Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Утре другарчината пак ни судат
Главен - Ецкоски Марјан
Помошници- Негриески Кирил
Грданоски Симон
Маркоски Марјан

Нека ни е честито :facepalm:

Tomasino

Не биди толку сигурен..јас лично ги видов 3 ливчиња по 5000 денари уплатени во Моцарт на Пелистер 1..значи и јас играм долго вкладилница и знам дека нема теорија некоја кладилница да ти уплати големи суми на некој македонски натпревар но кога го видов ова се запрепастив и се зачудив....значи со другите натпревари ништо не знам ама со тетекс и со работнички милијарда посто беа местени и договорени утакмиците и никој неможи да ме разубеди бидејќи од најсигурни извори знам ама не сакам сега тука да пишувам за тоа...ете и прволигашки судија што е инволивран повеќе од сите нас во фудбалот ми кажа дека и со Вардар тука била маната вчело и дека цела публика будали не правеа на здрав памет ама ајде за тоа не пишам бидејќи ќе испадни дека сите беа местени

хаа бе и дека некој клал 15000 на пелистер и добил 30000 значи местена е ? дека некој фатил 500 евра? дај не ме заебавај ... ако знаеше дека е местена тој толку ке клаеше? или куќата ке ја клај

друг пат ќе напишам ако знам..со Тетекс тогаш ја уплатив ама мал беше коефициентот..со Работнички не стигнав бидејќи се успав..

Море дете како можи Пелистер да ја намести утакмицата ко победи.Значи можи работнички да намести.... а шо ке му ја пушти на директен конкурент ???......ох лелеллелеле
ТЕМНИЦА
Јас лично кажвам дека Пелистер до сега нема наместено утакмица......а да местеја до сега ке бевме на 6-7 место.Во оваа лига треба да имаш односи 3 за 3 и тн но нашата управа не е способна 3- 20 да намести.....поздрав

Добро бе луѓе не ве фатив за гуша..мислете си така воошто не ме интересира што имате дотолку испрани мозоци и што верувате во бајки..јас тука ви кажав од најсигурни извори и вие очекувате вамд а ви верувам што немате никаква врска со клубот освен што сте симпатизери??..добро не беше местена реално ги победивме и то е то
--- надополнето: 20 ноември 2012 во 17:37 ---
хаа бе и дека некој клал 15000 на пелистер и добил 30000 значи местена е ? дека некој фатил 500 евра? дај не ме заебавај ... ако знаеше дека е местена тој толку ке клаеше? или куќата ке ја клај

па човекот толку пари носеше во него пред 13 часот..што да клаеше друго ако не пак да ги остаеше рем патиките,чорапите,палтото и колата па пешки гол дома да си заминеше:tapp:..мисли малце да му се сневиди не само со глата напред.

Добро бе луѓе не ве фатив за гуша..мислете си така воошто не ме интересира што имате дотолку испрани мозоци и што верувате во бајки..јас тука ви кажав од најсигурни извори и вие очекувате вамд а ви верувам што немате никаква врска со клубот освен што сте симпатизери??..добро не беше местена реално ги победивме и то е то

па човекот толку пари носеше во него пред 13 часот..што да клаеше друго ако не пак да ги остаеше рем патиките,чорапите,палтото и колата па пешки гол дома да си заминеше:tapp:..мисли малце да му се сневиди не само со глата напред.

од кај добиваш извори ти извини молим те ??? :pos: ако си толку убеден и имаш докази има полиција покрени си истрага и спаси го клубот од местачи.....ох лелеллелел за то нема спорт :facepalm: :place:

Другар како ти кажват само тебе се :D:D:D ?Малку мајтап ;)...мене искрено ми се верва дека местат ама не би бил сигурен со кој и како наместиле...ама дека барем една во текот на сезоната сигурно!!!Или па на крајот ако се работи за испаѓање за шиткање бодој обавезно

од кај добиваш извори ти извини молим те ??? :pos: ако си толку убеден и имаш докази има полиција покрени си истрага и спаси го клубот од местачи.....ох лелеллелел за то нема спорт :facepalm: :place:

ќе ги ебам ќе покренвам истрага за оние што го продадоа клубот..тие што треба не покреваат јас ќе сум покренвал што сум никаков фактор..тие сите партиски до еден со поврзани и во спортот и во судот мислиш ќе постигниш нешто и да покрениш??..
--- надополнето: 20 ноември 2012 во 18:52 ---
Другар како ти кажват само тебе се :D:D:D ?Малку мајтап ;)...мене искрено ми се верва дека местат ама не би бил сигурен со кој и како наместиле...ама дека барем една во текот на сезоната сигурно!!!Или па на крајот ако се работи за испаѓање за шиткање бодој обавезно

се знам со многу прволигашки судии и ако дознаам нешто ќе напишам..минатата сезона Шкендија три пати сингл ја фатив и тие чисти местенки беа

ffm%20logo.jpg

ФФМ: Нема забрана за гостување на навивачите
Екипа ФФМ
20.11.2012 18:04

Фудбалската федерација на Македонија преку својот портпарол Златко Андоновски овојпат и официјално се огради дека има донесено одлука за забрана на гостување на „Чкембарите“ во Скопје.

„Фудбалската федерација на Македонија овојпат нема донесено таква одлука. Сакаме да ставиме до знаење дека нема забрана за гостување на навивачките групи“, изјави предмалку за ЕКИПА, Златко Андоновски.

Ова значи дека „Чкембарите“ утре би можеле да допатуваат во Скопје на реванш мечот против Вардар во рамките на Купот на Македонија. Да потсетиме, „Комитите“ добија забрана за гостување на првиот куп - натпревар во Битола, што придонесе за огромни реакции на навивачите на социјалните мрежи. Сега ФФМ демантира дека постои забрана за гостување на навивачите од страна на федерацијата.

По ова, останува нејасно од каде „Чкембари“ добиле „забрана“ за гостување во Скопје, со оглед дека единствено федерацијата може да донесе таква одлука, кога е во прашање фудбалот и фудбалските натпревари.

СЕГА ИМА ИЛИ НЕМА?

Никој не знај да кажи!!!!!како второ,ова не се прај ден-два пре утакмица,ова се прај една недела минимум порано!!!ај како можи за утре кој и да е од Македонија да се договори се во еден кој како и со шо ќе оди?!?!дали има автобусидали имаат сосптвен превоз дали има воз?!?!?!во 5 до 12 неможиш со некој на кафе да се договориш а не па организирано на гостување да се оди...И трето,утре можи да испадни ајде елате и нормално од кај нас никој не е спремен за утре и на крај ќе се ситат педерите скопски еее не дојдовте вака така,за грев се и тие!а на ффм и педерчињата све да му ебам живо и диво,не само шо го уништија и овај мизерен фудбал тука напраја класична делба...како не му е срам на толку мала држава делба да прајте све да ви ебам,арно ви прат Албанците таму!!!

Abe vie ste si krivi samite organizirajte se kako da nema zabrana i gotovo a vie cekate da vi kazat dali ima ili nema, mizerni ste za zal toa e realnata slika

Abe vie ste si krivi samite organizirajte se kako da nema zabrana i gotovo a vie cekate da vi kazat dali ima ili nema, mizerni ste za zal toa e realnata slika
За мизерија немој да збораш оти вие се декларирате за на најголема навивачка група , а на гостувања одите по 50 луѓе , така да остај ти ние вие , шо прајме со овај педеро илчо , како тргна изгледа ќе го надмини хари (клошарот). Во една полу сезона успеа да напрај повеќе глупости од сите негови претходници.

За мизерија немој да збораш оти вие се декларирате за на најголема навивачка група , а на гостувања одите по 50 луѓе , така да остај ти ние вие , шо прајме со овај педеро илчо , како тргна изгледа ќе го надмини хари (клошарот). Во една полу сезона успеа да напрај повеќе глупости од сите негови претходници.

Za brojkata ima pricina zosto i najmalce e bitna tuka da se kazuva, bitno se ide na gostovanja , sto za vas e POIM!!! Druga rabota, kako navivacka grupa vie treba da ispratite dopis deka ke se patuva od vas ni traga ni glas... neznam sto praevte, mislevte ke ima zabrana, spievte na toa uvo. Pa nikoj ne vie kriv be drugar, ni Ilco ni hari ni Busturot , ama ne ste vie krivi tie sto ve vodat postarite sto zaostanaa vo vremeto. Ne ve biva toa e fakt i cuknete gi glavite bidete samo kriticni i realni pred se , samo taka ke svatite mnogu raboti , kade gresite,, poradi sto i kako moze da se napreduva , od mene tolku za ovaa situacija , se nadevam tie sto imaat malce pamet ke se izborat za promeni vo vasata navijacka grupa za podobra tifo scena vo nasava drzava , pozdrav!

Za brojkata ima pricina zosto i najmalce e bitna tuka da se kazuva, bitno se ide na gostovanja , sto za vas e POIM!!! Druga rabota, kako navivacka grupa vie treba da ispratite dopis deka ke se patuva od vas ni traga ni glas... neznam sto praevte, mislevte ke ima zabrana, spievte na toa uvo. Pa nikoj ne vie kriv be drugar, ni Ilco ni hari ni Busturot , ama ne ste vie krivi tie sto ve vodat postarite sto zaostanaa vo vremeto. Ne ve biva toa e fakt i cuknete gi glavite bidete samo kriticni i realni pred se , samo taka ke svatite mnogu raboti , kade gresite,, poradi sto i kako moze da se napreduva , od mene tolku za ovaa situacija , se nadevam tie sto imaat malce pamet ke se izborat za promeni vo vasata navijacka grupa za podobra tifo scena vo nasava drzava , pozdrav!
Друже и ти ја претера сега.....
Ете сам си го донесе муабетот...па кога веќе играш на таа карта да ти реплицирам на НИВОУ.....:)
Кој поим за гостувања бе сте вие,немој аман....
Ви ги секнаа парите за гостувања,нема МУФТЕ ПОВЕЌЕ и сега шо прајме?
Одите по 50-100 души на гостувања?зошто?зошто од џеп треба да се вадат пари....:D
Кога ќе треба да се вадат пари од џеп,секој ќе си извади некое оправдување зошто не оди на гостувања....
Реалната бројка се гледа...јас знам дека грото од групите се невработени,дечурлана...ама кога веќе ја значнавме темата таа е ситуацијата....реално двете групи кога ќе треба да организираат гостување од свој џеп бројката ќе биди мала....
Во шо сте различни и понапредни од нас на ова поле?во ништо....
Со оглед на животниот стандард на просечен граѓанин од Скопје и Битола кој е за жалење овде?Ние или вие?без разлика на невработеноста на членовите на групите...
Чкембари беа на 4 од можните 7(3 платени од управата,едно на сопствен трошок)... гостувања оваа сезона....ете во најава е и гостувања во Кичево...значи 5 од 8....
Со оглед дека со Шкендија беше забрането гостување,со Силекс знајме колку е сатот и газда Зинго не дозволува гостување,единствено можно гостување шо не се одбработи е со Металург.....
И во шо сте толку ПОИМ ЗА НАС?:)
Со напомена дека Чкембари своите гостувања ги добиваат од управата...без разлика како се добиени....се бројат гостувањата.....

Не заебавај.,...истите муабети ги прајте цело време како папагали,можи на времето беа слаба точка гостувања,ама во последните 4 години Чкембари се многу понапред во ова поле....нема некоја голема разлика како на времето....
Кога ги спомнуваш постарите,аман не отворај уста....кај вас да не е друга ситуација?и кај вас замешана е работата....не сме од вчера...;)
Единствена разлика помеѓу двете групи,да прајме реално муабет е шо вие имате организација, далеку подобар маркетинг,далеку повеќе приходи...шо нормално резултира со подобри кореографии,повеќе и подобри транспаренти,подобра пиротехника....тоа е се...
Во навивање исти курац сме и двете групи....
Ние на дерби голема бројка,вие на дерби голема бројка...на обични утакмици вие просек 200 ние околу 100...со оглед на големината на градовите иста работа....
Ништо ново,ништо измислено....џабе ќе прајме муабет.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom