Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа се мирни сте си во Битола :D Толку се чувавте за со нас и на крај ако не дојдете...:D
Прво дојди види како е во Битола после зборај дали сме мирни и крај краева не се опуштај по многу ако сум расположен не значи дека треба на _ _ _ да ми се качваш оди кулирај си кај тебе на темата ако дојдиме ќе дојдиме ако не ќе бидиме солидарни оти вие не дојдовте па нема и ние да дојдиме и за да имате мала бројка па да ве заебаваме после ...
Мајтапот на страна не знам дали ќе си иди и што е важно за вас дали ќе идиме или не, вие нели одите за вардар нели сите сме за вардар само ен признаваме ?Вие гледајте си го вашиот двор и вашата работа ние нашата итн...

Ај сега гитла од темата да не се налутам па да дојдам Среда :mad:
--- надополнето: 19 ноември 2012 во 19:38 ---
EDIT
post na fb
Чкембари Битола За вас немаше никаква забрана пред две недели,па пак не дојдовте,сега има забрана за гостување,а овај мак-тифо шо нон-стоп сака да не оцрни,демек на гостување сме биле 600 на домашна утакмица 150 само докажва дека има голем комплекс од нас,срамота е за некој шо се нареква на фејсбук мак-тифо да ги оцрнува навивачите на Пелистер,пред се треба да се има респект едни кон други...Ако сакаме да дојдиме ке дојдиме ке ве оставиме во двоумица дали ке доаѓаме или не за комити нејкам да коментирам пошто ке се јави еден од најискомплексираните(поранешен 100% Vardar) а сега М.С
--- надополнето: 19 ноември 2012 во 19:39 ---
ps.значи ќе треба да чекате до Среда за да дознаете дали ќе дојдиме или не :P

Шо тресите зелени викавте да тепаме не важно како да не испадниме ете тепамве со работнички сега местена била :tapp: и вас крајот не ви се наоѓа во 92 исеини имаше чиста шанса за 1-1 и чиста среќа што не погде со глава инаку ќе го примевме исто така владица се уби од трчање протв нас ако не ќе се штедеше курот ќе го болеше друга работа работнички беа во карантин и еден ден претходно беа во епинал и сега ќе ни ја давле 3 за 3 а тие на среќа не победија во 93 минута во скопје а ние иемвме 3-4 стопостони шанси ...Срамота е шва што го пишите !Вистина дека врапчето има проблем со коцката и дека редовно го гледаме вкладилница ама чоекот кога игра со 100% за Пелистер и за џабе не капитен и нјадобар едниствено со вардар беше чорба во купот во Битола ама претохдно немаше тренирано еден емсец беше повреден така да ако не ви чини бе деца не одете на стадион гледајте не тв фудбал или пак вие направте клуб и бидете подбри ! ! !
Лоша вест стигна пред малку дека се поведува дисциплинска постапка за инцидентот со вардар во Битола и удирањето на помошникот со шише !Не ми е криво да беше вистина за удирање јас ќе го манев судијата ама врска немаше за џабе го удрија и сега ќе јадиме казна ...што е по трагично го удри човек што иди еднаш годишно на натпревар само против вардар за да се напрај шанкуре и мангуп мана по судијата со лименка значи глупости вкрај ако треба некој да мава по судијата има кој што е запознат дали треба и кога треба ама за пусти кабадајлук ние како група и клуб ќе страдаме на глупостите на поединци :mad:и ќе му го правиме ќефот на душманите од ффм
и јас мислам дека е како шо кажа Горан

Мене не ми изгледаше дека е местена. А то шо клаваше цела Битола големи суми на кец беше заради то шо мораше да тепаме.

Никој не ми одговри погоре,забрана за во среда за гостување нема од вас нема ништо ,ќе доаѓате во среда или ќе гледате на Тв ?

Почекај, ќе видиш во текот на утрешниот ден од ФФМ ќе излезат со соопштение за забрана на Чкембари да одат на гостување на дербито, поради инцидентите кои се случија на првенствениот натпревар во Скопје.
Кога вас не ве пуштија да дојдите за купот, мислам дека сега ќе има забрана и за нас, правдата да биде еднаква за двете страни.
Сега прашање е да не стават пак забрана за на 03.03.2013 !

Мене не ми изгледаше дека е местена. А то шо клаваше цела Битола големи суми на кец беше заради то шо мораше да тепаме.

да бе туку така клаваа големи суми за 1 дека мораше да тепаме:pos::pos:..од сигурни извори ви тврдам дека беше маната вчело

Почекај, ќе видиш во текот на утрешниот ден од ФФМ ќе излезат со соопштение за забрана на Чкембари да одат на гостување на дербито, поради инцидентите кои се случија на првенствениот натпревар во Скопје.
Кога вас не ве пуштија да дојдите за купот, мислам дека сега ќе има забрана и за нас, правдата да биде еднаква за двете страни.
Сега прашање е да не стават пак забрана за на 03.03.2013 !
Не би требало... сепак доаѓате во Скопје и тука нема теорија да се случи нешто... реално полицијава ги мрзеше да се мобилизираат и да го организираат натпреварот...

Oва статусов ваш демек не држите во неизвесност ви нема благе везе... ако нема забрана е ај да не дојдете ...

да бе туку така клаваа големи суми за 1 дека мораше да тепаме:pos::pos:..од сигурни извори ви тврдам дека беше маната вчело

Ах бе нензам како е можно секоја утакмица наша да е местена па ај вака размисли ако местеја пари ке имаја а не ко овие шо немат земено пари 2 месеци . а шо ке бееше да изгубевме? еве ти го муабето тогаш : Сите клаваја пари на 1 и зато ја наместија 2ка ... па сите утакмици ги наместивме според тебе.

Ах бе нензам како е можно секоја утакмица наша да е местена па ај вака размисли ако местеја пари ке имаја а не ко овие шо немат земено пари 2 месеци . а шо ке бееше да изгубевме? еве ти го муабето тогаш : Сите клаваја пари на 1 и зато ја наместија 2ка ... па сите утакмици ги наместивме според тебе.

добро бе чоек не вервај ..јас ти тврдам милијарда посто дека со Работнички беше местена..значи милијарда од чоек од клубо ти кажвам сега не знам што треба да го снимам разговорот и да го пуштам тука зада поверувате?

добро бе чоек не вервај ..јас ти тврдам милијарда посто дека со Работнички беше местена..значи милијарда од чоек од клубо ти кажвам сега не знам што треба да го снимам разговорот и да го пуштам тука зада поверувате?
Не. Друг пат кажи пред утакмица или пиши ни ПП да уплатиме и ние да земиме некој денар. Иако ја имав јас уплатено со Работнички без да ми кажи некој дека е местена.

Не. Друг пат кажи пред утакмица или пиши ни ПП да уплатиме и ние да земиме некој денар. Иако ја имав јас уплатено со Работнички без да ми кажи некој дека е местена.

друг пат ќе напишам ако знам..со Тетекс тогаш ја уплатив ама мал беше коефициентот..со Работнички не стигнав бидејќи се успав..

Абе не треба крпење на салата, треба од темел скроз нова !!!
Во сите градови се прават сали, Битола како најзатуцан град остана, после имат право и шо не викат сељаци !!!! :facepalm:
Сегде се обновија спортските објекти во Скопје во секоја општина има по 2 сали нови, овде 100 години со прст се нема подмрднато ни во салата па уште помалку во стадионот.
Шо ако сега се закрпи, ко по одредено време за 1-2 години пак ќе прокапи цела, Двојче нека влези внатре да види во каква состојба се WC, останатите простории во салата, некој ги нарекува канцеларии ама тие немаат ни К од канцеларии, бравите искршени, таванот во секој момент можи да падни.
Стадионот посебна приказна, летото викнаја 2-3 багери го изораја тој просторот кај шо се помошните игралишта турија бетон и ќе праеле тука ТЕНИСКО игралиште :eek: и така остана само бетонот турен 3-4 месеци го баталија и тој простор. Ама кај се видело во делот кај шо е стадионот тие да прават тениско игралиште ??? :eek: Битола и се е можно....
Па уште кажва му требале 2-3 сезони за трибина да се напрај ??? Шо трибина ќе прајте од злато да не е ???

Се ближи Март кога ќе се избира градоначалник и сега жешко му е и на Двојче и ајде сега да инвестираме малку во спортските објекти и овде ќе ми крпи сега, после ете шо напрајвме за Битола, освен кружните текој друго не видов ништо, ама шо е најглавно го кладе филџанот на кружниот тек кај педагошка.
Сега со ова мисли дека ќе земи гласови од народот, ама жими :drk: шо ќе биди градоначалник...

Катастрофа за Битола, нема никаков спорт, ни фудбал, ни кошарка, ни ракомет :tapp:
Znaci stvarno se nesalam ako pocnat so krpenje. Daj boze da padni sneg ova godina ko lani pa neka se raspadni do kraj. I vo pravo bese ete vo Skopje ke se gradi nova sala za MZT....
МЗТ Скопје добива модерна сала со капацитет од 5.000 гледачи (ФОТО)

http://www.time.mk/read/cee8fc3cdf/ac13f13a4c/index.html
http://www.time.mk/read/cee8fc3cdf/e14a1eee3a/index.html

Значи од гомнојадци нема спас,оти не пишете од клубот ко ке клават големи суми вкладилница за победа на Пелистер па му пропаѓат парите???Или то е само маска а?Господ да чува,не велам не се местело и ке се мести,али то е глобален проблем на фудбалот.Ко стигнаа цела калчо лига да е местена,швајцарците,сега и англичаните местат и шо да прајме!?

http://zoran-misevski.blogspot.com/2012/11/blog-post_20.html

Пелистер по изненадување во Скопје

ПОБЕДАТА НАД РАБОТНИЧКИ ГИ ОСОКОЛИ ПЕЛИСТЕРЦИ ДА ТРГНАТ ПО СЕНЗАЦИЈА ВО КУПОТ ПРОТИВ ВАРДАР

Минатиот викенд по скоро два месеци донесе насмевки на лицата на фудбалерите на Пелистер. Можеби играле и подобро на некои средби кои ги загубија, но во саботата против Работнички забележаа витална четврта победа во сезоната и побегнаа од предпоследно пласираниот Силекс. Тој меч избраниците на Миле Димов брзо го оставија зад себе, бидејќи веќе утре доаѓа возвратниот меч од четвртфиналето на Купот со Вардар. Без разлика што на првата средба, црвено-црните славеа во Битола, пелистерци не патуваат со бело знаме во главниот град. Иако ќе биде потребен подвиг за полуфинале, битолчани се свесни дека оваа сезона веќе два пати загубија во израмнети натпревари со Вардар, па веруваат дека и ним ќе им се насмевне среќата. По казната од пет меча неиграње, во екипата се враќа дефанзивецот Христијан Драгарски, а стручниот штаб најавува уште некоја замена од тимот кој играше во саботата со дебармаалци.

„Ние нема што да загубиме. Одиме да се обидеме да направиме подвиг. Во голем дел и од првенствената средба во Скопје и пред се во второто полувреме во куп мечот во Битола, потврдивме дека можеме да играме рамноправно со Вардар. Во вакви натпревари не е важна позицијата на табелата, ниту резултатот од првиот натпревар. Едноставно треба да бидеме организирани и да ја чекаме нашата шанса. Убеден сум дека ќе ја добиеме и дека имаме реални шанси за изненадување„ ни рече младинскиот репрезентативец Томе Китановски.
Овој Куп меч како и дуелите со Напредок, Тетекс и Ренова ќе го одредат цел есенски дел на битолчани, кои одиграа многу одлични натпревари и но многу пати потфрлија. Тој недостиг на континуитет беше главен проблем за зелените оваа есен. Затоа често не може да се заземе цврст став за квалитетот на екипата од под Тумбе кафе, во сезоната која се ближи кон крај на првиот дел.
--- надополнето: 20 ноември 2012 во 11:38 ---
ps.гледам голот на Главевски не сме го ставиле на форумот
Од 2:40 голот на Благојче Главевски Фк.Пелистер 1 - 0 Фк.Работнички !

http://www.tera.mk/View-Video/Спорт-рапорт/5369/Спорт-рапорт/Page-1

Аман бе луѓе со тие местенките...:pos:
И прошлата утакмица со Брегалница демек местена беше...пуштија мува готово местена е,дури и коефицинето го кренаја од 1.20 на 1.80...:pos:
И зошто?зошто некои(од играчите)си уплатија на двојка...вредеше да се проба,солен коефициент....
Играа,имаа шанси,не ги искористија не тепаја со без врска пенал....
Ако влезеше двојка ќе се збораше...е Пелистер ја намести...Брегалница ни ја даде....
Ај да прајме реално муабет...играм бааги време в кладилница...
Луѓе кој ќе ви прими вас солена уплата на Македонско првенство?да прајме реално муабет...
Македонска кладилница појќе од некоја илјадарка не прима...плус на сингл ретко и примаат....
А се соменвам дека и он-лајн кладилниците туку така ќе примат уплата од да речиме неколку илјади евра на сингл...:P
Не се улај и тие...:sneaky:
Дека можат да се напрат пари за клубот да живеј од кладилници тешко......
Освен ако имаш многу јаки луѓе замешани во овај бизнис...па да уплаќаат негде во Тајван,Сингапур или во некоја друга вукојебина....
Ама ова го можи само Хари и слични како него...
Кој е тој јак чоек кај нас шо има врски да намести утакмица?и да му примат уплата?Врапчето?кој?
Дај аман со тие работи...
Единствено можат да си уплатат за ситна пара(имаше муабет дека со Дрита така пробале да местат):unsure: ,па индивидуално да лапни некој некоја банка....и така по цел ден некои играчи се по кладилница...ама дека клубот ќе живеј од ова,нема шанси,уште помалку да намести утакмица со некоја друга екипа...посебно не 3 за 3...а уште помалку со Работнички,во Скопје на ќоро не тепаја со ќор гол во 90 минута....тука за малку ќе израмнеа,едноставно толку е силата и кај нив......и тие се чорба..
Има местенки кај нас да,посебно албанските екипи се претурија од местење,не е ни чудо,се знај кој стој зад нив и каква логистика имаат...ама Пелистер нема капацитет да намести некоја утакмица да лапни добра пара....

Tomasino

Не биди толку сигурен..јас лично ги видов 3 ливчиња по 5000 денари уплатени во Моцарт на Пелистер 1..значи и јас играм долго вкладилница и знам дека нема теорија некоја кладилница да ти уплати големи суми на некој македонски натпревар но кога го видов ова се запрепастив и се зачудив....значи со другите натпревари ништо не знам ама со тетекс и со работнички милијарда посто беа местени и договорени утакмиците и никој неможи да ме разубеди бидејќи од најсигурни извори знам ама не сакам сега тука да пишувам за тоа...ете и прволигашки судија што е инволивран повеќе од сите нас во фудбалот ми кажа дека и со Вардар тука била маната вчело и дека цела публика будали не правеа на здрав памет ама ајде за тоа не пишам бидејќи ќе испадни дека сите беа местени

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom