Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Утре наместо во тетово ќе играме куманово ;-)
Се надевам дека ќе изненадат нашите па после со работнички на сила или на среќа да тепаме и крениме гла, штета со брегалница шо загубивме оти тоа коло сите резултати ни одеа во прилог исто и од ова коло супер си излегоа резултатите само уште да имаме сили да изненадиме, ама ме плаши жуниор да не не реши...
Како и да ќе има пренос ќе гледаме утре

јас не сум навивач на Пелистер ама гостинскион зелено-бел би го купил ако се продава негде, мн е јак
Jaс ќе ти го купам, ама да ти се потпишам на местото за спонзорот кај шо е :D

Фудбалот :facepalm::facepalm::facepalm:...Нека дојди барем 9 сато вечер да гледаме ЛШ :X3: оти вака ништо не прајме.Само чекам да видам какво ново сенарио ќе смислат управата,докторот,Ѓоко и компанија

Ај шо сме најслаби во лигата убедливо сме.. ама едно не ми е јасно- зошто судијата во 86 му го поништува голо на грко???? кај виде фал?? дека се загради?? па да му ебам мајката почист гол сме немале од овај одамна а ни го поништија катастрофално.. незнам шо да велам поќе... испаѓаме 100% со ваква игра.

Не знам за вас ама јас сум задоволен и од играта и резултатот(оти мислев петка ќе јадиме), ако ова е толку јаката шкендија со миљон евра буџет ние си игравме баш добро од тоа што успев да го видам односно има надеж во дел од децата ама пак ќе речам фали шпиц!
За судиите и некни во Битола не оштетија шо не свирнаа пенал и дома и сега во гости судиите имаат против Ѓоко му се враќаат на секое приговарање најверојатно се збора дека се неќеле со илчо...
Од ова денес се виде дека најголемо засилувања ние голманот, иако загубивме очекувам Недела да го победиме работнички ако го сопреме мацата

Сериозно кај виде добра игра?
Дај олабајте со оптимизам,нема квалитет за прва лига,голман и одбрана можи се океј,ама заеби ко нема средина и напад. Второ полувреме изгледав буквално на противничките играчи му подаваја,па и на 2/3 пати едноставни пасој во аут ги лупаја на 20/30 метра одалеченост од најблискиот наш играч. Печени се за испаѓање џабе дискутираме.

За разлика од она со Брегалница многу подобра игра,не дека изиграа кузнај како ама многу подобро од прошлата.Друга работа не е никакво оправдување ама и спорните ситуации и оние каде што треба и среќа цела сезона се против нас.Ама сепак најголема грешка е шо не дојсоа прав шпиц и полушпиц кој сами можат да решат утакмица.Реално овај тим до негде има перспектива ама со 2-3 поискусни кој ќе го преземат товарот. Ако нема цел намерно да не испаднат,тогаш премногу ризикуваат со млади и неискусни играчи кога ни гори под нозе.Не е ни трагедија да испадниме ако имат намера и подолгорочни планови оти дефинитивно на децата му требат прволигашки утакмици.Ама за да ги затнат устите нека излезат Јавно Цермат и Ѓоко и нека се обврзат дека и во втора лига ќе го водат тимот и дека се обврзат дека експресно ќе не вратат во прва,во спротивно од Европски Пелистер се е Ветер во Магла. п.с.Единствен позитивен потек шо на 1-0 тргнаа на се или ништо односно не бранеа резултат како со Мане.

Не заебавајте две додавања не врзавме. Иако играме во преслаба лига, ние сме најочајни. Со двајца подобри играчи можевме и бодој да земаме. Лигата е очобол.

Моја грешка лошо се изразив не мислев дека играме добро туку дека е подобро од претходните пријателски натпревари и тој со штипјани, инаку таа е играта со овие играчи исфрлајте во другата половина па ако може некој да претрча за контра и тоа е на прекин ќе се уфрлат уште некој итн...Како секогаш што играме во гости ништо повеќе од порано или по малку дури од друга страна од овие 5-0 загубивме во зимата а сега еве два само примнавме и тоа џуниор во 90+ ни даде гол...
Јас имам надеж дека турново и тетекс ќе отпаднат а ние ќе играме бараж со гостивар а да влезат царев двор и слога

П.С.значи вака да се постави прашањето кога ние сме играле подобро од ова денес на кој натпревар изминатите години?! Не знам вие што очекувате со овај буџет и овие играчи ако играме бараж е успех за жал

Моја грешка лошо се изразив не мислев дека играме добро туку дека е подобро од претходните пријателски натпревари и тој со штипјани, инаку таа е играта со овие играчи исфрлајте во другата половина па ако може некој да претрча за контра и тоа е на прекин ќе се уфрлат уште некој итн...Како секогаш што играме во гости ништо повеќе од порано или по малку дури од друга страна од овие 5-0 загубивме во зимата а сега еве два само примнавме и тоа џуниор во 90+ ни даде гол...
Јас имам надеж дека турново и тетекс ќе отпаднат а ние ќе играме бараж со гостивар а да влезат царев двор и слога

П.С.значи вака да се постави прашањето кога ние сме играле подобро од ова денес на кој натпревар изминатите години?! Не знам вие што очекувате со овај буџет и овие играчи ако играме бараж е успех за жал
Лани игравме поубо на гости ,посебно со Ренова.;). Значи на гости вака играме вака од кога Миранда и правиот Жуниор односно последниот тим со кој излеговме во Европа.Ај белки кога ќе се опорават сите ќе врзиме 2-3 победи и ќе се куртулиме.

кој е тој шпиц што ни е потребен Роналдо заблото пред да го направи лом коленото кога дриблаше сам од центар до гол, Ето кој леташе со 200 на саат кон голот, Шевченко во најдобрите денови од Милан или не знам кој ?!

немаме јак среден ред кој може да издоминира на средината,нивните играчи беа побрзи и посилни во дуелите, нашата одбрана не правеше никакви тактички фаули ами ги оставаше да се шетаат и уфрлаат како што сакаат..........со менде и крстески е друга приказна,штета што се приковани сегазасега,се гледа дека претставува проблем во сигурноста во одбраната од авион поради нивното неиграње

Абе џабе ќе прајме муабет, ептен хејтате разбирам да сме лути оти изгубивме против Брегалница тоа не смееше да се случи ама за денес нема замерки нешто поголеми кога еден нивни играч зема плата колку цел тим кај нас заедно!
Дека ни фалат играчи е факт дека тимот е млад и неискусен е но сепак вреди да му дадеме шанса барем уште со работнички во недела па после да прајме муабет
Крај,краева и со ланскиот состав да бевме пак ќе загубевме од шкендија додека не влези салам кеш од цермат вака ќе се мачиме и нервираме, но мора да се забележи дека има и некој нови моменти во клубот за разлика од порано, редовна плата, опрема, простории,тренер итн...Сега има барем основни услови за разлика од порано ко немаше струја прашок дресови итн...
Не знам оти уште имам надеж дека ќе биди нешто и годинава во ова чорба првенство ќе куртулиме!

@Вистина.мк дај бе уклучи се ;)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom