Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
море кај сака нека игра ние стално со него сме и во арно и во лошо чкембари пелистер го бодрат:olee:

Што се однесува до пријателскиот меч со Литекс, сепак според мене тоа е само подготвителен меч во кој веројатно сеуште се бараат првите 11-мина или пак се воигрува екипата, а плус тоа колку што јас знам бугарскиот прволигаш е прилично силен. А пак околу двомечот со Апоел, мислам дека ќе треба да се помачи малку Пелистер во Битола ако сака да оди во следното коло. Како и да е, да се играше на Градски обавезно ќе отидев да гледам затоа што Пелистер многу го ценам како еден од најцврстите, најпостојани и најчесни тимови во Македонија. Good luck!:)

Што се однесува до пријателскиот меч со Литекс, сепак според мене тоа е само подготвителен меч во кој веројатно сеуште се бараат првите 11-мина или пак се воигрува екипата, а плус тоа колку што јас знам бугарскиот прволигаш е прилично силен. А пак околу двомечот со Апоел, мислам дека ќе треба да се помачи малку Пелистер во Битола ако сака да оди во следното коло. Како и да е, да се играше на Градски обавезно ќе отидев да гледам затоа што Пелистер многу го ценам како еден од најцврстите, најпостојани и најчесни тимови во Македонија. Good luck!:)
На градски ке игра

Ааааа одлично тогаш... Ај обавезно пишете тука колку пари ќе е карта за да си знам, во случај да не прочитам во весници и слично.

kolku zavrsi deneska prijatelskata so pobeda?
znae nekoj?

Не сакам да кобам ништо пред време, ама мене ми мириса дека се повторува сценариото за повторно ослабување на Пелистер, што пак не одговара никому. Си отиде еден од поглавните играчи Илир Елмазовски и голманот Пашовски. Симптоматично е тоа што се случува пред настапот во купот на Уефа.

Е стварно вчера играше Пелистер - Победа сигурно ке пишува резултат на Македонски Спорт :wink:

Задоволни од поразот

Во Пелистер задоволство од играта на нивниот тим на последниот тест меч со Победа во пресрет на пресметката со АПОЕЛ. Битолчани во првите 45 минути кога играа и најдобрите одиграа одличен меч имаа водство од 2:1, а го загубија натпреварот во вториот дел кога играа резервите. Тренерот Хусеин се надева дека во голем стил неговите фудбалери ќе се покажат и на дуелот со силниот гостин од Кипар.

Македонски Спорт

fk-pelister.jpg
В четврток, на 17 јули, ФК Пелистер ќе ја има првата средба во овогодинешниот куп на УЕФА против кипарскиот Апоел.

По тој повод, навивачката група Чкембари ве поканува и Вие да бидете дел од толпата која ќе ги бодри Пелистерци на „Градски“ во Скопје. Вашето присуство и бодрење на нашиот МАКЕДОНСКИ тим би значело многу и за Пелистерци а и за МАКЕДОНИЈА...

Инаку, навивачите на Апоел се грчки националисти кои на сите меѓународни натпревари преку цела трибина истакнуваат големо знаме на кое пишува „HELLASS“.
Па, би било интересно ако им приредиме нешто по кое ќе не запаметат :)
Се гледаме во Скопје!.. :vozbud:

Да не има случајно пренос в четврток да гледаме?

Лани А1 се нафати да ги пренесува дуелите во Евро-Куповите на нашите тимој, ама годинава че да нема таков јунак...:toe:

значи прво што треба да направите е да ставите огромно знаме од Македонија или поточно од Македонија пред Букурешкиот договор (она знаме кога ги има сите делови на Пиринска, Егејска и Вардарска Македонија). Истото го имаат направено Комити лани на натпреварот токму против кипарска екипа Анортозис.

Навивачи на апоел нема да има и официјално.Штета за утакмицава на навивачки план.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom