Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека претрвате чоекот кој го праша(ПП) му одговори скоро се па за тоа трпение од тоа што мислам дека е треба да го остајте на мира барем уште малку оти има некој домашни проблеми...

абе секоја му чест на дечкото шо споделва нешто со нас ама не менва то ништо за клубо...
и србино да е набркан пак рачунајте дека со истата багра од играчи треба да се нервираме, ништо веќе не ми да го смени то шо сме најслаби во лигата.

Никој не ме научил, ниту ќе ме научи, а и да ме научи нема да е крај на светот, вистината е како шило, кога тогаш ќе ИЗЛЕЗИ, шо би рекле Заев и Г'ујо. Отставка на спортскиот директор од лични причини, засега само то го гледам како новст што можам да го споделам тука јавно со вас, а за повеќе можам да одговорам опширно во порака, но не на секој !

Никој не ме научил, ниту ќе ме научи, а и да ме научи нема да е крај на светот, вистината е како шило, кога тогаш ќе ИЗЛЕЗИ, шо би рекле Заев и Г'ујо. Отставка на спортскиот директор од лични причини, засега само то го гледам како новст што можам да го споделам тука јавно со вас, а за повеќе можам да одговорам опширно во порака, но не на секој !
То е најмалку битно сега кој си и што работиш, работата е да куртули клубот од најлошото...
Шо напрајвте со канцелариите, наводно утре ќе се отворале, шо бидна со автобусот, со стадионот, решивте кај ќе играте Охрид или Прилеп?
До каде е со веб страната оти нели србинот беше задолжен за тоа, кога сум кај него има некој што ќе го земи неговото место или не?!
За другите прашања прочитај во порака и таму одговори ако сакаш...

Шо има да ни ја кажва вистината ,не треба,фала многу..
Ако сака нека кажи,ако не не ќе го молиме....
Па уште и преку порака да му се обратиме,а тој ќе одлучел кого ќе удостои со одговор...:pos:
Никој не го тера(ше) ни да кажва,нека не кажва....(како и за се шо се ќути во градот,сите се против ама никој не се осмелува да напрај нешто)....
Абе аман,не сме од Бутуруз ние па да ни кажвате нешто ново,се се знај...
20 и кусур години го следам Пелистер,не треба некој да ми кажва шо се случва со мојот клуб,се се знај...
Сите знајме колку е сатот,и шо "сработија".....
За кавги и слични работи во соблекувалната,тој вака му рекол,тој така то е најмал проблем,сегде ги има овие работи...
Ама најважните проблеми,одлучувачките и мало дете шо вчера почнало фудбал да гледа одма ќе ги забележи...
Не ни треба некој да ни кажва шо е и како е....
Е сега нека му служи на чест на сите шо го дојсоја Пелистер на ова дереџе...
И ќе бидат запамтени како уште една гарнитура која неуспешно си ја "сработи"задачата...(во друштво на Пупучо,Невеновски,Монголо,Ванчо)...
Клубот е на праг на втора лига,а овие уво не ги боли,уште си терат со филмот дека со млада екипа можат да напрат успеси во иднина(дај боже да е така)..
Ама домашниот есап и онај на пазар е сосема различен..немаме време за чекање,клубот е на праг на директно испаѓање овие барат време,да ја уиграле екипата....:bravobe:
А како тргнале работите изгледа есапот на Џокица скроз е љуфнат...:tapp:
И на крај ако не дај боже испадниме прв ќе ги спакува куферчињата и ќе оди да работи во Тунгузија...
Море задржи го таму,нека си ги одработи сите години од договорот(нормално за плата шо одговара на рангот на натпреварување)....
А за другите работи,канцеларии,автобуси,фан шопој и слично во моментот кога клубот е пред втора лига е најмал проблем....:facepalm:
И така ги заташкаја работите па ништо не кажват....(нема да ни требат во втора лига)....
Досега 10 канцеларии ќе се отвореа и 10 автобуси ќе донесеа(на старо од Њемачка):D...
Или има време,ќе почекаме ние,научени сме...:свиркам:
Туку ко веќе прашвате прашања мене ме интересира ЗОШТО ИМЕТО ЦЕРМАТ НИКАДЕ НЕ ФИГУРИРА?(реклама на стадион,на дрес итн)...
Освен на коктелите во Белведере...:ајнапиво:
Или ко Барса сме ние(на времето)...без спонзори.....:drk:

Абе шо ќе кажи и тој , шо има да кажи ...
Се знај кој колку зел од трансферите и кој е договорот .
Само едно не ми е јасно мене ... Како Ѓоко цело фудбалско реноме кое го стекна и респектот од цела јавност во овие 25 години , дозволи за некоја мала сума да пушти се низ вода.
Абе за ниедни пари не го прам бе то ... Нема цена достоинството и честа.
Како после ова мисли да биди ангажиран од некој друг клуб во Македонија , кога сите видоја како безобразно ја излажа јавноста.
Од најреспектираниот тренер во Македонија и најпочитувана личност меѓу битолчани , дозволи да го плукат сите ради онај криминалецот двојче и брачедму .
Мене то не ми е јасно и никако не ми влегва во глата.
Та за клубот не е веќе важно кој шо ќе кажи и дали вистината ќе дознаеле . Ме боли курот мене за то . Шо ми менва мене вистината ко на крај ми го испаднаја клубот за кој навивам во втора лига.
Ништо не менва . Само ќе се запишат сите овие ликој во тефтерот на срамот.

Ќе заврши ова лудило еден ден , нема вечно да трај . Ама незнам тогаш кај ќе се кријат и со кое лице ќе излезат во јавноста.
Срам да му е на сите , од еден до последен !!!
Кај ќе му оди душата бе.

После овие постови ако не направат серија од победи јас ја :D
Не знам оти ама уште имам верба дека ќе се спасиме, ако не здравје нема да ни биди прв пат а како што тргнало може да ни биде последен, шо значи по арно ако неќи цермат да спонзорира да го остај клубот од колку да се мачиме вака со ситни финасии

@Goran Bt по која основа имаш верба друже? :pos:
Преку ноќ ќе научат фудбал да играат, некоја екипа ќе се откаже од лигата?
Реално е дека во моментов имате најслаб состав од лигата, дури и Тетекс е подобар од вас. Особено сте слаби во нападот и средината, вие со есенскиот состав се мачевте да дадете голови, камоли со овие играчи кои се послаби и од играчите кои беа на терен на легендарниот дуел со 1000 шанси меѓу нас и вас, кога тепавме со гол на Џангаровски со глава во 2010 година.

Вистина е дека тимот нема сила да издоминира на фудбалски натпревар од ПМФЛ, Вистина е дека веќе почнаа да паѓаат оставки, Вистина е дека клубот со сила му е тупнат на спонзорот/газдата или шо и да е..........

Вистина е дека Мане многу подобро ќе се снајдеше од Ѓоко.

Абе шо знам сајберче дали од шо многу сакам да биди така и си давам лажна надеж или вистина ќе се спасиме времето ќе покажи но во едно сум сигурен до колку не дај боже се случи најлошото некој ќе одговара и ќе наеби гадно!
Оптимизмот ми е не дека имаме по јак тим од другите туку дека не сакаат да играат прва лига па така тетекс и турново ќе отпаднат а ние и брегалница ќе се бориме за бараж, кај нас е сто пати докажано не дека најдобриот е шампион или најслабиот отпаѓа од лигата туку дека табелата зависи од многу други работи пример ќе биди недела брегалница -шкендија 1 (дај боже да биди 2)
Оптимизам ми дава подобрата игра од колку порано но сепак како и да е грешката е кај нас што не зедовме шпиц!
Значи не ме плаши што сме слаби и со малку бодови туку што газдата не го одврзува ќесето да донеси салам два, три играчи или да купи некој натпревар оваа полусезона
Сигурен сум дека Недела не губиме со работнички ако го заприме мацата уствари сите тимој се тука некаде со силата само шо делат вашите и искра пред се со парите
Имам надеж дека и со ланскиот состав да бевме од овие четири кола ја рачунавме само со брегалница па така сега ако се извадиме против работнички се ќе биде пак на место и со поголем морал за дербито против вас следна недела :)

p.s.не дај боже ако одиме јабана последна шанса ќе биде царев двор или ффм никој не знае што ќе биде можи ќе ја прошират лигата итн...Најважно сега со работнички

Абе шо знам сајберче дали од шо многу сакам да биди така и си давам лажна надеж или вистина ќе се спасиме времето ќе покажи но во едно сум сигурен до колку не дај боже се случи најлошото некој ќе одговара и ќе наеби гадно!
Оптимизмот ми е не дека имаме по јак тим од другите туку дека не сакаат да играат прва лига па така тетекс и турново ќе отпаднат а ние и брегалница ќе се бориме за бараж, кај нас е сто пати докажано не дека најдобриот е шампион или најслабиот отпаѓа од лигата туку дека табелата зависи од многу други работи пример ќе биди недела брегалница -шкендија 1 (дај боже да биди 2)
Оптимизам ми дава подобрата игра од колку порано но сепак како и да е грешката е кај нас што не зедовме шпиц!
Значи не ме плаши што сме слаби и со малку бодови туку што газдата не го одврзува ќесето да донеси салам два, три играчи или да купи некој натпревар оваа полусезона
Сигурен сум дека Недела не губиме со работнички ако го заприме мацата уствари сите тимој се тука некаде со силата само шо делат вашите и искра пред се со парите
Имам надеж дека и со ланскиот состав да бевме од овие четири кола ја рачунавме само со брегалница па така сега ако се извадиме против работнички се ќе биде пак на место и со поголем морал за дербито против вас следна недела :)

p.s.не дај боже ако одиме јабана последна шанса ќе биде царев двор или ффм никој не знае што ќе биде можи ќе ја прошират лигата итн...Најважно сега со работнички
Не е само Мацата тука се и Илијовски и Дарко Велковски кој игра во одлична форма .
Реално иако сме фаворити некако тешко играме во Битола па нема да биде изненадување и ако ни откинете некој бод.

Не е само Мацата тука се и Илијовски и Дарко Велковски кој игра во одлична форма .
Реално иако сме фаворити некако тешко играме во Битола па нема да биде изненадување и ако ни откинете некој бод.
Абе вие да бидите среќени ако земите бод, кој патем не ви треба и така со шкендија и вардар ќе играте европа плус шкендија ќе загуби во штип па разликата ќе биди иста...
Редно е и ние да победиме и дадеме гол осеќам дека Цилеридис и Биљали ќе дат по еден гол на асистенција на минчето ;)
Нема повеќе заебанција и бодови за гостите на домашен терен штета што се селиме охрид или прилеп ама то е единствено ме плаши кој ќе суди..

Овај со Вистина.мк нема потреба да членува веќе на овај форум и да некој го моли да му "кажи" шо се случува во овај мизерен клуб!Како расипан телефон да се игра тука....ај дел кажи,ај мене кажи ми не пиши тука сите да читат,ај пушти ми ПП па ќе ти кажам...:facepalm::facepalm::facepalm:.Ич немора да се кажва ништо и онака то е пракса во градот ;).Утре со Работнички кај се игра?Тука кај нас или во околијата?
П.С.некни решавав крстозбор и шо ќе видам :pos::pos::pos:...ај ние сме слаби не не бива,ама овие па ги дупат кај стигнат :LOL::LOL::LOL:
IMG_3906.JPG

Овај со Вистина.мк нема потреба да членува веќе на овај форум и да некој го моли да му "кажи" шо се случува во овај мизерен клуб!Како расипан телефон да се игра тука....ај дел кажи,ај мене кажи ми не пиши тука сите да читат,ај пушти ми ПП па ќе ти кажам...:facepalm::facepalm::facepalm:.Ич немора да се кажва ништо и онака то е пракса во градот ;)

И Декси го нема нигде :свиркам:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom