Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Со кој чекаме Европски Пелистер?
Си прат курташак со екипата,на чекор до испаѓање тие ми носат играчи од по селата,работеле на долг рок,играчи како шо кажа Џокица шо немат 1минути прволигашко искуство....
Ај да беа 3,4 со 15 бода над опасна зона разбирам,ама вака....:pos:
И шо чекаме ние улајте?

Ништо чудно да има некоја клаузула во договорот меѓу ќељајците (Зоки и Тројче) да ако овој испадни од лигата можи слободно да се откажи од финансирање понатаму... Нешто овде на големо мириса.
Џокица и пари и стан ќе си добие, Зоки место X сезони по пола миљон, ќе заврши работа со 100тина сома само... Овие Чешми, Распашковци и остали ќе можат да се пофалат дека Пелистер го испаднаја... И фала богу ќе излези Двојче насмеан и ќе кажи дека за втора лига имаме дури и голем стадион.

Ништо чудно да има некоја клаузула во договорот меѓу ќељајците (Зоки и Тројче) да ако овој испадни од лигата можи слободно да се откажи од финансирање понатаму... Нешто овде на големо мириса.
Џокица и пари и стан ќе си добие, Зоки место X сезони по пола миљон, ќе заврши работа со 100тина сома само... Овие Чешми, Распашковци и остали ќе можат да се пофалат дека Пелистер го испаднаја... И фала богу ќе излези Двојче насмеан и ќе кажи дека за втора лига имаме дури и голем стадион.
Ко ги спомна брачедите...
Нигде не видовме реклама Цермат,ни на дресојте ни на стадион...:confused:
Дека е пола милион нема шанси...
Абе се е дива лига во клубот....типувам за брзо ист епилог како со колегата на Зоки(Циле)...
Кој сади тикви со другар му на Туфи видовме шо се случва...:popce:

Во врска со екипата само ќе кажам дека дефинитивно го имаме најслабиот тим во лигата.

Е сега мене ова ми личи со сите потези шо се напраја дека намерно сакат да го отпаднат клубот во втора лига и тоа на подолго време.Во било кој друг град со онаа инфраструктура во и околу стадионот и со оние играчи нема да има ни 20 гледачи.Ама ние сме упорни не ебат во мозокот а одиме на стадион.
Значи знаеме дека власта , која била од осамостујувањето до денес Битола не му е во ни најмал интерес.Од друга страна вакви овци како овде во Битола и Прилеп друго место не наоѓат.Најголемите потрчковци по скопските партии и секако најголемите патриоти кој и кога да има некаков меѓуетнички конфликт или недај боже војна се баш од Битола и Прилеп а за возврат добиваме ебање на суво.Само мене ми е жал што многу интелектуалци и паметни луѓе се иселени од Битола и не гледам дека во иднина нешто ќе се промени.
Според мене многу побезболно за сите (власта и Цермат) е да го уништат клубот во заеднички договор отколку да изградат стабилен колектив.
Значи знаеме се крена цела јавност со поддршка за изградба на нов стадион во Битола.И покрај сите пресметки таа е инвестиција од минимум 15 милиони евра Па после ќе се бара и нова сала и ред други работи - Ветени за избори само за гласови и толку ,проекти кој никогаш немат намера да ги реализират.И вака јас мислам е најбезболно за сите , ќе жртвуват 100.000 - 150.000 евра да спасат 20 милиони.Кога ќе отпадните втора лига сите ќе заборат и на стадион и на све.Ќе изгубат 500 гласови кој ќе ги надохнадат со гласачи од Пустац и решен проблем.Инаку недај боже за нив да треба да играме во Европа во Скопје и напрајме јак колектив ќе се крени пак голема бука и притисок.
Штом не сме спремни сами да ја земиме судбината во наши раце џабе е све.Знаеме дека немаме подршка како скопјаните и латинците од централната власт па единствено што преостанува е палење патиките.

После учиме читаме дека Пелагонискиот регион е најпечалбарски во Македонија одсекогаш.Па нормално дека е кога гледа народот дека единствено решение е фаќање џаде оти сме несложни меѓу нас.
Така да ни стадион ќе видиме ни сала ни фудбал ни ракомет ни бутур.Ќе напрат филмско турско градче кај шо се чека на ред да бидиш статист на турски серии за 500 ден дневница кој не знајш дали ќе ги земиш.
Така да Џокица е веселата дружина е маска за побезболно да се поднеси втора лига и ништо друго.Со овај тим не Џокица ако сака и експертски менаџерски тим од Мурињо и Анчелоти да напрат џабе е све.
Има една изрека вика :Со сила убавина не бидува.
Еве ви ја изреката на дело со сила и притисок му го дадоја клубот на Цермат па сега го местат тој да биди крив...Е не ,не е тој крив криви сме ние во мозокот шо не се собравме да ја запалиме цела општина со се Газето во неа па да му дојди еднаш паметот на сите политичари во ова држава.

А бе чудна работа, цермат главен спонзор нигде не се рекламира, бесмислено е и на дресојте да не го пиши, на ракајте на дресо барем да напраеја мало рекламче за цермат.
Факт е дека смрди работата, ништо не е чисто кузнај какви политики се мешат. Важно владе гомцето стивна малце да нема на притисок на него за клубо.
И друга работа, денес барем 60 % од публиката беше дојдена заради Ѓоко, има име кај Битолчани ама да му ебам се хоштаплер се има напраено. Исто така од дел после утакмица играчите и тренерот беа поздравени со аплаус. Или пак ко ќе слушнам ајде има време ќе не биди, кое време на директнио конурент за испаѓање шанса не му прајме 90 минути.
очобол

јас не знам како воопшто се надевавте на нешто. па нели гледавте што играчи собираше управана? па со овој тим во Втора Лига би кубуреле, а не па во Прва. и не ми е јасна изјавана на Ѓоко по натпреварот: “она што ни фали е подобар квалитет, но со работа и тоа ќе го надокнадиме. Малку трпение, ќе дојдат и резултатите.“ па времето немилосрдно тече за Пелистер, во зона на бараж за испаѓање е, на 2 бода од зона за директно испаѓање и штотуку изгуби од тим кој е позади нив. дур го среди тимот (ако воопшто успее со оглед на неквалитетот) ќе заврши сезоната. ова со новиве играчи повеќе ми личи како некој намерно да сака да го испадне тимот, со вакви играчи на времето играа Тиквеш, Брегалница Делчево, Слога, Напредок, Беласица, Влазрими, Брегалница Штип, Милано и последно Вардар во сезоните кога уште на полусезона се решаваа да испаднат ама играа колку да не ги исфрлат во општинска (некои никогаш повторно не се вратија).

Последно уредено:
Абе ни до утре да си прајме муабет факт е дека кој како стигни не дупи :popce:

Баш ова се збораше на трибина, јас потврдувам дека има клаузула во договорот иако го немам видено дека ако отпадниме клубот се враќа на општината а со тоа цермат да куртули од финасирање оти нели на сила му беше даден а со тој еден удар тепаат три муви, ќе нема гледачи и навивачи со слабите резултати па ќе нема притисок и плус ќе нема стадион за кој да се гради и имаат оправдување сите спонзор општина и рает глата за ффм мвр и партијата...
За сметка на тоа ќе направат само терен и рефлектори од ффм но наместо на лето да градат се збора уште од следното домашно коло против работнички да играме охрид и мирна глата далеку од очи далеку од срца...
Се разбира и ќе го нема скандирањето како денес двојче педер Пелистер оле...или го ебам газето, го ебам газето го ебам владе во газето.. СакамеСтадион...
Едно е сигурно дека овај Пелистер е многу слаб нема пет гола да клајме до крајот и среќни да бидеме ако играме бараж за сметка на турново и тетекс
Шо се однесува за денес сите дупка бе порано се нервираме оти со 1-0 само победуваме никогаш раце да тепаме ама сега нема ниту удар на голот, единствено ми дава надеж што играчите иако слаби без кондиција негирани имаат уште морал па ако не јадиме пет парчиња со искра има надеж ако сите три кола(искра,работнички и вардар)ги загубиме нема што да бараме повеќе треба градот да го запалиме со сите политичари во општината и стадионот, салата партиските штабовите итн...
Греота е Битола е позната на балканот само по Фк.Пелистер Рк Пелистер и националниот парк Пелистер со изгорен планинарски дом копанки и народниот театар а сите работи сега не постојат или се умрени!
Све да ви ебам аир до десето колено да не видите шо го испустивте градот и спорот пички партиски!!!

Незнам колку се сеќавате, ама најавено беше дека ќе се оди по истиот пат како и Вардар, така да ако отпадниме со безвеза играчи (како то шо го напрај Вардар) следи ФУЗИЈА, а после ќе се прај јак Пелистер ... Ова полусезона ќе се оди ако се можи да се спаси директно, ако не преку фузија ЗАГАРАНТИРАНО !

Зошто фузија? Кога сега можеше во оваа боса лига со три салам засилувања да опстанеме во лигата
Друга работа за фузија треба да се плати и најди клуб што ќе биде прва лига шо значи никој не е будала да се откаже, шо значи треба царев двор да гледаме да влезат прва лига

Незнам колку се сеќавате, ама најавено беше дека ќе се оди по истиот пат како и Вардар, така да ако отпадниме со безвеза играчи (како то шо го напрај Вардар) следи ФУЗИЈА, а после ќе се прај јак Пелистер ... Ова полусезона ќе се оди ако се можи да се спаси директно, ако не преку фузија ЗАГАРАНТИРАНО !
Најсериозно дали верваш во муабетов?
Јас искрено поглуп муабет неам слушнато
Екипа на која ако му донесеа 2-3 поасолни бразилци ќе бркаше 4то место и излез во Европа,ама не тие донесоја играчи шо немат ни минута сениорска утакмица и се надеват дека нема да испаднат т.е кур ги боли ако испаднат,ќе се фузирале,па ќе следел јак Пелистер.Сериозно поглупо сценарио неможеа да измислат.:kuracc:

да се пробало демек станува збор за премиер лига или примера дивизион.........неспособни греој манастирски

Ако и воопшто има договор!?...(од овие се очекувам).....
Еве и да има договор,кој нормален чоек прај договор со клаузула дека ако испаднел клубот "спонзоро"има право да си замини...:facepalm:
Кој го лажат овие бе?
Договор за спонзотсво се знај како треба да биди,шо има врска дали сме втора,трета лига.....
Па ако има еден нормален во та општината и та самопрогласената комисија за спорт јас глата ја сечам....
Па овие се скроз избегани бе,ама скроз....
Па кажват прикаски за мали деца,општината толку проценти ќе имала,толку ќе давала...бла,бла...море сиктер таму арамишта едни....
Ама и ние сме уште поизбегани шо дозволваме да не дупат некој новопечени бирократи во костумчиња седнати таму во совет и си прат мајтапи со цела Битола..
До вчера мавтаја со знамиња,лепеја плакати по бандери,одеа по куќи стила да дават од партијата сега ми глумат газди во градот....(а за жал не ни глумат,туку стварно станаја газди,:facepalm:до кое дереџе дојде Битола,не можам да вервам).....
Да бевме ние некој локал патриоти досега требаше се на клоци да избркаме,и од едната и од другата партија..
Не залажват со трошки и пак се занесваме....
Па ни во селата го нема ова бе,кал до колена,столчиња нема и пак како овци се лажи народот ЏОКИЦА ДОШОЛ,ЦЕРМАТ"ВЛЕЗЕ"...
Ајде сите на фудбал....:bravobe:
Тактиката е појќе од јасна...
Ќе го испаднат клубот намерно(по трет пат)и ќе си ги ебаваме греојте по селата....
Па после за локалните избори 2017 ќе речат ЌЕ НАПРАЈМЕ СЕ БИТОЛА ДА ДОБИЕ ФУДБАЛСКИ КЛУБ КАКОВ ШО ЗАСЛУЖУВА...
А дотогаш ќе ја заташкат работата за стадионот(со парите од Уефа)и ќе си ги припишат "заслугите"како нивни..
Веќе видено сценарио....:bravobe:

Auuu novava bomba od Zaev za vasiot nesposoben kriminalec sto e gradinacalnik of of

Чујте ја 6тата Бомба на Заев за Двојче :rolleyes::angel:

Дајте бомбата,постирајте ја овде...нека пуца...
Да слушниме шо "сработило"газето....:zloo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom