сите други шо играа по лево, на клупа.
Тој Чешмеџиев уште голман нема застанато а има некој потенцијал дечкото. Смоковски бил полушпиц овој го враќа на бек. Тој Петрески ни сам не знаj шо игра... Ова ко Думбало ко ќе му речеше на тие вишок шо беа ти 12ка ти 13ка играј :misticen: тие му беа 'слободни играчи'.

И на ваква екипа која нема ни искуство ни ништо, ти да земиш да ги префрлаш на позициите како ќе ти текни е стварно криминал. Сигурен сум дека било кој друг тренер макар и со оваа екипа ќе извадеше многу повеќе, ако ништо друго барем ќе личевме на нешто и играта ќе имаше смисла. Да не прајме муабет па за платата на стручниот штаб... :pov:

Општината денар нема даено за клубот,а од парите на Цермат наменети за ФК Пелистер ни половина од дадените не легнуватво клубот туку кај локални дпмне - овци
Оти јас мислам дека е обратно, Цермат нема никаква врска со проектот се е измислица и овие играчи мизерни платичина од по 200 евра земат од државни пари, заради то шо мора, шо лажеше и шо обеќаваше гомното ги издвојва шо општината шо државата.
Нема логика некако Цермат да дава пари а нигде да не се спомнува, ебана реклама да нема ниту на дресој ниту на ништо. Кузнај шо заврзлами ни имат напраено бел ден да не видат сите до еден.
Не дека сум многу упатен ама ете како некоја можност ова онака да ја спомнам, има логика.
Исто да нагласам дека секој просечен Битолски познавач на фудбал ќе речи дека Ѓоко нема абер и ништо нема напраено за екипата. Оние потези шо тој ги влечи се доказ за непознавањето на мак фудбалот и на нашиот клуб како функционирал до сега. Убо спомна некој погоре изгледа Мане и Боче чинеа.

ај сеа да прашам,дали на сите им се јасни работите???

или има уште некој за објаснување

каде е сопственикот,косопственикот,останатите спасители да излезат на тв јавно да кажат за плановите,да им се видат суратите за секој на улица ко ќе ги сретне да знаат шо луѓе се........

мн јасно се чека да заврши сезонава и да се стави клуч на спортските арени за да се преадаптираат во паркиралишта или слично

Како и да речиме сите овде, колку и да не се сложваме едни со други, на сите ние е јасно дека сме ЖРВТИ НА РЕЖИМОТ !

Сите сме жртви на еден ГЛУМЕЦ, ама јас би рекол ако ... можи и полошо, убо ни е вака :sekcza::kuracc:

Оти јас мислам дека е обратно, Цермат нема никаква врска со проектот се е измислица и овие играчи мизерни платичина од по 200 евра земат од државни пари, заради то шо мора, шо лажеше и шо обеќаваше гомното ги издвојва шо општината шо државата.
Нема логика некако Цермат да дава пари а нигде да не се спомнува, ебана реклама да нема ниту на дресој ниту на ништо. Кузнај шо заврзлами ни имат напраено бел ден да не видат сите до еден.
Не дека сум многу упатен ама ете како некоја можност ова онака да ја спомнам, има логика.
Исто да нагласам дека секој просечен Битолски познавач на фудбал ќе речи дека Ѓоко нема абер и ништо нема напраено за екипата. Оние потези шо тој ги влечи се доказ за непознавањето на мак фудбалот и на нашиот клуб како функционирал до сега. Убо спомна некој погоре изгледа Мане и Боче чинеа.
Единствен финансиер на клубот е Цермат.Чоекот колку и да сака да напрај не можи оти му ебаа матер од пари лапање.На кој начин му ги крадат незнам ама сигурно место 400.000 да завршат во клубот ќе дојдат 200.000.Кој е бе тој Шеровски све по список са му ебам јас него,тој е роден за доживотен директор на ФК изгледа.Абе кај недава пари газето од општината му ги кради и тие на Цермат наменети за ФК.Мене ова ми кажваше соработник на Зоран дека му ебале матер и дека му бич пукнат филмот и дека пола од парите шо ги давал стигале за то шо се наменети.Па еве зВистината нека се уклучи нека кажи само со Да или НЕ:)

Единствен финансиер на клубот е Цермат.Чоекот колку и да сака да напрај не можи оти му ебаа матер од пари лапање.На кој начин му ги крадат незнам ама сигурно место 400.000 да завршат во клубот ќе дојдат 200.000.Кој е бе тој Шеровски све по список са му ебам јас него,тој е роден за доживотен директор на ФК изгледа.Абе кај недава пари газето од општината му ги кради и тие на Цермат наменети за ФК.Мене ова ми кажваше соработник на Зоран дека му ебале матер и дека му бич пукнат филмот и дека пола од парите шо ги давал стигале за то шо се наменети.Па еве зВистината нека се уклучи нека кажи само со Да или НЕ:)
Абе какво крадење другар . Тука не станва збор за крадење , пошо за да има крадење треба да има пари во клубот а пари нема.
Ете да го тргниме лајното од општина настрана и да речиме дека не го почитува договорот и не ги префрла парите шо ги вети (120К) , кај се останатите 390 К шо требаше наводно да ги дај ќелешот од цермат ??
Значи и сам да финансира без лајното , пак то е голема сума а со таква сума се носат богами салам играчи за наши услови. То е буџет приближно на онај на Работнички и МЕталург.
Во клубот се потрошени 100 К преку сила , со се припреми со се све.
Изманипулирана е јавноста бесрамно.
Е сеа некој треба да си сноси одговорност а то нема да се случи очигледно.
Тука вина најголема јас гледам кај цермат и џокица . Тој мајмунот од Кичево сите знајме дека е прв за стрелање , ама во случајот кривицата е уште поголема кај цермат и стручњакот од Ресен.
А ако е виситна пак она шо се шпекулира низ град дека се е ова смислено сценарио за намерно исфрлање на клубот во понизок ранг , тогаш работата е уште пострашна од колку шо замислуваме.
Многу гнасни игри и манипулации се играт околку клубот , чоек да не знај дали е филм или вистина ни се дешава .
Ова шо ни го стокми глумецот е сценарио шо треба да се преслика на филмското платно.
Има материјал за неколку продолженија да се снимат без никаков проблем .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom