Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Ако не се сменат РАДИКАЛНО работите, в година не очекува иста приказна, во најдобар случај.
Да дефинитивно и јас то си мислев. Најверојатно и полошо не очекува, џокица ќе остани и уште ќе чекаме овие антифудбалери да се калат и да се напрат играчи.
Треба една голема чистка, нека не не залажват овие местени утакмици, секое пиле то го збора. Демек ние со некаква игра се извлековме.

ако останат на ставовите дека се крои екипа за подолг период,односно од овие се креира костурот на тимот..........лоша работа

Јас сум за да се затвори клубот и да не гледаме поќе ич.Ниту се работело како шо треба ниту ќе се работи некогаш.И да се извлечиме ова година,наредната иста шема во поинаква формација.Пак клубот ќе опстојува за посебни цели и поени ништо друго.Гледајте поголемите клубој на балканот неможат да опстојат години наназад а ние чекаме европски Пелистер :facepalm: хаахха трагикомедија:tapp:.Пак иста тајфа ќе се вртка околу клубот,и пак ќе си тераме аматерски и нормално све ќе дознаваме од луѓе на форумот кој се интересират и од рекла казала муабети.Кај сме ние за нешто вредно и сериозно,патем се е така во градот,така да нема лутење:cool:

Слаби се Гостивар, ги гледав на утакмица со Царев Двор, само двајца поединци и на нив се базираат, а во случај да дојди да играме со нив бараж ... мислам многу јасно ќе биди кој е кој ако се стигни до таа точка :))
Иначе мило ми е шо ЕДИНСТВЕНИ бевме овде на форумот што верувавме во опстанок на Пелистер во прва лига ;) Сепак има уште 4 кола, ама на прав пат се :))
Не би рекол дека се слаби Гостивар,имаат добри поединци и добар тренер,не би рекол дека лесно ќе поминете со нив.

Единствени биле што верувале во опстанок :D
Единствени сте биле што сте знаеле дека ќе ги купите сите утакмици до крај јас би рекол :icon_mrgr:
Реално Пелистер нема никаков состав за опстанок, ама кој им е крив на Турново што ја изгубија најважната утакмица :icon_mrgr: Ако ве тепаа во Турново, толку ќе беше :icon_mrgr:

Единствени сте биле што сте знаеле дека ќе ги купите сите утакмици до крај јас би рекол :icon_mrgr:
Реално Пелистер нема никаков состав за опстанок, ама кој им е крив на Турново што ја изгубија најважната утакмица :icon_mrgr: Ако ве тепаа во Турново, толку ќе беше :icon_mrgr:

Не сме улај ние да трошиме пари на играчи ко вас :icon_mrgr: Кај шо треба да се капни пара се капнува и тука Зоки не прашва шо како :pipi:
А и Заев закасна малце со бомбите... Да почнеше од есента, Двојче имаше сега втор спрат трибини да гради.

Како и да е, јас сум сигурен дека на најголем дел од народот згадено му е од ситуацијата со спортот во градот, особено со ФК и РК. Не толку од резултатите, него од сите овие превирања и манипулации. Многу посреќни времиња беа и в сала и на стадион кога бевме камења и кога испаѓавме ама барем немаше шлајмој од луѓе наоколу.

Какви пари, ако ги почестат нешто инаку преку други канали иде спасувањето. Пелистер нема денар фрлено.

Треба да се памти ова услуга од Тетекс и во иднина да се врати од наша страна.
А можи и да се воспостави соработка на двете управи во иднина.

Кај ќе стрела тој педеркото грчки , да ја стрелам јас сестра му в пичка.
Послаб напаѓач од него не памтам да имало во Пелистер.
Уште две сезони да игра нема гол да дај.
Доказ дека ни напраја услуга и дека ни ја пуштија ? И зошто да се воспостави соработка ? Пред утакмица знајш денес победваме, во Тетово губиме и со шо ќеф одиш ти да си го гледаш тимот ?
Да дефинитивно и јас то си мислев. Најверојатно и полошо не очекува, џокица ќе остани и уште ќе чекаме овие антифудбалери да се калат и да се напрат играчи.
Треба една голема чистка, нека не не залажват овие местени утакмици, секое пиле то го збора. Демек ние со некаква игра се извлековме.
А ако не се калат на 18-19 години кога ќе се калат ? На 26 ?
Јасно ни е на сите дека неможи тие да се костурот на екипата, ама па неможи да ги обвинваме децата дека од младинци ги фрлија во оган да изборат опстанок. Нека му донесат 4-5 искусни играчи па тогаш ќе видиме дали можи да играт и да се напрат играчи или за ништо не ги бива.

@Deksi дај бе доказ кој го пиша то за Ѓоко после Вардар :kezec:

@Кико Д. Абе шо доказ сакаш ??
Цел град знаеше дека ќе играт за нас Тетекс . До пред две кола сите ги имавме отпишано овие дрвата , на гол немаја шутнато. Убедливо најслабата екипа во лигата сме а кладилниците коеф. го паднаја на 1,35.
И сега наднаш 2 лесни победи против Тетекс.
Ма дај не ме јеби ... Не сме од марс паднати , пратиме мак фудбал со години.
Само незнам дали опстанокот ќе донеси арно за клубот или ќе биди уште полошо.
Си купват уште една сезона мизерна во прва лига.
Шознам , дајбоже да грешам , ама мислам дека следна сезона ќе сме уште помизерни од ова.
Ама ај да не речите хејтам овде , еве да остајме простор дека летото ќе се смени нешто на подобро.

Прво опстанок , па клоците на Ѓокица одма по крајот на првенството и да се стартова од НУЛА по незнам кој пат до сега .

Абе сега не е ништо битно, ни што ни како било ... СЕГА, ДА СЕ ИСТУРИМЕ СИТЕ В НЕДЕЛА НА УТАКМИЦА ВО ПРИЛЕП И АКО ТРЕБА И НА СИЛА ДА МУ ЗЕМИМЕ НА ВМРОВСКА БРЕГАЛНИЦА ! Оти и врапчињата знаат дека после Вардар, втор клуб на државата му е Брегалница !

Прво декси многу си даваш на значење и се фалиш шо си направил... Има луѓе сто пати повеќе направиле па никому ништо шо значи не мора ни да се правдаш на некој шо и како било...
Втора работа вие некој од другите не да сте хејтери туку стручњаци најголеми сте и некогаш се чудам оти вие не го земите клубот да го водите или напрајте некој нов па да видиме шо ќе биди..
Трета работа не тетекс не пари не партија не ффм ако сака и тој со една нога нека се меша само да се спаси клубот друго ништо не е важно!
Дека има и имало големи грешки е факт ама дека со јадење само на форумот ништо не прајте(уствари само лошо)е уште поголем факт па за тоа или помагајте и барајте чаре или одете навивајте коментирајте за царев двор пример ;)
p.s.@Mr.X ај ако сакаш сподели по кој канали се спасува Пелистер да знаеме и ние.. Ако не сакаш тука пиши пп

Прво декси многу си даваш на значење и се фалиш шо си направил... Има луѓе сто пати повеќе направиле па никому ништо шо значи не мора ни да се правдаш на некој шо и како било...
Втора работа вие некој од другите не да сте хејтери туку стручњаци најголеми сте и некогаш се чудам оти вие не го земите клубот да го водите или напрајте некој нов па да видиме шо ќе биди..
Трета работа не тетекс не пари не партија не ффм ако сака и тој со една нога нека се меша само да се спаси клубот друго ништо не е важно!
Дека има и имало големи грешки е факт ама дека со јадење само на форумот ништо не прајте(уствари само лошо)е уште поголем факт па за тоа или помагајте и барајте чаре или одете навивајте коментирајте за царев двор пример ;)
p.s.@Mr.X ај ако сакаш сподели по кој канали се спасува Пелистер да знаеме и ние.. Ако не сакаш тука пиши пп
WIIIIIIIIIIIIIIIIIN !!! :cuc::cuc:

Абе сега не е ништо битно, ни што ни како било ... СЕГА, ДА СЕ ИСТУРИМЕ СИТЕ В НЕДЕЛА НА УТАКМИЦА ВО ПРИЛЕП И АКО ТРЕБА И НА СИЛА ДА МУ ЗЕМИМЕ НА ВМРОВСКА БРЕГАЛНИЦА ! Оти и врапчињата знаат дека после Вардар, втор клуб на државата му е Брегалница !

Брегалница е мнооогу далеку од државен клуб.

Брегалница е строго градски клуб.
На времето имавме додатна такса на водата која одеше за Брегалница.
Сега по закон не смееме така, ама смееме да си одделиме средства од градскиот буџет за “спорт“!

Брегалница е мнооогу далеку од државен клуб.

Брегалница е строго градски клуб.
На времето имавме додатна такса на водата која одеше за Брегалница.
Сега по закон не смееме така, ама смееме да си одделиме средства од градскиот буџет за “спорт“!
Остај го декси пијан е мислеше партиски клуб дека ве помага дпмне со градските власти како и некој други луѓе од партијата
Инаку и вие прокопсавте со буџет само од општината со 300 000 еве само за опстанок се борите ама тоа ко нема поарно барем во лигата сте за разлика од победа, тиквеш, борец,саса, рудар,беласица,куманово охрид напредок,караорман итн...

Да ми го даеја мене клубот да го водам,во ваква лига,со ваква "конкуренција"гарантирам со гла дека сега ќе бевме најмалку 4ти...
Во ваква лига не ти требат многу пари,ти треба само познавање на приликите,и малку да се растрчаш по "селата"и да ископаш некој играч,со битолски костур,плус некое засилување од страна на вистинска позиција и ете ти добитна комбинација...
Срамота е да не го искористиме потенцијалот шо го имаме....
Единствен услов е-редовна плата и немешање од партија(за ова второто речиси е невозможно)....
Исто и во ракометот лани,со оние пари шо ги фрлија слепец ќе го земеше третото место...
А овие легендите наши не знат шо сакат,уствари се сакат,ама не знат и самите шо сакат,а и самите знат дека за то шо го сакат треба далеку појќе пари,и пред се знаење(шо е очигледно од авион дека го немат)....
Не за џабе старите рекле СОСИЛА УБАЈНА НЕ БИВА...
И млади играчи да сме промовирале,и позиција на табела да бркаме,и екипа за иднината да прајме,и тренер да сме имале со педигре,а тренерот гледаме шо прај:pipi:...
Изгубен во просторот и времето,како Ѓуптин во Веро е во лигата,си мисли работите се како пред 25 години...:angel:
И на крај каша попара работата...
А ЗА ЧАРЕТО ШО ГО БАРАМЕ,Е ЌЕ НАЈДИМЕ СИТЕ ЧАРЕ ЗАЕДНО-КО ЌЕ ДОЈДАТ ВО КЛУБОТ ЛУЃЕ ШО РАЗБИРАТ ФУДБАЛ И ШО ИМАТ ВИСТИНСКИ НАМЕРИ СО КЛУБОТ....
А дотогаш ќе се делиме на вистински и невистински,кој напрајл,кој не напрајл,на прави и (не)прави Чкембари,на навивачи и шминкери(шо викаше еден екс водач)итн....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom