Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
http://sport.com.mk/?ItemID=A4B0D310E6BE7F47BDE9753C9F1E93EE

Толку од проектот на Блашко ? :pos::pos:
Следни ракометот со ултиматум ?:vozbud:
Nezaebavaj ne se ulaj tolku pari do sega frlija nema da bidi dzabe ova e samo da se izvrsi pritisok da se daj klubot oti cermat baral 150000 evra za akciite a toj ne ispadna i treba duri da plati penali arno ama se imaat dogovoreno so dvojce da skinat nekoe evro od novite gazdi e sega ovaa igra e opasna so si ja prefrlaat topkata opstinata i cermat a fudbalerite nemaat cetiri plati zemeno...

Nezaebavaj ne se ulaj tolku pari do sega frlija nema da bidi dzabe ova e samo da se izvrsi pritisok da se daj klubot oti cermat baral 150000 evra za akciite a toj ne ispadna i treba duri da plati penali arno ama se imaat dogovoreno so dvojce da skinat nekoe evro od novite gazdi e sega ovaa igra e opasna so si ja prefrlaat topkata opstinata i cermat a fudbalerite nemaat cetiri plati zemeno...
Штом овие барат пари, тука двојче меша прсти и работата ќе заврши лошо.
Го купија клубот за 20К сеа барат 150К... Браво, убо сценарио си смислија арамиите.
На крај ќе се повлечат ЗИК и ќе оди се укурац. Овие процедури со префрлањето на акциите можи да траат со месеци.
Не ми изглеа мене дека на арно ќе излези цела работа. Тој клептоманот и од притвор бе не не остава да пркниме. И од таму ги кочи работите, крвта негова селска да му е**м.
Нема да ме чуди и во ракометот за брзо да излезат некој проблеми. И таму копилето меша прсти моментално.

Штом овие барат пари, тука двојче меша прсти и работата ќе заврши лошо.
Го купија клубот за 20К сеа барат 150К... Браво, убо сценарио си смислија арамиите.
На крај ќе се повлечат ЗИК и ќе оди се укурац. Овие процедури со префрлањето на акциите можи да траат со месеци.
Не ми изглеа мене дека на арно ќе излези цела работа. Тој клептоманот и од притвор бе не не остава да пркниме. И од таму ги кочи работите, крвта негова селска да му е**м.
Нема да ме чуди и во ракометот за брзо да излезат некој проблеми. И таму копилето меша прсти моментално.
камчев >>> двојче

13615464_516661185191288_1096797737807910034_n.jpg

Петок пријателска со албанскиот првак Скендербег, се игра во Поградец.
Прв вистински тест за нас, можеби екипата не ние нешто нај, нај во моментот, па очекувам лесно да не скантаат со 3-4 гола, далеку поквалитетен тим...
До сега само тренинзи држевме во Кравари и нешто меѓусебно ако изиграја...
Штом почнаа со пријателските, значи денојве си ги добиваат заостанатите 3 плати, церматот се откажа од оштетата шо си ја бараше, па така останува новите газди официјално да го превземат клубот со спонзорства од ЗИК, Пелистерка и Стопанска Банка.
После половината од месецот највероватно заминуваат во Бугарија на припреми....

Петок пријателска со албанскиот првак Скендербег, се игра во Поградец.
Прв вистински тест за нас, можеби екипата не ние нешто нај, нај во моментот, па очекувам лесно да не скантаат со 3-4 гола, далеку поквалитетен тим...
До сега само тренинзи држевме во Кравари и нешто меѓусебно ако изиграја...
Штом почнаа со пријателските, значи денојве си ги добиваат заостанатите 3 плати, церматот се откажа од оштетата шо си ја бараше, па така останува новите газди официјално да го превземат клубот со спонзорства од ЗИК, Пелистерка и Стопанска Банка.
После половината од месецот највероватно заминуваат во Бугарија на припреми....
Мислам дека они во моментов се распад систем и ги изгубија сите главни играчи кои играа цела сезона, така да прашање колку стварно ќе бидат така јак противник како што на прв момент звучи. Не дека ќе ги победите лол ама бар нема би требало да ве скантаат. Пример Нафиу што цела сезона 1 минута не одигра сега има голема шанса да е стартер со оглед на тоа дека првотимците си заминаа (барем ако ми се точни информациите).

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Нека ја наместат да се профитира од утакмицата...:D Моја прогноза или 7+ или 2-1/1-2 па со парите да се купи некој салам шпиц и штопер. :cool:
Осеќам дека парче ќе напрат од местење на припремите.:X3: Ќе ги изват парите за цела сезона и за играчите шо ги донесоја.
Нека го земат уште Ивановски и Новевски и да го комплетираме составот.

п.с. Шо се деси со Гоиано ?

Ќе има пукање во Бугарија на бет365 то е јасно :D
Па уште кога ќе видиш кои луѓе влегоја во клубот :notworthy:
Овие Новевски незнам дали воопшто го имаат контактирано, иначе глава клавам дека одма ќе потпиши со нас...
Инаку за кој Ивановски мислиш ?
Ако мислиш за Мирко Ивановски веќе потпиша во Хрватска со екипата на Славен Белупо, а ако мислиш за Филип Ивановски што го избркаја од Вардар, тогаш поарно нека играме со Главевски и Иве Трифуновски отколку со таа влечугата на терен едвај шо оди, две чисти нема тој од фудбал...

За Гоијано нема уште инфо нигде, требаше да пристигни, ама до сега ко не кажаја највероватно уште го чекаат :D
Нападот и не ни толку лош, само да се надеваме да се погоди Гоијано (ако воопшто стигни) ако се покажи бразилчето да си вези, тогаш ќе биди супер, ги имаме уште Бујчевски, Клечкаровски, Главевски и Трифуновски.
Плус офанзивен е и бугарот Илиев, можи да игра и полушпич, ама ќе го испроба Љаме и напред па можи да брка работа и таму :D

За Филип Ивановски мислев, за Мирко знам дека потпиша за Белупо.
Иначе не е толку лош Фичо, не заебавај. За наша лига е измислен за оние инвалидите. Можи е стар и не е во форма, ама за кај нас ќе брка работа. Поарно него да го дојсат, отколку некој ни виден ни чуен бразилец 34 годишен.
И тој и Новевски со една нога да се, ќе бидат подобри од пола играчи моментално во нашата лига. Знам дека Победа е заинтересирана за него и можно е Прилепчани да го соберат. Ама ако има опција за кај нас, без двоумење треба да се донеси.

Новески веќе 2 години не игра фудбал, не рачунајте на него

Новески веќе 2 години не игра фудбал, не рачунајте на него

edna godina ne igra. sezonata 2014/15 sekako ne igrase mnogu, no pri kraj vo mesecot maj 4 pati bese starter vo bundesliga, taka da do pred edna godina bese kolku tolku vo natprevaruvacki ritam i toa za bundesliga.

no ne smee da se zaboravi deka zboruvame za 1. MFL, liga vo koja stignuvaat igraci od stranski pettoligasi ili nasi tretoligasi i zaigruvaat redovno, taka da noveski i posle edna godina ne igranje vo slucaj da ima zelba mislam deka za najvise 2 meseci bi vlegol vo forma so koja bi bil eden od podobrite stoperi na ligata. prasanjeto e samo dali se uste ima zelba da igra, i toa vo 1. MFL.

PS
covekot e bitolska pa i makedonska legenda na fudbalot, a gledam deka skoro ni eden tuka na forumot ne znae kako mu se pisuva prezimeto (noveski, znaci bez v pred ski). sramota e toa, ne zasluzuva covekot posle tolku godini vrven fudbal ljubiteli na fudbalot da ne znaat ili ne bidat sigurni kako mu se pisuva prezimeto.

btw ne e samo kaj nego taka, citam na forumot na razni temi i na kup makedonski igraci non stop pogresno im se pisuvaat preziminjata. najtragicno e koga nekogas ima slika na koja na dresot se gleda prezimeto na igracot, a ispod ili duri vo istiot komentar nekoj pogresno ke go napise prezimeto. ova i na nasi novinari im uspeva :boksix:

Па богами многу е битно дали правилно ќе се напиши презимето,дали со в или без в исти курац е..се знае на што односно на кој играч се мисли..синкир обврнува некој внимание дали без в или со в драпајси мадињата...На пола Македонци во Македонија презимињата без в му се и ако фатиме да се замараме за секој кај ќе ни биди крајот.

Noveski da go zemat i da najdime salam spic vtori ke bidime ;) samo ne znam kolku sakaat novite gazdi takov igrac koj e cist i nema da saka da vlegva vo igrite 5+7+ Toj brazilecot nisto cudo da go vratija oti deksi pisa deka ima 34 godini iako toj e 22 godini pa nasite oti zemaat taka na nevideno ja vidoja reakcijata i mozi se spismanija kako za toj kolumbiecot so "srceva" mana
So se odnesuva za so skenderbeg ic neka ne ja dumaat neka ja tovarat i taka ne brka nisto rabota barem da izvadat nekoj dinar
P. S. Sega e najvazno denes utre da mu gi dat tie tri plati pa posle da vidime bansko kako ke igraat prvoto poluvreme dali ke trebaat novi igraci i na koi mesta...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom