Поглупо нешто со овај плеј аутот неможеше да напрај Илчо, синкир ние сме Белгија 1 лига, па ќе разигруваме првата половина за титула, втората половина од табелата за опстанок !
Дај не ме јеби, најзаостнати сме од сите, овие правила некој вметнуват во фудбалот, се знај таму, 1 место титула, 2 и 3 излез Европа и последните 2 испаѓаат како и 9 и 10 место бараж...
Секоја година нешто измислуваат со лигата, прво ја намалија со бројот на екипи, сега плеј аут, за в година сосем друго ќе му текни. Гледајте зголемете ја лигата не вакви глупости...
Иначе за денес се сложвам со Горан !
Иако го гледав само второ полувреме, првото го пропуштив, задоволен сум од играта и јас, зборам за разлика од Брегалница и пријателските со Влазрими и Победа. Многу понапредна играта од тие 3 претходни меча...
За тие 45мин шо ги изгледав ни Шкендија не покажа некоја најдобра игра, безврска и тие, двата гола поклон од нашата одбрана заспана. Минчето многу го гледа изгледа Меси и Барселона, за годините е одличен детето ама себичноста денес беше пресудна од негова страна зошто не постигнавме гол, а во второто полувреме на 2 пати беше себичен очи во очи го вадеше еднаш Цилиридис не му подаде па му ја зедоја на Минчето, а вториот пат мислам дека беше 7ката Биљаљи кога му подаде доцна кој влезен беше во офсајд, да подаеше побрзо одеше сам пред гол !
Чуден момент беше 86 минута, кога сите се чудеја шо свирна судијата, кога Цилиридис повторни излезе сам во шеснаесетник го помина и голманот а судијата ја прекина акцијата НАВОДНО поради фаул во напад од гркот, а од тоа шо можеше да се види од камерите НЕМАШЕ БЛАГЕ ВЕЗЕ !
Исто така морам да го пофалам и играчот со број 2, десниот бек кај нас, незнам кој беше, ама највероватно беше Владимир Петрески од Напредок шо дојде, ако сум грешка нека ме поправи некој, тука по десната страна сите од Шкендија магариња ги напрај, добар играч, најдобар кај нас на утакмицата...