Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Абе не треба крпење на салата, треба од темел скроз нова !!!
Во сите градови се прават сали, Битола како најзатуцан град остана, после имат право и шо не викат сељаци !!!! :facepalm:
Сегде се обновија спортските објекти во Скопје во секоја општина има по 2 сали нови, овде 100 години со прст се нема подмрднато ни во салата па уште помалку во стадионот.
Шо ако сега се закрпи, ко по одредено време за 1-2 години пак ќе прокапи цела, Двојче нека влези внатре да види во каква состојба се WC, останатите простории во салата, некој ги нарекува канцеларии ама тие немаат ни К од канцеларии, бравите искршени, таванот во секој момент можи да падни.
Стадионот посебна приказна, летото викнаја 2-3 багери го изораја тој просторот кај шо се помошните игралишта турија бетон и ќе праеле тука ТЕНИСКО игралиште :eek: и така остана само бетонот турен 3-4 месеци го баталија и тој простор. Ама кај се видело во делот кај шо е стадионот тие да прават тениско игралиште ??? :eek: Битола и се е можно....
Па уште кажва му требале 2-3 сезони за трибина да се напрај ??? Шо трибина ќе прајте од злато да не е ???

Се ближи Март кога ќе се избира градоначалник и сега жешко му е и на Двојче и ајде сега да инвестираме малку во спортските објекти и овде ќе ми крпи сега, после ете шо напрајвме за Битола, освен кружните текој друго не видов ништо, ама шо е најглавно го кладе филџанот на кружниот тек кај педагошка.
Сега со ова мисли дека ќе земи гласови од народот, ама жими :drk: шо ќе биди градоначалник...

Катастрофа за Битола, нема никаков спорт, ни фудбал, ни кошарка, ни ракомет :tapp:

Ме интересира дали имате Пингпонг Клуб Пелистер? Како тргнало со вакви реформатори боље концентрирајте се на тоа :D

Ме интересира дали имате Пингпонг Клуб Пелистер? Како тргнало со вакви реформатори боље концентрирајте се на тоа :D

Мислам дека е згаснат...
Не постои буквално ниеден спорт во кои името Пелистер е на прво место (n)
Подобро да се отворат безбол, бадминтон...

Ај да видиме овај Дарко Милевски шо ќе напрај...
Го памтам од времето,не беше нешто посебно,висок напаѓач,прашање е колку ваков тип на играч ни е потребен...имаме 2 ца такви.:eek:

Ај да видиме овај Дарко Милевски шо ќе напрај...
Го памтам од времето,не беше нешто посебно,висок напаѓач,прашање е колку ваков тип на играч ни е потребен...имаме 2 ца такви.:eek:

Врска од фудбал нема..јас не знаев кој е, ама вчера еден другар ми кажа и се сетив на него..имам играно мал фудбал во љубојно со него и ништо посебно не е ..освен што е висок и силен други квалитети нема..во трелеборг играше, гол цела сезона не дал, а замисли шпиц играл... поарно бојата и цилето келнерите да ги вратеа

Врска од фудбал нема..јас не знаев кој е, ама вчера еден другар ми кажа и се сетив на него..имам играно мал фудбал во љубојно со него и ништо посебно не е ..освен што е висок и силен други квалитети нема..во трелеборг играше, гол цела сезона не дал, а замисли шпиц играл... поарно бојата и цилето келнерите да ги вратеа
Оти не јаван коњ кудите :D
Чекајте малку да го видиме детото па ќе правиме мубает далие како павлов или е по арен ...
Друга работа со Дарко не потпишан договор туку само тренира тука што значи е на проба и ако се покаже ќе се потпише договор во зимскиот преоден рок оти и да сака некој по рано не може !
Баш ме интересира кога пред колку време игравте фудбал со овај ?
Што се однесува за Пелистер само да потсетам дека натпреварот се игра во Сабота од 13 часот ! Потоа се продлжува од 18 часот на кошарка исто играме со работнички но има разлика во тоа што најавено е гостување на CPB што значи забава загарнтирана и прирема за 22 кога албанците планираат да ја прослават албанската азбука во Битола и се надеваме дека ќе имаме VIP гости за да ги пречекаме какко што е ред за разлиак од некни што скришум се снимале :D

Оти не јаван коњ кудите :D
Чекајте малку да го видиме детото па ќе правиме мубает далие како павлов или е по арен ...
Друга работа со Дарко не потпишан договор туку само тренира тука што значи е на проба и ако се покаже ќе се потпише договор во зимскиот преоден рок оти и да сака некој по рано не може !
Баш ме интересира кога пред колку време игравте фудбал со овај ?
Што се однесува за Пелистер само да потсетам дека натпреварот се игра во Сабота од 13 часот ! Потоа се продлжува од 18 часот на кошарка исто играме со работнички но има разлика во тоа што најавено е гостување на CPB што значи забава загарнтирана и прирема за 22 кога албанците планираат да ја прослават албанската азбука во Битола и се надеваме дека ќе имаме VIP гости за да ги пречекаме какко што е ред за разлиак од некни што скришум се снимале :D

28* ;)

Да се разбериме на 22 во Четврток е прославата и денот на албанската азбука и е неработен ден за албанците исто така како што знаете во Битола му била создадена азбуката па по мое тогаш ќе слават во Битола ...Втора работа на 28 исто така слават арно ама тоа е празник на Албанија односно денот на нивната независнот и излезе текест дека тогаш ќе сакаат да слават пак во Битола со некој националисти од албанија што значи и на двата дена можно е да има проблеми и да имаме гости ...Исто така утре најверојатно ќе имаме гости од скопје CPB така да имаме загарнтирана забава до крајот на месецот и кој расположен за журка уште утре нека иди на кошарка од 18 часот а претходно на фудбал од 13 часот со работнички !

Конечно победа.

Владица ти си дете битолско :cuc:
Ретки се играчите како него. Не си даде автогол туку на крајот дојде заедно со играчите на Пелистер да отпоздрави на публиката.
Нешто подетално за играта?
Заслужена победа на Пелистер. Работнички имаше 2-3 полушанси во цела утакмица за разлика од Пелистер кој имаше уште 3 100% шанси ама слаба реализација. Многу поголем посед имаше Пелистер. Играчите на Работнички дали без уплашени или толку му е силата незнам ама многу слабо. Цело време напаѓаја по десната страна кај Владица и пробваја со долги топки ама одбраната на Пелистер супер си ја заврши работата.
Кај нас стандардно добар Томе и Лапачо. Исто така супер изиграја и Лескаровски и Тони Магловски.
Врапчето или нека се заозбили или нека го седнат малку резерва и помалку да се расправа со судите. Денес само се тргачеја со главниот судија.

Не беше лошо,пред се немаше технички грешки,ама статистички сме слаби,неможиме да дајме поќе голој,а то говори како е играта,лани еднаш дадовме дома 3 гола и толку,лигата е таја,ама пак незнам од кога немаме тепано прмер 4-0!Врапчето барем нека дојди на трибинаи од таму нека кара нека се срасправа, а и јас мислам дека треба да ја подзасили клупата или нека појди на зимување со парите шо ги фате вкладилница :).Павлов влезе денес?

Не беше лошо,пред се немаше технички грешки,ама статистички сме слаби,неможиме да дајме поќе голој,а то говори како е играта,лани еднаш дадовме дома 3 гола и толку,лигата е таја,ама пак незнам од кога немаме тепано прмер 4-0!Врапчето барем нека дојди на трибинаи од таму нека кара нека се срасправа, а и јас мислам дека треба да ја подзасили клупата или нека појди на зимување со парите шо ги фате вкладилница :).Павлов влезе денес?
Влезе исто ко да не влезе.

Главевски за нов почеток на пелистерци

По 45 дена без победа, фудбалерите на Пелистер го совладаа Работнички, благодарение на голгетерот Благојче Главевски

Пелистер - Работнички 1:0 (1:0)
Стадион: Тумбе кафе „Битола„ Гледачи: 700
Главен судија: Марјан Марковски (Охрид)
Асистенти: Кирил Негриски и Симон Грданоски(Струга)
Стрелец: Главевски во 6 минута за Пелистер
Пелистер:
Коруновски , Китановски, Т.Магловски, Т.Вељановски, С.Магловски, Лазаревски, А.Вељановски, Ристевски, Главевски, Д. Димитровски
Работнички:
Манчевски, Брдаровски, Најдоски, Ступиќ, Тодоровски, Исени, Плазибад, Петровиќ, Спировски, В.Димитровски, Глигоров
Играч на натпреварот: Благојче Главевски (Пелистер)
Фудбалерите на Пелистер беа свесни дека мечот со Работнички е еден од оние во кои играта и начинот не се толку важни како победата. Долгиот пост од скоро два месеци без победа во официјален меч, ги принуди избраниците на Миле Димов под голем притисок да го почнат мечот. Но кога брзо ќе се постигне гол, многу работи подоцна се полесни. Така се играше 6 минута кога Главевски искористи едно невнимание на одбраната на дебаарлмалци и од втор план се придодаде за со бомба да го постигне голот за водство на зелените. Тоа водство ги смири битолчани, ги направи псоигурни во играта и во однесувањето на теренот. Исто така младата екипа на Работнички со новиот тренер Жикица Тасевски, чекаше свои можности од контранапади и со брза игра по страничните позиции. Раното водство како да ги збуни и гостите кои со многу мака создадоа две шанси преку Генц Исени, но неговиот удари во финишот од првиот дел и во 90-тата минута Коруновски успеа да ги одбрани, односно топката да заврши над голот во вториот обид со глава. Средбата ја следеа околу 700 гледачи. Во централната фаза од мечот Пелистер прокоцка уште две големи шанси да постигне гол. Главевски и Китановски може да погодат за дефинитвно одлепување на пелистерци, но им недостигаше смиреност при завршницата на акциите. Работнички премногу „срамежлив„ за да остане непоразен под Тумбе кафе. Првиот дел комплетно им припадна на избраниците на Миле Димов.
Ова е четврта победа во сезоната за Пелистер и четврта на домашен терен. Добра вест пред реванш мечот од четвртфиналето на Купот со Вардар и гостувањето во Кичево кај Напредок наредната недела од 13 часот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom